adpanos Οκτώβριος 13, 2013 #21 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Στο στήσιμο ενός συστήματος μεγάλη σημασία έχει η ισορροπία !!!Δεν μπορώ να σκεφτώ το σύστημά μου χωρίς SSD και δεν νομίζω πως η πλειοψηφία του κόσμου στερείται επεξεργαστικής ισχύος ακόμα και στα φτηνά CPU ώστε να απαρνηθεί έναν SSD . Παίζουν X4 επεξεργαστές ακόμα και με 60€ , καινούριοι. Ο απλός χρήστης αντιλαμβάνεται την ταχύτητα του συστήματός του από την αποκρισιμότητα !Μνήμη και SSD χρειάζεται ... Μετά με οποιονδήποτε επεξεργαστή από 60€ και επάνω δουλεύει στο σύστημά του άνετα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Οκτώβριος 13, 2013 #22 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Έστησα πρόσφατα συστημα με i3 ivy,μπόλικη ραμ,καλη μητρική αλλα με hdd...Ηταν απογοήτευση παιδιά,ειλικρινά,δεν το περίμενα.Ηταν πιο αργό από παλιά μου συστήματα 775 με ssd,πολυ χάλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Οκτώβριος 13, 2013 #23 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Έστησα πρόσφατα συστημα με i3 ivy,μπόλικη ραμ,καλη μητρική αλλα με hdd...Ηταν απογοήτευση παιδιά,ειλικρινά,δεν το περίμενα.Ηταν πιο αργό από παλιά μου συστήματα 775 με ssd,πολυ χάλια.Αργό στην απόκριση. όχι σε συμπιέσεις , αποσυμπιέσεις κ.λ.π. Είναι αυτό που λέω περί αίσθησης συστήματος κ.λ.π. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Οκτώβριος 13, 2013 #24 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Θα μου επιτρέψεις να απαντήσω μιας και νομίζω πως απευθύνεσαι σε 'μένα.θα αγορασεις 4/8πυρηνο με καλη καρτα γραφικων και θα κολωσεις στα 90Ε του ssd ; Δεν μιλάω για διλλήματα του τύπου "4670Κ+SSD ή 4770Κ" "GTX 770+SSD ή Titan"OEO ;Οσο για στο σφιχτο, θα φτιαξεις amd apu συστημα που θα σου παει κατ' ελαχιστο 350Ε (χωρις δισκους ) και θα χαλαστεις στα 57Ε για εαν ssd ; Τα 57€ από τα 350 που λες πόσο πάραπάνω είναι; 16% εκτός αν εννοείς να μην πάρει HDD.Τι θα θεωρούσες πιο "gaming"; A10 6800K+SSD ή PhenomII 965+HD7770;Εδω μπορεις να φτιαξεις ανετο HTPC/υπολογιστη γραφειου γενικης χρησης με 250Ε ΚΑΙ ssd, δηλαδη ποσο ειναι πια ενα σφιχτο budget ; Για γενική χρήση σαφως και μπορεί να είναι χαμηλό το budget εφόσον με τα απλούστερα κομμάτια κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Ίσως και να βάλεις μόνο SSD χωρίς HDD. Το πόσο σφιχτό θα είναι το budget για ένα τόσο απλό σύστημα θα σου το πει αυτός που θα το θέλει (μπορεί να ακούσεις και 150!).Και μη μου πει κανεις για χωρο αποθηκευσεις γιατι πραγματικα δε ξερω ουτε εναν μη advanced χρηστη που να μην εχει εναν εξωτερικο, ασε που μπορεις να προσθεσεις οποιαδηποτε στιγμη με 60-65Ε 1TB δισκο. Μην παίρνεις όρκο για το πόσοι έχουν εξωτερικό δίσκο. Ούτε για το πόσο χώρο χρειάζονται στο PC. Aντιστοίχως μπορεις να πάρεις τον 1TB τώρα για να χώσεις οτι θες (ακόμα και το παιχνίδι με τα 50GB που ανέφερε κάποιος πιο πάνω) και μετά δίνεις για SSD.Τιποτα δεν υποβιβαζεις με εναν ssd εαν ξερεις απο πριν τις αναγκες σου, εκτος και εαν παραμυθιαζεις τον εαυτο σου οτι βαζοντας εαν 3.6Ghz cpu αντι για εαν 3.2 θα καλυχει τη διαφορα του ssd στην αποκρισιμοτητα του συστηματος.