Jump to content

Router ?

Telumetar

Recommended Posts

Mετά απο αρκετό ψάξιμο και reviews το αγόρασα απο ενα μαγαζί τοπικό μια και η διαφορά με τον αμαζόνιο ήταν ελάχιστη

TP-LINK N600 WIRELESS DUAL BAND ( TL-WDR3600 ), Wireless Routers, Δικτυακά Προϊόντα, Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας

Τώρα μένει να μου πείτε πως θα το συνδέσω προσωρινά με το tecnicolor που δίνει η forthnet ( και μετά φαντάζομαι θα μπορώ να το συνδέσω και αντίστοιχα στο άλλο σπιτι με το αλλο tplink που υπάρχει εκει!) :p

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply

Τρέξε τον οδηγό και αντί για PPPoA ή PPPoE επέλεξε bridged mode. Λογικά δεν έχει τόσες ρυθμίσεις. Μετά πρέπει μέσα στο router να δηλώσεις την σύνδεση ως PPPoE και να συμπληρώσεις τα πεδία username και password με αυτά της forthnet.

Το άλλο router πως θα συνδεθεί πάνω στο πρώτο; Με powerline ή με wifi; Πρέπει να ρυθμίσεις το δεύτερο router ξεχωριστά σε κάθε περίπτωση.

Εγω ειδα το WD που αναφερεται στο πρωτο ποστ και θεωρησα οτι εχει πολυ καλη τιμη για αυτα που δινει. Κατι αντιστοιχα asus εχουν 140-160 ευρω που το ειχα ψαξει μια περιοδο και το σκεφτομουν.

Διπλα διπλα θα ναι, ενσύρματα θα παίξουν.

To σημερινό modem /router που εχω στο σπιτι που νοικιάζω και ειναι forthnet ,τωρα που θα παω σε αλλο σπιτι και θα χει otenet θα μπορώ να το χρησιμοποίησω κάπως; ή επειδή παει σε άλλο πάροχο δε θα δουλευει καν;

αν δεν υπάρχει θέμα το σκέφτομαι ως εξής. πχ να χω αυτό ως modem και το παλιο tplink ως access point?

δλδ κάπως έτσι

νεο router tplink = router

παλιο modem /router tplink = ΑP

forthnet modem/ router = modem

To modem θα δουλέυει σε άλλη γραμμή ιντερνετ αλλά θα είναι κομματάκι δύσκολο να δουλέψει σαν AP.

To modem θα δουλέυει σε άλλη γραμμή ιντερνετ αλλά θα είναι κομματάκι δύσκολο να δουλέψει σαν AP.

κατσε γιατι δε σε επιασα. να τα λεμε με μάρκες;

old tp link m/r = ap

new tp link r = router

old tecnicolour = modem (αυτο που δινει η φορθνετ)

ποιο εννοείς ;

κατσε γιατι δε σε επιασα. να τα λεμε με μάρκες;

old tp link m/r = ap

new tp link r = router

old tecnicolour = modem (αυτο που δινει η φορθνετ)

ποιο εννοείς ;

το technicolor ... γνωστό ως thomson

Μα αυτο ειπα να το χω σαν modem. Δε θα γινεται λογω του οτι ειναι φλασαρισμενο για φορθνετ ε;

Μα αυτο ειπα να το χω σαν modem. Δε θα γινεται λογω του οτι ειναι φλασαρισμενο για φορθνετ ε;

Δεν έχει θέμα. Απλά περάσανε στο firmware το λογοτυπό τους στη θέση του λογότυπου της Thomson/technicolor. Μια χαρα generic firmware έχει. Οπότε απλά απενεργοποιείς DHCP στο δεύτερο router. Δεν ξέρω και τι άλλες επιλογές έχει.

Θα σου πάρει καμια ωρίτσα να ψάξεις ρυθμίσεις και στα 3.

Mετά απο αρκετό ψάξιμο και reviews το αγόρασα απο ενα μαγαζί τοπικό μια και η διαφορά με τον αμαζόνιο ήταν ελάχιστη

TP-LINK N600 WIRELESS DUAL BAND ( TL-WDR3600 ), Wireless Routers, Δικτυακά Προϊόντα, Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας

Τώρα μένει να μου πείτε πως θα το συνδέσω προσωρινά με το tecnicolor που δίνει η forthnet ( και μετά φαντάζομαι θα μπορώ να το συνδέσω και αντίστοιχα στο άλλο σπιτι με το αλλο tplink που υπάρχει εκει!) :p

Αυτο κανει για επεκταση τοπικού δικτυου? (συνδεση με καλωδιο)

Θελω να το βαλω σε αλλο οροφο

Αυτο κανει για επεκταση τοπικού δικτυου? (συνδεση με καλωδιο)

Θελω να το βαλω σε αλλο οροφο

ρωτάς αν γινεται AP ?

