Oric Οκτώβριος 14, 2013 #61 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2013 Στο στήσιμο ενός συστήματος μεγάλη σημασία έχει η ισορροπία !!!Δεν μπορώ να σκεφτώ το σύστημά μου χωρίς SSD και δεν νομίζω πως η πλειοψηφία του κόσμου στερείται επεξεργαστικής ισχύος ακόμα και στα φτηνά CPU ώστε να απαρνηθεί έναν SSD . Παίζουν X4 επεξεργαστές ακόμα και με 60€ , καινούριοι. Ο απλός χρήστης αντιλαμβάνεται την ταχύτητα του συστήματός του από την αποκρισιμότητα !Μνήμη και SSD χρειάζεται ... Μετά με οποιονδήποτε επεξεργαστή από 60€ και επάνω δουλεύει στο σύστημά του άνετα .Just my 2 cents... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Οκτώβριος 14, 2013 #62 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2013 η μόδα λεει ssd για τα προγράμματα και games ( και αρχεία προς επεξεργασία ) και ταινίες μουσική και γενικά οοοολα τα αρχεία σε μηχανικούς δίσκους . δεν βλέπω τον λόγο να εχω τις ταινίες μου στον ssd εκτός αν μιλάμε για λαπτοπ το οποιο εχει μονο τον ssd επάνω. πήρα τους πρώτους μου ssd πριν περίπου 4.5 χρονια . ήταν οι patriot warp v2 32gb , ειχα πάρει 2 και μετά απο 4 μερες αγόρασα ακόμα έναν . έφαγα απίστευτο κράξιμο γιατί οι ssd μου έπιαναν λιγότερα mb/s απο ενα raid με μηχανικούς δίσκους με μικρο partition (όλοι ξεχνούσαν το access time βεβαία) . ο ζαχος ηταν ο πρώτος που με υποστήριξε αν και οι ssd μου δεν ήταν οτι καλύτερο (jmicron controller) και η διάφορα απο τους μηχανικούς ήταν απλά ΤΕΡΑΣΤΙΑ σήμερα ολοι όσοι με έκραξαν τότε έχουν ssd ολοι . σορρυ αν το τράβηξα πολυ άλλα ήθελα να τα πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeddlingMageGR Οκτώβριος 14, 2013 #63 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2013 τι ειναι το full ssd? Αυτήν την απορία την έχω και εγώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
phm Οκτώβριος 14, 2013 #64 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2013 Βασικά αν έχεις ένα πολύ σφιχτό budget ok δεν παίρνεις sdd για τον ίδιο λόγο που δεν παίρνεις τετραπύρινο η κορυφαία κάρτα. Εκ των πραγμάτων αν πάρεις ssd σημαίνει ότι έχεις κάποια άνεση.Από εκεί και πέρα, οκ προφανώς αν είναι να κάνεις καινούριο σύστημα πχ για games και θες να κόψεις κάτι, ε δεν θα πάρεις i3 ούτε καμιά κάρτα γραφικών που κάνει 100 ευρώ κάτω. Αν όμως θες να κάνεις αναβάθμιση, στην ουσία ο SSD είναι πιο φτηνή αναβάθμιση από μια κάρτα ή ένα επεξεργαστή.Προσωπικά είμαι με έναν E8500 στα 3.6 και η πρώτη αναβάθμιση ήταν να πάω την Ram από τα 4 στα 8. Μετά πήρα ssd. Η διαφορά ήταν αισθητή. Πέραν βέβαια από το boot, όπου εκεί ήταν αρκετά περισσότερο από αισθητή. Τώρα το πόσο σημαντικό είναι το boot είναι σχετικό. Μερικές φορές το pc χρειάζεται restart. Ε το να περιμένω 10-15 λεπτά να κάνει restart σε σχέση με τα 2-3 που θέλει τώρα είναι μεγάλη διαφορά, ειδικά αν δεν έχεις και τόσο χρόνο για χάσιμο. Επίσης χρησιμοποιώ virtualbox καθημερινά και το ανοίγω και το κλείνω αρκετές φορές.