Ποιοι είναι οι δύο επεξεργαστές που αναφέρεις για να έχουν διαφορά τουλάχιστον 60€ (το κόστος ενός μικρού SSD);Edit: Το ξαναλέω. Καλός ο SSD όταν δεν θέλει σοβαρές υποχωρήσεις για να μπει (και ίσως θέλει παραπάνω από βδομάδα που λέει ο das για να μαζευτούν τα έξτρα € του SSD). Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Οκτώβριος 13, 2013 #25 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Δηλαδη θα δωσεις 300+Ε για 965+7770+mobo+ram και δε μπορεις να δωσεις +60 για εαν 60αρη ssd να βαλεις το λειτουργικο και τα 2-3 παιχνιδια που παιζεις συχνα ;νταξ πασο, εγω παντα ειμαι της αποψης η αγοραζω ή οχι.φυσικα και να μην παρει HHD, ασ παρει εναν 120 ssd και αργοτερα βαζει οτι δισκο γουσταρει.το αναποδο ειναι μπερδεμα ειδικα για τους ανιδεους.αμα καποιος θελει κομπλε υπολογιστη με 150 ας παρει tablet ετσι κι αλλιως ο υπολογιστης με τα 150 δε θα κανει τιποτα παραπανω απο αυτο, αν και παλι φτιαχνεις μηχανημα αλλα νταξ στα 150 προφανως δε βαζεις ssd.FX8320 vs FX9ΧΧΧi5 vs i7 ιδιας συχνοτητας Κ ή οχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
potis Οκτώβριος 13, 2013 #26 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Οτι και να λενε οι μετρησεις, τα πραγματα ειναι απλα.Οταν το PC μου ανοιγει μετα απο BIOS/controllers κτλ, σε λιγοτερο απο 10 δευτερα, δεν λεω 4-5 που βλεπω Desktop και τα παντα γινονται μολις τα παταω και τα loading στα games ειναι παντα αναλογα το game απο 2 εως 10 αντε σε κατι χαλασμενα τυπου Deus Ex 15 δευτερα.Και μετα πηγαινω σε PC σε νετ, ή να φτιαξω καποιου αλλου που ειναι λιγο πολυ καινουργιο και αντε εως 4ετιας και ειμαστε ηδη στα 5 λεπτα και ακομα περιμενω να ανοιξει το chrome/Firefox.Τοτε τα 180ε που εδωσα πριν 4 χρονια για τον Agility 2 και τα 250 που εδωσα περσι για τον Vertex 4 δεν τα λυπαμαι καθολου, και απλα οποιοδηποτε Review και μετρηση απλα την αγνοω.Quality of Life ειναι ο SSD και εννοειτε δεν μπανει σε μηχανηματα κατω των 600Ε για παραδειγμα που θελουν και "να παιζει κανα game" στα 700 με υποχωρησεις αρχιζεις και βλεπεις για SSD και μετα τα 850 μετα εκτος αν υπαρχει η εννοια του gaming μεσα στο PC, τοτε μια χαρα μπενει και στα 400Ε.90Ε που κανει ενας SSD σε παει απο καλη media card τυπου 650 Τι/7790 σε 760/7950 τωρα με τις τιμες κτλ και απο ι3 σε ι5 Κ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Οκτώβριος 13, 2013 #27 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Εχει δοκιμασει κανεις σας να κατσει σε PC με HDD μετα απο 4 χρονια χρησης SSD? ΟΧΙ?Ε ας κατσει να δει την διαφορα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Οκτώβριος 13, 2013 #28 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Εχει δοκιμασει κανεις σας να κατσει σε PC με HDD μετα απο 4 χρονια χρησης SSD? ΟΧΙ?Ε ας κατσει να δει την διαφορα... εχουμε BDSM τυπους στο φορουμ ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis Οκτώβριος 13, 2013 #29 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Εχει δοκιμασει κανεις σας να κατσει σε PC με HDD μετα απο 4 χρονια χρησης SSD? ΟΧΙ?