Jump to content

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ

pro1991

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ EDILKAMMIN 18KW.ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗ UPS ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ Σ ΕΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ EDILKAMMIN 18KW.ΣΥΝΔΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗ UPS ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ Σ ΕΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

1oν διόρθωσε το post σου. Γράφουμε με πεζά, τα κεφαλαία είναι δυσανάγνωστα κι επίσης φαίνεται σα να φωνάζεις.

2ον για 18kw δεν ξέρω αν υπάρχει UPS, αλλά πιστεύω θα είναι μεγαλύτερο από το δωμάτιό σου... :unsure:

edit: Υπάρχει, είναι όντως σαν το δωμάτιό σου και κοστίζει περίπου 58.000$

http://powerquality.eaton.com/BH-20KEL208-100.aspx?CX=3

Τα 18KW που αναφερει προερχονται απο την καυση. Μαλλον εννοει την προστασια του καυστηρα+κυκλοφορητη... αλλα και εκει η καταναλωση θα ειναι μεγαλη και δεν θα βρεθει κατι οικονομικο.

ακριβως φιλε μου ουσιαστικα θελω μονο για τον κυκλοφορητη αλλα δεν ξερω ποσα watt ειναι για αυτο το λογο ανεφερα τον τυπο και την καυση της σομπας μηπως γνωριζει κανεισ..

Παιζουν αρκετα αυτοι αναλογα την εγκατασταση δε γνωριζω να σου πω... αλλα ειναι 25w αλλα 50w, 100w κτλπ πρεπει να το δεις και αναλογα να παρεις αυτο που χρειαζεσαι.

To ups που θα παρεις παντως πρεπει να ειναι πολλαπλασιο απο αυτα τα watt για να μην εχεις προβλημα σε εκκινηση (αν χρειαστει) και να βγαζει καθαρο ημιτονο γιατι αλλιως μπορει εχεις προβλημα στο μοτερ.

καλησπέρα

Επειδή αντιμετώπιζα τον ίδιο προβληματισμό με τον λέβητα ξύλου που έχω, καθώς και με τον κυκλοφορητή του Ηλιακού θερμοσίφωνα (είναι βλέπεις μακριά το μπόιλερ απο τους συλλέκτες και χρειάζεται διαφορικός θερμοστάτης και κυκλοφορητής) και επειδή εδω πάνω οι δικοπές ρεύματος ειναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο (1 - 2 φορές το μήνα το χειμώνα), και επειδή τα συνηθισμένα UPS δεν θα μου έδιναν αυτονομία πάνω απο 1 - 2 ώρες (υπολογίζοντας πάντα το χειρότερο σενάριο) προχώρησα σε λύση DIY. Συγκεκριμένα:

1. Αγορά μιας μπαταρίας αυτοκινήτου 55 Ah (περίπου 70€)

2. φορτιστής - συντηρητής της Black & Decker (το προηγούμενο μοντέλο)

3. Αναστροφέας 500 W τροποποιημένου ημίτονου (ενδιάμεση κατηγορία απο τους απλούς που βγάζουν τετράγωνο και τους ακριβότερους που βγάζουν κανονικό ημίτονο, και είναι το λιγοτερο που χρειάζεσαι για να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι κυκλοφορητές)

4. Ρελε μεταγωγής στον πίνακα (ανιχνεύει την έλλειψη της τάσης του δικτύου και δίνει εντολή σε άλλο ρελε που ξεκινάει ο αναστροφέας)

Το συνολικό κόστος δεν υπερβαίνει τα 160 - 180 € και μου δίνει αυτονομία σε κάθε διακοπή που μπορεί να κάτσει (μου έχει τύχει διακοπή μέχρι και ~ 1 ημέρα), και έχει και το θετικό πως λόγω σχεδίασης μπορείς να αλλάζεις μόνο ότι παρουσιάσει βλάβη.

Εντιτ: οι κυκλοφορητές στην πλειοψηφία τους έχουν ένα εύρος στην ισχύ τους απο 25 - 60 Watt. αλλά το ρεύμα εκκίνησης που απαιτούν είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.