panoc Οκτώβριος 15, 2013 #81 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2013 Όταν καταλάβεις και ξεκολλήσει το μυαλό σου από την στέρηση της εμπειρίας του ssd θα δεις ότι κάνεις δε σου είπε να στερηθείς τα frames σου, σου είπε να κάνεις λίγο υπομονή για να τον αγοράσεις ή να το βάλεις στο πρόγραμμα, ώστε να δεις την νέα εμπειρία που δεν θα σου προσφέρει κανένας επεξεργαστής και καμιά κάρτα γραφικών. Όλα τα άλλα είναι λόγια για να αγαπιόμαστε ώστε να δικαιολογησουμε την ανικανότητα μας. Sent from my Nexus S using Tapatalk 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Οκτώβριος 15, 2013 #82 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2013 Πατρινέ πάρτο λίγο αλλιώς γιατί θα βρεις αγορίνα μου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Οκτώβριος 15, 2013 #83 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2013 Μπα έχει χαλάσει το τιμόνι μόνο δεξιά πάει και δεν δουλεύουν και τα φρένα. Sent from my Nexus S using Tapatalk 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 16, 2013 #84 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2013 Για να απαντήσω ταυτόχρονα και στους δύο.................3) Το θέμα με τα τελευταία games.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κουράζεται τόσο το θέμα.Είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να με πείσει πως τα 1000€ του Τιτάνα αξίζουν σαν αγορά. Δεν γίνεται από την στιγμή που ΔΕΝ παίζω παιχνίδια στον υπολογιστή.Δεν γίνεται γιατί όπως εγώ έχω τις δικές μου προτεραιότητες στο pc, έτσι κι εσύ έχεις τις δικές σου. Το έγραψα και σε προηγούμενο ποστ αλλά δεν είδα καμία κίνηση από κανέναν σας. Τα υποσυστήματα υπάρχουν εύκαιρα και διαθέσιμα. Δίσκοι υπάρχουν, SSD υπάρχουν. Μπορώ να το αναλάβω όλο αρκεί να μου πείτε τι θέλετε να μετρήσετε. Προτείνετε μεθοδολογία και τι δοκιμές θέλετε να γίνουν για να δούμε τα αποτελέσματα. Ανεβάστε ακόμα και projects (π.χ. Visual studio) για να δούμε αν υπάρχει και εκεί όφελος στο compile.Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Δεν με ενδιαφέρει. Εγώ αυτό που είδα πριν σχεδόν 4 χρόνια με την μετάβαση σε SSD από σπαστό RAID0 με 3 Velociraptors, ακόμα το θυμάμαι.Αν νομίζεις πως η αναβάθμιση από Pentium 4 σε multicore επεξεργαστή σου έδωσε δυνατότητες Multitasking, πραγματικά δεν έχεις δουλέψει με SSD. Και δεν το λέω υποτιμητικά. Στις 30 του μήνα αν όλα πάνε καλά, θα κατέβω Ελλάδα. Θα σου στείλω μήνυμα για να παραλάβεις ένα πακετάκι από μένα. Είσαι πρώτος στη λίστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Οκτώβριος 16, 2013 #85 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2013 χωρις να εχω διαβασει και τις 5 προηγουμενες σελιδες, τολμω να πω πως οι ssd ειναι η μεγαλυτερη καινοτομια που εχει βιωσει η "γεννια" μας, με την ευρυτερη εννοια.. (ενταξει, δεν ειστε και ολοι τζοβενα σαν εμενα..!! ) αλλα και παλι, εξαρταται απο τις προτεραιοτητες και τις συνθηκες υπο τις οποιες πραγματοποιει ο καθενας μας τις αγορες του.. Εχεις αρκετα παλια αρχιτεκτονικη.. Καλύτερα να αναβαθμισεις πλατφορμα πρωτα και μετα σε ssd.. Σε ενδιαφερει κυριως το gaming? προτεραιοτητα και παλι η καρτα γραφικων και βλεπουμε για ssd.. Προσωπικα, αρνουμαι να κατσω σε pc χωρις ssd! Ειτε ειναι το λαπτοπ του father μου ανοιγει μονο σελιδουλες ή ενας 24/7 server.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Οκτώβριος 16, 2013 #86 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2013 Κάθε μέρα που κάθομαι στο optiplex της δουλειάς με τον ..