Jump to content

Αρχίζει να τα παίζει ο HDD του laptop. Cloning και αντικατάσταση ?

iparout

Recommended Posts

Χαίρετε.

Έχω έναν SONY VAIO και ο δίσκος έχει αρχίσει και τα παίζει σιγά-σιγά, πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα θα τα φτύσει. Αυτό που θέλω είναι να αγοράσω κάποιον καινούριο και να τον αντικαταστήσω.

Έχω έναν εξωτερικό adapter SATA-to-USB οπότε θα αγοράσω τον καινούριο δίσκο και θα τον συνδέσω μέσω USB με το laptop. Από εκεί και πέρα τι γίνεται ?

Θέλω να μπορέσω να κάνω ακριβές cloning τον παλιό δίσκο στον καινούριο και στη συνέχεια να βάλω τον καινουριο στο laptop και να δουλέψει χωρίς πολλές-πολλές ρυθμίσεις και χωρίς, εννοείται, να έχω χάσει αρχεία, drivers, ρυθμίσεις των Windows κ.τ.λ.... Δηλαδή η αντικατάσταση να είναι όσο πιο hassle free γίνεται. Το sticky που υπάρχει περί disk cloning θα με καλύψει ? (έχει να ανανεωθεί 8 μήνες και δεν ξέρω αν κάνει για τη δουλειά που το θέλω).

Μπορεί βέβαια ο νέος δίσκος να είναι μεγαλύτερος σε χωρητικότητα από τον παλιό.

Έχω Windows 7, by the way.

Thanks για τη βοήθεια !

Δεν υπάρχει περίπτωση να χρειάζεσαι τόσο χώρο... Αν βγάλεις ταινίες, τραγούδια, φωτογραφίες με 120 γίγα θα είσαι οκ. Επειδή έχω και εγώ ενα Sony Vaio έλυσα το πρόβλημα χώρου ως εξής. Αγόρασα αυτήν εδώ τη θήκη. su4a7e8e.jpg

Έβγαλα το dvd που είναι άχρηστο και σε αυτήν την θήκη έβαλα ένα δίσκο 1 τέρα. Αυτόν τον εχω σαν αποθήκη για τις ταινίες που ελεγα πιο πριν. Για βασικό σκληρό έχω έναν ssd 120 και είμαι άρχοντας. Έτσι έχω 2 σκληρούς στο λαπτοπ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να χρειάζεσαι τόσο χώρο... Αν βγάλεις ταινίες, τραγούδια, φωτογραφίες με 120 γίγα θα είσαι οκ. Επειδή έχω και εγώ ενα Sony Vaio έλυσα το πρόβλημα χώρου ως εξής. Αγόρασα αυτήν εδώ τη θήκη. su4a7e8e.jpg

Έβγαλα το dvd που είναι άχρηστο και σε αυτήν την θήκη έβαλα ένα δίσκο 1 τέρα. Αυτόν τον εχω σαν αποθήκη για τις ταινίες που ελεγα πιο πριν. Για βασικό σκληρό έχω έναν ssd 120 και είμαι άρχοντας. Έτσι έχω 2 σκληρούς στο λαπτοπ.

Εξαιρετική λύση... Το βλέπω όμως too much να δώσω 80 ευρώ για 120 GB SSD ακόμη κι αν η διαφορά σε ταχύτητα είναι χαοτική. Θα το έχω σίγουρα υπόψην μου για το μέλλον πάντως μιας και το optical drive είναι επί της ουσίας άχρηστο στις μέρες μας...

Έκανα παραγγελία έναν 500άρι SATA με 50 ευρώ και (ελπίζω) να βρω την υγειά μου !!

Thanks για τη βοήθεια !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.