Jump to content

Όσο περνάει ο καιρός τόσο και καθυστερεί

UltraB

Recommended Posts

Παιδιά, έχει παρατηρήσει κανείς άλλος όσο περνάει ο καιρός το τηλέφωνο του να καθυστερεί ;

Έχω ένα Galaxy S με Slim Beam 4.2.2 (Build 10) εδώ και 3-4 μήνες και έχει αρχίσει να κολλάει αφάνταστα.

Σήμερα μόλις άνοιξα το τηλέφωνο μου πέταξε μήνυμα ότι ο Laucher σταμάτησε να λειτουργεί, πριν καλά-καλά ανοίξω την εφαρμογή του facebook το ίδιο και γενικά καθυστερεί αρκετά.

Το ερώτημα μου είναι γιατί γίνεται αυτό μετά από x μήνες εφόσον στην αρχή λειτουργεί άψογα και για ένα χρονικό διάστημα ;

Επίσης μιας και αργά ή γρήγορα θα προβώ στην αγορά ενός νέου Smartphone μήπως να κοιτάξω κάτι προς Apple/Windows Mobile μεριά δεδομένου ότι δύο γνωστοί μου είχαν το ίδιο πρόβλημα και ο ένας μάλιστα άλλαξε τηλέφωνο γι'αυτό το λόγο;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Έχω ένα Galaxy S

Όταν λες "Galaxy S" εννοείς το πρώτο S, που βγήκε το 2010, ή ξέχασες κάποιο νούμερο (S2, S3 κλπ);

Αν έχεις το πρώτο Galaxy S, τότε νομίζω ότι δε μπορείς να περιμένεις και πάρα πολλά από κινητό 3ετίας με την 4.2.2.

Επίσης, τα κινητά μόλις πρόσφατα άρχισαν να βγαίνουν με TRIM support, οπότε είναι λογικό να κουράζεται το κινητό όταν "βρωμίζει" ο αποθηκευτικός χώρος.

Wipe cache, wipe dalvik cache μπας και στρωσει, αλλιως restore to factory defaults.

Sent from my GT-N7100

Θα δοκιμάσω τώρα να δω μήπως φτιάξουν τα πράγματα.

Όταν λες "Galaxy S" εννοείς το πρώτο S, που βγήκε το 2010, ή ξέχασες κάποιο νούμερο (S2, S3 κλπ);

Αν έχεις το πρώτο Galaxy S, τότε νομίζω ότι δε μπορείς να περιμένεις και πάρα πολλά από κινητό 3ετίας με την 4.2.2.

Επίσης, τα κινητά μόλις πρόσφατα άρχισαν να βγαίνουν με TRIM support, οπότε είναι λογικό να κουράζεται το κινητό όταν "βρωμίζει" ο αποθηκευτικός χώρος.

Ναι, στο πρώτο Galaxy S αναφέρομαι. Απλά μου φαίνεται παράξενο πως όταν περνάω φρέσκο το λογισμικό τρέχει νεράκι και μετά από ένα διάστημα αρχίζει και καθυστερεί απίστευτα. Επίσης όσο αφορά το TRIM είναι λογικό για διάστημα 3-4 μηνών;

Αν κάποιος που δεν γνωρίζει από αυτά, τι πρέπει να κάνει δηλαδή ( ; )

Από το slim beam το τελευταίο λειτουργικό αυτο είναι;

Το καλύτερο για εσένα είναι να κάνεις flash από την αρχή να το έχεις φρέσκο το κινητό.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Όχι, την προηγούμενη βδομάδα (αν δεν κάνω λάθος) βγήκε η 4.3 Build 1 και εγώ είμαι με την 4.2.2 Build 7.

Απλά για να μην μπαίνω πάλι στην διαδικασία να περνάω από την αρχή ROM, ψάχνομαι μήπως βρω άλλη λύση.

Εγώ εδώ και χρόνια αλλάζω ρομ σε κινητά. Έχω το s2 με το slim beam 4.3. 1 και πάει σφαίρα.

