Jump to content

SSD και πραγματικός κόσμος

Petrossortep

Recommended Posts

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Με SSD των 90€ πλέον δεν κάνεις δουλειά. Χρειάζεσαι 250GB τουλάχιστον για να χωρέσεις κάποια games μαζί με μεγάλα αρχεία που επεξεργάζεσαι συχνά. Με τα 170€(ή και με 100€ ακόμη) που ζητάει ένας τέτοιος δίσκος πας από μια κάρτα των 200€ με μέτριο clockability σε κάρτα 370€ που με oc φτάνει αυτήν των 500+€. Ή αγοράζεις έναν καλό συνδυασμό mobo-υδρόψυξης για την cpu, καλύτερο κουτί(που δεν πετιέται ποτέ) που θα σου βελτιώσει το συνολικό oc κτλ.

καλα παρε τον 120αρη πρωτα και μετα συζηταμε.

Υπερβολές. Πέρσυ έφτιαξα υπολογιστή στον ξάδερφο για να παίζει παιχνίδια. Στο μπάτζετ δεν χώρεσε SSD και απλά δεν μπήκε. Δεν έχει κάνει κάποιο παράπονο. Πιο πολύ θα μου μουρμουραγε αν του κόλλαγε το BF3

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Υπερβολές. Πέρσυ έφτιαξα υπολογιστή στον ξάδερφο για να παίζει παιχνίδια. Στο μπάτζετ δεν χώρεσε SSD και απλά δεν μπήκε. Δεν έχει κάνει κάποιο παράπονο. Πιο πολύ θα μου μουρμουραγε αν του κόλλαγε το BF3

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

φυσικα και δεν εχει παραπονο, κανεις δεν εχει μεχρι να δει πως ειναι η γευση με ssd, ειναι σαν το αλατι ενα πραμα, μωρα δε μας εδιναν αλατι, τωρα γυριζουμε στο αναλατο ;

Χαχαχα,κι εγώ αυτο σκέφτηκα,κι εγώ για τις ανηψιες μου που έστησα το συστημα με i3 που ειπα,αυτές δεν εχουν κανένα παράπονο,εγώ ξενερωσα που ηταν ΠΟΛΥ πιο αργό από τον q6600 που ειχα με ssd σε sata 2...

Dimgr, τί έχεις στον ssd;

Λειτουργικό και ΟΛΑ τα προγράμματα και παιχνίδια (είμαι περιστασιακός gamer). Αρχεία γραφείου, φωτό, βίντεο κλπ. σε μηχανικούς. Δεν αλλάζει τίποτα από όσα είπα πριν.

Ρε παιδιά τώρα οκ...ΙΣΩΣ σε ένα πολύ σφιχτό budget να έχει κάποιο νόημα το δίλημμα, αναλόγως βέβαια πάντα την χρήση. Για τον μέσο χρήστη και budget δεν νομίζω να υπάρχει κανένα δίλημμα. Προσωπικά θα έκοβα απο σχεδόν τα πάντα για να πάρω έναν ssd. Μην λέμε και οτι να ναι τώρα.

Αυτο με το τι εχεις στον SSD μou φαινεται παραξενο που το ρωτατε..Εχει πεσει κατω απο το 1 ευρα/GB δεν καταλαβαινω γιατι να ρωτας ποια τι εχεις μεσα, και σε 120GB μια χαρα μπενουν πολλα πραγματα.

Ειχα τον Agility 2 50GB ειχα μεσα Windows ultimate που ειναι 16GB μετα τα pagefile/hiber και WoW για πολυ καιρο, τοτε τα πραγματα ηταν καπως οταν εκανε 180Ε, τωρα που ειναι 200Ε τα 250GB..

Τωρα που εχω τον Vertex 4 εχω μεσα Windows και καμια 15αρια games τυπου WoW/GW2 και μου μενουν αλλα 95GB αδεια, και απο τα game που εχω μεσα, να παιζω τα 4 συχνα, οποτε μιλαμε για πολυ χωρο αν αρχισω τα delete και αλλα 46GB αδειο Agility 2.

