Jump to content



Μικρό αλλα ενοχλητικό θεματάκι με το contrast. Είναι φυσιολογικό? - οθόνες Dell & Nec


Neuron

Recommended Posts

Πρόσφατα πέρασαν απο τα χέρια μου δύο οθόνες με το ίδιο πρόβλημα, η μια μετά την άλλη.

Ήταν η NEC AccuSync LCD93V και η DELL UltraSharp 1908FPc (Refurbished). Σε αυτές τις οθόνες κοιτάζοντας απο σταθερό σημείο (όχι κουνώντας το κεφάλι ωστε να άλλαζε πολύ η γωνία θέασης) φαινεται μια διαφορά στο contrast απο το πάνω μέρος της οθόνης μέχρι το κάτω, μικρή μεν αλλα ενοχλητική δε. Συγκεκριμένα τα χρώματα πάνω εμφανίζονται πιο θερμά (ή σκούρα) ενώ κάτω σταδιακά γίνονται πιό ψυχρά (ή σαν να γυαλίζει η οθόνη). Όλα αυτά σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου απο την οθόνη, γιατι στα 2 μέτρα πχ δεν φαίνεται αυτό (η γωνία θέασης για τα δύο άκρα γίνεται αρκετά μικρή).

Θέλω πολύ να μάθω αν υπάρχει περίπτωση αυτό να είναι φυσιολογικό, γιατί δουλεύοντας με μια τέτοια οθόνη ήμουν ανάμεσα στο να την πετάξω..? να την κρατήσω..? χωρίς να ξέρω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή αν η οθόνη βγαίνει έτσι και απλά δεν βολεύει εμένα. Παρεμπιπτόντως, έχω δουλέψει χρόνια με μια Liteon του 2003, μια NEC 1970NX του 2006, και μια Eizo S1931, αρκετά διαφορετικής ποιότητας και τεχνολογίας μεταξύ τους, και καμία δεν είχε τέτοιο θέμα.

NEC vs EIZO εδώ

mtlo.th.jpgn46t.th.jpg

Στη NEC το γκρί πλαισιο δείχνει να χάνεται, στα χαμυλά.

DELL vs EIZO εδώ

9xva.th.jpg60i4.th.jpg

Στη DELL, εκτός απο οτι δεν φάινονται καθόλου τα γκρί πλαισια (με DVI σύνδεση φαινόντουσαν), το πρόβλημα με το κοντραστ φαίνεται στην διαφορά χρώματος που έχουν οι δύο μπλε μπάρες των παραθύρων, μια κάτω και μια πάνω. Λίγο χάλια, αλλα φαίνεται.

Εννοείται πως έχω δοκιμάσει όλες τις διαφορετικές ρυθμίσεις που μπορούσαν να γίνουν και διαφορετικά καλώδια σύνδεσης.

Θα ήταν πολύ διαφωτιστικό αν βοηθούσε κάποιος που χρησιμοποιεί αυτές τις οθόνες ή κάποιος που έχει παρατηρήσει κάτι τέτοιο στην δική του οθόνη.

Δίνω το screenshot με το mailbox που φαίνεται στο τεστάρισμα παραπάνω (ανάλυση 1280x1024 fullscreen - F11 στα XP)

screen.rar

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.