Ε ας κατσει να δει την διαφορα... σε έχω 4 χρόνια 8 μηνες και 28 μερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Οκτώβριος 13, 2013 #30 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Δηλάδή panoc θέλεις να πεις οτι όποιος δώσει πάνω από 300€ για τα βασικά πρέπει να ξηλωθεί και άλλα 60 όπως και να 'χει. Έτσι για την πλάκα τώρα πες μας και πόσο χώρο πιάνουν τα windows 7 με μερικά προγράμματα και τα 2-3 παιχνίδια που αναφέρεις. Αν κοιτάξω τον δικό μου C, τα win7 + μερικά προγράμματα πιάνουν 30+GB και έχω δει και μερικά παιχνίδια που τα 10GB τα έχουν για καραμέλες. Μάντεψε, μάλλον δεν φτάνει ο 60άρης.Η τελευταία ερώτησή μου στο προηγούμενο ποστ μου ήταν λίγο παγίδα.Πες μου σε παρακαλώ σε ποιόν ενδιαφερόμενο με "μικρό" budget θα πρότεινες FX9xxx ή i7 "K" και όχι κάποιο μικρότερο CPU + SSD. Εγώ σε κανέναν. Πιστεύω πως έχω κάποιες γνώσεις και δεν θα πρότεινα κάτι τέτοια λάθη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Οκτώβριος 13, 2013 #31 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Tελη 2013 και μιλαμε για SSD HDD.Ο μεσος χρηστης να μην πω οποιοσδηποτε αγορασει pc ακομα και τα "παιδια" του πλαισιου με κοστος 70ευρω o φθηνοτερος πια θα του πουν για λειτουργικο να βαλει SSD.O μη μεσος χρηστης θα αγορασει 2 SSD ενα για τα games του και ενα για λειτουργικο.το ΗDD δε πεθανε ειναι το μπαουλο για warez.Μολις πεσουν τα 1gb SSD κατω των 200ευρω μαλλον θα πανε για ΕοL και αυτα στα mainstream. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Οκτώβριος 13, 2013 #32 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 ισα ισα θα προτεινα FX8XXX ή i5 + ssd, για μικρα συστηματα ο 60αρης ειναι μια χαρα, ετσι κι αλλιως ο 500αρης εκει θα ειναι, για τα υπολοιπα κολοκυθοπιτα, αρκει μετα να μην παραπονιεται ο καποιος γιατι η φωφη κανει μισο λεπτο να ανοιξει στο 4πυρηνο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Οκτώβριος 13, 2013 #33 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Καλές οι πίτες αλλά όταν δεν φτάνουν τα € τότε θα περιμένεις τον φιφη να ανοίξει στον τετραπύρηνο Α8 των ~80€. Αν ο τετραπύρηνος είναι i5 ~180-210€ τότε κάτι άλλο συμβαίνει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Οκτώβριος 13, 2013 #34 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Δε πειραζει, ας περιμενει μεχρι να κατσει σε μηχανημα με Α8 των 80Ε που ο κατοχος του επενδυσε αλλα 60 για εαν ssd και τοτε μαλλον θα αλλαξει μαγαζι που αγοραζει πιτες ή αν τις φτιαχνει μονος του θα αλλαξει συνταγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Οκτώβριος 13, 2013 #35 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Το οτι κάνει διαφορά ο SSD κανείς δεν το αμφισβητεί. Απλώς δεν έχουν βρει όλοι την συνταγή που βγάζει παραπάνω ευρώ για να χοντραίνουν τα budget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Οκτώβριος 13, 2013 #36 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 η συνταγη αυτη ειναι αλλη, ειναι παλια γνωστη και κλασσικη : προσθετεις λιγο ακομα αναμονη κουμαρισματος στην ηδη μεγαλη αναμονη ψησιματος για να παρεις το σωστο και γευστικο αποτελεσμα.εαν βιαζεσαι νταξ, θα χορτασεις αλλα θα χασεις απο γευση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Οκτώβριος 13, 2013 #37 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Στο στήσιμο ενός συστήματος μεγάλη σημασία έχει η ισορροπία !!!