Jump to content

το λαπτοπ σερνεται

vamei

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σ'ενα λαπτοπ της τοσιμπα που πηγαινε πολυ αργα, εκανα φορματ που με ζορισε πολυ επισης, και παλι το λαπτοπ σερνεται, κολλαει κ.λ.π. Μου μπηκε η ιδεα πως κατι τρεχει με το δισκο. Εκανα ενα τεστ και μου εβγαλε το πινακα παρακατω. Μπορειτε να αναγνωρισετε αν υπαρχει προβλημα κι επισης αν υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα που να ειναι πιο αξιοπιστο?

Ευχαριστω πολυ!

http://www.thelab.gr/attachment.php?attachmentid=58991&stc=1&d=1382708101

post-31123-1416077847,4709_thumb.jpg

Ο δίσκος πρέπει να αντικατασταθεί, (κατά προτίμηση με SSD).

Αν αλλαξω το δισκο με το recovery της toshiba θα γινει παλι εγκατασταση στον καινουριο ή θα χρειαστει να κανω και κατι αλλο?

Μα όχι, δεν χρειάζεται κάτι άλλο, απλώς το recovery εγκαθιστά το σύστημα με όλους τους drivers, ενώ (συνήθως) χρειάζεται και ενεργοποίηση.

Αν αλλαξω το δισκο με το recovery της toshiba θα γινει παλι εγκατασταση στον καινουριο ή θα χρειαστει να κανω και κατι αλλο?

Το recovery είναι εντελώς άχρηστο. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι τους drivers τους οποίους μπορείς να τους τραβήξεις με ένα πρόγραμμα όπως το driver max.

Κατεβάζεις τα Windows από το ίντερνετ, και κανείς ενεργοποίηση με το key που έχεις. Περνάς τους drivers και τελείωσες.

H έκδοση που θα κατεβάσεις, θα πρέπει να είναι ίδια με αυτή που έχει το μηχανάκι τώρα.

Και εάν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να είναι και ΟΕΜ.

Καλύτερα να πάρεις ένα image του recovery σε έναν εξωτερικό σκληρό και να το περάσεις στον καινούργιο σκληρό σου για να μη χρειάζεται όταν κάνεις φορμάτ να βάζεις στικάκι ή το dvd των win.

Εγώ στη θέση σου θα έκανα ένα clone τον σκληρό σε έναν άλλο (εφ'όσων θέλεις το recovery, και αυτό βρίσκεται στον hdd). Αλλά γενικά στα Toshiba τo recovery το κάνει ο χρήστης με την εγγραφή του, του ζητάει να φτιάξει recovery DVDs.. Τώρα αν είναι πιο παλιό δεν ξέρω.. Πάντως έτσι κ αλλιώς για να απαλλαγείς και από τα format κλπ, ένα clone θα βοηθούσε πολύ..

Καλύτερα να πάρεις ένα image του recovery σε έναν εξωτερικό σκληρό και να το περάσεις στον καινούργιο σκληρό σου για να μη χρειάζεται όταν κάνεις φορμάτ να βάζεις στικάκι ή το dvd των win.

Αν είναι στον hdd αυτό συνήθως δεν δουλεύει, γιατί το recovery είναι σε ξεχωριστό bootable partition.. Οπότε πάλι ένα clone είναι απαραίτητο για να βγει από τους μεγάλους μπελάδες, του να το φτιάξει ο ίδιος..

Αν είναι στον hdd αυτό συνήθως δεν δουλεύει, γιατί το recovery είναι σε ξεχωριστό bootable partition.. Οπότε πάλι ένα clone είναι απαραίτητο για να βγει από τους μεγάλους μπελάδες, του να το φτιάξει ο ίδιος..

To Clone και το image δεν είναι το ίδιο;

To Clone και το image δεν είναι το ίδιο;

Θεωρητικά ναι.. Αλλά εγώ δεν μίλησα για image. Είπα να κάνει clone απευθείας όλο τον σκληρό σε άλλον με όλα τα partitions του. Το να τον κάνει πρώτα image δεν ξέρω σε τι θα ωφελήσει, μόνο χρόνο θα χάσει..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.