Αν βαλεις SSD και φας την γλυκα δεν πας σε HDD ουτε για να βαλεις κατι καλυτερο, απλα μαζευεις λεφτα και το φτιαχνεις τοτε γιατι ξερεις οτι πρεπει.

Οποιος δεν ειδε διαφορα, καιρος να αλλαξει τον Pentium 3.

είμαι οπαδός της άποψης για SSD σε οποιοδήποτε mainstream και γενικής χρήσης σύστημα. Είμαι και με all SSD σύστημα, οπότε Πέτρο αν όντως δεν έχεις γνωρίσει κανέναν ακόμη, χάρηκα για τη γνωριμία :-) Από εκεί και πέρα:

Ο [MENTION=3917]Petrossortep[/MENTION] καλά κάνει κι αναρωτιέται ιδιαίτερα όταν προσπαθεί να τεκμηριώσει κιόλας τη γνώμη του. Κανείς δεν έχασε από την καλώς εννοούμενη περιέργεια.

Η περιορισμένη εμπειρία μου:

Μέχρι το τέλος 2012. Σύστημα του 2006 με 1GB RAM, πλατφόρμα intel 775, Windows xp 32bit παλιά κάρτα γραφικών (Χ800 GTO), 7200 HDD. Τα πάντα σέρνονται.

Ιανουάριος 2013. Το ίδιο με προσθήκη 2GB RAM. Βελτίωση επιδόσεων, δε χρειάζεται πια να καθαρίζω κάθε τρεις και λίγο τη μνήμη και να κάνω restart κάθε τρεις και λίγο. Κάνω restart κάθε δυο και λίγο. Τα πάντα σέρνονται, ελαφρώς λιγότερο.

Φεβρουάριος 2013-Μάιος 2013. SSD Plextor M5Pro και αλλαγή σε Windows7 64bit. Κατάργηση του HDD. Ικανοποιητική βελτίωση του συστήματος. Αισθητή διαφορά και μιλώ πέρα από το boot time. Μη ικανοποιητική συνολική αίσθηση. Τα πάντα -εκτός από την εκκίνηση και τον τερματισμό- ψιλοσέρνονται.

Μάιος 2013: αλλαγή πλατφόρμας σε z77, 16GB DDR3 RAM, 3770k, ίδιος SSD, καμιά dedicated κάρτα γραφικών (HD400 ενσωματωμένο). Epiphany, καμιά σχέση ακόμη και με την αμέσως προηγούμενη κατάσταση με τον ίδιο SSD.

To -πλήρως ατεκμηρίωτο- συμπέρασμά μου με βάση κυρίως την αίσθησή μου: Η αλλαγή πλατφόρμας αν οι δύο πλατφόρμες απέχουν πολύ και η μεγάλη πρόσθεση μνήμης είναι μονόδρομος για ριζική αλλαγή της εικόνας. Ο SSD βοηθά ικανοποιητικά (=αξίζει τα λεφτά του) αλλά μόνος του δεν κάνει τη διαφορά τόσο μεγάλη ώστε να φαίνεται μέρα-νύχτα, οπότε κι η αρχική απορία του Πέτρου δεν είναι και τόσο εξωτική όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως.

Υποτίθεται πάντως Πέτρο ότι από τα διάφορα υποσυστήματα του PC η μεταφορά των δεδομένων από τα drives (και των δυο ειδών) προς/από το υπόλοιπο σύστημα, είναι ο αδύναμος κρίκος αυτή τη στιγμή.

Όσο για το τι θα έβαζα στον SSD: ο,τιδήποτε χρησιμοποιώ συχνά προσπαθώντας απλώς να αφήσω τουλάχιστον 10-15% ελεύθερο χώρο. Μεγαλύτερη απορία μου από το αν αξίζει ένας SSD συγκριτικά με HDD είναι η αντοχή τους στο χρόνο και το αν αξίζει ή είναι πολύ παράτολμο ένα all SSD σύστημα.

Μεγαλύτερη απορία μου από το αν αξίζει ένας SSD συγκριτικά με HDD είναι η αντοχή τους στο χρόνο και το αν αξίζει ή είναι πολύ παράτολμο ένα all SSD σύστημα.