Δεν μπορώ να σκεφτώ το σύστημά μου χωρίς SSD και δεν νομίζω πως η πλειοψηφία του κόσμου στερείται επεξεργαστικής ισχύος ακόμα και στα φτηνά CPU ώστε να απαρνηθεί έναν SSD . Παίζουν X4 επεξεργαστές ακόμα και με 60€ , καινούριοι. Ο απλός χρήστης αντιλαμβάνεται την ταχύτητα του συστήματός του από την αποκρισιμότητα !Μνήμη και SSD χρειάζεται ... Μετά με οποιονδήποτε επεξεργαστή από 60€ και επάνω δουλεύει στο σύστημά του άνετα .νομιζω πως αυτη ειναι η σωστοτερη διατυπωση στο θεμα,αν εχεις σωστο δισκο και μια γρηγορη μνημη (με ισορροπημενη μελετη cl + ταχυτητα) επεξεργαστη βρισκεις και στα μεταχειρισμενα... Ενας core2q6600 πχ ειναι τουμπανο μπροστα σε ενα παμπαλαιο συστημα, και με μια γρηγορη μνημη κι ενα σωστο ssd το μηχανημα θα δειχνει στον κατοχο παλαιου συστηματος να πεταει, ενω αν παρεις ενα 4770 και τον βαλεις πανω σε μια mobo των 20 ευρω, ενα δισκο δεκαετιας, τις φθηνοτερες μνημες που υπαρχουν κτλ δε θα εχεις υπολογιστη αλλα απλα ενα επεξεργαστη σε ενα σκουπιδοτοπο (σα να βαλεις το Σουμαχερ να οδηγησει ενα καρο που το σερνουν ετοιμοθανατες χελωνες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Οκτώβριος 13, 2013 #38 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Η αποκρισιμοτητα που λέτε ότι ειναι το μόνο κερδος, ειναι το α και το ω για μένα.Εγώ και πολλοί που ξέρω,"συμπιεζουμε-αποσυμπιεζουμε" στη χάση και στη φεξη.Αντίθετα ,ανοιγοκλεινω διαρκώς εφαρμογές και θέλω όταν ανάβω το pc για μια δουλειά που θέλει 5 λεπτά,να ανάβει σε δευτερόλεπτα.Επίσης επειδη έχω 120αρη ssd ,έχω μεσα και το game που παίζω αλλα και το cubase,και ανοίγουν στο μισό χρόνο,ίσως και λιγότερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Οκτώβριος 13, 2013 Author #39 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Με γυρνάτε λίγα χρόνια πίσω, αλλά δεν πειράζει. Δυστυχώς η δομή του review έχει χαθεί, αλλά και πάλι τα αποτελέσματα υπάρχουν...SSD vs HDD: Αληθινές μετρήσεις, για πραγματικά συμπεράσματαΦοβερή δουλειά jax. Είναι το αμάλγαμα όλων των real life test που έχουμε δει μέχρι στιγμής.Αν κατάλαβα καλά πάντως, βασίζεσαι και εσύ στην υπόθεση ότι προγράμματα και προς επεξεργασία υλικό βρίσκονται πάνω στους SSD. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά όσο περίμενα. Ας πούμε στις εγκαταστάσεις περίμενα περισσότερα.Το πρόβλημα, όπως ανέφερα στο αρχικό ποστ, είναι το τί κέρδος υπάρχει αν κάποιο αρχείο βρίσκεται σε μηχανικό δίσκο. Αν έχω κατεβάσει π.χ. συμπιεσμένο game πάνω σε HDD(από αυτά που έρχονται με installer του "θείου") με σκοπό να το εγκαταστήσω σε SSD θα έχω τα ίδια αποτελέσματα με τις δοκιμές σου; Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για αποσυμπίεση/συμπίεση μεγάλων αρχείων που λόγω μεγέθους βρίσκονται σε μηχανικούς. Ή ακόμα και για το φόρτωμα(ή save) μεγάλων αρχείων, όπου η δυσκολία είναι στο να ανοίξει το ίδιο το αρχείο και όχι το πρόγραμμά του(π.χ. excel).θα αγορασεις 4/8πυρηνο με καλη καρτα γραφικων και θα κολωσεις στα 90Ε του ssd ;Με SSD των 90€ πλέον δεν κάνεις δουλειά. Χρειάζεσαι 250GB τουλάχιστον για να χωρέσεις κάποια games μαζί με μεγάλα αρχεία που επεξεργάζεσαι συχνά. Με τα 170€(ή και με 100€ ακόμη) που ζητάει ένας τέτοιος δίσκος πας από μια κάρτα των 200€ με μέτριο clockability σε κάρτα 370€ που με oc φτάνει αυτήν των 500+€. Ή αγοράζεις έναν καλό συνδυασμό mobo-υδρόψυξης για την cpu, καλύτερο κουτί(που δεν πετιέται ποτέ) που θα σου βελτιώσει το συνολικό oc κτλ.