Jump to content

τι ηχεια να παρω?

gunsnrose123

Recommended Posts

Να πω επισης οτι ακομα και συ αν ακουγες σωστα ψηφιοποιημενα τα βινυλια σου απο σωστα μεσα(ας μη ξεπεσουμε στα edifier) δεν θα μπορουσες να ξεχωρισεις απο που ακους.

Αλλα δε θα το πω μιας και ειναι πολυ ευκολο να ισχυριστεις το αντιθετο.

Εν αντιθέσει μάλλον πλησιάζουν οι απόψεις μας. Απλώς επί της ουσίας , προτίμησή μου είναι αν θέλω να ακούσω μουσική όπως την εννοώ, θα βάλω απ'ευθείας το βινύλιό μου και τελείωσε. Το να πάρεις αναλόγου ποιότητας ήχο από το Πισι και εσύ στην πρότασή σου παραδέχεσαι ότι χρειάζονται σωστά μέσα για ψηφιοποίηση και ακόμα περισσότερο σωστά μέσα ακρόασης (ηχεία) άλλης κλάσης σαφώς των edi. Μεγάλο κόστος και πολύ χρόνος δηλ.

Ίσως για κάποιους αυτό να αποτελεί λύση με το δεδομένο ότι δεν έχουν εντελώς ξεχωριστό HiFi σύστημα. Αλλά ο μέσος χρήστης δεν πιστεύω ότι είναι διατεθιμένος να εμβαθύνει και τόσο πολύ.

Άρα , ΑΝ υπάρχει η δικιά μου δυνατότητα, το βλέπω σαν πιό νορμάλ.

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

ο ηχος αποτελειτα απο 3 πραματα.

Πηγη-ενισχυση-ηχεια.

(το καθενα μπορει να χωριστει περαιτερω αλλα ας μεινουμε εκει.)

Δε προκειται να θαψω ουτε να θαφτω απο ενισχυση και ηχεια επειδη αλλαζει η πηγη μου.

Το νορμαλ/βολικο/κλπ ειναι αναλογα τον χρηστη και τις αναγκες του..αλλα μεχρι εκει.

Σιγουρα δε προκειται να προτεινω ακριβα πραματα οταν καποιος ψαχνεται μετξυ logitech-creative στα 70Ε.

ο ηχος αποτελειτα απο 3 πραματα.

Πηγη-ενισχυση-ηχεια.

(το καθενα μπορει να χωριστει περαιτερω αλλα ας μεινουμε εκει.)

Δε προκειται να θαψω ουτε να θαφτω απο ενισχυση και ηχεια επειδη αλλαζει η πηγη μου.

Το νορμαλ/βολικο/κλπ ειναι αναλογα τον χρηστη και τις αναγκες του..αλλα μεχρι εκει.

Σιγουρα δε προκειται να προτεινω ακριβα πραματα οταν καποιος ψαχνεται μετξυ logitech-creative στα 70Ε.

Εν μέρει συμφωνώ. Την άποψή μου την είπα. Δεν σημαίνει ότι είναι και αξίωμα.

Τώρα αυτά που θα προτείνεις σ' αυτόν που ψάχνεται μεταξύ logitech-creative στα 70Ε , ε μια ασπιρίνη για προσωρινή θεραπεία θα είναι.

Για μένα πάντως η πηγή του ήχου παίζει ρόλο.

τα "monitor" ηχεία των 150e το ζευγάρι δεν είναι αχρωμάτιστα, δεν κάνουν για σοβαρή επαγγελματική εφαρμογή, αλλα αυτο καθεαυτό δεν απασχολεί τον απλό ακροατή και δεν σημαινει οτι αν ειναι flat τα ηχεια θα χαίρεται απαραίτητα την μουσικη περισσότερο, μπορεί να του ακούγεται και χειρότερα και ειναι λογικό.

π.χ. τα behringer ms40 η ίδια η behringer τα ονομάζει Multimedia Speakers και όχι monitor.

Το ότι δεν είναι flat, ΔΕΝ είναι κακό για αυτόν που ακούει απλά μουσική όχι μόνο για την κατηγορία των 150e αλλά για οποιαδήποτε κατηγορία τιμής και είδος (active/passive κτλ.) και σίγουρα θα παίζουν πολύ καλά σε σχέση με logi creative κτλ.