Πλέον βέβαια οκ θέλω και μια αναβάθμιση σε 4πήρινο, αλλά το νόημα είναι ότι αυτό θα μου κοστίσει αρκετά περισσότερο από την αναβάθμιση στον ssd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny_Sco Οκτώβριος 14, 2013 #65 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2013 Ερώτηση: τι είναι το boot και που χρησιμεύει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny6RED Οκτώβριος 14, 2013 #66 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2013 Αν το PC το έχεις καθαρά για παιχνίδια(ή έστω κυρίως για παιχνίδια), τότε θεωρώ χαζομάρα να συμβιβαστείς σε κατώτερο CPU ή VGA για να "χωρέσεις" και έναν SSD.EDIT: Τί να το κάνω το πιο γρήγορο boot time και το πιο γρήγορο loading του παιχνιδιού όταν δεν μπορώ να έχω μια ομαλή εμπειρία όταν παίζω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artyom Οκτώβριος 14, 2013 #67 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2013 εγώ το βλέπω αλλιώς.Η μεγαλύτερη-καλύτερη αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις σε ένα μηχάνημα είναι ένας SSD. .&- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papakitou Οκτώβριος 14, 2013 #68 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2013 Ακριβως ετσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
jesus Οκτώβριος 14, 2013 #69 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2013 εγώ το βλέπω αλλιώς.Η μεγαλύτερη-καλύτερη αναβάθμιση που μπορείς να κάνεις σε ένα μηχάνημα είναι ένας SSD. .&-Η λεξη αναβαθμιση ειναι αγνωστη για πολλους.Παιρνουν ενα pc και τελος.Αλλαζουν κατι μονο αν χαλασει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Οκτώβριος 14, 2013 Author #70 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2013 τι ειναι το full ssd? να εχει καποιος μερικα τερα απο ταινιες μουσικες φωτογραφιες σε σσδ? Λέγοντας full ssd εννοώ όλα τα μεγάλα και προς επεξεργασία παντός είδους αρχεία, να βρίσκονται σε ssd δίσκους μεγάλης χωρητικότητας. Π.χ. μεγάλα raw βιντεο από διακοπές, παιχνίδια από τορρεντ που θα αποσυμπιεστούν, τεράστια αρχεία excel από τη δουλειά που θα σώζουμε αλλαγές πάνω τους κτλ. Άρα, όχι αρχεία όπως οι ταινίες που τις βλέπουμε και μετά τις διαγράφουμε. Αν το 90% των κατόχων SSD έκανε τέτοια χρήση, θα είχε νόημα να τρέχουμε benchmarks με όλα πάνω στους ssd. το προβλημα εδω ειναι τα σαβουροgames. εγω στον ssd εχω 2 λειτουργικα 14 games και 72 gb ελευθερα.οι αποθηκες απ την αλλη ειναι στα κοκκινα συνεχεια Κάποτε είχαμε games 4GB. Τα πράγματα αλλάζουν. High res textures, megatexturing, ποιοτικότερα Lightmaps και τα 50GB είναι μόνο η αρχή. [MENTION=3917]Petrossortep[/MENTION] : Γενικά σε βλέπω προκατειλημένο κατά των ssd. Ότι και να λένε τα γραφήματα και ο κόσμος, δεν θα πειστείς. Κατ' εμέ, αν έχεις 150 ευρώ χτύπα τον Samsung 840evo 250GB και αν δεν σου κάνει/δεις διαφορά που να δικαιολογεί τα λεφτά, τον πουλάς 130-140. Εξήγησα τους λόγους που είμαι προκατειλημμένος. Πες ότι κάποιος μου χάριζε 1.000€ κάθε χρόνο με τον όρο να τα ρίχνω στο pc. Το πρώτο ευκολάκι που σκέφτομαι είναι μια κορυφαία gpu. Μόνο αν δεν με ενδιέφερε καθόλου το gaming θα τα έχωνα σε ssd(τεράστιο), φροντίζοντας πρώτα για έναν καλό 6πύρηνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordanis Οκτώβριος 15, 2013 #71 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2013 αφού σε ενδιαφέρει το gaming , με τον ssd θα φορτώνει πιο γρήγορα τις πίστες και όταν θα παίζεις σε open world δεν θα έχεις lag :big_boss: Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Οκτώβριος 15, 2013 #72 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2013 Στο wow εχει μεγάλη διαφορά από ότι μου λέει ο ξάδερφος μου.