Jump to content

win 7 να δουλέψουν σε άλλο pc

patirgerasimos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

από την εταιρεία που δουλεύω μπόρεσα να πάρω ένα παλιο λάπτοπ. Οταν πήγα να κάνω φορμάτ δεν μπορούσα να αλλάξω το boot order γιατί τα bios είναι κλειδωμένα. Τον κωδικό δεν το θυμάται κανείς, ο τεχνικός έχει αλλάξει οπότε ζήσε μάη.

Σκέφτηκα, να βάλω ένα σκληρό που έχω στο κανονικό λάπτοπ μου, να εγκαταστήσω εκεί τα win 7 και μετά να βάλω αυτόν τον σκληρό στο άλλο λάπτοπ με το πρόβλημα.. Το έκανα αλλά πετάει bsod λέγοντας ότι ο σκληρός έχει ιο κλπ.

Αυτό που έκανα είναι τεχνικά σωστό ή κατα την διαρκει του φορμάτ αποθηκεύονται πληροφορίες από το μηχάνημα? Δεν έβαλα οδηγούς ή κάποιο πρόγραμμα. Έψαξα τον σκληρό για σφάλματα αλλα δεν έδειξε κάτι.

Δοκίμασα να φλασάρω τα bios αλλά έγινε recovery πάλι με τον κωδικό. Η μόνη επιλογή που μου βγάζει στο boot order είναι από σκληρό δίσκο και από δίκτυο. Για το δεύτερο δεν ξέρω πως γίνεται ( αν υπάρχει κανας οδηγός..)

Γενικά υπάρχει κάποια λύση ή να το δώσω για ανακύκλωση?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παλιά θυμάμαι υπήρχαν default/backdoor passwords για τα διάφορα bios ψαξε μήπως υπάρχει και για το δικό σου;

Για δοκίμασε πριν περάσεις τον νέο δίσκο με τα w7 να τα κάνεις sysprep πρώτα, κατά προτίμηση σε ίδιο laptop.

Δεν έχει secure boot έτσι; (είπες παλιό)

έψαξα, δοκίμασα μερικά αλλά δεν δούλεψαν.. Οχι secure boot δεν βρήκα.

Εννοείς να βρω ίδιο μοντέλο και κάνω εκεί sysprep? (τι ακριβώς είναι αυτό? :fie:)

το περίεργο είναι οτι δοκίμασα με ένα άλλο σκληρό που είχε xp μέσα από λάπτοπ άλλης μάρκας και δουλεύει μια χαρα...

έψαξα, δοκίμασα μερικά αλλά δεν δούλεψαν.. Οχι secure boot δεν βρήκα.

Εννοείς να βρω ίδιο μοντέλο και κάνω εκεί sysprep? (τι ακριβώς είναι αυτό? :fie:)

το περίεργο είναι οτι δοκίμασα με ένα άλλο σκληρό που είχε xp μέσα από λάπτοπ άλλης μάρκας και δουλεύει μια χαρα...

με secure boot εννοώ αν το laptop έχει uefi.

1.βρές ένα άλλο ίδιο laptop, αν είναι και παρόμοιο δεν πειράζει αλλά άν είχες ακριβώς το ίδιο θα είχεις λύσει το προβλημά σου προφανώς.

2.βάλε δίσκο, κάνε clean instal τα 7

3.τρέξε το sysprep \Windows\System32\sysprep\

4.κάνε check στο generalize καλού κακού, και διάλεξε shutdown

5.μόλις κλείσει βγάλε-βάλε δίσκο στο λάπτοπ στόχο,

6. Πέτυχε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.