Το καλύτερο για εσένα είναι να κάνεις flash από την αρχή μια rom, δεν πιστεύω να αξίζει να ασχολείσαι, σε 10 λεπτά έχεις περάσει τα πάντα πίσω.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

και βρες και πέρνα το lagfix (fstrim) free, στο xda. Να το τρέχεις κάθε τόσο. Βοηθάει. Προσωπικά, έχω περάσει τη cyanogen 10.2 και σε συνδυασμό με το fstrim δεν έχω παράπονα -δεδομένης της ηλικίας του κινητού-

Ναι, στο πρώτο Galaxy S αναφέρομαι. Απλά μου φαίνεται παράξενο πως όταν περνάω φρέσκο το λογισμικό τρέχει νεράκι και μετά από ένα διάστημα αρχίζει και καθυστερεί απίστευτα.

Και το Ace 2 της γυναίκας μου σφαίρα πήγαινε στην αρχή και μετά σερνότανε με το 4.1.2

Επίσης όσο αφορά το TRIM είναι λογικό για διάστημα 3-4 μηνών;

Αν κάποιος που δεν γνωρίζει από αυτά, τι πρέπει να κάνει δηλαδή ( ; )

Κάποιος που δεν γνωρίζει βάζει το μέγιστο προβλεπόμενο firmware (στην δική σου περίπτωση το 2.3.6) και δεν έχει προβλήματα επιδόσεων :)

Συγνώμη, ξέχασα να γράψω ότι αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγα από την 2.3.6 που τόσο είχα βολευτεί. Προς το παρών παίρνω backup και μάλλον πάμε για flash από την αρχή ξανά.

Δεκτές οι προτάσεις αν με προλάβετε πριν βάλω την Slim Bean 4.3 :thank_you2:

[MENTION=4171]deninho[/MENTION] Δυστυχώς δεν υποστηρίζει το τηλέφωνο μου / Galaxy S.

Κάποιος που δεν γνωρίζει βάζει το μέγιστο προβλεπόμενο firmware (στην δική σου περίπτωση το 2.3.6) και δεν έχει προβλήματα επιδόσεων :)

όχι ακριβώς :p

[MENTION=4171]deninho[/MENTION] Δυστυχώς δεν υποστηρίζει το τηλέφωνο μου / Galaxy S.

μια χαρά το υποστηρίζει. Για αυτό σου είπα βρες το από το xda. Κι εγώ το ίδιο τηλέφωνο έχω.

Συγνώμη, ξέχασα να γράψω ότι αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγα από την 2.3.6 που τόσο είχα βολευτεί.

Ούτε τώρα μας λες. Τι σε "ανάγκασε" να βγάλεις την 2.3.6 και να βάλεις ROM βασισμένη σε έκδοση που δεν υποστηρίζει το κινητό σου;

Άρα, συνοψίζοντας:

- Φρέσκο 2.3.6: τα πάντα πετάνε

- 2.3.6 αρχίζει να παλιώνει: κολλάνε τα πάντα

- Φρέσκο 4.2.2: τα πάντα πετάνε

- 4.2.2 αρχίζει να παλιώνει: κολλάνε τα πάντα

Το έπιασες το υπονοούμενο; :hehe:

Πόσο ελεύθερο χώρο έχεις στο κινητό αφού βάλεις τις εφαρμογές σου; Υποψιάζομαι ότι απλά το κινητό σου είτε δε μπορεί να ανταπεξέλθει στις νέες εφαρμογές και ROM, είτε σου τελειώνει ο χώρος για το firmware και τις εφαρμογές, είτε η flash έχει αρχίσει να πεθαίνει.

Άρα, συνοψίζοντας:

Πόσο ελεύθερο χώρο έχεις στο κινητό αφού βάλεις τις εφαρμογές σου; Υποψιάζομαι ότι απλά το κινητό σου είτε δε μπορεί να ανταπεξέλθει στις νέες εφαρμογές και ROM, είτε σου τελειώνει ο χώρος για το firmware και τις εφαρμογές, είτε η flash έχει αρχίσει να πεθαίνει.

Chosen και σε δικό μου Galaxy S έπρεπε κάθε 3 μήνες να περνάω rom. Είτε κάθε μήνα wipe data - dalvik Κλπ

Μετά στο Gnex δεν είδα ποτέ τέτοιο θέμα ειδικά όταν έβαλα 4.3 που έχει και trim.

Άρα, συνοψίζοντας:

Ακριβώς, και όχι το πρόβλημα δεν ήταν στην ROM μιας και δεν ήταν γεμάτη.

Προς το παρόν το έχω με Cyanogen Mod 10.2.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.