tolispl Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22, 2013 τα φωτα σας..εχω 1 Samsung 840 Series 120GB αν βαλω και 1 Samsung 120Gb Sata III 840 EVOθα δουλεψει σε raid 0??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 22, 2013 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2013 Το ότι θα δουλέψει δεν υπάρχει αμφιβολία. Το πως θα δουλέψει είναι το θέμα. Σίγουρα δεν θα έχεις σωστές επιδόσεις. Μπορεί και το TRIM να μην δουλέψει σωστά. Καλύτερα δώσε το drive σου και πάρε έναν μεγαλύτερο 250αρη EVO ή δύο νέους 120αρηδες EVO αν θέλεις SONY και καλά, RAID0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Οκτώβριος 22, 2013 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2013 Το trim είναι άσχετο από τους 2x EVO ή τους 1xEVO + 1x840 σε RAID-0. Λογικά δεν θα συναντήσεις πρόβλημα λόγω του τρόπου λειτουργίας των SSD όσο αναφορά τις επιδόσεις ότι και αν επιλέξεις από τις 2 περιπτώσεις.Έχε κατα νου ότι σε RAID-0 θα ανεβάσεις το sequencial read/write και θα ανεβάσεις λίγο το seek time γιατί ο onboard controller για RAID δεν είναι και τόσο high end και δεν θα μπορεί εύκολα να ανταπεξέλθει. Το πρώτο σχεδόν θα διπλασιαστεί ενώ το δεύτερο που θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο θα ανέβει ελαφρώς. Τα writes επίσης θα ανέβουν. Στα random reads πάντως που συμβαίνουν πιο συχνά στο σύστημα δεν θα δεις ουσιαστική βελτίωση επιδόσεων σε RAID-0.Τώρα ακόμα και χωρίς trim υπάρχει το garbage collection που στα χαρτιά τουλάχιστον θα κρατήσει τις επιδόσεις ψηλά αν γράφεις-σβήνεις συχνά από τους δίσκους. Trim μπορείς να έχεις με κατάλληλους drivers και κατάλληλο BIOS (updated or modded). Η Intel προσέθεσε trim δυνατότητα στους RAID controller της αλλά το έκανε επιλέκτικά για κάποιες σειρές και πάνω. Εγώ π.χ. με το P67 μπορώ μόνο με modded BIOS.Επομένως κατ εμένα το RAID-0 δεν είναι απαραίτητο εκτός και αν κάνεις επεξεργασία βίντεο ή χρειάζεσαι να διαχειρίζεσαι πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων όσο πιο γρήγορά γίνεται. Για casual gaming και σύστημα είσαι κομπλέ και με single drives. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 22, 2013 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2013 Λογικά δεν θα συναντήσεις πρόβλημα λόγω του τρόπου λειτουργίας των SSD όσο αναφορά τις επιδόσεις ότι και αν επιλέξεις από τις 2 περιπτώσεις.Επειδή έχει τύχει να δοκιμάσω τους ίδιους ακριβώς SSD, από διαφορετική εταιρεία όμως (άλλο firmware), οι επιδόσεις είναι ότι να'ναι (Sandforce SF2281 και τα 2 drives, των 128GB. Το ένα Corsair, το άλλο OCZ). Πολλές αυξομειώσεις, στα 4Κ, χωρίς οι μετρήσεις να είναι consistent.Για το TRIM όπως είπα δεν ξέρω, αλλά οι επιδόσεις σίγουρα δεν είναι το ίδιο, όπως όταν έχεις δύο ίδια drives. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Οκτώβριος 22, 2013 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2013 Καλά και βρήκες σαν παράδειγμα τους sandforce; :tongue:Οι συγκεκριμένοι πετυχαίνουν ονομαστικές ταχύτητες με συμπίεση δεδομένων οποτέ είναι ότι να ναι. Γενικά 2 ίδιοι δίσκοι είναι η βέλτιστη περίπτωση. Με 2 διαφορετικούς δίσκους οι επιδόσεις παίζουν ενδιάμεσα στις τιμές που θα είχε μεταξύ του RAID-0 μεταξύ των 2 γρηγορότερων και των 2 πιο αργών. Το που ακριβώς παίζεις είναι ανάλογα με τα εκάστοτε αρχεία που ζητάς και την κατανομή του μέσα στο RAID-0 των 2 δίσκων,πόσο άδειοι είναι κτλ κτλ.Τέσπα η άνοδος σε random read ακόμη και στο RAID-0 δεν είναι μεγάλη. Το "κέρδος" είναι στο sequential read/write οπότε πρέπει να έχεις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τέτοιου είδους ανάγνωση για να πει οτι τον συμφέρει raid-0. Αλλιώς μονο στα benchmarks θα βλέπεις διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolispl Οκτώβριος 23, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2013 χαχα, με πεισατε τον πουλησα και πηρα 2 evo.η δουλια μου ειναι επεξεργασία βίντεο και διαχειρίζομαι πολύ μεγάλο όγκο δεδομένωνσε HD.