Σαν επαγγελματιας τεχνικος μπορω να σε διαβεβαιωσω πως σε καμια διαστημικη τηση δε χρησιμοποιηθηκε hdd γιατι πολυ απλα οπου υπαρχουν μηχανικα μερη υπαρχουν και προβληματα.

Οι nand flash memories δεν ειναι καμια καινουργια ανακαλυψη, (οχι της τελευταιας 30ετιας τουλαχιστον) και θυμαμαι απο το 94-95 απορουσα γα ποιο λογο δε βγαζαν τετοιους δισκους, αλλα η αγορα δεν ακολουθει απαραιτητα την εξελιξη της τεχνολογιας

Θεωρειτε τους σσντ δεδομενους.

Υπαρχει πααααρα πολυς κοσμος-οχι παππουδια-normal ηλικιες,που δεν εχει ιδεα τι ειναι ο ssd.Υπαρχει κοσμος που δεν του καιγεται καρφι αν το πσ θα ανοιξει στα 15-20sec η στο 1 λεπτο.Ο σσντι ηταν και παραμενει ειδος πολυτελειας for most people.

Ακομα και σε ατομα(που τους εστηνα πσ πχ) που καθισα και τους εξηγησα τι ειναι oi ssd και ποια ειναι τα πλεονεκτήματα τους δεν πολυενδιαφερθηκαν,ειδικα οταν ακουσαν το κοστος.Γιατι sorry αλλα ακομα και τωρα μετα απο τοσα χρονια ενα κατοσταρικο ξερω γω για 120ψωροGb ΔΕΝ ειναι λιγα λεφτα.

Αυτα τα λεω γιατι το thread λεγετε ssd και πραγματικος κοσμος και sorry guys αλλα εμεις δεν ειμαστε ο πραγματικος κοσμος.:hehe:

Δεν εχω ssd και εννοειτε πως θελω να βαλω:hehe:

Αλλα οταν ας υποθεσουμε κανω αναβάθμιση σε καμια περιπτωση δεν θα κοψω απο cpu+gpu-mobo-ram για να χωρεσω ssd.

Θα τον αφησω για ποιο μετα η θα αφησω την αναβαθμιση ολοκληρη για ποιο μετα.

Θεωρειτε τους σσντ δεδομενους.

Υπαρχει πααααρα πολυς κοσμος-οχι παππουδια-normal ηλικιες,που δεν εχει ιδεα τι ειναι ο ssd.Υπαρχει κοσμος που δεν του καιγεται καρφι αν το πσ θα ανοιξει στα 15-20sec η στο 1 λεπτο.Ο σσντι ηταν και παραμενει ειδος πολυτελειας for most people.

Ακομα και σε ατομα(που τους εστηνα πσ πχ) που καθισα και τους εξηγησα τι ειναι oi ssd και ποια ειναι τα πλεονεκτήματα τους δεν πολυενδιαφερθηκαν,ειδικα οταν ακουσαν το κοστος.Γιατι sorry αλλα ακομα και τωρα μετα απο τοσα χρονια ενα κατοσταρικο ξερω γω για 120ψωροGb ΔΕΝ ειναι λιγα λεφτα.

Αυτα τα λεω γιατι το thread λεγετε ssd και πραγματικος κοσμος και sorry guys αλλα εμεις δεν ειμαστε ο πραγματικος κοσμος.:hehe:

Δεν εχω ssd και εννοειτε πως θελω να βαλω:hehe:

Αλλα οταν ας υποθεσουμε κανω αναβάθμιση σε καμια περιπτωση δεν θα κοψω απο cpu+gpu-mobo-ram για να χωρεσω ssd.

Θα τον αφησω για ποιο μετα η θα αφησω την αναβαθμιση ολοκληρη για ποιο μετα.

Άσε μας ρε μλκ που θα μας πεις για πολυτέλειες. Το κουτί που δεν σου έδωσε ΤΙΠΟΤΑ τι το άλλαξες; :hehe: Βάλε στα γατάκια τους φίλους σου ssd για μία εβδομάδα και μετά πάρτον. Είμαι σίγουρος ότι θα τους παρακαεί το καρφί.

