PeterTr Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 18, 2013 Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ανοίξω ένα Ίντερνετ Καφέ, και θα ήθελα να μάθω διάφορες πληροφορίες γύρω από αυτό. Το μαγαζί σκέφτομαι να αποτελείτε από 15 - 20 υπολογιστές, να έχω ένα ψυγειάκι με αναψυκτικά και σαντουιτσάκια, και να φτιάχνω και κανένα καφέ. Πριν αρχίσω όμως το όλο εγχείρημα, θέλω να έχω μια γενική εικόνα του συνολικού κόστους, για να δω αν με παίρνει να το κάνω... Οι ερωτήσεις που έχω (ή τουλάχιστον όσες μου έρχονται στο μυαλό αυτήν την στιγμή) είναι οι εξής1) Τι υπολογιστές θα πρέπει να πάρω ώστε ο κόσμος να μπορεί και να σερφάρει, αλλά και να παίζει κανένα παιχνίδι χωρίς προβλήματα (WoW, LoL, CS, αλλά παράλληλα και κανά GTΑ, COD κλπ κλπ). Με συμφαίρει να τους πάρω μεμονομένα ή όλους μαζί, και πόσο περίπου θα μου κοστίσουν ; 2) Πόσες γραμμές ίντερνετ πρέπει να έχω για να υπάρχει καλή εξυπηρέτηση ; 2 είναι αρκετές ; Ποιά εταιρία πρέπει να διαλέξω, και τι πρέπει να κοιτάξω ; Μισθωμένα κυκλώματα, low balancing, τι ακριβώς είναι όλα αυτά που διαβάζω ; Σε τι πρέπει να εστιάσω3) Τι διαδικασία θα πρέπει να κάνω για να στείσω το όλο "σύστημα" ; Να συνδέσω με λίγα λόγια όλους τους Η/Υ μεταξύ τους, να έχουν χρονόμετρα με τιμές που δεν θα μπορούν να παραποιήσουν οι άλλοι, να έχω γενική εικόνα του τι παίζει σε κάθε υπολογιστή, να είναι κλειδωμένοι οι υπολογιστές ώστε να μην εγκαταστούν προγράμματα οι χρήστες, κλπ κλπ 4) Το κάθε pc θα έχει απάνω του ότι χρειάζετε, παιχνίδια, προγράμματα κλπ κλπ, ή θα είναι με κάποιον τρόπο συνδεδεμένα όλα σε έναν κεντρικό server ;5) Εκτός από καλώδια lan, και τα περιφερειακά (πληκτρολόγια/ποντίκια/ακουστικά/mic/cam) τι άλλο χρειάζομαι ;6) Τι παίζει με τα παιχνίδια ; Θα πρέπει να τα αγοράσω, το ελέγχει κανείς αυτό... ή όλα τα ίντερνετ καφέ είναι με κατεβασμένα/σπασμένα games ? 7) Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για να βγάλω άδεια να ανοίξω ίντερνετ καφέ ? Είναι ανοιχτό επάγγελμα ; Υπάρχουν επιδοτήσεις ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απάντηση, έστω και η παραμικρή πληροφορία θα μου είναι πολύ χρήσιμη.Φιλικά, Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Οκτώβριος 18, 2013 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2013 εχουν ανοιξει τετοιο θεμα και πριν, μη το κανεις θα ειναι κριμα να αποτυχεις, ηταν μια φουσκα παλιοτερα και στο λεω σαν θαμωνας και απο διαφορες περιοχες τι παιζει που ακουω απο φιλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeterTr Οκτώβριος 18, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2013 Για να δω αν αξίζει το ρίσκο, πρέπει πρώτα να μάθω πόσο θα μου κόστιζε το όλο εγχείρημα,και τι διαδικασία θέλει... γενικά όλα τα παραπάνω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Οκτώβριος 18, 2013 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2013 δεν θα εχεις αρκετα ατομα για να βγαλεις τα εξοδα σου, καλυτερα ανοιξε μια καφετερια-κρεπερια Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Οκτώβριος 18, 2013 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 18, 2013 Ξεκίνα από εδώ:http://www.thelab.gr/web-works-programmatismos-dimiourgika/internet-cafe-33144.htmlhttp://www.thelab.gr/off-topic/anoigma-neou-internet-gaming-station-115929.htmlhttp://www.thelab.gr/off-topic/internet-cafe-i-kati-allo-71627.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr_Nikiforos Ιανουάριος 3, 2014 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2014 Καλημερα και καλη χρονια σε ολους!!!Το ερωτημα μου σχετιζεται με internet cafe αλλα οχι ως προς το ανοιγμα επιχειρησης. Εχω 10 pc τα οποια ηταν σε internet cafe φιλου. Η προταση που μου εκανε ειναι: Κανω την αναβαθμιση των pc και αυτος θα τα δωσει σε καποιο/α αλλο internet cafe (μιας και δεν εχει χωρο πλεον στο δικο του). Το κερδος θα ειναι 50-50 απ το "νοικιασμα" των μηχανηματων. Το κοστος μου θα ειναι η αναβαθμισεις των υπολογιστων..Και εδω ερχεται το ερωτημα μου, εκτος απ την hardwarικη αναβαθμιση θα πρεπει να αγορασω καποιο συγκεκριμενο software ή αυτο θα περαστει απ το εκαστοτε icafe που θα πανε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιανουάριος 3, 2014 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2014 Πέραν του λειτουργικού, όχι, θα έλεγα. Τα internet cafes έχουν ήδη κάποιο software για το κλείδωμα, τις χρεώσεις και τον διαμοιρασμό του software/παιχνιδιών, και η αλλαγή μιας μητρικής ή μιας κάρτας γραφικών δεν προϋποθέτει την αλλαγή software πέραν ίσως των (δωρεάν) drivers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.