Jump to content

τι ηχεια να παρω?

gunsnrose123

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply
τελικά δεν το κάνεις μόνο στις φωτογραφικές αυτό :p

Συγκρίνεις ηχεία 100€ το ζευγάρι με ηχεία 600-1000€ το ζευγάρι. Προφανώς τα 2α θα είναι καλύτερα.

Το θέμα είναι, στα 100-150€ που κοιτάει το παιδί, τι να πάρει.

Δε το εγραψα για να μειωσω τα monitors των 100€ σαν χειριστου ειδους..

Απλα να ξεφυγουμε απο το νομοτελειακο σχεδον "ηθελα ποιοτητα και πηρα κατι μονιτορ..των 70-100€"

(πως μου ηρθαν αυτες οι λεξεις...??:p)

Ειναι δυο διαφορετικες κατηγοριες..το αν θα παει σε κατι ποιοτικο απο θεμα μονιτορ ή θα παραμεινει σε αξιολογα pc-o-ηχεια και απλα θα πρεπει να διαλεξει προς τα που να κινηθει.

(προσωπικα αν εδινα κοντα 150€ δεν θα κοιταγα τα T6300 παντως:p)

Τα edifier 330/550 (d or not) ειναι συμπαθητικη λυση για pc-o-ηχεια..και τα ms40 ..και τα BX5 απο m-audio που παιζουν πανω απο 150€.

Ομοιως ακομα καλυτερα ενα βημα παραπερα με krk/tannoy που παιζουν στο 250αρι ομως ...και ακομα απεχουμε απο αλλες λυσεις που παιζουν καλυτερα.

Προσωπικα θα πηγαινα σε ενισχυτη και ηχεια..το εκανα πριν πολλα χρονια ..θα το εκανα και τωρα.

Τωρα εχω και το προνομιο να μη "πωρωνομαι" με τα "πολλα" watt.

Πχ 50 με 100 watt 3db ειναι ..και παρα πολυ παραμορφωση και απο θεμα ενισχυτη, αν τον τερματισουμε, και απο θεμα ακουστικης στο συνηθως κλειστο χωρο με γυμνους τοιχους και επιπλα...

Τα wharfedale/polk audio/dali στη πισω σελιδα ειναι καλες λυσεις..με εναν φθηνο ψηφιακο ενισχυτη απο ebay (που ακριβυναν btw)..σε πρωτη φαση.

Αλλα θελει κυνηγι το πραμα.Για γουρουνι στο σακι και τα edifier 330 θα τον καλυψουν..(αυτο ελειπε..σε σχεση με τα 6300)

ο φθηνος ενισχυτακος ειναι αυτος: New Lepai Class T Hi Fi Audio Amplifier Tripath LP 2020A Amp 20WX2 Stereo Amp | eBay

ενδεικτικο λινκ. ειναι πολυ "τσαμπουκας" για τα λεφτα του.

επισης για μια πιο "ακουστικη" προσεγγιση της κινεζικης edifier, μπορεις να δεις τα edifier studio.

Θα προτιμουσα αυτον ..μιας και μπλεξαμε με λινκ..

Ant Big Power 50WX2 TDA7492 Class T Amp HiFi Digital Amplifier | eBay

Θεωρητικα δουλευει και με 19V (σαν πιο συνηθες ταση για να βρεις ενα ποιοτικο τουβλακι τροφοδοτικο) ..Βαση spec βγαζει ~23watt ανα καναλι για 6ohm φορτιο και 1%THD (Για 10% βγαζει ~28-29 για οποιον αρεσκεται σε νουμερα.

(στα 24V βγαζει 37watt ..για 1% @6phm και ~45w@10%thd)

Δε το εγραψα για να μειωσω τα monitors των 100€ σαν χειριστου ειδους..

Απλα να ξεφυγουμε απο το νομοτελειακο σχεδον "ηθελα ποιοτητα και πηρα κατι μονιτορ..των 70-100€"

(πως μου ηρθαν αυτες οι λεξεις...??:p)

Ειναι δυο διαφορετικες κατηγοριες..το αν θα παει σε κατι ποιοτικο απο θεμα μονιτορ ή θα παραμεινει σε αξιολογα pc-o-ηχεια και απλα θα πρεπει να διαλεξει προς τα που να κινηθει.

