ARMAGEDDON Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 27, 2013 VideoConverters and GPUS WAR !!! όλοι έχουμε βαρεθεί κάποιες στιγμές όταν κάνουμε convert με τους cpus μας ! ανακάλυψα έναν πολύ ωραίο Videoconverter xilisoft video converter ο οποίος είναι και AMD και Nvidia συμβατός link : http://www.xilisoft.com/video-converter.html (πληρωτέο) και μερικές πληροφορίες http://www.xilisoft.com/cuda.html?utm_source=website&utm_medium=banner&utm_campaign=cuda και πριν λίγο βρήκα ένα free link :http://www.freemake.com/free_video_converter/ πως ενεργοποιούμε την επιτάχυνση [ame] [/ame]επίσης ανακάλυψα ότι ο 920 σκίζει την 5870 μου με διαφορά 10 λεπτά περίπου οπότε σύμφωνα με αυτό μπορείτε να δείτε αν ο cpu σας είναι πιο αδύναμος από την κάρτα γραφικών σας αν είναι πιο δυνατός ο cpu πάει να πει ότι ακόμα έχει ψωμιά μπροστά του οπότε του πετάμε μια νέα κάρτα γραφικών . παίδες αυτό το θέμα δεν δημιουργήθηκε για benchemarks θα φτιάξουμε άλλο απλά για να βρούμε τον ταχύτερο videoconverter με GPU συμβατότητα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Οκτώβριος 27, 2013 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2013 Βάλε και link μάναμου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 27, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2013 Βάλε και link μάναμου! είναι πληρωτέο (για να μην φανεί ότι του κάνω διαφήμιση και βγουν και λένε ότι τα παίρνω από την xilistoft ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Οκτώβριος 27, 2013 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2013 πας και μας ανάβεις φωτιές και μετά λές ότι είναι επι πληρωμή; Demo έχει; Μπορείς να τρέξεις το τεστ από το demo; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 27, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 27, 2013 πας και μας ανάβεις φωτιές και μετά λές ότι είναι επι πληρωμή; Demo έχει; Μπορείς να τρέξεις το τεστ από το demo; try it (είπα δεν είναι benchmark είναι κανονικός video converter του πετάς το αρχείο και το μετατρέπεις σε κάτι άλλο) για αυτό άνοιξα και αυτό να βρούμε και κανένα άλλο free !!! τόσα λεφτά δίνουμε για ένα κάρο πράγματα ας δώσουμε και κάτι για κανένα πρόγραμμα και μας λες edit στο Thelab είσαι admin και όχι στην ανω πάνω κάτω Λιθωρέα στα δίπλα threads παίζουν με τουρμπίνες λίγη φωτιά σε πείραξει edit εγινε ένα update και με ένα free converter ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paparoach Οκτώβριος 28, 2013 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2013 Δες και το Xvid4pspΕγώ αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιώ εδώ και πάρα πολλά χρόνια.Η χρήση που του κάνω είναι να μετατρέπω DTS σε AC3 ήχο για να παίζω τις ταινίες στην τηλεόραση από usb. Διάβασα όμως ότι Xvid4PSP, for example, has x264 DXVA presets.Από το μενού του προγράμματος δεν έχει κάποιο κουμπί να το ενεργοποιήσεις, αλλά έχει επιλογή default να ψάχνει για τον καλύτερο τρόπο μετατροπής .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Οκτώβριος 28, 2013 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2013 Ψήθηκα και εγώ...θα ψάξω να βρώ και σε OpenCL τί παίζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 28, 2013 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2013 Εγώ αυτό που είχα διαπιστώσει όταν είχα την 560ti (και όχι με καμιά μικρή/παλιά 4890, 210, 9800, 620 που θα μπορούσε να δημιουργεί την εντύπωση ότι φταίει η κάρτα) είναι ότι αν κάποιος έχει από quad και πάνω, το gpu encoding είναι περιττό. Το DXVA για το decoding του video κατά την μετατροπή του το βάζεις, αλλά αν έχεις quad και πάνω το encoding το βάζεις να γίνεται στην cpu όχι στην gpu. @@ το CUDA και μάλλον και το OpenCL. Οπότε DXVA enabledCUDA disabledΟ μόνος λόγος να βάλει κάποιος CUDA/OpenCL είναι αν δεν θέλει να βλέπει την cpu στο 100% ή αν έχει single/dual core.