Jump to content

P4 Prescott 3.2 Revision D0 Πωσο Πανω Παει?????

Τακας

Recommended Posts

Για και απο εμενα ειμαι καινουργιοσ εδω θα ηθελα μια βοηθεια αν μπορουσατε να μου πειτε

ΛΟΙΠΟΝ¨

Εχω Ενα P4 3.2 Prescott D0 Στα 3.6 ολα καλα μεχρι εδω κανενα προβλημα χωρις βολτ

το θεμα ειναι οτι μεχρι 3.8 με 1.55v μπορει να παει ασ ποθμε σταθερα..

υπαρχει περιπτοση να παει 4.0GHZ ???

το εχω δοκιμασει με 1.7v δεν παει και αλλο πανο τα βολτ και μπενει αλλα μολις παει να φορτωσει windows πεταει μλε οθονη..

Εχω ακοθουσει και καλα λογια για τους D0

Υπαρχει καποιος τροπος??

Εχω το ASUSP4C800-E Deluxe

2x512 DDR-400 Kingston 3-3-3-8

Ευχαριστω...

Πραγματικα φιλε δεν ξερω αν τι ειναι ο διαιρετης?και δεν τον εχω πειραξει το μονο που εχω κανει με τισ μνημεσ εινα να τισ παω 2.5-3-3-8 και τον εχω 3.2 μαμα δηλαδη μπορεισ να μοθ πεις αν ειναι να δοκιμασω κατι αλο??

Αρχική απάντηση από Τακας

Πραγματικα φιλε δεν ξερω αν τι ειναι ο διαιρετης?και δεν τον εχω πειραξει το μονο που εχω κανει με τισ μνημεσ εινα να τισ παω 2.5-3-3-8 και τον εχω 3.2 μαμα δηλαδη μπορεισ να μοθ πεις αν ειναι να δοκιμασω κατι αλο??

Ο διαιρέτης επιτρέπει να χρονίσεις τις μνήμες ασύχρονα από το fsb του επεξεργαστή...

Στην asus σου θα πρέπει να το έχει σαν auto, 400, 333, 266.

Αν είναι η επιλογή στο auto, μάλλον θα τις έχει βάλει αυτόματα στο 333 όταν ανεβάζεις fsb, αλλιώς αν είναι στο 400, μαζί με το fsb θα ανεβαίνουν και οι μνήμες, στα 3.8 δλδ που είσαι, 237MHz οι μνήμες.... που μάλλον οριακό είναι για 400αρες μνήμες...

Σε κάθε περίπτωση μπορείς με το CPUZ να τσεκάρεις την συχνότητα των μνημών.

Στα 266 που τις βάζει το auto, είναι σκότωμα για τις μνήμες, πολύ χαμηλά...

Να υπολογίζεις ότι

1:1=fsb=400 στην μητρική σου.

5/4=fsb*4/5=333 στην μητρική σου.

3/2=fsb*2/3=266 στην μητρική σου.

Για στόχο τα 4 GHz, fsb=250 δλδ, καλύτερα να το έχεις με 5/4 διαρέτη, οι μνήμες θα τρέχουν στα 200.

Γνώμη μου, δοκίμασε να τεστάρεις τις συνολικές επιδόσεις του συστήματος στο 1:1, ώστε να ανεβάσεις και τις μνήμες, ακόμα και αν χάσεις την ψηλή συχνότητα του επεξεργαστή...

Καλύτερα να τρέχουν επεξεργαστής καιι μνήμες γρηγορότερα από τα 300MHz κέρδος(σε σχέση με το 1:1) σε επεξεργαστή αλλά μνήμες χαμηλά.

Σου εξήγησα οι επιλογές στο bios, τι σημαίνουν στην πράξη...

Αν το αφήσεις στο auto, βάζει τον 3/2 διαιρέτη όταν αρχίζεις το oc οπότε το ξεχνάμαι το auto διότι θάβει τις μνήμες...

Αν στο bios διαλέξεις 333, τότε δουλεύει ο 5/4 διαρέτης, αν διαλέξεις 266 τότε κάνει την ίδια δουλειά με το auto, 3/2 διαιρέτης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.