DrAndree Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2013 Καλησπερα σε ολους.Πιστευω να εχω βαλει το θεμα στο σωστο μερος.Σκεφτομαι να κανω raid με 2x 500gb 7200rpm της Seagate που εχω στα χερια μου.Οι δισκοι και οι δυο της ιδιας ετεριας ιδιας χοριτικοτητας και στροφων αλλα νομιζω πως δεν αν ειναι της ιδιας παραγωγικης σειρας.Παιζει ρολο; Μπορω να τους κανω;Η μητρηκη ειναι η A780GM-A.Αν μπορει καποιος να με βοηθισει να κανω το raid στο bios λογο οτι ειναι η προτη μου φωρα και ολοι μας ξεκινησαμε απο καπου.Ευχαριστω εκ των προτερων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thaaanos Οκτώβριος 21, 2013 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 21, 2013 Σκεφτομαι να κανω raid με 2x 500gb 7200rpm της Seagate που εχω στα χερια μου.μοντέλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrAndree Οκτώβριος 22, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2013 Ο ενας ειναι ST3500418AS και ο αλλος ειναι ο ST3500820AS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Οκτώβριος 22, 2013 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2013 Μια χαρά μπορείς, απλά οι επιδόσεις που θα πάρεις θα είναι αποτέλεσμα του "αργότερου" δίσκου εκ των δύο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrAndree Οκτώβριος 22, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2013 Οποτε καλυτερα να μην κανω καθολου, τον εναν για το λειτουργικο και τον αλλον για αποθηκη, σωστα;Νομιζα οτι με το raid αυξανονταν οι ταχυτητες φορτωσεις προγραμματων και λειτουργικου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Οκτώβριος 22, 2013 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2013 Ανάλογα το raid. Αν κάνεις raid0 οι ταχύτητες ανάγνωσης + εγγραφής θα αυξηθούν. Απλά αν ο ένας δίσκος έχει 100ΜΒ/s read και ο άλλος 90ΜΒ/s read τότε δεν θα δείς 100+90ΜΒ/s αλλά περίπου 2x90 ΜΒ/s (την ταχύτητα του αργότερου δίσκου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrAndree Οκτώβριος 22, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2013 Δεν με πειραζει καθολου αυτο, εκει που ειναι με εναν 250αρι τις ιδιας εταιριας ειτε εχει 100ΜΒ/s read ειτε 90 θα παει καλυτερα. Μονο να μου πει καποιος 1-2 σημαντικα βηματα για να κανω το raid 0.Και μια αλλη ερωτιση. αν παθει κατι ο ενας σκλιρος ο αλλος μπορει να δουλεωει μονος του; (φυσικα στην εροστασιακες του ταχυτητες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Οκτώβριος 22, 2013 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2013 αν παθει κατι ο ενας δισκος στο raid 0, το raid χαλαει και χανεις ολα τα δεδομενα που ειχες.ο αλλος δισκος δουλευει αλλα οτι δεδομενα ειχε θα εχουν χαθει και αν πχ ειχες λειτουργικο στο raid θα πρεπει να το ξαναπερασεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thaaanos Οκτώβριος 22, 2013 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 22, 2013 Τα δισκάκια σου υποστηρίζουν από ότι βλέπω στην seagate raid 0 και raid 1 οι διαφορές είναι για το RAID 0 έχεις TBF = ΜΙΝ ( TBF A, TBF CAPACITY = CAPACITY A + CAPACITY B PERFORMANCE READ/WRITE = 2x MIN ( PERF A, PERF για το RAID 1 έχεις TBF = ΜΑΧ( TBF A, TBF CAPACITY = MIN (CAPACITY A , CAPACITY PERFORMANCE READ = 2x MIN ( PERF A, PERF (some implementations) PERFORMANCE WRITE= MIN ( PERF A, PERF διαλέγεις και παίρνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrAndree Οκτώβριος 23, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2013 Σε παρακαλώ, οι διαφορές με πιο απλά λόγια;υπ: (αν και δεν ξερω πολλα) εγω θελω να τα κανω bootable για να βαλω το λειτουρηκο και να φορτονει πιο γρηγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thaaanos Οκτώβριος 23, 2013 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2013 Σε παρακαλώ, οι διαφορές με πιο απλά λόγια;υπ: (αν και δεν ξερω πολλα) εγω θελω να τα κανω bootable για να βαλω το λειτουρηκο και να φορτονει πιο γρηγορα.σε raid 0 πρωτος δίσκος που θα σκάσει σου καταστρέφει το array (και τα data) ενώ στο raid 1 έχεις 2η ευκαιρίασε raid 0 δεν χάνεις χωρητικότητα σε raid 1 χάνεις το 50% χονδρικασε raid 0 έχεις θεωρητικά διπλάσια απόδοση σε read/write σε raid 1 ίσως να δείς καλύτερη απόδοση στο read μονοεγώ με 2 δίσκους μόνο άν ντε και καλά ήθελα να κάνω raid. θα χώριζα τους δισκους σε 2 partitions και θα έκανα τα πρωτα raid 0 για το λειτουργικό και pagefile τα δευτερα raid 1 για τα data και το users directory αλλά αυτό μόνο μέσα από windows raid αν έχεις windows 7 pro η ultimate μονο νομίζω... Σε περίπτωση που σκάσει ένας δίσκος τουλάχιστον το προφιλ σου σώζεται. Και θεωρητικά ίσως να έχεις καλύτερη απόδοση με το λειτουργικό όχι όσο καλή με ένα entire disk raid... Έβγαλα νόημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Οκτώβριος 23, 2013 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2013 Για να μην σε μπερδεύουμε.Με 2 μόνο δίσκους έχεις 2 μόνο επιλογές.1- ασφάλεια. Με raid1 οι 2χ500 φαίνονται χονδρικά σαν 1χ500άρης μόνο. Τα δεδομένα αποθηκεύονται αυτόματα και στους 2 και αν ο ένας χαλάσει συνεχίζεις με τον άλλον και δεν χάνεις τίποτα.2- ταχύτητα. Με rai0 οι 2χ500 φάινονται σαν 1χ1000άρης και έχεις αυξημένη ταχύτητα. ΑΛΛΑ, αν σκάσει ο ένας δίσκος τότε ο άλλος λειτουργεί μεν αλλά ΟΛΑ τα δεδομένα σου χάνονται.Διαλέγεις και πέρνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrAndree Οκτώβριος 23, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2013 Σας ευχαριστω πολυ παιδια, κατανοητα ολα. Υπαρχει ομως μεγαλη πιθανοτητα να σκασει ενας σκλιρος σε raid 0; Link to comment Share on other sites More sharing options...
