Jump to content

Τι οθόνη;

Johnny_Sco

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά σε ένα desktop με κάρτα γραφικών Gigabyte GeForce GTX650 Ti Boost 2GB OC | Skroutz.gr , επεξεργαστή Intel Core i5-4670K Box | Skroutz.gr και μητρική κάρτα MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1150 H87 Performance GLan Audio Raid - Visionstudio.gr, με τι οθόνη θα είμαι καλυμμένος; Η μέγιστη ανάλυση της κάρτας είναι 2560χ1600 pixels. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρω μία οθόνη σε αυτή την ανάλυση;

ΥΓ: Αυτή τη στιγμή έχω μία LG TFT 22αρα και θέλω ούτως ή άλλως νά πάρω μεγαλύτερη και καλύτερη. Αλλά δεν θέλω να δώσω 400 με 500 ευρώ. Υπάρχει κάτι στα 200 με το πολύ 300 ευρώ, που να με καλύπτει; Ευχαριστώ.

Dell UltraSharp U2412M | Skroutz.gr

Η ανάλυσή της πιστεύω ότι καλύπτει (ίσως οριακά ) την κάρτα σου. Για 27άρα 2560 Χ 1440 θέλεις 500-600 € , αλλά το χειρότερο θες και μια 770 τουλάχιστον.

Το ότι η κάρτα λέει ότι υποστηρίζει 2560 Χ 1600 είναι στα χαρτιά. Για δοκίμασε να παίξεις τα σύγχρονα βαριά παιχνίδια στην εν λόγω ανάλυση και θα δείς. Εκτός βέβαια αν στα άμεσα μελλοντικά σου σχέδια είναι και η αναβάθμιση της κάρτας, οπότε η επένδυση σε μια 27άρα έχει νόημα.

Καλό είναι να πας σ'ένα κατάστημα να δεις από κοντά τα μόνιτορ (όχι tv-monitor) . Κοίταξε για κάποια 23'' - 24'' άλλοι θα σου προτείνουν με ips panel οθόνη άλλοι με TN panel. Κοίτα τι θα σου αρέσει σ'εσένα στο μάτι.

Ενδεικτικά κάποια μόνιτορ,τα δύο πρώτα είναι λίγο πάνω από τα 300€

TN) BenQ XL2411T BenQ XL2411T | Skroutz.gr

TN) Asus VG248QE Asus VG248QE | Skroutz.gr

IPS) Dell UltraSharp U2412M Dell UltraSharp U2412M | Skroutz.gr

IPS) Asus VG23AH Asus VG23AH | Skroutz.gr

IPS) Dell UltraSharp U2312HM Dell UltraSharp U2312HM | Skroutz.gr

IPS) LG 23EA63V LG 23EA63V | Skroutz.gr

IPS) Asus VX239H Asus VX239H | Skroutz.gr

Κοίτα και στο bestprice μπορεί να βρείς κάποια απο τα μόνιτορ φθηνότερα εκεί.

Το με τι ανάλυση θα είσαι καλλυμένος έχει να κάνει με σένα προσωπικά, δηλ. με το τι ποιότητα εικόνας είσαι ικανοποιημένος. Εφόσων όπως καταλαβαίνω δεν είσαι και πολύ γνώστης των αναλύσεων και γενικότερα με την "τεχνολογία εικόνας", πιστεύω μια 1920x1080 θα σε καλύψει απόλυτα και επιπλέον θα μπορεί η κάρτα σου να ανασάνει και να σου αποδώσει μια ικανοποιητική εμπειρία gaming.

Εκει που σνομπαρατε τις 120αρες επειδη το "TN panel ειναι το διαβολου, γουσταρω να δινω τα ιδια λεφτα για να βλεπω IPS glow και clouding στα 60hz " τωρα τις προτεινετε χωρις να τις εχετε δοκιμασει οι ιδιοι.

GG WP

- η 650ti ειναι πιο αργη και απο την gtx 570 που βγηκε προπερσι mind you.

κατσε ρε μαστορα ..δεν θελουν ολοι 780 τιταν και τα συναφη..

Μιας και απεχει ο ΤS απο τις "αναγκες" του...ας παρει ενα TV μονιτορ 27αρι 1920χ1080 ..να χαρει εμβαδον και να ανεβει και στην αναλυση.