[MENTION=3917]Petrossortep[/MENTION] : Γενικά σε βλέπω προκατειλημένο κατά των ssd. Ότι και να λένε τα γραφήματα και ο κόσμος, δεν θα πειστείς. Κατ' εμέ, αν έχεις 150 ευρώ χτύπα τον Samsung 840evo 250GB και αν δεν σου κάνει/δεις διαφορά που να δικαιολογεί τα λεφτά, τον πουλάς 130-140.

Ρε παιδια σε ενα συστημα θελοντας και μη πανε ολα πακετο.

Τι να τις κανεις τις καλες μνημες και τον καλο επεξεργαστη αν το συστημα σερνεται λογο μηχανικου σκληρου?

Αν παλι θες να στησεις εδω και τωρα και βαλεις στο προγραμα τον ssd απλα για τον επομενο μηνα, αυτο ειναι οκ και πολυ καλυτερο απο το να κοψεις κανενα τροφοδοτικο και να ψαχνεσαι, και φυσικα δισκοι αναβαθμιζονται πολυ ευκολοτερα απο mobo η cpu.

Το να λες ομως γενικοτερα τον ssd πολυτελεια δειχνει πως απλα δεν ειχες ποτε σου οποτε δεν εχεις καποιο μετρο συγκρισης

Φοβερή δουλειά jax. Είναι το αμάλγαμα όλων των real life test που έχουμε δει μέχρι στιγμής.

Αν κατάλαβα καλά πάντως, βασίζεσαι και εσύ στην υπόθεση ότι προγράμματα και προς επεξεργασία υλικό βρίσκονται πάνω στους SSD. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά όσο περίμενα. Ας πούμε στις εγκαταστάσεις περίμενα περισσότερα.

Το πρόβλημα, όπως ανέφερα στο αρχικό ποστ, είναι το τί κέρδος υπάρχει αν κάποιο αρχείο βρίσκεται σε μηχανικό δίσκο. Αν έχω κατεβάσει π.χ. συμπιεσμένο game πάνω σε HDD(από αυτά που έρχονται με installer του "θείου") με σκοπό να το εγκαταστήσω σε SSD θα έχω τα ίδια αποτελέσματα με τις δοκιμές σου; Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για αποσυμπίεση/συμπίεση μεγάλων αρχείων που λόγω μεγέθους βρίσκονται σε μηχανικούς. Ή ακόμα και για το φόρτωμα(ή save) μεγάλων αρχείων, όπου η δυσκολία είναι στο να ανοίξει το ίδιο το αρχείο και όχι το πρόγραμμά του(π.χ. excel).

Λογικό είναι προγράμματα και προς επεξεργασία υλικό να βρίσκεται στους SSD. Από την στιγμή που θα τοποθετήσεις το υλικό στον μηχανικό έχεις ήδη bottleneck.

Επίσης μη ξεχνάμε πως το review είναι από το 2010. Οι SSD από τότε έχουν προχωρήσει πάρα πολύ όπως επίσης και τα υπόλοιπα υποσυστήματα. Στον Q9550 του review το υποσύστημα (επεξεργαστής, μητρική, μνήμες) ήταν bottleneck για τον SSD. Επειδή το θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν άλλαξα σε i7 920 είδα αρκετή διαφορά και πάλι.

Φυσικά μπορώ να κάνω και κάποιες μετρήσεις αν ενδιαφέρεται κανείς. Έχω μηχανικό Velociraptor 150αρι και φυσικά έχω και SSD.

Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για μετρήσεις κάθε είδους. Αρκεί να είστε ακριβείς με τη μεθοδολογία όπως επίσης θέλω να πιστεύω πως δεν θα αμφισβητηθούν τα αποτελέσματά μου ως προς την εγκυρότητά τους.

Φυσικά μπορώ να κάνω και κάποιες μετρήσεις αν ενδιαφέρεται κανείς. Έχω μηχανικό Velociraptor 150αρι και φυσικά έχω και SSD.

Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για μετρήσεις κάθε είδους. Αρκεί να είστε ακριβείς με τη μεθοδολογία όπως επίσης θέλω να πιστεύω πως δεν θα αμφισβητηθούν τα αποτελέσματά μου ως προς την εγκυρότητά τους.

