PainkiLer Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12, 2013 ΚαλησπέραΉθελα να πάρω το παρακάτω board AMD APU Motherboard - ASRock Inc., αλλά βλέπω ελάχιστη ως μηδενική διαθεσιμότητα στα καταστήματα.Υπάρχει κάποια εναλλακτική με τα ίδια ή παρόμοια χαρακτηριστικά;Ευχαριστώ
masteroidz Οκτώβριος 12, 2013 #2 Οκτώβριος 12, 2013 Αν δεν απασχολεί να την παραγγείλεις από Ευρώπη δες στο [ame]http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss/277-5991944-1754022?url=search-alias%3Daps&field-keywords=E350M1%2FUSB3[/ame]Υπάρχει και στην Ελλάδα κατόπιν παραγγελίας ASROCK E350M1/USB3 MOTHERBOARD
PainkiLer Οκτώβριος 12, 2013 Author #3 Οκτώβριος 12, 2013 Στο amazon έχει μόνο την απλή, χωρίς το usb3, η οπόία υπάρχει και εδώ -> ASROCK E350M1 - -Το μαγαζί στην Ελλάδα το σκέφτομαι, λόγω μεταφορικών, γιατί από το Ναύπλιο στην Κρήτη φοβάμαι ότι θα τσούξει.
minast Οκτώβριος 13, 2013 #5 Οκτώβριος 13, 2013 Μια και το θέλεις για NAS πάντως, εγώ θα έριχνα και καμιά ματιά σε προηγούμενης γενιάς HP Microserver, που το παίρνεις έτοιμο με το κουτάκι, τη μνήμη και έναν δίσκο. Όσο ίσχυε το cashback από την HP το έβρισκες σε πολύ καλή τιμή, τώρα δεν ξέρω τι γίνεται.
PainkiLer Οκτώβριος 14, 2013 Author #6 Οκτώβριος 14, 2013 Το HP ήταν στα υπ' όψην και είχα ανοίξει θέμα πριν από μερικούς μήνες. Το ζήτημα είναι ότι μπορεί να χρειαστώ περισσότερους από 4 δίσκους, σίγουρα καλύτερο αερισμό και θα προτιμούσα να μπορώ να το αναβαθμίζω.Έχω πάρει ήδη το bitfenix prodigy και ένα seasonic 360 watt.Αυτό που κοιτάω σε ένα τέτοιο board είναι:Κύρια1. Χαμηλή κατανάλωση2. 4 x sata 3 στο board 3. PCI Express τουλάχιστον χ 4 για sata controllerΔευτερεύοντα4. USB 35. DVI-HDMIΤο επόμενο που καλύπτει αυτές τις ανάγκες είναι το Asus E2KM1I-Deluxe | Skroutz.gr, το οποίο είναι πανάκριβο.Αλλίως έχω να διαλέξω ανάμεσα στο Asrock E350M1 και το Asrock A330ION.Εκτός αν βγαίνουν καινούρια μοντέλα και αξίζει να περιμένω.
dpolal Οκτώβριος 14, 2013 #7 Οκτώβριος 14, 2013 Από τη στιγμή που έχεις ήδη μεγάλο κουτί γιατί δεν αγοράζεις μια κανονική μητρική με παραπάνω θέσεις sata αφού ήδη γνωρίζεις ότι οι ανάγκες σου θα είναι αυξημένες με έναν απλό επεξεργαστή τύπου Celeron ;;;Ίδια λεφτά θα δώσεις.
minast Οκτώβριος 14, 2013 #8 Οκτώβριος 14, 2013 Από τη στιγμή που έχεις ήδη μεγάλο κουτί γιατί δεν αγοράζεις μια κανονική μητρική με παραπάνω θέσεις sata αφού ήδη γνωρίζεις ότι οι ανάγκες σου θα είναι αυξημένες με έναν απλό επεξεργαστή τύπου Celeron ;;;Ίδια λεφτά θα δώσεις.Κι εγώ προς τα εκεί θα έκλεινα με αυτές τις παραμέτρους.Ένας φίλος είχε χτίσει ένα NAS με Atom σε mini itx με ένα μεγάλο, αναβαθμίσιμο κουτί και τελικά η πιο προβληματική άποψη ήταν οι περιορισμοί του board.Συγχωρήστε μου και το λίγο περισσότερο offtopic, ο αερισμός του microserver είναι κατηγορίας server - έχει ρεύμα αέρα που περνάει πάνω από όλους τους δίσκους και όλα τα εξαρτήματα στο κουτί, ενώ μπορείς να του βάλεις μέχρι και 6 δίσκους με λίγη πατέντα.
