Kildeth Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2013 Xαίρεται ξανά.Συνεχίζω απο δώ Καινούργιος Υπολογιστής ένα θέμα που άνοιξα για αγορά νέου υπολογιστή αξίας 2000+ε, αποκλειστικά για παιχνίδια.Είχα σχεδόν έτοιμο τη λίστα με το πώς θα στήσω το μηχάνημα, αλλά δυστυχώς μπήκε η ζωή στη μέση και είχα πιο επείγοντα θέματα να ασχοληθώ για ένα διάστημα.Αλλά όλα εντάξει τώρα, οπότε αύριο οπωσδήποτε θα ξεκινήσω να αγοράζω τα εξαρτήματα του συστήματος. Υποχρεωτικά μιας και το παλιό πισι είναι στα πρόθυρα να χαλάσει τελείως.Διάβασα τα τελευταία σχόλια στο προηγούμενο τόπικ και έκανα κάποιες αλλαγές, οπότε κατέληξα στο εξής σύστημα:Corsair Obsidian 550DCorsair Obsidian 550D | Skroutz.grCorsair AX Series AX760 80Plus PlatinumCorsair AX Series AX760 80Plus Platinum | Skroutz.grAsus Maximus VI Hero (C2)Asus Maximus VI Hero (C2) | Skroutz.grIntel Core i7-4770K BoxIntel Core i7-4770K Box | Skroutz.grNoctua NH-U14SNoctua NH-U14S | Skroutz.grAsus GeForce GTX780 3GB DirectCU II OCAsus GeForce GTX780 3GB DirectCU II OC | Skroutz.grG.Skill RipjawsX 32GB (4x8GB) DDR3-1866MHz Quad KitG.Skill RipjawsX 32GB (4x8GB) DDR3-1866MHz Quad Kit | Skroutz.grSamsung 840 Series Evo 250GBSamsung 840 Series Evo 250GB | Skroutz.grWestern Digital Caviar Black 2TBWestern Digital Caviar Black 2TB (WD2002FAEX) | Skroutz.grWestern Digital Red 2TB SATA IIIWestern Digital Red 2TB SATA III | Skroutz.grΜε βάση το Skroutz, η τιμή του βγαίνει στα 2170ε.Την GTX780 δεν θα την παραγγείλω τώρα.Σκέφτηκα να πάρω τα υπόλοιπα κομμάτια, οπότε μέχρι να έρθουν και να στήσω το μηχάνημα (υπολογίζω 15+), να έχει βγεί η 780ti και να δω τι ακριβώς θα συμβεί στην αγορά και αναλόγως να πράξω.Αυτά. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος με το μηχάνημα. Με βάση τις άλλες επιλογές που υπάρχουν στην αγορά, μου αρέσουν οι συγκεκριμένες που έχω βάλει.Άν θέλετε να προτείνετε κάτι άλλο, ελεύθερα.Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι σχετικά με τις αγορές. Πρέπει να προσέξω κάτι όσο αφορά τον τρόπο παράδοσης και τον τρόπο πληρωμής. Να πάρω τα εξαρτήματα από τα πιο φθηνά μαγαζιά ή να προτιμήσω να τα παρω όλα μαζί απο 1-2 μαγαζιά.Να συννεοηθώ τηλεφωνικώς πρώτα με το μαγαζί για την παραγγελία ή να την εκτελέσω κατευθείαν μέσω του σαιτ τους. Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη διότι δεν έχω ξανακάνει τόση μεγάλη και μαζική παραγγελία από το ιντερνετ, και δεν θέλω να μπλέξω σε άσχημες περιπέτειες.Όπως και να έχει, σας ευχαριστώ για τη βοήθεια σας να στήσω το μηχάνημα, δεν θα τα κατάφερνα χωρίς εσάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Οκτώβριος 22, 2013 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2013 Τα 32GB ram βγάλε τα. Αν θες το ψυχολογικό πήγαινε στα 16 αν και με τα 8 μια χαρά θα είσαι.Για gaming και σε ι5 καλά θα ήσουν αλλά αν υπάρχουν τα φράγκα μαζί σου εγώ.Για τη κάρτα καλά κάνεις και περιμένεις.***Καμιά φορά η διαφορά των μεταφορικών συμψηφίζεται απο τις διαφορές ανα καταστήματα και σου βγαίνει πιο φθηνά να έχεις να κάνεις με ένα μαγαζί. Επίσης αν δε και αυτό το μαγαζί είναι απο την ίδια πόλη με σένα ακόμα καλύτερα στη περίπτωση RMA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny6RED Οκτώβριος 22, 2013 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2013 Θα σου προτείνω και εγώ να βάλεις 16GB RAM σε όση μεγαλύτερη συχνότητα βρεις, αν και από 1866MHz και πάνω διαφορές μεγάλες δε βλέπεις. Επίσης μη σε απασχολούν τα timings.Μία αλλαγή που θα προτείνω επίσης είναι η επιλογή της Corsair H100i ψήκτρας. Οι λόγοι είναι κυρίως αισθητικοί αφού από επιδόσεις πάνω κάτω ίδιες είναι, με την H100i να είναι ελαφρώς καλύτερη.Τέλος, άποψή μου είναι πως αφού θα δώσεις που θα δώσεις τόσα λεφτά, προσπάθησε να κάνεις το μηχάνημα και όμορφο οπτικά. Οπότε κοίτα για κόκκινες/μαύρες ram, αν τελικά σκέφτεσαι για κόκκινο-μαύρο θέμα, κανένα κόκκινο/μαύρο/κοκκινόμαυρο sleeved καλώδιο, όμορφους οπτικά fans όπως είναι οι Corsair AF/SP Series.