Aν μπορεις να ριξεις στη "μαχη" και κανεναν seagate 1tb/platter (2αρι?? ..καλος θα ηταν)...θα με ενδιεφερε.

Προυποθεση του παραπανω να γινει partition 400-500γιγα (αν εχεις 2αρι..ή 300gb αν εχεις 1ΤΒ)...και να μετρηθει το συγκεκριμενο.

Το ξερω μοιαει ανορθοδοξο και οχι για το μεσο χρηστη..αλλα δε πειραζει ..ας κανουν λογαριασμο:p

Τα αλλα(μεθοδολογια-μετρησεις) τα βρισκουμε

Aν μπορεις να ριξεις στη "μαχη" και κανεναν seagate 1tb/platter (2αρι?? ..καλος θα ηταν)...θα με ενδιεφερε.

Προυποθεση του παραπανω να γινει partition 400-500γιγα (αν εχεις 2αρι..ή 300gb αν εχεις 1ΤΒ)...και να μετρηθει το συγκεκριμενο.

Το ξερω μοιαει ανορθοδοξο και οχι για το μεσο χρηστη..αλλα δε πειραζει ..ας κανουν λογαριασμο:p

Τα αλλα(μεθοδολογια-μετρησεις) τα βρισκουμε

Υπάρχει, Seagate Barracuda ST1000DM003.

Άσε μας ρε μλκ που θα μας πεις για πολυτέλειες. Το κουτί που δεν σου έδωσε ΤΙΠΟΤΑ τι το άλλαξες; :hehe: Βάλε στα γατάκια τους φίλους σου ssd για μία εβδομάδα και μετά πάρτον. Είμαι σίγουρος ότι θα τους παρακαεί το καρφί.

Οταν καθε φορα που ηθελα να βγαλω καμια μητρικη απο το σοπρανο και κοβοντουσαν τα χερια μου τοσο στριμωχωρα που ηταν εκει μεσα δεν το λες οτι δεν σου δινει κατι ενα καλο ευρύχωρο κουτι.

Ναι και μια φεραρι/ενα uberpussy whatevah να δωσεις σε καποιον και μετα να του το παρεις το ιδιο πραγμα ειναι αρα fail το επιχείρημα σου.Δεν ακυρωνει το γεγογος οτι ειναι ειδος πολυτελειας.

Νομιζω οτι ημουν κατανοητος σε οτι ηθελα να πω.Απλα ειναι δυσκολο να το παραδεχτουμε οι περισσοτεροι γιατι πολυ απλα δεν σκεφτομαστε σαν τον μεσο ανθρωπο.

Για το τι ειναι απαραιτητο και τι οχι για ενα PC ειμαστε οι τελευταιοι ανθρωποι να το πουμε.

Υπάρχει, Seagate Barracuda ST1000DM003.

lovely...καντο 200gb το παρτιτιον τοτε.:p

(πραγματικα, θελω να δω το καλο κομματι αυτου..)

Στην ολη μεθοδολογια ριξε και μερικα screenshot απο cdm,anvils,hd tune να δουμε που κυμαινονται οι 3 τους απο νουμερα...

Πάντως από τις υπογραφές ακόμα και των πλέον σκληροπυρηνικών εδώ μέσα δεν έχω δει full ssd σύστημα. Άρα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

τι ειναι το full ssd? να εχει καποιος μερικα τερα απο ταινιες μουσικες φωτογραφιες σε σσδ?

. Είχε προηγηθεί ή "βόμβα" του καινούργιου COD για 50Gb χώρο. Δηλαδή με τρία multi(μακράς παραμονής) και ένα-δύο single player(εβδομαδιαία ξεπέτα) θες περίπου 250Gb στη νέα γενιά.

Τί κάνεις λοιπόν;

το προβλημα εδω ειναι τα σαβουροgames. εγω στον ssd εχω 2 λειτουργικα 14 games και 72 gb ελευθερα.

οι αποθηκες απ την αλλη ειναι στα κοκκινα συνεχεια :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.