Jump to content

Router ?

Telumetar

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι ,

ψάχνομαι για αλλαγή ρουτερ το τελευταίο καιρό. Το budget ειναι γυρω στα 80-90 ευρω!

Εχω κατασταλάξει σε αυτα τα δυο και θα θελα τη γνώμη σας ή ακόμα και κάποια πρόταση για κάποιο άλλο!

[ame=http://www.amazon.co.uk/TP-Link-TL-WDR3600-Wireless-Gigabit-Storage/dp/B008QBAXI4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1382912919&sr=8-1&keywords=TL-WDR3600]TP-Link TL-WDR3600 N600 Wireless Dual Band Gigabit CABLE Router (2 UBS Ports for Storage Sharing, Media/Print Server, IPv6): Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

[ame=http://www.amazon.co.uk/N900-Dual-Router-Video-Fastrack/dp/B0089B4GE8/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1382912713&sr=8-2&keywords=Western+Digital+My+Net+N900+Central]WD My Net N900 HD Dual Band Router for HD Video with Fastrack Plus: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

Δεν ξερω αν εχει καμία σημασία αλλά έχω σκοπο να μεταφέρω σε ολη τη πολυκατοικία (κοινό ρευμα) το σημα μέσω power plugs !

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply

Στην ίδια φάση με σένα ήμουν πριν 2-3 μήνες. Εκτός αυτών που έχεις βάλει σε link γλυκοκοίταζα και το TP με τις 3 κεραίες αν και ακριβό. Τελικά βρήκα το WD σε προσφορά στο e-shop και το χτύπησα. Κανένα παράπονο μέχρι στιγμής. Σχετικά εύκολο μενού και δεν συνάντησα πρόβλημα με τα wifi. Με εντυπωσίασε που μπορώ να κάνω δεύτερο ssid στο wifi μόνο για τους guest που έχουν πρόσβαση σε ιντερνετ αλλά όχι στο τοπικό δίκτυο. Οι κεραίες δεν είναι μπουριά όπως στο TP LINK αλλά δεν είχα πρόβλημα με σήμα μέσα στο σπίτι ακόμα και σε δύσκολα σημεία που το παλιό wifi είχε θέματα.

Eπειδη το ρουτερακι εχω σκοπό να βολέψει δυο σπίτια ,κάτι το οποίο σημαίνει οτι θέλω ανα στιγμές να καλύπτει πχ 2 pc 1 τηλεόραση και 2 ρουτερ (θα υπάρξει και access point στο ενα σπιτι) ψάχνω κατι που να ναι σε θέση να καλύψει το traffic χωρις αποσυνδέσεις....

ααχαχαχαχ ,μα αυτα θελω να αποφύγω! Παρεμπιπτόντως ενδιαφέρομαι για modem router pstn γραμμησ ;x

Πάντως θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις όποιο πάρεις να υποστηρίζεται από DD-WRT

τοσο καλό λογισμικό;;;;; απλα σκεφτομαι οτι αυτο που θα πάρω η μάρκα που θα πάρω θελω να ειναι ίδια με τα powerlines που θα καρφώσω...για αυτο με βλεπω να καταλήγω σε tplink!

Πάρε router και όχι modem/router. Χρησιμοποίησε το modem του παροχου. Θα σου πρότεινα το tplink wdr4300 που παίρνει και ddwrt.

Ως routers αυτά που δίνουν οι πάροχοι είναι απαραδεκτα ενώ όταν αργότερα πας σε vdsl απλά θα κουμπώσεις πάνω στο ρουτερ σου το νέο vdsl modem/router του παροχου.

:____[MENTION=22039]___[/MENTION]_[MENTION=22039]___[/MENTION]_ sent from my padόφλα ____[MENTION=22039]___[/MENTION]_[MENTION=22039]___[/MENTION]_:

Πάρε router και όχι modem/router. Χρησιμοποίησε το modem του παροχου. Θα σου πρότεινα το tplink wdr4300 που παίρνει και ddwrt.