Όσον αφορά τα μεταφορικά, πιστεύω πως τα περισσότερα καταστήματα στα χαρίζουν αν η παραγγελία σου ξεπερνάει ένα ποσό που ορίζεται από το κάθε κατάστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Οκτώβριος 22, 2013 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2013 1)Και εγώ με τη σειρά μου θα σου πρότεινα το πολύ 8gb ram.Τα παραπάνω είναι περιττά.Το πολύ πολύ πάρε στα 2400mhz.Θα σου πρότεινα και πάλι σχεδόν ότι καλύτερο κυκλοφορεί G.Skill TridentX 8GB (2x4GB) DDR3-2400MHz Dual Kit .Και στην τελική αν και δεν υπάρχει λόγος παίρνεις 2 τέτοια(περιττά).Ή παίρνεις τις άλλες και γλυτώνεις και κάνα 30άευρω στο πακέτο και άμα πάρεις δύο τότε γλυτώνεις 60€ περίπου. G.Skill TridentX F3-2400C10D-8GTX είναι οι ίδιες με τις άλλες αλλά με 10άρια αντί για 9άρια.Και πάλι χωρίς ουσιαστικά καμία διαφορά.Εγώ θα πήγαινα σε αυτά που σου προτείνω για να καταλάβεις.2)Μια άλλη ψύκτρα για τον επεξεργαστή όπως την CoolerMaster Seidon 240M που είναι και ότι καλύτερο κυκλοφορεί κιόλας.κ3)Άλλο κουτί όπως το Corsair Graphite Series 600T Special Edition White ή σε μαύρο(δικιά σου επιλογή!).Αυτά.Κατά τα άλλα είσαι μια πένα.Θα σου πρότεινα να περάσεις μια βόλτα από τα μεταχειρισμένα στις αγγελίες μας καθώς μπορεί κάποια από αυτά να τα βρεις αλλά και με εγγύηση και να γλυτώσεις αρκετά λ7! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kildeth Οκτώβριος 24, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION] To γνωρίζω 16GB RAM είναι υπεραρκετά για ένα σύγχρονο PC, αλλά χρειάζομαι 20GB για Ramdrive για κάτι που θέλω να κάνω. Διαφορετικά θα έμενα στα 16.Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω, επειδή θα ξέρεις σίγουρα, είναι τι έξτρα fans πρέπει να πάρω για να συμπληρώσω τις έξτρα θέσεις που διαθέτει το Corsair κουτί και η ψήκτρα.Από μάρκες και μοντέλα τι ακριβώς παίζει; φυσικά θέλω κάτι που να είναι αθόρυβο και αξιόπιστο στη δουλειά του.[MENTION=9875]venom7[/MENTION] Το Corsair Graphite είναι πολύ ωραίο σχεδιαστικά, αλλά εκεί που θα τοποθετηθεί το κουτί δεν θα φαίνεται καθόλου οι πλάγιες πλευρές. Και μου αρέσει πιο πολύ το Obsidian.Αλλά ίσως γίνει η επιλογή μου, άν κάποια στιγμή στήσω και ένα δεύτερο μηχάνημα.[MENTION=30066]Johnny6RED[/MENTION]Συμφωνώ ότι πρέπει να προσέξω την αισθητική του κουτιού.Πέρα από sleeved καλώδια, τι άλλο θα χρειαστώ για να οργανώσω λίγο τα καλώδια στο εσωτερικό του μηχανήματος. και γενικά τι μάρκες παίζουν με αυτά ή δεν έχει σημασία;Όσο αφορά τίςι ψύκτρες αυτού του τύπου, που προτείνατε, διαβάζω τώρα πως δεν τα πάνε τόσο καλά με το θόρυβο, οπότε θα μείνω σε αυτό που επέλεξα. Ευχαριστώ πάντως για τις προτάσεις σας, θα τις έχω υπόψιν για το μέλλον.Αυτά. Την παραγγελία θα την κάνω αύριο από το visionstudio, μιας και διαθέτει σχεδόν όλα τα εξαρτήματα σε καλές τιμές. Καλύτερα να έχω να κάνω με ένα μαγαζί, παρά με 3-4.Μου κάνε όμως εντύπωση πως οι τιμές στο Skroytz, σε κάποια εξαρτήματα, πέσανε και άλλο μέσα στη βδομάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Οκτώβριος 24, 2013 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 Να μη πάρεις έξτρα fans αν δεν δοκιμάσεις το Obsidian.Σε σχέση με το 600Τ είναι καλύτερο κουτί ποιοτικά αλλά και ΑΛΛΗΣ φιλοσοφίας. Μετά παίζει ρόλο η εμφάνιση που είναι υποκειμενική.Για το θέμα ψύξης: o/c θα κάνεις; Αν ναι πολύ; Αν θες κάτι αξιόπιστο και αθόρυβο τότε πας σε αέρα πατέρα και όχι σε υδροψυξη κλειστού τύπου γιατί στη δεύτερη περίπτωση πέρα απο fans αν σου κάτσει η στραβή θα θες και αλλαγή στο ίδιο το cooler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kildeth Οκτώβριος 24, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION]εντάξει, δεν θα πάρω extra fans προς το παρόν.όσο αφορά το OC, θα κάνω μόνο πολύ λίγο, κυρίως δοκιμαστικά, τίποτα σε extreme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Οκτώβριος 24, 2013 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 CoolerMaster Hyper 212 EVO | Skroutz.grThermalright True Spirit 120M | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kildeth Οκτώβριος 25, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2013 ευχαριστώ karmen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.