PainkiLer Οκτώβριος 14, 2013 Author #9 Οκτώβριος 14, 2013 Το κουτί που πήρα δεν είναι μεγάλο. Mini-itx είναι...Όσο για τον αερισμό, μπορώ να το δεχτώ ότι η εταιρία(HP) έχει φροντίσει να αερίζεται σωστά το κουτί.Αν πάω σε board με ξεχωριστό επεξεργαστή και με περισσότερα watt, η κατανάλωσή του, για τις ίδιες λειτουργίες με έναν BGA, θα ήταν μεγαλύτερη;;;
lefteriz Οκτώβριος 14, 2013 #10 Οκτώβριος 14, 2013 Έστησα πριν λίγες μέρες το ITX συστηματάκι μου με την μητρική Asus H87i-Plus | Skroutz.gr ( 6 SATA 6gbs και PCI-E 16x) & Intel Pentium G3220 | Skroutz.grΠάει σφαίρα (μαζί με ssd), κατανάλωση ακόμα δεν μέτρησα αλλα πρέπει να καίει ελάχιστα ( haswell 22nm και η ταχυτητα πεφτει στα 800mhz
dpolal Οκτώβριος 15, 2013 #11 Οκτώβριος 15, 2013 Το κουτί που πήρα δεν είναι μεγάλο. Mini-itx είναι...Όσο για τον αερισμό, μπορώ να το δεχτώ ότι η εταιρία(HP) έχει φροντίσει να αερίζεται σωστά το κουτί.Αν πάω σε board με ξεχωριστό επεξεργαστή και με περισσότερα watt, η κατανάλωσή του, για τις ίδιες λειτουργίες με έναν BGA, θα ήταν μεγαλύτερη;;;Είδα την εταιρεία του κουτιού που ανέφερες αλλά δεν πρόσεξε το μοντέλο. :computer:Το θέμα είναι ότι ξεκινάς με προοπτική να βάλεις πολλούς δίσκους (μελλοντικά έστω) αλλά περιορίζεσαι ήδη από το h/w που επιλέγεις.Σου πρότεινα έναν μικρής κατανάλωσης επεξεργαστή σε κανονικό μπόρντ, ο οποίος θα υπολειτουργεί συνήθως. Δεν νομίζω να είναι τεράστια η διαφορά υπέρ του bga και το ίδιο σου πρότειναν και άλλοι.
PainkiLer Οκτώβριος 15, 2013 Author #12 Οκτώβριος 15, 2013 Έχεις δίκιο. Απ' ότι είδα καλύτερα να υπολειτουργεί παρά να μην με φτάνει.Τα torrent που έχω, φοβάμαι πως θα γονατίσουν οποιοδήποτε bga.
minast Οκτώβριος 15, 2013 #13 Οκτώβριος 15, 2013 Μια χαρά είναι το εργαλείο, να το χαίρεσαι! Έχε υπόψη σου ότι και οι νέοι Microservers με G2020 βγαίνουν HP ProLiant MicroServer Gen8 G2020T 1P 2GB-U B120i NHP SATA 150W PS Server (712318-001) Πάντως για NAS κατά κανόνα καμία από τις δουλειές που θα κάνει δεν θα ζορίζει τον επεξεργαστή, ακόμα και torrents. Μόνο κανένα parity check, ειδικά αν βάλεις unraid με πολλούς δίσκους και χαλάσει κανείς ή θέλεις να προσθέσεις νέους.
tarantules Οκτώβριος 15, 2013 #14 Οκτώβριος 15, 2013 Επειδή είναι πολύ ένδιαφέρουσες αυτές οι μητρικές ITX, που μπορούμε να βρούμε τι καταναλώσεις έχουν; Πχ αυτή της Asrock που βάλατε παραπάνω, από πόσα watt μέχρι πόσα μπορεί να κυμαίνεται η κατανάλωσή της (με 1 μόνο σκληρό πχ)
PainkiLer Οκτώβριος 16, 2013 Author #15 Οκτώβριος 16, 2013 1. ASRock > E350M1 με ή χωρίς usb3.ή2. ASRock > FM2A85X-ITX με AMD A6 5400K (FM2 / 3.6GHz / 1MB,7540D) - Επεξεργαστές (CPU) - plaisio.grή3. ASRock > H87M-ITX ή http://www.asus.com/Motherboards/H87IPLUS/#overview με Intel CPU Pentium G3220(1150,3.0GHz/3Mb) - Επεξεργαστές (CPU) - plaisio.grΤο πρώτο είναι πιο οικονομικό, αλλά με τις μικρότερες δυνατότητες και μπορεί να μπουκώνει.Για τα άλλα δύο, δεν ξέρω ποιό είναι καλύτερο.
orck Οκτώβριος 16, 2013 #16 Οκτώβριος 16, 2013 Στο amazon έχει μόνο την απλή, χωρίς το usb3, η οπόία υπάρχει και εδώ -> ASROCK E350M1 - -Το μαγαζί στην Ελλάδα το σκέφτομαι, λόγω μεταφορικών, γιατί από το Ναύπλιο στην Κρήτη φοβάμαι ότι θα τσούξει.- Παραγγελίες κάτω από 200 €: Εξτρά χρέωση 4€ Δεν ειναι και τσαμπα αλλα δεν ειναι τσουξιμο μεγαλο. Ενα καφε πολυτελειας με θεαση οπισθιων καλλιγραμμης σερβιτορας ειναι.
PainkiLer Οκτώβριος 25, 2013 Author #17 Οκτώβριος 25, 2013 ΚαλημέραΑλλαγή σχεδίου.Τελικά θα πάρω βάση για ένα δυνατό σύστημα. Είμαι ανάμεσα στην MSI Z87I και την Z87I-PRO.
tarantules Νοέμβριος 3, 2013 #18 Νοέμβριος 3, 2013 Πάει σφαίρα (μαζί με ssd), κατανάλωση ακόμα δεν μέτρησα αλλα πρέπει να καίει ελάχιστα ( haswell 22nm και η ταχυτητα πεφτει στα 800mhzΛευτέρη μήπως έκανες καμία μέτρηση κατανάλωσης;
lefteriz Νοέμβριος 3, 2013 #19 Νοέμβριος 3, 2013 Τα έχω γράψει αναλυτικά εδώ http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/ypologiste-tin-katanalwsi-reymatos-twn-pc-sas-52859-5.html (από το ποστ 90 και κάτω)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.