Ως routers αυτά που δίνουν οι πάροχοι είναι απαραδεκτα ενώ όταν αργότερα πας σε vdsl απλά θα κουμπώσεις πάνω στο ρουτερ σου το νέο vdsl modem/router του παροχου.

:____[MENTION=22039]___[/MENTION]_[MENTION=22039]___[/MENTION]_ sent from my padόφλα ____[MENTION=22039]___[/MENTION]_[MENTION=22039]___[/MENTION]_:

εχω ενα παλιο tplink που μπορει να χρησιμεύσει ως modem ρουτερ. Να μου εξηγήσεις λιγο τη συμβουλή σου; γιατι να το κάνω ετσι (να χω δλδ εξτρα συσκευες)

Το καλό ρουτερ είναι καλό ρουτερ και παίζει όποιο modem και να έχεις όποια γραμμή και να έχεις (pstn/isdn/adsl/vdsl/cable etc) και ειδικά αν παίρνει και dd-wrt έχεις πλέον πολλά καλούδια στα χέρια σου πέρα από την καλύτερη ασφάλεια που παρέχει, έχει πραγματικό QoS ώστε να μπορείς να το σετάρεις στις ανάγκες σου. px προταιρεότητα στο gaming ή στο mac address του gaming πισιου, ή στο live streaming, μπορείς να δίνεις στο γείτονα πχ max το 30% του upload και το 50% του download (τυχαίεςς τιμές) κ.α..

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις bridge PPPoE στο modem (ή modem router απλά θα δουλεύει σαν απλό passthrough modem) και ΟΛΑ τα άλλα θα τα διαχειρίζεται το router σου. Αυριο αλλάζεις πάροχο/τεχνολογία/whatever κουμπώνεις το νέο modem που σου δίνει ο πάροχος και πάνω του το σεταρισμένο για τις δικές σου ανάγκες router και σε 2' είσαι όπως και πριν χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίσεις πάλι τα πάντα (πορτες/subnets/etc)

Συμφωνώ και εγώ. Router και όχι modem/router και απλά καρφώνεις πάνω στο router σου το όποιο modem έχεις από πάροχο και όποιας τεχνολογίας είναι αυτό σε bridged mode οπότε τα πάντα τα διαχειρίζεται το router που είναι πίσω από το modem ακόμα και το username/password για την σύνδεση αν υπάρχει.

Το western digital που έχεις link παραπάνω μου έχει βγει πολύ καλό. Όσο αφορά το traffic υπάρχουν συνδεδεμένα 3 NAS, 2 desktop PCs, Home Theater, 3-4 laptops και ένα σωρό κινητά/tablet. Άνα πάσα στιγμή δουλεύουν τουλάχιστον 2 υπολογιστές και κάποια άλλη συσκευή που να τραβάει bandwidth από internet.

Επίσης πάνω στον router μπορείς να συνδέσεις και εκτυπωτή ή 2xHDD για να γίνουν δικτυακοί. Εντύπωση μου έκανε πως προσπαθεί να αναλύσει τα πακέτα και να δώσει προτεραιότητα σε αυτά που τραβάνε multimedia όπως streamed video κτλ. Μπορεί δηλαδή να έχεις torrent και χίλιες 2 εφαρμογές να τραβάνε αλλά θα προσπαθήσει να δώσει περίσσοτερο bandwidth αν ανοίξεις το skype π.χ. ή δοκιμάσεις να δεις κάποιο video από youtube.

Γενικά ο DHCP server που έχει δεν "μασάει" και θα αντέξει το traffic για το οποίο το προορίζεις. Για τις κεραίες δεν έχω παράπονο. Περίμενα λίγο καλύτερη λήψη από την 5GHz αλλά επειδή υπάρχουν πολλοί τοίχοι συνήθως πιάνω 215-240mbps αντί το μέγιστο των 300.

Για powerlines νομίζω ότι δεν έχει σημασία το router που θα τα συνδέσεις. Καλό reputation έχουν τα devolo powerlines. Σε αυτά είναι καλύτερο αν χρησιμοποιείς πολλά powerlines να είναι της ίδιας μάρκας και ίσως και της ίδιας σειράς.