Νόμιζε ότι εχει θέμα με το ίντερνετ,και μόλις βάλαμε τον ssd,φόρτωνε τις πιστές με αμέτρητα τυπακια μέσα εν ριπή οφθαλμού.Οσο προκατειλημενος και να εισαι,το οποίο ήδη ειναι κακο εξαρχής,ο ssd ειναι ξεκάθαρο και απόλυτο ότι ειναι πολυ πολυ πολυ πολυ καλύτερος από οποιονδήποτε μηχανικό,βοηθάει στα πάντα,και περιμένουμε ολοι πως και πως θα καταργηθούν μόνιμα οι μισητοί μηχανικοί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Οκτώβριος 15, 2013 #73 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2013 Στον πραγματικό κόσμο, πλέον, αγοράζεις PC με SSD & HDD για αποθήκη. Ακόμα και στη δουλειά, τα τελευταία ετοιματζίδικα PCs που παραλάβαμε είχαν 120άρι SSD για λειτουργικό + προεγκατεστημένα προγράμματα και HDD για storage/backup.Η επιβάρυνση των 60-70 ευρώ για έναν εισαγωγικό SSD είναι μικρή σε σχέση με το συνολικό κόστος του συστήματος (ειδικά αν μιλάμε για gaming σύστημα που δεν είναι φθηνά) και τα οφέλη συγκεκριμένα, μετρήσιμα και εύκολα αντιληπτά στην καθημερινή χρήση. Ο μόνος κίνδυνος είναι να... κακομάθεις (από τότε που βίωσα το σύστημά μου με SSD - εποχές Samsung SLC 32GB - δεν υπάρχει γυρισμός). Άρα πού είναι το δίλημμα/πρόβλημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Οκτώβριος 15, 2013 #74 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2013 καποιοι προσπαθουν να δικαιολογησουν την αδυναμια αγορας ssd λεγοντας πως ειναι περιττοι εστω και υπο προυποθεσεις αντι να τη δικαιολογησουν με το μη σωστο προγραμματισμο για την αγορα τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Οκτώβριος 15, 2013 #75 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2013 Κοιτα,η αδυναμία αγοράς ειναι ανθρώπινη ,και ειδικα στην Ελλάδα αναμενόμενη.Σε ολα τα αλλα συμφωνώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Οκτώβριος 15, 2013 #76 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2013 Δε διαφωνω αλλα μη λεμε λαλακιες για να δικαιολογισουμε αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Οκτώβριος 15, 2013 #77 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2013 Αν έχω καταλάβει καλά, η κουβέντα ξεκίνησε γιατί (κάποια) από τα νέα games θέλουν 50GB στον δίσκο.Ντάξει, βρε αδερφέ, δεν χωράει στον SSD... Βάλε αυτά τα 1-2 (από τα πολλά) game που παίζεις στον HDD. Life goes on! Γενικώς δεν είναι δύσκολο να κάνεις μία επιλογή και να χωρέσεις τις πιο απαιτητικές ή/και συχνής χρήσης εφαρμογές (incl. games) σε έναν 120άρη ή 250άρη SSD. Το ότι δεν χωράει στο budget ένας 500άρης SSD για να χωρέσεις μέσα όλα σου τα games (ακόμα κι αυτά που βάζεις για δοκιμή ή παίζεις για 1-2 μήνες), δεν είναι λόγος να χαντακώσεις το σύστημα και τις υπόλοιπες δουλειές που κάνεις εκεί - εκτός αν χρησιμοποιείς το PC σαν gaming console.