Υ.Γ. Αν θέλετε να παίξετε με GPU encoding δοκιμάστε το HandBrake: Nightly BuildsΑν θέλετε ULTRA fast encoding (2 φορές ποιο γρήγορο από το Handbrake) χωρίς πολλά πολλά πάτε κατευθείαν στο TEncoder - Download: 3.6.0Δεν χρησιμοποιεί καθόλου την gpu, ούτε καν για decoding, αλλά είναι εξαιρετικά γρήγορο και με καλό οπτικό αποτέλεσμα για φορητές συσκευές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Οκτώβριος 28, 2013 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2013 Αν θες full quality, CPU only encoding. Στα CUDA/OpenCL έχουνε κομμένα features, αρκετά εκ των οποίων ρίχνουνε την ποιότητα ( βασικά δεν σε αφήνουνε να πιάσεις την max quality που αφήνει το CPU ( x86 ) portion του h.264 ) Αρκετά καλό πρόγραμμα, με αρκετά μπιχλιμπίδια και codecs & encoders -> Mainconcept Reference Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 28, 2013 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 28, 2013 Αν θες full quality, CPU only encoding.Πλέον με τους quad και βάλε, ακόμα και εκείνο το θέμα της μεγαλύτερης ταχύτητας του gpu encoding έπαψε να ισχύει. Αν εξαιρέσει κανείς το Quicksync της Intel τα άλλα πλέον, είτε λέγονται CUDA, είτε OpenCL είτε οτιδήποτε, αποδεικνύονται απλά τρίχες, ποιο αργά από ότι το cpu encoding. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 29, 2013 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2013 To συμπέρασμα είναι ότι το gpu encoding είναι @@ ή ότι οι προγραμματιστές έχουν αργά αντανακλαστικά και θέλουν ακόμα μερικά χρόνια για να δημιουργήσουν κώδικα που να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες των gpu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 29, 2013 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2013 To συμπέρασμα είναι ότι το gpu encoding είναι @@ ή ότι οι προγραμματιστές έχουν αργά αντανακλαστικά και θέλουν ακόμα μερικά χρόνια για να δημιουργήσουν κώδικα που να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες των gpu ?Είχαν μερικά χρόνια και την Nvidia από πίσω τους να τους σπρώχνει. Τι άλλο να θέλουν/χρειάζονται; Η Intel έδειξε ότι το video encoding στο hardware είναι κάτι το απλό. Το encoding με CUDA είχε αξία όσο παίζαμε με dual cores. Ίσως για αυτό δεν το κυνήγησε και η AMD. Ξέρανε ότι ήταν ένα μαρκετινίστικο κόλπο με ημερομηνία λήξης.[ame=http://www.youtube.com/watch?v=yvf05jVbPiU]Intel Quick Sync Video Transcoding versus CUDA & CPU Alone NCIX Tech Tips - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Οκτώβριος 29, 2013 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2013 To Intel quicksync ,ειναι αυτο πιυ χρησιμοποιεί και την igpu ή ακομα και τη gpu;Θέλει καποια ιδιαίτερή ρύθμιση ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 29, 2013 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2013 Θέλει να έχεις Intel που το υποστηρίζει και αν δεν κάνω λάθος παίζει μόνο με την igpu. Δεν έχω Intel και δεν το έχω ψάξει περισσότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Οκτώβριος 29, 2013 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2013 Το quicksync θέλει την igp sandy bridge και πάνω. Ναι "GPU" υποτίθεται ότι είναι, αλλά άμα θυμάμαι καλά δουλεύει και η CPU (δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά όμως).