Το οτι κάνει διαφορά ο SSD κανείς δεν το αμφισβητεί. Απλώς δεν έχουν βρει όλοι την συνταγή που βγάζει παραπάνω ευρώ για να χοντραίνουν τα budget!Όποιος έχει φραγκα δίνει εδώ και τώρα 2.000€ και κάνει το σύστημα 100% ssd. Για ρώτα τον csaris που μπορεί και θέλει να δίνει τέτοια ποσά τί θα τα έκανε. Τί θα άλλαζε πρώτα με το υπέρογκο αυτό ποσό;Πάντως από τις υπογραφές ακόμα και των πλέον σκληροπυρηνικών εδώ μέσα δεν έχω δει full ssd σύστημα. Άρα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Οκτώβριος 13, 2013 #40 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Εγώ πάντως επαναλαμβάνω: Το δίλημμα "to SSD or not to SSD" απλά ΔΕΝ υπάρχει. ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ υπολογιστής σήμερα χωρίς SSD λέμε! Εννοείται ότι πας σε χαμηλότερο επεξεργαστή ή κάρτα γραφικών για να βάλεις SSD. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ σύγκριση μεταξύ δυνατότερου επεξεργαστή χωρίς SSD και πιο αδύναμου επεξεργαστή με SSD. Το δεύτερο μηχάνημα θα σε γεμίζει χαρά όταν το χρησιμοποιείς, στο πρώτο θα βλαστημάς την ώρα και την στιγμή που κάθεσαι μπροστά του. Ο SSD είναι υποχρεωτικά ΠΑΝΤΑ μέσα στο μπάτζετ και κανονίζεις τα υπόλοιπα υποσυστήματα αφού τον συμπεριλάβεις. Τώρα να θέλεις να στήσεις μηχάνημα κουκουρούκου, δικαίωμά σου. Θα πω δυο παραδείγματα προσωπικά, και δεν νομίζω ότι αξίζει να προσθέσω κάτι άλλο στο παρόν thread: 1. Στο μηχάνημα της υπογραφής μου (το καλό ντε, με τον 4770Κ), όταν επρόκειτο να δοκιμάσω με άπειρους πειραματισμούς το OC, λέω επειδή θα φάω στάνταρ πολλές μπλε οθόνες στη μούρη, ας κάνω dual boot με δεύτερη εγκατάσταση αποκλειστικά για OC πειραματισμούς σε έναν από τους HDD μου, για να μην χαλάσει η κανονική εγκατάστασή μου στον SSD, μάλιστα διάλεξα τον πιο γρήγορο, έναν Seagate 1.5 TB 7200 στροφών. Όταν με το καλό έκανα την εγκατάσταση και άρχισα να το δουλεύω το πράγμα, έμεινα ξερός: ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο 4770Κ οέο;;;;;;;;;;;;;;;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 32 GB ΜΝΗΜΗΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;; Το μηχάνημα ΣΕΡΝΟΤΑΝ, μου ερχόταν να το πετάξω, ήταν ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΡΓΟ από το προηγούμενό μου Q6600 & 4 GB DDR2, στο οποίο είχα βάλει τον ίδιο SSD πάντα, Agility 3 240 GB, που εκεί μάλιστα δούλευε σε SATA 2 ταχύτητα. Τι να λέμε τώρα, άχρηστος ο 4770Κ, άχρηστα τα 32 GB, χωρίς SSD το μηχάνημα απλά σκουπίδι, ΤΕΛΟΣ. 2. Σε Vaio αρχαίο, αγορά τέλη 2006 (πάμε στα 7 χρόνια τώρα; ), με Core 2 Duo @ 1,8 GHz και 2 GB Ram, είχα από αναβάθμιση WD Black 7200 rpm 500 GB. Του έβαλα τον παλιό μου SSD, Vertex 2 60 GB και νόμιζα ότι πήρα καινούριο λαπτοπ! Το μηχάνημα είναι πολύ πιο γρήγορο από σχετικά νέο λαπτοπ φίλου με i3 και μηχανικό δίσκο, και συνεχίζει ακάθεκτο να με εξυπηρετεί σε δουλειές Office, έχοντας Win7. Χωρίς SSD θα το είχα πετάξει προ πολλού. Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.