DwS Οκτώβριος 26, 2013 #21 Οκτώβριος 26, 2013 Φυσικά και δεν χρειάζεται να είσαι competitive player για να καταλάβεις τη διαφορά, εγώ όμως ξέροντας τον εαυτό μου θεωρώ ότι καθαρά λόγω αυτού έχω αναπτύξει τη δυνατότητα να διακρίνω τη διαφορά, διότι γενικά δεν φημίζομαι για τα γερακίσια μάτια μου. Από εκεί και πέρα για να καταλάβεις τη διαφορά 60-120hz ακόμα και στο desktop πρέπει να έχεις τουλάχιστον decent αντίληψη των οπτικών ερεθισμάτων, που πολύς κόσμος δεν έχει, ειδικά πολλοί gamers. Όπως και να το κάνουμε, άμα είσαι στραβούλιακας δεν θα καταλάβεις τίποτα ακόμα και 1200hz να είναι το refresh rate. Γενικά είναι κάτι που ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο κι αυτό είναι εξάλλου και το όλο μου point για να βοηθηθεί ο thread starter στην επιλογή monitor. Εσύ μπορεί να είχες αυτή την αντίδραση από το desktop, εγώ πάλι στο movement του cursor desktop ίσα που το παρατηρώ αλλά σε gaming environment και ειδικά σε games που έχω λιώσει το καταλαβαίνω από το 1ο δευτερόλεπτο που θα κουνήσω την κάμερα. Επίσης, αν κάποιος είναι "noob", ακόμα και αν στην αρχή του φάνηκε διαφορετικό το 60-120, μέσα στη ροή του game δεν θα συνειδητοποιεί τη διαφορά ούτε θα έχει κάποια επίδραση πάνω του, γιατί θα παίζει με τέτοιο τρόπο, εστίαση και reactions που και τα 30hz θα ήταν υπεραρκετά ξέρω 'γω. Ε τι να κάνουμε το κατάλαβα μέσα από τα 30fps του youtube, μήπως να ανησυχώ, μήπως δεν είμαι φυσιολογικός άνθρωπος ή μήπως δεν είμαι καν άνθρωπος; Jokes aside, δεν χρειάζεται να είσαι ο Superman για διακρίνεις το smoothness που έχει η κάμερα στις φάσεις που τρέχει και την κουνάει γρήγορα ή όταν πάει να ζουμάρει για να στοχεύσει. @ts αν το πήρες απόφαση για 120άρι, που προσωπικά το επικροτώ απόλυτα εφόσον καλύπτει τις ανάγκες σου, με 'γειες, θα είναι πραγματικά από τις καλύτερες αγορές που θα έχεις κάνει ! Πάντως δεν χάνεις κάτι αν έχεις τη δυνατότητα να πας να δεις ένα 120άρι σε κανένα φίλο/γνωστό σου ή σε κανένα net cafe έτσι για να σου φύγει η περιέργεια.
Alexopus6 Οκτώβριος 26, 2013 #22 Οκτώβριος 26, 2013 Από εκεί και πέρα για να καταλάβεις τη διαφορά 60-120hz ακόμα και στο desktop πρέπει να έχεις τουλάχιστον decent αντίληψη των οπτικών ερεθισμάτων, που πολύς κόσμος δεν έχει, ειδικά πολλοί gamers. Όπως και να το κάνουμε, άμα είσαι στραβούλιακας δεν θα καταλάβεις τίποτα ακόμα και 1200hz να είναι το refresh rate. Καμία decent αντίληψη, έχει δοκιμαστεί σε πάνω απο 10 άτομα gamers και μη, με αποτέλεσμα όλοι να καταλάβουν άμεσα την διαφορά. Ε τι να κάνουμε το κατάλαβα μέσα από τα 30fps του youtube, μήπως να ανησυχώ, μήπως δεν είμαι φυσιολογικός άνθρωπος ή μήπως δεν είμαι καν άνθρωπος; Jokes aside, δεν χρειάζεται να είσαι ο Superman για διακρίνεις το smoothness που έχει η κάμερα στις φάσεις που τρέχει και την κουνάει γρήγορα ή όταν πάει να ζουμάρει για να στοχεύσει. Χωρίς κάμερα που να γράφει 120fps και χωρίς 120αρι μόνιτορ δεν βλέπεις διαφορές . - 120fps HFR Web Video In Real-Time | Blur Busters HOWTO: Pursuit Camera With Blur Busters Motion Tests | Blur Busters
karmen1983 Οκτώβριος 26, 2013 #23 Οκτώβριος 26, 2013 Καμία decent αντίληψη, έχει δοκιμαστεί σε πάνω απο 10 άτομα gamers και μη, με αποτέλεσμα όλοι να καταλάβουν άμεσα την διαφορά.Το επιβεβαιώνω καθώς το έζησα στο monitor του Αλεξ.οπως ξέρετε οι περισσότεροι όση σχέση έχω με τα cases άλλη τόση ασχετίλα έχω στο θέμα gaming.Αλλαξε ρυθμίσεις εγώ ήμουν σε άλλο δωμάτιο και η επιλογή μου στο ποιο θεωρώ καλύτερο, όλως τυχαίος ήταν τα 120hz:bigsmile:
AstraLgr Οκτώβριος 27, 2013 #24 Οκτώβριος 27, 2013 httεγώ πάντως είδα τρομερή διαφορα στα χρώματα από το παλιό 24ρι monitor που είχα p://www.e-shop.gr/product?id=PER.169628
DwS Οκτώβριος 29, 2013 #25 Οκτώβριος 29, 2013 Καμία decent αντίληψη, έχει δοκιμαστεί σε πάνω απο 10 άτομα gamers και μη, με αποτέλεσμα όλοι να καταλάβουν άμεσα την διαφορά. Well, επέτρεψε μου να έχω μία κάπως πιο πολύπλευρη άποψη στο συγκεκριμένο θέμα, έχοντας το "δοκιμάσει" σε πολύ περισσότερα από 10 άτομα(διαφορετικής ηλικίας, παικτικού επιπέδου, είδος game που παίζουν κτλ.), με διαφορετικά αποτελέσματα στον καθένα. Άλλος το βλέπει ξεκάθαρα απ' το desktop, άλλος το βλέπει μέσα στο game, άλλος ναι μεν το βλέπει αλλά δεν μπορεί να καταλάβει ξεκάθαρα πότε και γιατί είναι σε 60hz και πότε σε 120 και άλλος δεν το καταλαβαίνει καν και λέει είναι το ίδιο. Όλα αυτά έχουν συμπερανθεί από "δοκιμές" με άτομα σε lan centre. Δηλαδή ok ο τυπάς στο video του Linus ήταν 1 μεμονωμένο παράδειγμα που μπορεί να ήταν και biased or something, τα παλικαράκια στο net cafe ωστόσο είναι η απόδειξη ότι ο μέσος άνθρωπος/gamer δεν μπορεί να καταλάβει ξεκάθαρα τη διαφορά. Όλα τα άλλα παραπέμπουν σε παραφιλολογία και marketing tricks για την επικράτηση της άποψης ότι "ναι, ναι πάρτε όλοι 120hz monitors γ@μάνε, 120hz monitors και για τις νοικοκυρές που θέλουν να δούνε Βέφα για να μην παίζει ghosting στο χτύπημα του αυγολέμονου". Και ok, αφού δεν απαιτείται να έχει κάποιος decent αντίληψη των οπτικών ερεθισμάτων, τότε και τη γιαγιά μου με καταρράκτη και πρεσβυωπία να πάρουμε θα καταλάβει άμεσα τη διαφορά, σωστά; Χωρίς κάμερα που να γράφει 120fps και χωρίς 120αρι μόνιτορ δεν βλέπεις διαφορές . - 120fps HFR Web Video In Real-Time | Blur Busters HOWTO: Pursuit Camera With Blur Busters Motion Tests | Blur Busters Ανεξαρτήτως fps, το smoothness των 120hz το βλέπεις και στα 10 fps που λέει ο λόγος. Προφανώς όχι στον ίδιο βαθμό που το βλέπεις στα 120+ fps, αλλά, αν ξέρεις τι να παρατηρήσεις, το βλέπεις. Δηλαδή στο video του Linus για μένα τουλάχιστον είναι ξεκάθαρο το 3ο round ότι είναι σε 120hz στα σημεία που φαίνονται τα φώτα και κουνιέται συνεχώς και πυροβολάει και ζουμάρει, όπως επίσης και στο 4ο part εκεί που κατεβαίνει τις σκάλες και πυροβολάει και κουνιέται πίσω από τα αμάξια παραπέμπει σε 60hz. btw δεν ξέρω με τι είδους camera γράψαν, πάντως overall blur δεν υπάρχει στο video, μόνο στο zoom in/out. Και όλα αυτά μέσα από τα 30fps του youtube και την 60hz ψευτοθόνη μου. Guessing I'm super saiyan or someshit ! huehuehue !
Alexopus6 Οκτώβριος 29, 2013 #26 Οκτώβριος 29, 2013 Placebo World’s First 1080p Embedded 120fps Video Game Recording | Blur Busters [For Users Of 120Hz Monitors] Player Tests on World's First 120fps Web Embedded Video - Doom9's Forum Prerequisites: 120Hz monitor or TV supporting 120Hz from PC with a fast GPU and a supported player (MPC-HC for 120fps on GeForce, VLC for 120fps on Radeon), or browser (Chrome, FF 23+ or IE10+) on Windows 7/8. Αν και στο όλο θέμα δεν παίζει ρόλο το skill για να δεις τις διαφορές. Περί superhuman. http://www.thelab.gr/gaming/titlos-to-be-changed-sometime-114827.html
DwS Οκτώβριος 29, 2013 #27 Οκτώβριος 29, 2013 Αν και αυτή την περίοδο είμαι στο σάπιο home set-up με 60hz και παλιό gpu, θα ρίξω το βράδακι διάβασμα να δω τι παίζει, seems interesting !
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.