Κι έτσι να είναι, βέβαια, σημαίνει ότι έχεις σκάσει τουλάχιστον 3 κατοστάρικα μόνο για την κάρτα, άρα δεν πεινάς και το πιθανότερο είναι να μπορείς να δώσεις κάτιτις παραπάνω για να βάλεις κι έναν SSD επάνω.Να το πούμε αλλιώς: Έστω ότι πήρες το σύστημα με το υστέρημά σου ..Η διαφορά απόδοσης που έχει η 7950 με την 7970 θα είναι αμελητέα σε 2 χρόνια από τώρα. Αλλά ο SSD που αγοράζεις με τη διαφορά στην τιμή τους, θα σου προσφέρει και τότε απίστευτα καλύτερη απόκριση από τον οποιονδήποτε HDD (και θα τον αξιοποιείς καθημερινά - όχι μόνο στα games).Εάν κάποια στιγμή φτάσουμε στο σημειο όλα τα games να απαιτούν εγκατάσταση των 50GB, αγοράζεις έναν SSD επιπλέον να κάνει παρέα στον παλιό (και το κόστος/GB στους δίσκους θα είναι τότε διαφορετικό). Η κάρτα των 300-400 ευρώ, από την άλλη, θα αξίζει τότε 20-30 ευρώ, οπότε εκεί θα έχεις πραγματική χασούρα να "κλαις".Υ.Γ.: Όταν συζητάμε τέτοια "βαρβάτα" 1st world problems, νομίζω δεν έχει νόημα να επικαλούμαστε ένδεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Οκτώβριος 15, 2013 #78 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2013 Αν έχω καταλάβει καλά, η κουβέντα ξεκίνησε γιατί (κάποια) από τα νέα games θέλουν 50GB στον δίσκο.Ντάξει, βρε αδερφέ, δεν χωράει στον SSD... Βάλε αυτά τα 1-2 (από τα πολλά) game που παίζεις στον HDD. Life goes on! Γενικώς δεν είναι δύσκολο να κάνεις μία επιλογή και να χωρέσεις τις πιο απαιτητικές ή/και συχνής χρήσης εφαρμογές (incl. games) σε έναν 120άρη ή 250άρη SSD. Το ότι δεν χωράει στο budget ένας 500άρης SSD για να χωρέσεις μέσα όλα σου τα games (ακόμα κι αυτά που βάζεις για δοκιμή ή παίζεις για 1-2 μήνες), δεν είναι λόγος να χαντακώσεις το σύστημα και τις υπόλοιπες δουλειές που κάνεις εκεί - εκτός αν χρησιμοποιείς το PC σαν gaming console.Κι έτσι να είναι, βέβαια, σημαίνει ότι έχεις σκάσει τουλάχιστον 3 κατοστάρικα μόνο για την κάρτα, άρα δεν πεινάς και το πιθανότερο είναι να μπορείς να δώσεις κάτιτις παραπάνω για να βάλεις κι έναν SSD επάνω.Να το πούμε αλλιώς: Έστω ότι πήρες το σύστημα με το υστέρημά σου ..Η διαφορά απόδοσης που έχει η 7950 με την 7970 θα είναι αμελητέα σε 2 χρόνια από τώρα. Αλλά ο SSD που αγοράζεις με τη διαφορά στην τιμή τους, θα σου προσφέρει και τότε απίστευτα καλύτερη απόκριση από τον οποιονδήποτε HDD (και θα τον αξιοποιείς καθημερινά - όχι μόνο στα games).Εάν κάποια στιγμή φτάσουμε στο σημειο όλα τα games να απαιτούν εγκατάσταση των 50GB, αγοράζεις έναν SSD επιπλέον να κάνει παρέα στον παλιό (και το κόστος/GB στους δίσκους θα είναι τότε διαφορετικό). Η κάρτα των 300-400 ευρώ, από την άλλη, θα αξίζει τότε 20-30 ευρώ, οπότε εκεί θα έχεις πραγματική χασούρα να "κλαις".Υ.Γ.: Όταν συζητάμε τέτοια "βαρβάτα" 1st world problems, νομίζω δεν έχει νόημα να επικαλούμαστε ένδεια.