αυτός που ηχογραφεί, mastering κτλ έχει στο μυαλό του να ακούγεται όπως θέλει η μουσική του όχι απαραίτητα και πάντα τόσο στα flat monitor ηχεία του αλλά σ ενα εύρος ηχείων σεταπ ατόμων που τελικά απευθύνεται.

από εκεί και πέρα είναι πολύ υποκειμενικά τα πράγματα.

π.χ.

σε κάποιον μπορεί να του αρέσει να ακούει απο monitor active κτλ της Χ τιμής

σε άλλον μπορεί να του αρέσει να ακούει σε συγκεκριμένο συνδυασμό passive amp παρόμοιας X τιμής

σε άλλον του αρέσει να ακούει συγκεκριμένο είδος/ηχογραφήσεις μουσικής σε monitor flat άλλο είδος μουσικής/ηχογραφήσεων σε passive...

Αν προτιμηθεί εξωτερικός ενισχυτής, ΝΑΙ στον tripath, αλλά όχι στο τσιπάκι 2020, είναι πολύ αδύναμο. Ας πάρει κάτι με το τσιπάκι 2050.

μια ερώτηση προς τους γνώστες του θέματος ποια είναι η καλύτερη επιλογή τα Maudio-av40 ή ο συνδυασμός passive ηχειών και ενος φτηνού [ame=http://www.amazon.com/LP-2020A-Lepai-Tripath-Class-T-Amplifier/dp/B0049P6OTI]ενισχυτή[/ame] ?

αν ήθελες να μου πείς και τον λόγο επιλογής σου για την δεύτερη επιλογή?? για ενημερωτικούς λόγους κυρίως....και τα ηχεία πως σου φαίνονται??

Γενικα σαν νοοτροπια προτιμω ξεχωριστο ενισχυτη και ηχεια.

(εχω την "ευκολια" μελλοντικα να αλλαξω ενισχυτη ή ηχεια αυτονομα ..να ριξω τα ηχεια πισω σε 5 καναλο συστημα κλπ..)

ΔΕς και τα polk audio που προταθηκαν πισω.(tsi100)

Ειναι λιγο πιο δυνατα και μαλλον θα παιζουν και λιγο καλυτερα χαμηλα σε μπασο.

οκ ευχαριστώ...δηλαδη αν κατάλαβα καλά δεν υστερούν τα av40 και για την τιμή τους είναι ικανοποιητικά?

και εγω προσανατολίζομαι για ξεχωριστο ενισχυτή και ηχεία αλλά ψάχνω κάποιον ενισχυτη που να μην "ματώσω" οικονομικά...

To "iκανοποιητικα" αλλαζει απο αυτι σε αυτι.

Αν ειναι να ματωσεις οικονομικα με 50€ ενισχυτη και τροφοδοσια μεινε σε pc-o-ηχεια.

Και τα av40 pc-o-ηχεια θεωρουνται*..καλα μεχρι ενος σημειου ..σε σχεση με αλλα ..αλλα μεχρι εκει.

*(τουλαχιστον ετσι τα θεωρω εγω)

επειδη βλεπω οτι εχεις κολλησει λιγο απο την αρχη με τα Creative Τ6300 , να σου πω και εγω το μακρυ μου και το κοντο μου...

Καποτε ημουν τεραστιος φαν αυτης της εταιρειας....να φανταστεις μεχρι και η voodoo2 μου creative ηταν, και το πρωτο μου DVD Creative με την καρτα DXR3 για Mpeg-2 decoding :p

Αυτο οφειλοταν στα πρωτα ηχεια που αγορασα με τα λεφταια μου για υπολογιστη, τα οποια ηταν εν ετει 1999 τα Cambridge Soundworks PC Works FPS1000 4.1 με περιπου 50-60 χιλιαρικα τοτε. Φωτο απο κατω :

17607277_2_644x461_cambridge-soundworks-41-hangfalszett-tolts-fel-fenykepeket.jpg

$T2eC16VHJHwFG1mt2-PlBSHiSWV-1!~~60_35.JPG

Μη σε μπερδευει ο τιτλος, με τη σταμπα της creative τα κυκλοφορουσαν.

Αυτα τα ηχεια λοιπον ηταν απιστευτα...σε βαθμο που μετα απο 14 χρονια, τα ξεθαψα χτες και μαλλον θα ξαναχρησιμοποιηθουν στο main PC μου αφου κατι logitech 5.1 θελω να τα παω στην τηλεοραση...