Σε 2-3 χρονια αν του τη βαρεσει τη βαζει καπου για TV..ή τη πουλαει.

To εμβαδον κανεναν δε χαλασε..:p

(και για οποιον του φαινεται "μικρο" το dpi ...ας χαλαρωσει πισω στη καρεκλα του:p)

Εκει που σνομπαρατε τις 120αρες επειδη το "TN panel ειναι το διαβολου, γουσταρω να δινω τα ιδια λεφτα για να βλεπω IPS glow και clouding στα 60hz " τωρα τις προτεινετε χωρις να τις εχετε δοκιμασει οι ιδιοι.

GG WP

- η 650ti ειναι πιο αργη και απο την gtx 570 που βγηκε προπερσι mind you.

Είναι πιο αργή όπως λες, αλλά η κάρτα γραφικών που είχα 512MB NVIDIA GeForce 9600 GT. Αν έχω συνηθίσει σε αυτή, πώς θα μου φανεί η 650ti;

Σκεφτείτε ότι εγώ έχω εμπειρία από τη 9600 GT με οθόνη 22άρα σε ανάλυση 1280χ1024. Ποια θα είναι η διαφορά με gtx 650 ti και μία 27άρα όπως αυτή που πρότεινε ο syban από πάνω;

Ο TS δεν θα ητανε καλυτερα να γνωστοποιησει την χρηση για την οποια προοριζει την οθονη και αν παιζει games τοτε τι games παιζει ? Γιατι το dpi ειναι οντως ενα θεμα, εγω με 22" και 1680*1050 μου φαινεται αρκετα πιο θολο αποτι 1920*1080 στις 24 ιντσες, κατι που παιζει σημαντικο ρολο οταν πυροβολαω τα 4 pixel στο classic mode του red ochestra 2.

edit : αν δεν εχεις παρει ηδη την καρτα τοτε δωσε τα 140 καλυτερα σε καμια 660 μεταχειρισμενη, ειναι πολυ πιο γρηγορη !

edit 2 : γιατι ξεκλειδωτος επεξεργαστης με μαμα ψυξη και σε μητρικη χωρις Z87 chipset ? την παλευκεις ? :p με το ιδιο budget πας σε fx 8320 + radeon >= 7790 για υποστηριξη του mantle εχοντας ετσι ΠΟΛΥ καλυτερες επιδοσεις, εκτος αμα ΔΕΝ θες το pc για BF4 :p

edit 3 : βλεπω ειμαστε γειτονες, περνα μια βολτα απο Φορμιωνος να τα πουμε ιδιαιτερως :p

πθιτ..scrollare...

http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/kollima-se-neo-systima-126839.html

(Και ο Η87...και ο Β85 ...στο ιεκ OC:p)

To πως παιζει ο καθενας games διαφερει απο ατομο σε ατομο.Αλλος θελει μιν 120frames και 120hz οθονη και τα συναφη ..αλλος απλα να παιξει ενα παιχνιδι μιση μια δυο ωρες.

Αυτο ειναι ελαφρυντικο για να προτιμαμε hardware με χαμηλοτερο fps/euro ratio ρε intel fanboy ? :p

Στοιχημα οτι θες πως αμα τον βαλω να παιξει σε 120αρι monitor μετα δεν προκειται να δωσει λεφτα σε καμια απο τις 6 IPS που προταθηκαν :)

Δε χρειαζεται να βαλω στοιχημα..:p

Θεμα προτιμησεων ειναι και προταιρεοτητων.

Τι κανεις αν δεν εχεις τιποτα απο αυτα ομως?

Και να το παρει το 120αρι...τα frames μονα τους δεν θα ρθουν:p

απο τις 6 IPS που προταθηκαν

Φίλε μου τα μόνιτορ που ανέφερα τα έβαλα ενδεικτικά, αυτό που πρότεινα είναι να πάει σε κάποιο/α κατάστημα και να δει από κοντά τα μόνιτορ:upside:

Δε χρειαζεται να βαλω στοιχημα..:p

Θεμα προτιμησεων ειναι και προταιρεοτητων.

Τι κανεις αν δεν εχεις τιποτα απο αυτα ομως?

