tolispl Οκτώβριος 24, 2013 Author #21 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 αμααν τωρα εχω τα μισα μηπωσ φταιει που εβαλα τα σεβεν και το bios htane sto raid και οχι στο achi Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 24, 2013 #22 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 Για πες τι έκανες ακριβώς, εκτός από αυτό που σου είπα. Οι επιδόσεις δεν πέφτουν έτσι στο μισό από μόνες τους. Για αρχή να είσαι σίγουρος πως οι SSD είναι στις θαλασσί θύρες και όχι στις άσπρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolispl Οκτώβριος 24, 2013 Author #23 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 μηπωσ φταιει που εβαλα τα σεβεν και το bios htane sto raid και οχιστο ahciνεεεε στις θαλασσι ειναιτο ονομα σου πωσ ειναι? 1000 συγνωμη που σε απασχολω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolispl Οκτώβριος 24, 2013 Author #24 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 εκανα restart και οκ λιγο καλυτερα απ την αρχη μαυτα που μου ειπες και εκανα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 24, 2013 #25 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 Τώρα είναι εντάξει τα νούμερα σου. Καλοδούλευτοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolispl Οκτώβριος 24, 2013 Author #26 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 ευχαριστωωωω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 24, 2013 #27 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 Για να μου φυγει και μενα η απορια...μπορεις να ποσταρεις μια εικονα απο ο υπολογιστης μου -> διαχειρηση ->διαχειρηση δισκων ..-> στο raid σου δεξι κλικ ιδιοτητες -> policies (στα ελληνικα δεν θυμαμαι τι θα πρεπει να λεει..δευτερη καρτελα παντως). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 24, 2013 #28 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 Λογικά το buffer flushing είναι απενεργοποιημένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 24, 2013 #29 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 Aυτο θα ηθελα να δω ..μηπως και βρεθει εξηγηση για τα νουμερα στο ποστ #21Τετοια διακυμανση μονο απο ρεσταρτ πρωτη φορα βλεπω (ειδα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 24, 2013 #30 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 Aυτο θα ηθελα να δω ..μηπως και βρεθει εξηγηση για τα νουμερα στο ποστ #21Τετοια διακυμανση μονο απο ρεσταρτ πρωτη φορα βλεπω (ειδα).Παίζει αν έχεις conflict μεταξύ drivers και δεν έχει κάνει restart.Στην ουσία δηλαδή, να στηθεί ο driver πάνω στον προηγούμενο και να μην ζητήσει restart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TsiftsisK Οκτώβριος 24, 2013 #31 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 Για αυτό που ρώτησα δεν έχω απάντηση??:help1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 24, 2013 #32 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 Γεια σας και απο εμένα!Και εγώ έχω μια παρόμοια απορία με RAID..Έχω βασικά έναν ssd Kingston V+200 στα 120GB και θέλω να πάρω ακόμη έναν ssd πάλι Kingston φυσικά,αλλά είναι ο 60GB V300 Θα μπορέσω να κάνω raid ?????Ευχαριστώ!RAID0 θα μπορέσεις να κάνεις ανάλογα με την πλατφόρμα σου (μητρική/CPU). Οι επιδόσεις αν θα είναι καλύτερες ή όχι, αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις, από τη στιγμή που μπλέκεις controllers και μοντέλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TsiftsisK Οκτώβριος 24, 2013 #33 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 RAID0 θα μπορέσεις να κάνεις ανάλογα με την πλατφόρμα σου (μητρική/CPU). Οι επιδόσεις αν θα είναι καλύτερες ή όχι, αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις, από τη στιγμή που μπλέκεις controllers και μοντέλα.Μητρική Gigabyte X58 Extreme και CPU INTEL i7 920 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 24, 2013 #34 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 Μπορείς να κάνεις RAID0. Τα αποτελέσματα σου όμως δεν θα είναι ότι καλύτερο. Σίγουρα δεν θα πάρεις διπλάσιες επιδόσεις απ'ότι ο ένας Kingston V200+ που έχεις τώρα.Προσωπική άποψη, δώσε το drive που έχεις και πάρε δύο ίδια αν θέλεις σώνει και καλά RAID0 ή ένα μεγαλύτερο μόνο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolispl Οκτώβριος 24, 2013 Author #35 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 Για να μου φυγει και μενα η απορια...μπορεις να ποσταρεις μια εικονα απο ο υπολογιστης μου -> διαχειρηση ->διαχειρηση δισκων ..-> στο raid σου δεξι κλικ ιδιοτητες -> policies (στα ελληνικα δεν θυμαμαι τι θα πρεπει να λεει..δευτερη καρτελα παντως). χαχα θα σας λυσω την απορια, οταν ενεργοποίησα το write back cache, μετα απο κατω εχει επαληθευση, εκανα επαληθευση αλλα συγχρονως εκανα και το τεστ και εγινε μπαχαλο και πηρα τα τραγικα νουμερα. μπορω να κανω κατι αλλο νανεβω λιγο παραπανω αποτι ειμαι τωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Οκτώβριος 24, 2013 #36 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 Τα drives σηκώνουν και άλλο ταχύτητα αλλά σε κόβει το SATA της μητρικής σου. Από ένα γρήγορο google που έκανε βλέπω πάνω να έχει SATA2 υποδοχές και όχι SATA3. Μέγιστο για SATA2 κοντά στα 265ΜΒ/sec αν θυμάμαι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolispl Οκτώβριος 24, 2013 Author #37 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 ναι sata 2 φοραει η μητρικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Οκτώβριος 24, 2013 #38 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 Έχεις τερματίσει την ταχύτητα που υποστηρίζει το SATA2. Οι δίσκοι μπορούν να δώσουν πολλά ακόμα. Βέβαια από τα μισά που έχεις με single τους δίσκους είσαι σαφώς καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
savaspar Νοέμβριος 6, 2013 #39 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2013 Πάντως με 2 x Agility 3 που είχα δοκιμάσει κάποτε RAID0 στον controller του i7 (σε sata 3) οι επιδόσεις που έπαιρνα, δεν ήταν σε καμία περίπτωση διπλάσιες.. Μπορώ να πω, πως όταν ξαναέβαλα το λειτουργικό σε έναν μόνο από αυτούς έτρεχε και πιο γρήγορα... Ακόμη και σε forced αντιγραφές μεγάλων αρχείων, από άλλον SSD (κουμπωμένο στον marvell sata3), το πολύ να έφτανε τα 200MB/s.. Ενώ αυτός που τραβούσα τα αρχεία είχε claimed read rate 600MB/s. Σίγουρα κάτι παίζει με τον controller της intel και το hardware raid.. Μάλλον μετά δεν υποστηρίζει το trim το λειτουργικό επειδή δεν βλέπει τί δίσκους έχεις αλλά βλέπει μια ενιαία μονάδα δίσκου.. Εκτός και αν κάνεις software raid κατά την εγκατάσταση των windows, κάτι το οποίο προσωπικά δεν το δοκίμασα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
psytransas Μάρτιος 2, 2014 #40 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2014 Εχω τον Samsung 128GB 840 Pro και σκεφτομαι να παρω αλλον εναν σε καλη τιμη για RAID 0. Μητρικη εχω την Z87-C οποτε δεν θα εχω θεμα με το TRIM. Θα πρεπει να φορτωσω τους drivers ΠΡΙΝ την εγκατασταση των windows (8.1) ? Eπισης δεν δουλευει να τιποτα το RST. Καμια ιδεα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.