Κατευχαριστημενος λοιπον, η επομενη αγορα μου σε ηχεια προφανως θα ηταν creative...και φτανουμε στο σωτηριο ετος 2005 οπου αποφασιζω να "αναβαθμισω" και λεω δεν παω και σε 7.1 ετσι για να καλυφτουμε για χρονια? (ο *******) και παω στα Inspire T7900 ....

ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΕ ΗΧΕΙΑ. Και αυτο το λεει ενας σχεδον ασχετος με τον ηχο που αν του βαλεις ηχειο των 500 ευρω και αλλο τον 100 δε θα καταλαβει τη διαφορα μαλλον... ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ!

Απο τοτε, και αφου "ανακαλυψα" την logitech, της εκοψα την καλημερα της creative. Οχι οτι τα διαφορα logitech που πηρα κατα καιρους (καποτε τα 5500, τωρα εχω τα 5400) με εντυπωσιασαν, αλλα αυτη η εταιρεια ειναι παντα τιμια στα λεφτα που ζητουσε και ακομα πιο τιμια σε θεματα RMA. Τα cambridge soundworks βεβαια ποτε δε τα εφτασε σε ποιοτητα στα αυτια μου, και γι'αυτο και τωρα θα ξαναμπουν στο τραπεζι μου επι τη ευκαιρια (παρεπιπτοντως δε μπορω να πιστεψω γενικα οτι αυτα τα ηχεια πωλουνται στο ebay ακομα και για 10 λιρες ολο το πακετο λογω παλαιοτητας, ειναι τρελη ευκαιρια αν ειναι κανενας αφραγκιδης!).

Οποτε το μονο που μπορω να πω, ΜΑΚΡΙΑ απο Τ6300 και ας μην τα εχω ακουσει...δε θα πλησιαζα! Αφου εχεις θεμα και με τα Logitech λογω προτερου βιου, τοτε πας αναγκαστικα σε μη-PC-ο-ηχεια...(και ενισχυτη κλπ) αλλα αφου μπαινεις σε αυτο το δρομο, προσεξε μην ξεφυγεις οικονομικα, γιατι ο χωρος αυτος το εχει αυτο το ρημαδι , ολο λες με λιγο παραπανω παιρνω εκεινα, αλλα μετα με λιγο ακομα παιρνω τα γαματα....αλλα μετα θελω και εκεινο τον ενισχυτη....και να σου η 500αρου....

Γι'αυτο θεσε ενα budget και κινησου προσεκτικα εξ'αρχης!

To "iκανοποιητικα" αλλαζει απο αυτι σε αυτι.

Αν ειναι να ματωσεις οικονομικα με 50€ ενισχυτη και τροφοδοσια μεινε σε pc-o-ηχεια.

Και τα av40 pc-o-ηχεια θεωρουνται*..καλα μεχρι ενος σημειου ..σε σχεση με αλλα ..αλλα μεχρι εκει.

*(τουλαχιστον ετσι τα θεωρω εγω)

δεν τίθεται θέμα για 25ε διαφορά και δεν έλεγα για τον συγκεκριμένο ενισχυτή...ξέρουμε κάποιο ελληνικό μαγαζί που να το πουλάει η το ebay είναι the only way??

ebay..στη χειροτερη αν βρεις τιποτα στο ευρωπαικο αμαζον(σε μεγαλυτερη τιμη)..αν και δεν το βλεπω

(δεν εχω ψαξει βεβαια)

σαφεστατα και μπορεις..
Ίδια με πικάπ , προ+τελικό, ηχεία δαπέδου; Όχι δεν μπορείς.

Αν και μια τετοια συζητηση θα ξεπερνουσε κατα πολυ το θεμα, ποσο δικιο εχετε κι οι δυο!

Κι εγω προσωπικα εχω μεγαλη εκτιμηση σον αναλογικο ηχο, ομως δεν μπορω να μη δω οτι αυτο που πραγματικα εκτιμω ειναι τα σφαλματα του (και σεποιον δεν αρεσουν καποια ελαφρα σκρατς?)