Και να το παρει το 120αρι...τα frames μονα τους δεν θα ρθουν:p

Exει μαλλιασει η γλωσσα μου 4 χρονια να το λεω, και με drops στα 50 και 60fps, διαολε ακομα και αν παιξει L.A noire που εχει 30fps cap, την διαφορα παλι θα την καταλαβει αμεσως με το που κουνησει το ποντικι ! ετσι δεν ειναι [MENTION=7739]MasterCommander[/MENTION] [MENTION=14072]Alexopus6[/MENTION] [MENTION=560]gbak[/MENTION] [MENTION=593]Gabriel[/MENTION] [MENTION=3765]HellhammeR[/MENTION] [MENTION=172]papatsonis[/MENTION] [MENTION=5836]gio102004[/MENTION] [MENTION=13625]leonidastra86[/MENTION] ?

Ο TS δεν θα ητανε καλυτερα να γνωστοποιησει την χρηση για την οποια προοριζει την οθονη και αν παιζει games τοτε τι games παιζει ? Γιατι το dpi ειναι οντως ενα θεμα, εγω με 22" και 1680*1050 μου φαινεται αρκετα πιο θολο αποτι 1920*1080 στις 24 ιντσες, κατι που παιζει σημαντικο ρολο οταν πυροβολαω τα 4 pixel στο classic mode του red ochestra 2.

edit : αν δεν εχεις παρει ηδη την καρτα τοτε δωσε τα 140 καλυτερα σε καμια 660 μεταχειρισμενη, ειναι πολυ πιο γρηγορη !

edit 2 : γιατι ξεκλειδωτος επεξεργαστης με μαμα ψυξη και σε μητρικη χωρις Z87 chipset ? την παλευκεις ? :p με το ιδιο budget πας σε fx 8320 + radeon >= 7790 για υποστηριξη του mantle εχοντας ετσι ΠΟΛΥ καλυτερες επιδοσεις, εκτος αμα ΔΕΝ θες το pc για BF4 :p

edit 3 : βλεπω ειμαστε γειτονες, περνα μια βολτα απο Φορμιωνος να τα πουμε ιδιαιτερως :p

Παιχνίδια τύπου Total War (τα καινούρια), GTA V, Assasin's Creed, Witcher 2,Skyrim,BF4... Γενικότερα δεν μου αρέσει να παίζω παιχνίδια τύπου Line Age, online, κτλ.

edit: δεν έχω πάρει ούτε την κάρτα, ούτε τον επεξεργαστή, ούτε την μητρική.

edit 2: δεν καταλαβαίνω :p

edit 3: μένω ιλιάδος και εμπεδοκλέως, κοντά είμαστε :p

HP ZR2440w | Skroutz.gr

περνεις που περνεις, παρε κατι της προκοπης.

Αν παμε σε αυτη τη κατηγορια τιμης παμε στην Εizo Foris Eizo Foris FS2333 | Skroutz.gr που ειναι σαφως καλυτερη.

Παντως συμφωνω οτι καλο ειναι να τα δεις απο κοντα αυτα τα μονιτορ που προταθηκαν αν υπαρχει η δυνατοτητα και οποιο σου αρεσει περισσοτερο να παρεις.

Παιχνίδια τύπου Total War (τα καινούρια), GTA V, Assasin's Creed, Witcher 2,Skyrim,BF4... Γενικότερα δεν μου αρέσει να παίζω παιχνίδια τύπου Line Age, online, κτλ.

edit: δεν έχω πάρει ούτε την κάρτα, ούτε τον επεξεργαστή, ούτε την μητρική.

edit 2: δεν καταλαβαίνω :p

edit 3: μένω ιλιάδος και εμπεδοκλέως, κοντά είμαστε :p

Ε τότε τι καθόμαστε και συζητάμε. Καλύτερα να ποστάρεις στο τμήμα για " νέα σύνθεση υπολογιστή" ¨ετσι όπως άρχισες ο άλλος καταλαβαίνει ότι τα κομμάτια που αναφέρεις τα έχεις ήδη.

Ε τότε τι καθόμαστε και συζητάμε. Καλύτερα να ποστάρεις στο τμήμα για " νέα σύνθεση υπολογιστή" ¨ετσι όπως άρχισες ο άλλος καταλαβαίνει ότι τα κομμάτια που αναφέρεις τα έχεις ήδη.

Ωραία έχω ήδη θέμα: http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/anavathmisi-ypologisti-127037.html

Ας βγάλουμε κάποια άκρη!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.