και των δυο οι απαντήσεις ειναι άκρως κατατοπιστηκές. Ισως βέβαια χρειαστώ περαιτέρω βοήθεια για τις ρυθμίσεις. Το σημερινό modem/router ειναι το TD-W8951ND της TP link.

Oποτε το γυρίζω σε bridge mode δίνω εκεί username και pwd του παρόχου και σε μια πόρτα του κουμπώνω το νεο router σωστά;;;;

Και απλά οι ρυθμίσεις θα γίνονται απο το new router ε;;;;;

Συνεπώς μένει το ενδεχόμενο να διαλέξω router. :snap:

Πάντως γιατι το Tplink TL-WDR4300 N750 σε σχέση με το TP-Link TL-WDR3600 N600 που ειναι παλαιότερο μοντέλο ειναι πιο φτηνο;;;;; [ame]http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00810P80S/ref=noref?ie=UTF8&psc=1&s=computers[/ame]

Το 3600 δεν είναι παλιότερο είναι μικρότερη σειρά.

to 3600 το δίνει to amazon απευθείας στις 56λίρες ενώ το 4300 το δίνουν διάφορα καταστήματα (που μπορεί να μήν στέλνουν Ελλάδα) με μικρότερη τιμή το PP+Trade στiς 49λίρες ενώ το amazon το δίνει ~60λίρες δες [ame=http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B00810P80S/sr=/qid=/ref=olp_tab_new?ie=UTF8&colid=&coliid=&condition=new&me=&qid=&seller=&sr=]http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B00810P80S/sr=/qid=/ref=olp_tab_new?ie=UTF8&colid=&coliid=&condition=new&me=&qid=&seller=&sr=[/ame]

Αυτή http://www.info-world.gr/pegasus/products01/show00.php?code=58405&pcode=SHOW_PROD58405 είναι πολύ καλή τιμή !

το λινκ σου δεν δουλευει! οποτε εννοείς οιτ ειναι προτιμότερο να προτιμήσω την αμαζον ε;

όχι, σου λέω να προτιμίσεις τα ελληνικά καταστήματα, μιας και με τα μεταφορικά σου έρχονται τα ίδια. σκρουτζ-ιτ

Την PP_Trade (μέσω Άμαζον) δεν την ξέρω για να σου πώ προτίμησέ την ή όχι. Νομίζω δεν στέλνει καν Ελλάδα.

Παντως το WDR3600 με dd-wrt σκοτωνει!!! Το ενα το εχω στο γραφειο με hdd συνδεμενο πανω του για sharing και για να κατεβαζει τορρεντ χωρις να εχω pc ανοιχτο, ενω το 2ο ειναι συνδεμενο στα 5GHz με το πρωτο, εχει ξεχωριστο guest wlan στα 2,4 και συνδεονται ενσυρματα tv και htpc. Ολα αυτα σεταρισμενα εδω και 2 μηνες περιπου χωρις να χρειαστει να κανω reboot απο κολλημα.

Δεν ξερω τι παραπανω δινει η σειρα wdr4300 εκτος απο την ταχυτητα στο 5αρι , παντως το 3600 για την τιμη του ειναι κορυφη!

με τοσα καλα λογια για το εν λογω firmware το μονο σιγουρο οτι θα το εγκαταστήσω στο νεο ρουτερακι !!

να ρωτησω...αν εχω modem /router και router δεν θα ειναι ρισκο το να χω δυο συσκευές; απο αποψη αποσυνδέσεων;

Παντως το WDR3600 με dd-wrt σκοτωνει!!! Το ενα το εχω στο γραφειο με hdd συνδεμενο πανω του για sharing και για να κατεβαζει τορρεντ χωρις να εχω pc ανοιχτο, ενω το 2ο ειναι συνδεμενο στα 5GHz με το πρωτο, εχει ξεχωριστο guest wlan στα 2,4 και συνδεονται ενσυρματα tv και htpc.!

εχεις τα ρουτερς συνδεδεμένα μεταξυ τους; brdige mode?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.