Jump to content

Γνώμες για audio setup

Malthael

Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα! Εν αναμονή του νέου συστήματος (και να ευχαριστήσω επ' ευκαιρία όλα τα παιδιά που μου έδωσαν την συμβουλή τους πάνω στο θέμα) και η μόνη εκκρεμότητα είναι το πως θα σετάρω τον ήχο. Έχω διαβάσει αυτόν τον οδηγό αλλά μπορώ να πω ότι τα έχω κάνει σαλάτα μέσα στο κεφάλι μου :suicide:. Έχω τα Audio Technica της υπογραφής και τα Creative (τα οποία και θα αντικατασταθούν). Ψάχνω κάρτα ήχου (αξίζει η νέα σειρά Ζ/ΖΧ/ZXR της Creative; μήπως να στέλνω τον ήχο από την οπτική της μητρικής σε κάποιο amp ή dac και μετά να συνδέσω ηχεία; )και ψάχνω και ηχεία (με δεδομένο ότι τα klipsch promedia είναι πιο δυσεύρετα και από τρούφα στην Ελλάδα τί επιλογές έχω; να πάω σε κάποιο σετ της Edifier; σε κάποια bookshelf ίσως; γενικά δεν θέλω 5.1 και λόγω χώρου και θα προτιμούσα ενα καλό σετάκι 2.0 ή 2.1) Και πάλι να ευχαριστήσω εκ των προτέρων όσα παιδιά απαντήσουν στο θέμα :)

ΥΓ @GruntGR Αν θα σου ήταν εύκολο θα ήθελα να απαντήσεις και εσύ καθώς από τους δικούς σου οδηγούς ανακάλυψα τα headphones που απολαμβάνω καθημερινά και η άποψη σου έχει βαρύνουσα σημασία στην τελική μου απόφαση :)

εγω ειμαι με δικαναλο ηχο και εχω τα εξης

1)ηχεια fostex PMO.4n

2)dac audio alcemy(και αντι-jitter συσκευη)

3)καρτα ηχου της μητρικης που ειναι χαλια(asus maximus v formula)

οπτικη ινα απο μητρικη και rca το υπολοιπο

Ευχαριστώ πολύ φίλε για την απάντηση :) οι υπόλοιποι audiophiles του forum τι έχετε να προτείνετε; Και μια προτροπή προς την κοινότητα μήπως είναι εύκολο να γραφτεί ένας οδηγός για audio setup που να εξηγεί σε όλους μας τι συμβαίνει με κάρτες ήχου amp/dac ηχεία λαμβάνοντας υπόψην και το κόστος; (πχ setup με 100 €, 200 € κτλ)

Μόλις πρόσφατα αποφάσισα να αναβαθμίσω τον ήχο στο PC μου και το πρώτο βήμα ήταν να αγοράσω την Sound Blaster Zx. Η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με το onboard chip, τα πάντα από μουσική έως games απογειώθηκαν χρησιμοποιώντας τα παλιά ακουστικά μου Roccat Kave.

Την προηγούμενη εβδομάδα αγόρασα και τα BeyerDynamic DT-990 pro 250 ohm και στην μουσική που ακούω αντιλαμβάνομαι πράγματα που δεν είχα ιδέα ότι υπήρχαν, έχουν καταπληκτικό soundstage και κρυστάλλινο ήχο και σε συνδυασμό με την κάρτα με τον ενσωματωμένο 600 amp ενισχυτή μόλις στο 40% η ένταση είναι πάρα πολυ δυνατή επομένως θεωρώ ότι δεν χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση παρόλο που τα ακουστικά είναι 250 ohm.

Σύνολο 135 € η κάρτα και 150 € τα ακουστικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη διαφορά, σίγουρα δεν είναι λίγα τα χρήματα που έδωσα αλλά πιάσανε τόπο.

Αν θες α απολαυσεις audiophile ηχο τοτε κοιτας μονο αναλογικη εξοδο απο μια καλη καρτα γραφικων, εκτος και αν εχεις κανεναν φοβερο av receiver πριν τα ηχεια...προσωπικα εχω την zxr η οποια ειναι απλα αλλου, αλλα δεν χωραει στο budget σου μιας και εχει σχεδον 200 απο μονη της...ειμαι λατρης του CMSS-3D, αλλα αν δεν εχεις 5.1 ηχεια εσενα δεν σου χρησιμευει. Απο κει και περα, τα 200€ που βαζεις οριο δεν αφηνουν περιθωρια για audiophile...

Κορυφαιες επιλογες σε 2.1 edifier s530 και s730 200€ και 300€ αντιστοιχα...σε 2,0 επιλογες οι περισσοτερες καλες επιλογες θελουν ενισχυση, δεν μπορεις να παρεις δηλαδη 2 studio ηχεια και να τα βαλεις πανω στην καρτα ηχου...ασε που δεν βρισκω τον λογο μιας και εχεις τα headphones. Τελος παντων σε ηχεια οι επιλογες ειναι πολλες αλλα θελουν χρηματα, αν ειναι να πας κατω απο τα s530, μια ακριβη καρτα ηχου δεν ειναι αναγκαια.

Υπαρχει βεβαια και η λυση του μονταρισματος της καρτας ηχου με τρελα αποτελεσματα. Τις x-fi που ειχα τις ειχα κανει να βγαζουν ηχο που θα ζηλευαν και οι πιο ακριβες xonar και ο,τι αλλο "audiophile" υπαρχει! Η ZXR ειναι απο μονη της audiophile μιας και ειναι η πρωτη που η creative που χρησιμοποιει audio grade υλικα, και μπορεις να αλλαξεις και τους opamps χωρις βεβαια εχτρα καρτα οπως ειναι στην xonar stx...εδω θελει βεβαια να ξερεις απο ηλεκτρονικα κτλ και να πιανει το χερι σου...

Πολλα ειπα δεν ξερω αν σε καλυψα, παντως αν εχεις κατι να με ρωτησεις εχω ασχοληθει παρα πολυ με το θεμα ηχο και εχω πολλα να πω αλλα αν δεν με ρωτας συγκεκριμενα πραγματα δεν μπορω να στα πω με μια λογικη σειρα...

Μόλις πρόσφατα αποφάσισα να αναβαθμίσω τον ήχο στο PC μου και το πρώτο βήμα ήταν να αγοράσω την Sound Blaster Zx.

Zx ή ZxR;

Τα beyer πώς σου φαίνονται σε ποσότητα μπάσου;

Άστο κατάλαβα από την τιμή ότι έχεις την απλή ZX. Αυτή δεν έχει κανονική ενίσχυση, αλλά αν είσαι ικανοποιημένος δεν πειράζει. Και με 1 Vrms που βγάζουν τα ipod, παίρνεις ικανοποιητική ένταση στα 990 προ, ενώ η δική σου κάρτα δίνει 2 περίπου. Το πρόβλημα στην ένταση υπάρχει όσο ανεβαίνεις Ohm όχι όσο πέφτεις. Σε 600 Ohm ακουστικά η κάρτα σου θα ψιθύριζε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.