Jump to content

Το fb ζητάει αντίγραφα προσωπικών δεδομένων και δημοσίων εγγράφων

ΣτοΠαραΠεντε

Recommended Posts

Δεν είναι και τόσο αστείο! Προσπαθούσα από το πρωί να συνδεθώ και συνέχεια ζητούσε να ανεβάσω φωτογραφίες από ΑΤ, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή λογαριασμό ΔΕΚΟ. Σε όλους τους λογαριασμούς μου. Οι γνωστοί μου που μπαίνουν μέσω iphone μπήκαν κανονικά σήμερα, προαφνώς επειδή είναι μέσω δηλωμένου λογαριασμού κινητού. Μήπως κόλλησα κάποιον ιό από χάκερ και προσπαθεί να υποκλέψει τα στοιχεία μου; Εσείς μπαίνετε κανονικά μέσω ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ;

Δεν είναι και τόσο αστείο! Προσπαθούσα από το πρωί να συνδεθώ και συνέχεια ζητούσε να ανεβάσω φωτογραφίες από ΑΤ, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή λογαριασμό ΔΕΚΟ. Σε όλους τους λογαριασμούς μου. Οι γνωστοί μου που μπαίνουν μέσω iphone μπήκαν κανονικά σήμερα, προαφνώς επειδή είναι μέσω δηλωμένου λογαριασμού κινητού. Μήπως κόλλησα κάποιον ιό από χάκερ και προσπαθεί να υποκλέψει τα στοιχεία μου; Εσείς μπαίνετε κανονικά μέσω ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ;

Σταμάτα να κάνεις accept σε κάθε π@π@ροεφαρμογή and there is your solution

εγώ αυτο που ξερω μεχρι σημερα ειναι οτι ζηταει ταυτοτητα σε περιπτωση που εχεις ξεπερασει το επιτρεπτο οριο αλλαγης του ονοματος και θες πάλι να το αλλάξεις. Έχει συμβεί κάτι άλλο;

Καπως/καπου εχει πειραχτει ειτε ενα DNS record, ειτε καποιο host αρχειακι και το www.facebook.com σε παει σε μια ψευτικη σελιδα facebook οπου σου ζητανε αυτα τα στοιχεια.

Μολις τα υποκλεψουν, καποιος 3ος θα φτιαξει ενα διαβατηριο/ταυτοτητα με τα στοιχεια σου και θα ταξιδευτει με αυτα. Αυτο στην καλυτερη. Στην χειροτερη μοιλις τα φτιαξουν σου αδειαζουν τραπεζες και αγοραζουν πραγματα στο ονομα σου

κλπ κλπ

Καπως/καπου εχει πειραχτει ειτε ενα DNS record, ειτε καποιο host αρχειακι και το www.facebook.com σε παει σε μια ψευτικη σελιδα facebook οπου σου ζητανε αυτα τα στοιχεια.

Μολις τα υποκλεψουν, καποιος 3ος θα φτιαξει ενα διαβατηριο/ταυτοτητα με τα στοιχεια σου και θα ταξιδευτει με αυτα. Αυτο στην καλυτερη. Στην χειροτερη μοιλις τα φτιαξουν σου αδειαζουν τραπεζες και αγοραζουν πραγματα στο ονομα σου

κλπ κλπ

Άρα συμπεραίνουμε:

1) Φταίει ο χρήστης που αποδέχεται τη κάθε βλακεία χωρίς να την κατανοήσει

2) Φταίει το κράτος που δεν μπαίνει στη διαδικασία να ενημερώσει τους πολίτες για τους διαδικτυακούς κινδύνους

Σύμφωνα με την παραδοσιακή ελληνική κουλτούρα, διαλέγουμε αποκλειστικά και μόνο το δεύτερο (ρίχνοντας πάντοτε μπινελίκια) :hehe:

Δοκίμασε από άλλο υπολογιστή/δίκτυο για να σιγουρευτείς ότι δεν πρόκειται για απάτη.