Είχα κάνει τεστ παλαιότερα CPU / quicksync / cuda και την ιστορία της AMD (i5 2.5k / gtx 460 / 6870).Από πρόγραμμα σε πρόγραμμα ΤΡΕΛΕΣ διαφορές. Μιλάμε της τάξεως του 50% και βάλε. Έβλεπες π.χ. το τάδε πρόγραμμα με CUDA να είναι πιο αργό από το άλλο πρόγραμμα με CPU κτλ - τρελά πράγματα δλδ.Όμως κάποια πράγματα ήταν πάγια. Η ποιότητα -τότε τουλάχιστον- με CUDA ήταν ελεϊνή σε ότι πρόγραμμα και να δοκίμαζα. Η ποιότητα του encoding με AMD ήταν καλύτερη μετά ερχόταν το quicksync που ήταν αρκετά καλό και τέλος καλύτερο προφανώς ήταν καθαρά CPU. Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι δεν αξίζει. Βρες το πρόγραμμα που σε βολεύει, που τα αποτελέσματα σε ικανοποιούν σε ταχύτητα που είναι καλή και τέλος.Από όσα αναφέρθηκαν εδώ κάμποσα τα έχω δοκιμάσει. Είμουν στο beta του mainconcept (τσουχτερό πρόγραμμα όμως), είχε πολύ καλά αποτελέσματα αλλά το UI ήταν για κλάμματα. Και έλειπαν τότε κάμποσα options που τα έβρισκες σε τσαμπέ προγράμματα.Το avidemux έχει πολύ πράμα, αλλά ΠΟΛΛΑ bugs/crashes και είναι αργό. Είναι τσάμπα όμως και έχει τόσα options που δε τα βρίσκεις σε επαγγελματικά εργαλεία.Για απλό simple day encoding το handbreak είναι το καλύτερο. Άμα θες π.χ. να κάνεις encode την Χ ταινία για το κινητό/psp whatever εκεί θα πήγαινα. Καλή ταχύτητα, οκ ποιότητα, όχι πολλά options αλλά για τις προαναφερθέν δουλειές είναι σούπερ.Είχα δοκιμάσει και τον xilisoft video converter - αλλά το παράτησα γρήγορα. Δε θυμάμαι το λόγο όμως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 29, 2013 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2013 [MENTION=1199]Volrath[/MENTION] Δοκίμασε το tencoder αν θέλεις/έχει όρεξη/χρόνο και πες μου εντυπώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Οκτώβριος 29, 2013 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2013 Εγώ από τα λεγόμενά σας βλέπω,ότι τελικα δεν υπάρχει κανένας λόγος πλέον να χρησιμοποιείται κάτι άλλο περα από τη cpu...Το x to dvd θεωρειται μαπα; δεν βλέπω να το αναφέρει κανεις ,ενώ εχει πολλές επιλογες για encoding ηχο κτλ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paparoach Οκτώβριος 29, 2013 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2013 Έχει δοκιμάσει κανείς άλλος το xvid4psp ?Είναι δωρεάν πρόγραμμα και νομίζω είναι αρκετά καλό.Παλιά έκανα μετατροπή σε 600p ταινίες για να τις βλέπω σε μια ταμπλέτα με 1024χ600 ανάλυση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Οκτώβριος 29, 2013 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2013 Θέλει να έχεις Intel που το υποστηρίζει και αν δεν κάνω λάθος παίζει μόνο με την igpu. Δεν έχω Intel και δεν το έχω ψάξει περισσότερο.Από την άλλη σε ποιότητα το intel q/c. είναι το χερότερο απ `όλα !!!Για εμένα πάντως CPU και πάλι CPU αν θες σωστό αποτέλεσμα. Τα άλλα για τίποτα γρήγορο και πρόχειρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 29, 2013 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 29, 2013 Από την άλλη σε ποιότητα το intel q/c. είναι το χερότερο απ `όλα !!!Για εμένα πάντως CPU και πάλι CPU αν θες σωστό αποτέλεσμα. Τα άλλα για τίποτα γρήγορο και πρόχειρο.Nope. Το αντίθετο. Είναι πίσω από το καθαρά cpu encoding. Το χειρότερο παραμένει μακράν το CUDA που σουτάρει τα pixels όπου βρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.