σας ευχαριστω πολυυυυυυυυυ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolispl Οκτώβριος 24, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 το τεστ εβγαλε αυτο ειναι καλο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 24, 2013 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 Όχι. Τι μητρική έχεις; Τα νουμερά σου θα έπρεπε να είναι κοντά σε αυτά: Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Οκτώβριος 24, 2013 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 για ICH10R τον κόβω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TsiftsisK Οκτώβριος 24, 2013 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 Γεια σας και απο εμένα!Και εγώ έχω μια παρόμοια απορία με RAID..Έχω βασικά έναν ssd Kingston V+200 στα 120GB και θέλω να πάρω ακόμη έναν ssd πάλι Kingston φυσικά,αλλά είναι ο 60GB V300 Θα μπορέσω να κάνω raid ?????Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolispl Οκτώβριος 24, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 Όχι. Τι μητρική έχεις;Τα νουμερά σου θα έπρεπε να είναι κοντά σε αυτά: gigabyte ga-ex58-ud5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 24, 2013 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 gigabyte ga-ex58-ud5Σε κόβει ο controller της μητρικής.Εγκατέστησε τον IRST αν δεν τον έχεις ήδη εγκατεστημένο και ενεργοποίησε το write back cache. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolispl Οκτώβριος 24, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 που μπορω να βρω τον IRST, και απο που ενεργοποιω το write back cache.ευχαριστω ειμαι λιγο ασχετος Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 24, 2013 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 που μπορω να βρω τον IRST, και απο που ενεργοποιω το write back cache.ευχαριστω ειμαι λιγο ασχετοςhttps://downloadcenter.intel.com/confirm.aspx?httpDown=http://downloadmirror.intel.com/23295/eng/STOR_Win7_XP_11.2.0.1006.exe〈=eng&Dwnldid=23295&OSFullname=%0A%09%09%09%09%09%09%09%09%0A%09%09%09%09%09%09%09&ProductID=3409Εγκατέστησε τον Driver και μετά, άνοιξε το Intel Rapid Storage Technology πρόγραμμα. Πήγαινε στο tab manage, πάτα πάνω στο Advanced και από κάτω έχει μία επιλογή, Write Back Cache: Πάτα πάνω στο Enabled για να ενεργοποιηθεί. Τρέξε άλλη μία φορά το AS SSD για να δούμε αν άλλαξε κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolispl Οκτώβριος 24, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 αρε jax7480 αν δεν ειχαμε και σενα τι θα καναμε.ευχαριστω θα προσπαθησω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 24, 2013 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 αρε jax7480 αν δεν ειχαμε και σενα τι θα καναμε.ευχαριστω θα προσπαθησω.Ευχαριστώ, αλλά υπάρχουν παιδιά εδώ μέσα με τις 10πλάσιες γνώσεις από μένα, ειδικά στους SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolispl Οκτώβριος 24, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 ok εγκατεστησα τον Driver.αλλα το Intel Rapid Storage Technology πρόγραμμα απο που το παιρνω εχει exe μεσα αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 24, 2013 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 ok εγκατεστησα τον Driver.αλλα το Intel Rapid Storage Technology πρόγραμμα απο που το παιρνω εχει exe μεσα αυτο?Μαζί με τον driver, στήθηκε και το πρόγραμμα. Λογικά μέσα στο All Programs θα το βρεις, κάτω από τον φάκελο, Intel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolispl Οκτώβριος 24, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 ρε γαμοτο μου εβγαλε στα ελλινικατεχνολογια αποθηκευσης intelπηγα στη διαχειριση τομου, για προχωρημενους,προσωρινη μνημη ετεροχρονης εγγραφης απονεργοποημενη, ειναι αυτο να την ενεργοποιησω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 24, 2013 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 ρε γαμοτο μου εβγαλε στα ελλινικατεχνολογια αποθηκευσης intelπηγα στη διαχειριση τομου, για προχωρημενους,προσωρινη μνημη ετεροχρονης εγγραφης απονεργοποημενη, ειναι αυτο να την ενεργοποιησω??Αυτό είναι. Ενεργοποίησέ το. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.