+1000000χωρια που σε λιγα χρονια δε θα τειθεται καν τετοιο ζητημα αφου hdd θα εχει μονο η εφορια (μαζι με τα windows 3.1 και τις δισκετες τους, εκτος κι αν αναβαθμιστουν κι αυτοι και βαλουν ssd με windows me lol) Sent from my Turbo-X G510 using Tapatalk now Free Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Οκτώβριος 15, 2013 #79 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2013 Αν έχω καταλάβει καλά, η κουβέντα ξεκίνησε γιατί (κάποια) από τα νέα games θέλουν 50GB στον δίσκο.Ντάξει, βρε αδερφέ, δεν χωράει στον SSD... Βάλε αυτά τα 1-2 (από τα πολλά) game που παίζεις στον HDD. Life goes on! Γενικώς δεν είναι δύσκολο να κάνεις μία επιλογή και να χωρέσεις τις πιο απαιτητικές ή/και συχνής χρήσης εφαρμογές (incl. games) σε έναν 120άρη ή 250άρη SSD. Το ότι δεν χωράει στο budget ένας 500άρης SSD για να χωρέσεις μέσα όλα σου τα games (ακόμα κι αυτά που βάζεις για δοκιμή ή παίζεις για 1-2 μήνες), δεν είναι λόγος να χαντακώσεις το σύστημα και τις υπόλοιπες δουλειές που κάνεις εκεί - εκτός αν χρησιμοποιείς το PC σαν gaming console. Κι έτσι να είναι, βέβαια, σημαίνει ότι έχεις σκάσει τουλάχιστον 3 κατοστάρικα μόνο για την κάρτα, άρα δεν πεινάς και το πιθανότερο είναι να μπορείς να δώσεις κάτιτις παραπάνω για να βάλεις κι έναν SSD επάνω. ή ΑΛΛΙΩΣ ===>ΠΑΡΕ ΧΒΟΧ<==== FIXED Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Οκτώβριος 15, 2013 Author #80 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2013 καποιοι προσπαθουν να δικαιολογησουν την αδυναμια αγορας ssd λεγοντας πως ειναι περιττοι εστω και υπο προυποθεσεις αντι να τη δικαιολογησουν με το μη σωστο προγραμματισμο για την αγορα τους.Η κάρτα των 300-400 ευρώ, από την άλλη, θα αξίζει τότε 20-30 ευρώ, οπότε εκεί θα έχεις πραγματική χασούρα να "κλαις".Για να απαντήσω ταυτόχρονα και στους δύο.Εκεί ακριβώς εστιάζεται το πρόβλημα Shaman. Οι κάρτες γραφικών απαξιώνονται και κάθε φορά που εξοικονομείς κάποιο ποσό, για το pc γενικά, σκέφτεσαι τί έχει απαξιωθεί πρώτα και τί θα σου στερήσει εντελώς μια εμπειρία.Άλλο είναι να περιμένεις μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω για πλοήγηση σε κάποιους φακέλους ή στο μπουτ ή κάπου αλλού και άλλο να πονάνε τα μάτια σου από τα frame drops ή να πετσοκόβεις γραφικά.Κάποτε είχα pentium 4 και κάθε φορά που έκανα encoding καταριόμουν, γιατί ήταν τα πάντα παγωμένα για ώρες, όχι απλώς δεύτερα. Μόλις έγινε το πέρασμα στους multicore δεν έχω δυσανασχετήσει ποτέ. Και δεν σκέφτομαι ταχύτερους τετραπύρηνους για encoding, γιατί η δουλειά βγαίνει και με τον δικό μου απλώς πιο αργά. Ο Multicore δεν ήταν απλά ταχύτερος από τον pentium 4. Προσέφερε την νέα εμπειρία του να κάνεις απαιτητικά πράγματα ταυτόχρονα.Οι λόγοι που ξεκίνησα το θρεντ είναι βασικά οι εξής:1) Θυμόμουν κάποιο μέλος που μου είχε πει ότι οι ssd πέρα από την αποκρισιμότητα βοηθούν και στην ταχύτερη περαίωση tasks όπως είναι το compiling. Όταν τον ρώτησα αν υπάρχει κάποιο επάγγελμα που θα μπορούσε να ωφεληθεί από την ταχύτητα των SSD σε οικονομικούς όρους(εδώ εμπίπτει η δουλειά πάνω σε τεράστια εξελόφυλλα). 2) Το ότι με παραξένεψε η πρόταση μέλους, σχετικά πρόσφατα, για ssd μόνο για λειτουργικό και προγράμματα.3) Το θέμα με τα τελευταία games. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.