Jump to content

Κατασκεύασα ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΒΑΣΗ με ένα σκαπτικό μηχάνημα.

seismic

Recommended Posts

Το βήμα της βάσης είναι 22cm

Από την κάμερα μπορούμε να δούμε πόσες φορές έκανε την παλινδρόμηση σε ένα λεπτό.

Ερώτημα

Μπορείς να μετρήσεις την επιτάχυνση? και τα g ?

Μετατόπιση του κόμβου της ανώτερης στάθμης είναι τόσο μικρή στα προτεταμένα που είναι αμελητέα.

Μετατόπιση βάσης θεμελίωσης = με μετατόπιση βάσης.

Διαστάσεις 1,1 Χ 1,1 Χ 1,3

Πλάκες 4 cm

Τοιχία 4 cm

ΚΛΙΜΑΚΑ κάθε 14 cm = 1 m

Διώροφο με κοιτόστρωση 5 cm εμβαδόν ορόφου 7,85Χ7,85=61,6m2.

Βάρος μοντέλου 1250 kg

Οπλισμός 18 βίδες περιμετρικά 6 mm διάμετρος + τρις κοχλίες περίσφυξης σε κάθε πάκτωση.

Διπλό πλέγμα με μάτια 5 Χ 5 cm πάχους 1,5 mm

Σκυρόδεμα ..αποτελείτε από άμμο με τσιμέντο αναλογίας 1 προς 4

Επειδή η ποιότητα του σκυροδέματος δεν μπορεί να αντιστοιχηθεί με τις γνωστές C16/20 κλπ. όταν γίνει η σύγκριση με κοινό (χωρίς προένταση) κτήριο να ακολουθήσω στο νέο μοντέλο τις ίδιες διαστάσεις και την ίδια σύνθεση "σκυροδέματος" τον ίδιο οπλισμό χάλυβα και τις ίδιες 4 φάσης επιτάχυνσης για ασφαλέστερα συμπεράσματα (σύγκριση ομοειδών μοντέλων).

Το βίντεο θα τραβηχθεί από δύο σταθερές και μία κινητή κάμερα, ώστε να βλέπουμε περιμετρικά κάθε τι που συμβαίνει, την ώρα που συμβαίνει.

Η επιτάχυνση θα είναι σταδιακή, σε 4 φάσεις

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply
εμείς θα σου εξηγήσουμε?

και μετά δεν είσαι σπαμερ

εγώ ειλικρινά ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί σπαμαρεις τόσο?

παίζει να βρείς επενδυτη εδώ μέσα? σε τι αποσκοπεί όλο αυτό το spam?

Δεν θέλουν να με βάλουν στο κλάπ των πλουσίων ..... και εγώ το χαρίζω στον κόσμο.

Και για κάτι ακόμα....

Επειδή τα μεγάλα παιδιά....δεν σταματούν να παίζουν ποτέ

Μάστορα το κουνήσατε τελικά σήμερα;

Ναι φίλε μου

Το μοντέλο δεν έπαθε τίποτα, η σεισμική βάση αστόχησε στο σύστημα μετάδοσης.

Θα ξανά κάνω το πείραμα με μεγαλύτερες επιταχύνσεις, και μεγαλύτερη διάρκεια κάθε φάσης

όταν επισκευάσω την σεισμική βάση.

ΠΕΙΡΑΜΑ

Μετά το πείραμα ( έλεγχος στατικής δομής του φέροντα )

πωωω ξεκολλάτε αφήστε τον άνθρωπο να κάνει αυτό που θέλει !

Μπορεί όντως να έχει δίκιο αμφιβάλει κανείς ότι το πείραμα που προσπαθεί να κάνει με δικά του έξοδα και σε αρκετά χειρότερες συνθήκες από ότι μέσα σε ένα εργαστήριο του αξίζει τουλάχιστον ένα μπράβο !

επίσης

screwing-around-versus-science-e1371659787120.jpg

edit

είδα και το βίντεο πάντως αν ήταν στα αλήθεια αυτό κούνημα πιστεύω ότι το 95% των κτηρίων που έχουμε θα ήταν κάτω

πωωω ξεκολλάτε αφήστε τον άνθρωπο να κάνει αυτό που θέλει !

Μπορεί όντως να έχει δίκιο αμφιβάλει κανείς ότι το πείραμα που προσπαθεί να κάνει με δικά του έξοδα και σε αρκετά χειρότερες συνθήκες από ότι μέσα σε ένα εργαστήριο του αξίζει τουλάχιστον ένα μπράβο !

επίσης

screwing-around-versus-science-e1371659787120.jpg

edit

είδα και το βίντεο πάντως αν ήταν στα αλήθεια αυτό κούνημα πιστεύω ότι το 95% των κτηρίων που έχουμε θα ήταν κάτω

Εν σχέση με το μέγεθος του μοντέλου ναι μεγάλο κούνημα.