σφαιράτο 7.2k 160ρη western digital θυμάμαι γιατί έχω ssd παντού στο σπίτι. Δε χρειάζομαι κανένα νούμερο ή review για αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 16, 2013 #87 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2013 Παίδες όλα καλά αλλά εγώ που ανηκω στην κατηγορία δεινοσαυρων θελω τουλαχιστον 500γβιτια ssd και τα θέλω στα 100 ευρώΣτάλθηκε από το LG-E510 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 16, 2013 #88 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2013 Παίδες όλα καλά αλλά εγώ που ανηκω στην κατηγορία δεινοσαυρων θελω τουλαχιστον 500γβιτια ssd και τα θέλω στα 100 ευρώΣτάλθηκε από το LG-E510 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2Κι εγώ που θέλω 200 καρέ στο Crysis 3, θέλω δύο TITAN σε τιμή 25€ η μία. Μην ξοδευτούμε κιόλας.Δεκτό να ζητάς χαμηλότερες τιμές, αλλά ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Επίσης αν δεν έχεις το χρήμα, κάνεις υπομονή, δεν προσπαθείς να απαξιώσεις την αγορά του άλλου λέγοντας πως δεν υπάρχει διαφορά και είστε βλάκες που πληρώνετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 16, 2013 #89 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2013 Οπα χαλαρωσε απλα ειπα οτι θελω gb πολλα οποτε ο ssd για εμενα δεν αξιζει ακομα , δεν ειπα οτι ειστε χαζοι εκτος και αισθανεσται ετσι .Επισης αν δεν τους αγοραζε κανεις οι τιμες θα ειχαν πεσει εως και 70% το ιδιο σε ολα τα ηλεκτρονικα προιντα , αλλα προτιμω να δωσω τρια κατοσταρικα για καρτα γραφηκων παρα να παρω ssdΣτάλθηκε από το LG-E510 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 16, 2013 #90 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2013 Οπα χαλαρωσε απλα ειπα οτι θελω gb πολλα οποτε ο ssd για εμενα δεν αξιζει ακομα , δεν ειπα οτι ειστε χαζοι εκτος και αισθανεσται ετσι .Επισης αν δεν τους αγοραζε κανεις οι τιμες θα ειχαν πεσει εως και 70% το ιδιο σε ολα τα ηλεκτρονικα προιντα , αλλα προτιμω να δωσω τρια κατοσταρικα για καρτα γραφηκων παρα να παρω ssdΣτάλθηκε από το LG-E510 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2Αν δεν τους αγόραζε κανείς, οι τιμές θα ήταν ακόμα στα επίπεδα του 2009. Δεν το συνεχίζω γιατί δεν βγάζουμε άκρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Οκτώβριος 16, 2013 #91 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2013 Οικονομικα ξερεις ? Εγω οχι αλλα ξερω Ηλεκτρονικα οικονομικα οποτε δεν στεκει αυτο που λες Στάλθηκε από το LG-E510 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 16, 2013 #92 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2013 Μαζί σου. Αν δεν τους αγόραζε κανείς, θα ήταν πιο χαμηλές οι τιμές. Το ίδιο ισχύει και για τις κάρτες γραφικών που θέλεις να δώσεις 300€. Μην αγοράζετε για να πέσουν οι τιμές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 16, 2013 #93 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2013 Αρμαγεδων ..πραγματικα λες βλακεις τωρα περι οικονομικων.(sorry αλλα καποιος επρεπε να το επισημανει).ΠΕρι προτεραιοτητων ο καθενας κρινει με βαση αυτα που ξερει και εχει δει.Προτεινετε κατι παραπανω να ξεκινησει ο jax καια αφηστε τα φιλοσοφικα "αν αξιζει" και " αμα δεν.." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Οκτώβριος 16, 2013 #94 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2013 KαραΛΟΛ 5 σελίδες συζητάτε για τη χρησιμότητα των ssd εν έτει 2013. Ας πω κι εγώ δύο πράγματα μιας και είμαι μια από τις τρεις αιτίες (sic) για να ανοίξει ένα τέτοιο τοπικ. -Υπάρχει διαφορά στην αποκρισιμότητα; Μεγάλη. Όποιος δεν μπορεί να το δει, δεν έχει λάθος άποψη, ούτε δίνει αλλού το βάρος στις επιδόσεις. Το θέμα σταματάει να ε.ίναι τεχνολογικό και γίνεται ιατρικό με καταλληλότερη ειδικότητα τη νευρολόγία ίσως. -Αρκούν τα 120GB; Πρέπει να μπουν παιχνίδια; (μαζί πάνε αυτά): Πρώτον όλα είναι θέμα μπάτζετ. Το ή 1tb ή τίποτα είναι εκτός λογικής και όχι μόνο λόγω των τιμών αλλά και λόγω της λειτουργίας του ssd σε συνάρτηση με διαφορετικό τύπο δεδομένων. Λειτουργικό, browser προγράμματα θα μπουν, συμφωνούμε όλοι. Παιχνίδια; Σε 120αρη δεν χωράνε πολλά όντως, αλλά επωφελούνται όλα; Όχι όλα, πολύ λίγα παιχνίδια επωφελούνται. Αν κάποιος παίζει ένα-δύο από αυτά όμως, μπορεί άνετα να τα βάλει στον ssd. Ταινίες, mp3, εικόνες κτλ. Και τα 3 σε ερασιτεχνική χρήση δεν χρειάζεται να μπουν στον ssd. Γιατί να μπουν; Για να ανοίγουν πιο γρήγορα; Δεν θα ανοίγουν. Άρα για να αντιγράφονται. Που να αντριγράφονται; Σε άλλο ssd; Σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Σε φλασάκι; Ποιός έχει φλασάκι με πάνω από 90MB/sec write; Σε hdd; Μα εδώ το bottleneck θα είναι ο hdd και το write του. Πάμε στην επαγγελματική χρήση. Αρχεία (π.χ εικόνες) που θα χρησιμοποιηθούν από προγράμματα. Καταρχήν ένα τέτοιο pc θα κοστίζει πάνω από χιλιάρικο οπότε μιλάμε για 256gb ssd που συνήθως είναι αρκετός και χωράει στο μπάτζετ. Όσο ανεβαίνουν οι επαγγελματικές απαιτήσεις, δεν ανεβαίνει μόνο η χωρητικότητα του ssd αλλά και το μπάτζετ. Και μην σας φανεί παράξενο, όποιος βγάζει λεφτα από το pc, δίνει +200 ευρώ για ssd διπλάσιας χωρητικότητας. -"Προτιμάω από τον ssd έναν εξαπύρηνο". Φαινομενικά άσχετο άλλα αρκεί από μόνο του για να καταρρεύσει το τοπικ όπως του πρέπει άλλωστε. Με πλήρη αφέλεια ρωτάω: Ποιόν εξαπύρηνο; Τον FX6300; Τον 3930Κ; Κάποιον xeon; Εκτός αν παίζουμε υπερατού, μάλλον πρέπει να διευκρινιστεί. Γράφτηκαν πολλές "διαγνώσεις" για τα αίτια ανοίγματος του τοπικ, ας πω κι εγώ τη δικιά μου. Διαχωρίζομαι από την πιο απλοϊκή που λέει "δεν έχεις λεφτά να πάρεις ssd γι αυτό τον απαξιώνεις". Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι το θέμα κολλάει στον εγωισμό του (δήθεν όπως αποδεικνύεται) power user που μέχρι τώρα θεωρούσε ότι ξέρει 100% τις ανάγκες του και έκανε πάντα σωστές και στοχευμένες επιλογές. Και όταν του λες ότι ο ssd κάνει για κάθε ανάγκη και χρηση, σου απαντάει "όχι για τις δικές μου". Οκ, όλοι έχουμε τα κολλήματά μας κι ίσως εγώ ακόμα παραπάνω. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει από το να πω ότι το τοπικ είναι αντίστοιχης αξίας με τοπικ όπως "μας ψεκάζουν;", "πάτησαν οι αμερικάνοι στο φεγγάρι;" κτλ κτλ κτλ. ΥΓ. Να μην ξεκινήσει τίποτα ο [MENTION=51]jax7480[/MENTION]. Αν του πουν ότι για να αποδειξει ότι είναι άντρας θέλουμε video που να τον δείχνει να απαυτώνει, θα το ανεβάσει κι αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Οκτώβριος 16, 2013 #95 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2013 μερικοί δεν ξέρετε φαίνεται ποσο κόστιζαν οι ssd πριν ~5 χρόνια !!!αγόρασα τον φτηνότερο 32αρι ssd τοτε 90 ευρώ χονδρικής . έσκασα 180 για δυο και άλλα 90 μετά απο 4 μέρες .με αυτά τα λεφτά όταν αγόρασα τον 830 128gb θα είχα πάρει δυο 128αριδες και εναν 64αρη λιανικής . όποτε μην λέμε βλακείες οι τιμές πέσανε και πολύ μάλιστα απλά κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν . άλλο η κάρτα γραφικών που την καταλαβαίνεις μόνο στα παιχνίδια άντε και σε κανα πρόγραμμα που την χρησιμοποιεί και άλλο ο ssd πάνω στον οποίο τρέχουν ολα .