(προσωπικα αν εδινα κοντα 150€ δεν θα κοιταγα τα T6300 παντως:p)

Τα edifier 330/550 (d or not) ειναι συμπαθητικη λυση για pc-o-ηχεια..και τα ms40 ..και τα BX5 απο m-audio που παιζουν πανω απο 150€.

Ομοιως ακομα καλυτερα ενα βημα παραπερα με krk/tannoy που παιζουν στο 250αρι ομως ...και ακομα απεχουμε απο αλλες λυσεις που παιζουν καλυτερα.

Προσωπικα θα πηγαινα σε ενισχυτη και ηχεια..το εκανα πριν πολλα χρονια ..θα το εκανα και τωρα.

Τωρα εχω και το προνομιο να μη "πωρωνομαι" με τα "πολλα" watt.

Πχ 50 με 100 watt 3db ειναι ..και παρα πολυ παραμορφωση και απο θεμα ενισχυτη, αν τον τερματισουμε, και απο θεμα ακουστικης στο συνηθως κλειστο χωρο με γυμνους τοιχους και επιπλα...

Τα wharfedale/polk audio/dali στη πισω σελιδα ειναι καλες λυσεις..με εναν φθηνο ψηφιακο ενισχυτη απο ebay (που ακριβυναν btw)..σε πρωτη φαση.

Αλλα θελει κυνηγι το πραμα.Για γουρουνι στο σακι και τα edifier 330 θα τον καλυψουν..(αυτο ελειπε..σε σχεση με τα 6300)

δηλαδη monitor πχ τα ms40 behringer και ενας εισχυτης αντιστιχος με αυτον New Lepai Class T Hi Fi Audio Amplifier Tripath LP 2020A Amp 20WX2 Stereo Amp | eBay θα ιταν το ιδανικο με τα χρηματα που δινω?

σε αυτιν τιν καρτα ηχου που εχω μπορω να τα συνδεσω Creative Worldwide Support > X-Fi Xtreme Audio

Tα ms40 ειναι active monitors...δλδ εχουν ενισχυτη και δεν χρειαζεται να αγορασεις.

Μπορεις..

και κατι αλλο τα monitor δεν εχουν καθολου bass? δλδ σε σχεσει με τα logitech z506 ο ηχος δεν θα εχει το ιδιο bass ?

τα M-Audio AV 40 τα εχω εγω οπως ειπα και πριν και μια καρτα ηχου με καλους drivers επανω και bass εχω οσο θελω και quality και τα παντα ολα ειναι και καλη οικονομικη λυση τα συστηνω!!

Για μουσική στο Πισι γιατί δεν προτιμάς 2.1 αλλά 2.0 ?

Τα Monitor δεν τα πολυσυμπαθώ. Αποστειρωμένος, αχρωμάτιστος ήχος, χρήσιμα μάλλον σε μουσικούς για να ακούνε αυτό ακριβώς που γράφουν, παρά σε ένα μέσο χρήστη που έτσι κι αλλιώς η ποιότητα που μπορεί να πάρει από το Πισι στη μουσική είναι πεπερασμένη.

Ότι ποιοτικότερο για μουσική σε Πισι Edifier S730 | Skroutz.gr (Το μπάσο έχει 2 passive woofers).

Πριν πάρω τα 530, τα σκεφτόμουν σοβαρά, αλλά με δεδομένο όπως είπα παραπάνω ότι αληθινή ποιότητα μουσικής δεν μπορείς να πάρεις από το Πισι, προτίμησα τα 530 που με καλύπτουν απόλυτα και επένδυσα σε pickup και pro κεφαλής για το στερεοφωνικό μου.

Δε συμφωνω μαζι σου..

Για αρχη μιλαμε για ενισχυση και αναπαραγωγη ..που σαν σταδια ειναι ανεξαρτατητα της πηγης την οποια εμπλεξες στην ολη φαση.

Ακομα και αν δε σε ενδιαφερει η πηγη (λεμε τωρα)..τα αλλα δυο σταδια ειναι αρκετα σημαντικα στο τι ακους.(δε θα μπλεχτω με το ποσο σημαντικα ειναι το ενα εναντι του αλλου).

Να πω επισης οτι ακομα και συ αν ακουγες σωστα ψηφιοποιημενα τα βινυλια σου απο σωστα μεσα(ας μη ξεπεσουμε στα edifier) δεν θα μπορουσες να ξεχωρισεις απο που ακους.

Αλλα δε θα το πω μιας και ειναι πολυ ευκολο να ισχυριστεις το αντιθετο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.