Και δεν έπαθε το παραμικρό!

Και ήταν κούνημα love το χειρότερο κούνημα του σεισμού, διότι το κουνάει με καμπυλωτή παλινδρόμηση.

Αυτή ήταν η πρώτη ταχύτητα σε δύο φάσεις.

Σκέψου την δεύτερη την πιο γρήγορη.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Επειδή τα μεγάλα παιδιά....δεν σταματούν να παίζουν ποτέ

Αυτό ακριβώς. Γούσταρα με την απάντηση του seismic στον ιντερνετικό κανιβαλισμό που ξεκίνησε να εκτυλίσσεται σε αυτό το τόπικ εδώ και κάμποσα ποστ. Μπορεί να μην έχει το πλέον ακαδημαϊκό στυλ ή τεκμηρίωση αλλά τον ρωτάνε γιατί σπαμάρει εδώ μέσα.

Λες και όλα τα υπόλοιπα που γράφονται στο lab είναι η βίβλος της αξιοπιστίας και τους ενόχλησε τώρα αυτό. Η πλειοψηφία των ποστ είναι αντίστοιχης αν όχι χειρότερης αξίας από αυτά του seismic. Και πολλές φορές πολύ πιο ενοχλητικής αισθητικής...

Τα εξυπνοπούλια που σχολιάζουν..

α) Τι έχουν προσφέρει εδώ μέσα?

β) Το σπαμ (αν υπάρχει) γιατί το πέρνουν προσωπικα? εκτός αν νιώθουν με κάθε ποστ του seismic και μια φάπα στο σβέρκο και κοιτάν από που τους ήρθε :hehe::hehe:

Αφήστε τον άνθρωπο να κάνει το κομμάτι του, δεν ενοχλεί κανέναν. Αν ενοχλείστε, προσπεράστε, αν υπάρχει θέμα σπαμ και θα πέσουν οι servers του lab, οι moderators γι'αυτό υπάρχουν!!!

Τα εξυπνοπούλια που σχολιάζουν..

α) Τι έχουν προσφέρει εδώ μέσα?

β) Το σπαμ (αν υπάρχει) γιατί το πέρνουν προσωπικα? εκτός αν νιώθουν με κάθε ποστ του seismic και μια φάπα στο σβέρκο και κοιτάν από που τους ήρθε :hehe::hehe:

Αφήστε τον άνθρωπο να κάνει το κομμάτι του, δεν ενοχλεί κανέναν. Αν ενοχλείστε, προσπεράστε, αν υπάρχει θέμα σπαμ και θα πέσουν οι servers του lab, οι moderators γι'αυτό υπάρχουν!!!

Αυτά που γράφω εδώ μέσα δεν είναι σπαμ.....γιατί είναι δικά μου λόγια, δική μου έρευνα.

Δηλαδή τι έχω διεθνή δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σπαμ?...σπαμ είναι όταν αντιγράφει ο ένας τον άλλο.

Εγώ εκπροσωπώ το νέον.. όχι το σπάμ

Μην σας ακούσει το διεθνή γραφείο ευρεσιτεχνιών, γιατί την βάψατε.

ρεαλλυ?????????????? δεν μας είπες τι έγιναν τα προηγούμενα ουλτρασουπερντουπερμοαρδαναβεραγετζοε προτζεκτ σου όμως :

http://www.thelab.gr/off-topic/kaysimo-ydrogono-oksygono-alternative-fuel-lab-113717.html

http://www.thelab.gr/texnologikoi-provlimatismoi/neo-elliniko-antiseismiko-systima-72239.html

http://www.thelab.gr/texnologikoi-provlimatismoi/efeyresi-kainotomia-i-lysi-stin-anergia-giati-109124.html

όλα μαζί τα προχωράς ή σε απορρόφησε το τσιμέντο τώρα;

ειπαμε εσυ εισαι θεος.

δε μπορω να κρατηθω με αυτα που διαβαζω.

Ας φαω θρεντ μπαν.

Ρε παιδιά, ας συμφιλιωθούμε επιτέλους. :kiss3:

Στο κάτω κάτω τι σας ζήτησα...λεφτά, ή να με διαβάζετε με το ζόρι.

Εδώ στην Ελλάδα πρέπει πάντα να ψοφάει η κατσίκα του γείτονα..?