thaaanos Οκτώβριος 23, 2013 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2013 Σας ευχαριστω πολυ παιδια, κατανοητα ολα. Υπαρχει ομως μεγαλη πιθανοτητα να σκασει ενας σκλιρος σε raid 0;ε δεν είναι και απο τσιγαρόχαρτο... θέλει να παρακολουθείς το smart για λάθη. Αν αρχίσει τότε βρίσκεις ένα 1 Tb και κάνεις cloneΣε 24/7 χρήση ο πρώτος και ο πέμπτος χρόνος είναι οι επικίνδυνοι και φυσικά τσεκαρε το MTBF Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΛΑΜΠΡΟΣ Οκτώβριος 24, 2013 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 αντι για raid μπορω με 2 πχ 500αρηδες να κανει back up αυτομαστα στον δευτερο χωρις raid αλλα με software? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrAndree Οκτώβριος 24, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 Ναι, αυτο που ξερω ειναι το Acronis True Image και το προγραμμα των windows αν δεν κανω λαθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thaaanos Οκτώβριος 24, 2013 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 24, 2013 αντι για raid μπορω με 2 πχ 500αρηδες να κανει back up αυτομαστα στον δευτερο χωρις raid αλλα με software?θα πρότεινα software raid 1 είναι πιο transparent και το backup είναι instant δεν χρειάζεται να το κάνεις πχ scheduleτι windows έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΛΑΜΠΡΟΣ Οκτώβριος 25, 2013 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2013 θα στηθει νεο pc με windows 8.1 για ενα ιατρειο και θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο μην χασει δεδομενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thaaanos Οκτώβριος 25, 2013 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2013 θα στηθει νεο pc με windows 8.1 για ενα ιατρειο και θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο μην χασει δεδομενα.όπως είσαι με τα windows εγκατεστημένα, βάζεις τον δεύτερο δίσκο, και από το disk manager κάνεις mirror τον δίσκο των windows στον δεύτερο[ame=http://www.youtube.com/watch?v=RT_0lNZ57k8]Configuring Software RAID 1 (Mirroring) on Windows 8 [HD][How to][step by Step Guide] - YouTube[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrAndree Οκτώβριος 25, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 25, 2013 Οποτε για να εχω το κεφαλι ησυχο κανω raid 1 και εγω στους 500αριδες. Εχω οώς 2 ερωτησεις.Να τους κανω απο το bios ή να περασω τα ws και το κανω οπως το βιντεακι;Τωρα στο πσ τα ws ειναι περασμενα ενα 250αρι. Μπορω να βαλω ακομα ενα 250αρι ιδιας μαρκας και να το κανω οπως το βιντεκι; Θα εχει διαφορα στο read;Και τελευταια ερωτιση. Εχω ενα σκλιρο 1TB με φακελους και υποφακελους, το οποιο το εχω με φωτογραφιες γιατι ειμαι ερασιτεχνης φωτογραφος. Για να μην τα χασω εχω δευτερο σκλιρο το οποιο μια φορα το μινα πρεπει να περασω οτι αλλαγες που εχω κανει στον αλλο σκλιρο αλλα ειναι πεδεμα λογο φακελων, υποφακελων και κατιγοριοποιησης.Και οι δυο ειναι της seagate αλλα ο ενας ειναι Seagate external hard drive p/n 9SF2A4-500 1TB και ο αλλος ειναι εσωτερικος ST310005 28AS. Μπορω να σβησω τον εναν και να τα κανω raid1 mirroring ή πρεπει να βγαλω τον εξωτερικο μεσα απο το κουτι της seagate και να το κανω εσωτερικο στο πσ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.