τι να σου πω...εγω τα χα για μητρικές και για κάρτες γραφικών....

linkysys, cisko, belkin, tplink ειναι πιο δοκιμασμένες μάρκες. Σίγουρα βέβαια καμια μεγάλη εταιρία οπως η asus δε θα ρίσκαρε το όνομα της βγάζοντας μουφες προιόντα

Linksys by Cisco δεν είναι και τόσο καλά. Έχουν άλλα που είναι όντως δοκιμασμένα και καλά και άλλα που είναι χειρότερα από noname κινέζικα. Τα ΤP-LINK δεν θεωρούνται κορυφή αλλά θεωρούνται top value. Τα ASUS από τα λίγα που έχω δοκιμάσει δεν έχουν θέματα αλλά λίγο τσιμπημένα στις τιμές τους.

η έρωτηση που εχω ειναι η εξής...

επειδή με το tenicolour up 2 day ,ειχα αρκετες αποσυνδέσεις , σε ρυθμό 1 ανα δυο μέρες , αν το κάνω modem και του καρφώσω πάνω το νεο tp link ,θα σταματήσουν; οι αποσυνδέσεις ειναι κατα βάση απο αδυναμία διαχείρισης εισερχόμενων πακέτων; ή οπως κι αν εχει θα τις εχω;

ρωτάς αν γινεται AP ?

Κοιταξε να δεις, εχω ενα τετοιο WGT624v4

Αν το συνδεσω στη WAN με το modem, εχω internet σε ενα δικτυο που δεν επικοινωνει με το lan του modem.

Αν δε συνδεσω στη WAN και συνδεσω στις υπολοιπες, εχω στην ουσια ενα switch 100ρι με wifi και επικοινωνια με το υπολοιπο δικτυο.

Ψαχνω κατι τετοιο σε 1000ρι με 8 πορτες αν υπαρχει και με wifi

η έρωτηση που εχω ειναι η εξής...

επειδή με το tenicolour up 2 day ,ειχα αρκετες αποσυνδέσεις , σε ρυθμό 1 ανα δυο μέρες , αν το κάνω modem και του καρφώσω πάνω το νεο tp link ,θα σταματήσουν; οι αποσυνδέσεις ειναι κατα βάση απο αδυναμία διαχείρισης εισερχόμενων πακέτων; ή οπως κι αν εχει θα τις εχω;

Τα modem/router της thomson είναι γενικά σκυλιά μαύρα. Έχουν τα θέματα τους με το wifi αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Κοίτα μήπως έχουν φθαρεί τα φίλτρα που έχουν τοποθετηθεί στις τηλεφωνικές συσκεύες. Πόσταρε και τα στατιστικά από την γραμμή μέσα από το modem να δούμε τι παίζει. Τι συγχρονισμό έχεις, attenuation, snr κτλ.

Αν έχεις αποσυνδέσεις το τελευταίο που ευθύνεται είναι το modem. Ίσως χρειαστεί να καλέσεις τον πάροχο σου να το δηλώσεις βλάβη γιατί αν είναι καλωδιακή όσα modem και να αλλάξεις οι αποσυνδέσεις θα παραμείνουν.

• 2 weeks later...
Τρέξε τον οδηγό και αντί για PPPoA ή PPPoE επέλεξε bridged mode. Λογικά δεν έχει τόσες ρυθμίσεις. Μετά πρέπει μέσα στο router να δηλώσεις την σύνδεση ως PPPoE και να συμπληρώσεις τα πεδία username και password με αυτά της forthnet.

Το άλλο router πως θα συνδεθεί πάνω στο πρώτο; Με powerline ή με wifi; Πρέπει να ρυθμίσεις το δεύτερο router ξεχωριστά σε κάθε περίπτωση.

worked like charm

Επειδή τα κακάρωσε το router μου ψάχνομαι για κάτι νέο. Βασική προϋπόθεση να μην είναι ASUS. Αν γίνεται να έχει και 1000αρες LAN για να καταργήσω το switch ακόμα καλύτερα. Υπάρχει κάτι αξιόπιστο, χωρίς υπερθέρμανση, αποσυνδέσεις, με εύκολο μενού να το πάρω να τελειώνω γιατί αρκετά έχω ταλαιπωρηθεί αυτές τις ημέρες; Πάνω του θα μπουν PC, PS3, NAS και το κινητό όταν είμαι σπίτι με WiFi (+ άλλα 2-3 κινητά όταν έχω κόσμο :p). Δε νομίζω πως έχω κάποια τρελή απαίτηση :p

Το WDR3600 με καλύπτει; Κάποια άλλη πρόταση;

Είδα και [ame=http://www.amazon.co.uk/N900-Dual-Router-Video-Fastrack/dp/B0089B4GE8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1384388697&sr=8-1&keywords=wd+my+net+n900]αυτό[/ame] αλλά ούτε Ελλάδα ούτε Ρουμανία στέλνει. Αξίζει σαν αγορά ώστε να "χώσω" φίλο από Αγγλία να μου το στείλει; :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.