Πριν λίγο καιρό ζητούσε από χρήστες με ψεύτικο όνομα να ανεβάσουν επίσημο έγγραφο που να δείχνει το αληθινό όνομα τους.

facebook.jpg

Και το τελευταίο:

post-4773-1416077842,5353_thumb.jpg

Οι 2 λογαριασμοί μου φέρουν τον ονοματεπώνυμό μου με αρίθμηση, ενώ άλλοι 2 δημιουργήθηκαν με ψευδώνυμο που και πάλι παρέπεμπε σε εμένα, αλλά κάποιοι κακοπροαίρετοι γνωστοί μου τους εντόπισαν και άρχισαν να σχολιάζουν τα προσωπικά μου, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να δηλώσω ψευδές επώνυμο και λοιπά στοιχεί σε αυτούς και να ανεβάσω φωτογραφίες από περιοδικά, ιστοσελίδες κτλ. Και δεν τους δημιούργησα για απάτες ή σεξουαλική παρενόχληση, παρά μόνο για να έχω διαφορετικές, μη συχετίσιμες, ομάδες στο ΤΟΡ 11. Η δε 5η έχει εντελώς ψεύτικο ονοματεπώνυμο, καθώς οι άλλες δύο με είχαν ήδη "μαρτυρήσει". Μακάρι να μπορούσα να παίξω Τ11 από άλλη ιστοσελίδα. Τώρα ούτε επαφή με τους γνωστούς και τους φίλους μου θα'χω. Προσπάθησα να μπω από το παν/μιο, αλλά έχουν μπλοκάρει την πρόσβαση στο φβ. Έβαλα τα στοιχεία μου και δεν μπορούσε να φορτώσει καν, ενώ έπρεπε να μπω μέσω google στη σελίδα του φβ γιατί απευθείας έβγαζε μήνυμα μπλοκαρίσματος από το διακομιστή. Μήπως επειδή το σύστημά τους βλέπει 5 λογαριασμούς με το ίδιο στίγμα - ΙΡ; Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι βρομάει στην υπόθεση.

Αυτα πιστευω θα ηταν καλυτερα να τα στειλεις στο support του facebook, για να σου πουνε τι ακριβως συμβαινει και αν τα ζητανε αυτοι ή ειναι καποιο Malware.

Αυτα πιστευω θα ηταν καλυτερα να τα στειλεις στο support του facebook, για να σου πουνε τι ακριβως συμβαινει και αν τα ζητανε αυτοι ή ειναι καποιο Malware.

Έτσι όπως έχει μπλοκαριστεί ο λογαριασμός μου, έχει περιορισμένη πρόσβαση στις βοηθητικές υπηρεσίες. Έστειλα μήνυμα αδυναμίας σύνδεσης, αλλά ποιος ξέρει πότε και αν θα διαβαστεί. Δοκίμασα να κάνω επαναφορά του λογαριασμού μου από χακάρισμα, αλλά το φβ και πάλι ζήτησε τα στοιχεία μου. Πολύ περίεργο να "στοχοποιηθώ" μόνο εγώ. Ο κολλητός μου μπήκε κανονικά στο λογαριασμό του από τον υπολογιστή μου. Και δεν έχει καν τα αληθινά στοιχεία του! Κι ένας γείτονάς μου το ίδιο!

...ζητούσε να ανεβάσω φωτογραφίες από ΑΤ, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή λογαριασμό ΔΕΚΟ. Σε όλους τους λογαριασμούς μου. ...
εγώ αυτο που ξερω μεχρι σημερα ειναι οτι ζηταει ταυτοτητα σε περιπτωση που εχεις ξεπερασει το επιτρεπτο οριο αλλαγης του ονοματος και θες πάλι να το αλλάξεις. Έχει συμβεί κάτι άλλο;

Από τα screenshot που έβαλες, εγώ απλά βλέπω ότι ζητάει ταυτότητα. Εσύ δεν την ανέβασες και μετά σου ζητάει ένα οποιοδήποτε έγγραφο για πιστοποίηση. Όχι όλα μαζί. Αν ισχύει αυτό που λέει ο [MENTION=30679]yz3427[/MENTION], ούτε φουστιά έχει παιχτεί, ούτε τίποτα. Στείλε την ταυτότητα και καθάρισες

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.