ρεαλλυ?????????????? δεν μας είπες τι έγιναν τα προηγούμενα ουλτρασουπερντουπερμοαρδαναβεραγετζοε προτζεκτ σου όμως :

http://www.thelab.gr/off-topic/kaysimo-ydrogono-oksygono-alternative-fuel-lab-113717.html

http://www.thelab.gr/texnologikoi-provlimatismoi/neo-elliniko-antiseismiko-systima-72239.html

http://www.thelab.gr/texnologikoi-provlimatismoi/efeyresi-kainotomia-i-lysi-stin-anergia-giati-109124.html

όλα μαζί τα προχωράς ή σε απορρόφησε το τσιμέντο τώρα;

Έχω πολλές ιδέες ..... αλλά νομίζω η καλύτερη είναι να φύγω από την Ελλάδα.:crazy_pilot:

και τόσο τσιμέντο που έριξες εδώ ρε μάστορα τι θα γίνει;μάλλον μας δουλεύεις :crazy:

Έχω δουλέψει και στην Αγγλία πέντε χρόνια...έχω ρίξει τσιμέντα εγώ....σε όλον τον κόσμο

www.istructe.org - Forums - The Institution of Structural Engineers :yes2:

Θα σου απαντήσω απλά.

Έχω μία αντισεισμική ευρεσιτεχνία που αν τοποθετηθεί σε κατασκευές όπως λέω εγώ,

Θα έχεις ένα σπίτι 300% πιο ισχυρό στον σεισμό, από ότι έχεις σήμερα, και 50% πιο φθηνό σε κόστος κατασκευής, από ότι κοστίζουν σήμερα οι συμβατικές κατοικίες.

Η σεισμική βάση που έχω κατασκευάσει, μπορεί να προσομοιώσει σεισμό 15 Ρίχτερ, στον οποίο μόνο οι κατασκευές μου μπορούν να σταθούν.

Επιστήμονες έχω βρει.

Χρηματοδότες - συνεταίρους όχι.

Εδώ απλά σας ενημερώνω.

http://www.thelab.gr/off-topic/kalispera-osoi-endiafereste-gia-ena-gennaiodwro-miniaio-124135.html

Συνενοήσου με τη "Χριστίνα Γεωργίου", όλο και κάτι θα βρεθεί.

Συμπέρασμα από το πείραμα.

Στο 44 ον δευτερόλεπτο του βίντεο πειράματος παρατήρησα κάποια φθορά του τσιμέντου ( σαν να πεταγόταν σκόνη ) στις πάνω πακτώσεις,όπως είχα πει ότι αν συμβεί αστοχία θα συμβεί πρώτα εκεί για λόγους ασφαλείας

Ούτε φθορά του τσιμέντου υπήρξε, ούτε αστοχία των συνδέσεων.

Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι η σκόνη αυτή που φαίνεται να βγαίνει στις πακτώσεις είναι προιόν τριβής στην διεπιφάνεια τένοντα σκυροδέματος μέσα στο σκυρόδεμα, και τα ελαστικά που είχα βάλει κάτω από τις ροδέλες για απόσβεση της σεισμικής ενέργειας, δούλεψαν σαν τρόμπες και έβγαλαν στην επιφάνεια αυτήν την σκόνη ( προιόν της τριβής.)

Αυτό μας βοηθάει να δούμε μία μεγάλη αλήθεια και το ΝΕΟΝ της εφεύρεσης.

Η εφεύρεση στην πράξη εισάγει μία αντίθετη τάση προς την ανοδική τάση του δώματος. Αυτήν την τάση σταμάτησα εγώ....γιατί η σκόνη δείχνει καθαρά ότι οι κοχλίες και το όλο σύστημα της βίδας ζορίστηκε αρκετά, δείχνοντας την απόκριση του συστήματος προς τις φορτίσεις του σεισμού.

Από εδώ και πέρα θα κάνω τα παρακάτω βήματα.

α) Επισκευή του παλινδρομικού μηχανισμού, με ισχυρότερες μπάρες προώθησης ώστε να μην ξανασυμβεί το φαινόμενο της ολιγοκυκλικής κόπωσης του μετάλλου

β) Πείραμα σε δύο άλλες φάσεις με μεγαλύτερες επιταχύνσεις αυτών που προηγήθηκαν.

γ) Αν το μοντέλο δεν πάθει τίποτα, τότε θα αφαιρέσω τους κοχλίες και θα ξανά δοκιμάσω το ίδιο μοντέλο ( με τον σημερινό αντισεισμικό κανονισμό ) ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. ( Πείραμα δύο ομοειδών μοντέλων με την ίδια σύνθεση "σκυροδέματος" τις ίδιες φάσεις επιτάχυνσης και τον ίδιο οπλισμό )

Μετά τα συμπεράσματα θα είναι δικά σας.

Υ.Γ Έχω και άλλα δύο βίντεο τα οποία τραβήχτηκαν από επαγγελματίες του είδους, ( από διαφορετικές οπτικές γωνίες ) και θα σας τα παρουσιάσω όταν γίνει η κατάλληλη επεξεργασία από το συνεργείο, και τα έχω στα χέρια μου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.