φιλικά αντωνης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yog-sothoth Οκτώβριος 16, 2013 #96 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2013 Οταν πηρα τον πρωτο μου Samsung 128GB τον αγορασα 280 λιρες αγγλιας... Ηταν 2009 αν θυμαμαι καλα.Δεν μπορω ουτε browser να ανοιξω σε pc χωρις ssd με κουραζει αφανταστα! Ειναι λες και απο Haswell πηγα σε P4 socket 478... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 16, 2013 #97 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2013 [MENTION=51]jax7480[/MENTION] μη τους ακους ..τρεξε αυτο που ανεφερες ..οπως θελεις . Θελω να δω το καλυτερο του 1τβ/πλαττερ (τα πρωτα 200γβ δλδ) στη πραξη (Kαι με τα συνηθη benchoπρογραμματα καλυπτομαι...εστω μονο τον μηχανικο.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Οκτώβριος 16, 2013 #98 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2013 Παίδες όλα καλά αλλά εγώ που ανηκω στην κατηγορία δεινοσαυρων θελω τουλαχιστον 500γβιτια ssd και τα θέλω στα 100 ευρώΣτάλθηκε από το LG-E510 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Εγω που θελω οταν πεσει το λαπτοπ μου κατω να μην πληρωσω κανενα 500αρι++ για Data Restore (μιλαω για πιθανοτικό αιτιο) ..μπορω να δωσω 160 και να παρω εναν 250αρι? Επειδή το θέμα το έχουμε ξεχειλώσει και πλατιαζουμε. Δεν ειναι μονο η νεα Τεχνολογια "SSD" και τα λιγα GB. Πληρώνεις για: -Αποκρισιμοτητα. -Γρηγορο Boot. (Ναι δεν πατάω το κουμπί να ανοίξει..και μετά πάω για κατούρημα μόλις μπω σπίτι) -Σταθερη ταχυτητα μεταδοσης Δεδομενων. -Multitasking.(Για βαλλε το ΑΒΒΥ να μετατρεψει ενα PDF και Word και πατα το εικονιδιο του PS ή αλλου προγραμματος να δουμε ποτε θα ανοιξει.) -Ασφαλεια δεδομενων και δισκου. -ΑΠΟΥΣΙΑ Θορυβου. -Χαμηλες θερμοκρασιες/Καταναλωση. Για μια νεα καρτα και εναν νεο CPU πληρωνεις για μια βελτιωση +15-20%. Φαινεται στην αισθηση αυτο? -->ΟΧΙ. Αν δεν σου φτανει ο χωρος κανε υποχωρήσεις. Την ιδια υποχώρηση που κανεις και οτα δεν παιζει η καρτα σου στο Full ή οταν το CPU κανει Render 10 λεπτα αργοτερα. Αν δεν εχεις χρηματα..σκεψου οτι καποια φαση εν ετη 2005 εδινες τα ιδια λεφτα για 80-120-160GB IDE. [MENTION=51]jax7480[/MENTION] μη τους ακους ..τρεξε αυτο που ανεφερες ..οπως θελεις .Θελω να δω το καλυτερο του 1τβ/πλαττερ (τα πρωτα 200γβ δλδ) στη πραξη (Kαι με τα συνηθη benchoπρογραμματα καλυπτομαι...εστω μονο τον μηχανικο.) Δεν χρειαζεται να αποδειξουμε τα προφανη νικο. Αστοχη η συγκριση ενος μοτερ χραπα χρουπα με τα 0101101. Τοσα χρονια Review γραφουμε.Οποιος καταλαβε καταλαβε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Οκτώβριος 16, 2013 #99 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2013 Έχουμε σχεδόν 2014 και ακόμα συζητάμε για το αν αξίζει ο SSD.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Οκτώβριος 16, 2013 #100 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2013 Δεν χρειαζεται να αποδειξουμε τα προφανη νικο. Αστοχη η συγκριση ενος μοτερ χραπα χρουπα με τα 0101101. Τοσα χρονια Review γραφουμε.Οποιος καταλαβε καταλαβε.Δε με ενδιαφερει η "αποδειξη"¨..Ssd εχω και ssd προτεινω.Τα νουμερα θελω απο partition 200gb ενος 7200αρι gb/platter.(εφοσον εχει 1τβ δλδ ο ζαχος.Στα 2tb δε θα με χαλαγε μεγαλυτερο partition). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.