Συγκρινοντας στα οργανα ενα cd αναφορας (λευκου θορυβου πχ) και την εξοδο μιας ποιοτικης γεννητριας αναλογικου σηματος οι διαφορα ειναι οντως μερα με τη νυχτα, ΟΜΩΣ ποια πηγη (ειδικα πικ απ) ειναι τοσο ιδανικη ωστε να μας δωσει τοσο καθαρα σηματα, και ποιος εχει το αυτι του Σουπερμαν για να καταλαβει τη digital παραμρφωση?

Προσωπικα αν κι εχω ασχοληθει λιγακι με το θεμα, απαντηση δεν μπορω να δωσω ουτε στον εαυτο μου, οποτε καταληγουμε στον ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΣΜΟ!

Ακους κατι, σ αρεσει? σου κανει, δε σ αρεσει? δεν ειναι για σενα, ετσι απλα. (ειναι πολυ πιο βαθυ το θεμα, αλλα χωρις πολλες πολλες αναλυσεις μπορει πιστευω να σκιαγραφηθει με αυτη την απλη προταση)

edit> Franky_stein η προταση σου αν δε βαλεις και τις λαμπες δεν ειναι ολοκληρωμενη ;) ειναι σα να κανεις προταση για νεο pc πχ και να αφησεις απ εξω το τροφοδοτικο :p

Εμένα δε μου αρέσει να ακούω σκρατς.

Επίσης με ποιο CD player έκανες τις δοκιμές; Ελπίζω όχι με κανένα πολύ παλιό ή της φτηνής κατηγορίας.

Όσο για τις λάμπες, άστες να περιορίζονται στο ρόλο του φωτιστικού σώματος. :p:P

Άμα σου αρέσει ο τύπος της παραμόρφωσης που βγάζουν, τον πετυχαίνεις με ένα component στο foobar.

μαλλον τα παω στα creative inspire t6300 που τα εχω ακουσει

Εφόσον άκουσες τα creative και (υποθέτω) σου άρεσαν αγόρασέ τα. Απλά _μην_ πας μετά και ακούς σε φίλους ή μαγαζιά ολοκληρωμένα hifi συστήματα γιατί θα βάλεις τα κλάματα. Όπως και να έχει κράτα το κουτί και την απόδειξη. Αργότερα αν επαναπροσδιορίσεις το ρόλο της μουσικής ή του cinema στην καθημερινότητά σου τα πουλάς και πας σε κάτι καλύτερο (και ακριβότερο).

Εμένα δε μου αρέσει να ακούω σκρατς.

σε αλλους αρεσει σε αλλους οχι, περι ορεξεος ουδεις λογος.

Επίσης με ποιο CD player έκανες τις δοκιμές; Ελπίζω όχι με κανένα πολύ παλιό ή της φτηνής κατηγορίας.

στα καινουργια της ακριβης κατηγοριας σταματησε η ψηφιοποιηση της πληροφοριας?

ουτε στη θεωρια ουτε στην πραξη δε στεκει ξερεις...

Όσο για τις λάμπες, άστες να περιορίζονται στο ρόλο του φωτιστικού σώματος. :p:P

ο καθε ενας εχει τα βιτσια του και τα φετιχ του.

Υπαρχει και η κατηγορια του "οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια "

Δεν αντιλεγω πως υπαρχουν ανθρωποι που υποστηριζουν με επιχηρηματα που στεκουν τα πλεονεκτηματα των ημιαγωγων (καποιων fet φυσικα) αλλα οι "ορκισμενοι εχθροι" των λυχνιων συνηθως ανηκουν στη δευτερη κατηγορια

Άμα σου αρέσει ο τύπος της παραμόρφωσης που βγάζουν, τον πετυχαίνεις με ένα component στο foobar.

και οχι μονο, Ε ΚΑΙ?

το "μου αρεσει η λυχνια και το βινυλιο" ειναι σαν να οδηγας ενα all time classic car.

Ναι μεν...αλλα σε οτιδηποτε αφορα οτιδηποτε στην αυτοκινηση σημερα υπαρχουν καλυτερα (σε οποιονδηποτε τομεα).

Οποτε χωρις να υπαρχει εξολοκληρου αφορισμος του "παλιου" ..τα "νεα" οσο αφορα τη πιστοτητα ειναι σαφως καλυτερα.

Aπο εκει και περα ειναι θεμα ηχοληπτη-παραγωγου για τι "πραμα" θα ακουσεις σπιτι σου.

(και εν συνεχεια πως θα ακουσεις αυτο το "πραμα")

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.