Jump to content

WD Red - μηπως δε πρεπει να μπαινει σε μη nas?

stemac

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα, εχω ηδη εδω και μερικους μηνες εναν 2TB red και δεν εχω κανενα παραπονο.

Συζητωντας με ενα παιδι ομως μου ανεφερε οτι επειδη ακριβως ειναι για nas, δεν εχουν καποια απο τα συστηματα ελεγχου για προβληματα που εχουν οι κανονικοι, μιας και το αφηνουν στο nas controller να το κανει αυτο, κατι τετοιο καταλαβα τελος παντων.

Υπαρχει αληθεια σε αυτο που ειπε ή εγω δε καταλαβα σωστα; Γιατι αν ισχυει ειναι πιθανο ακομα και αν ελεγχω περιστασιακα τις smart τιμες να μη παρω χαμπαρι οτι ερχεται καταστροφη.

Και μιας και επιασα τις noobo ερωτησεις: 2TB vs 3TB, οι δευτεροι εχουν μεγαλυτερη πιθανοτητα προβληματων;

ευχαριστω.

Ένας Red 3TB που έχω δουλεύει απροβλημάτιστα πάνω από 9 μήνες ως απλός non-RAID εσωτερικός στο desktop μου. Καμία καταστροφή, ο δίσκος αποδίδει άψογα.

Εκτός αυτού, δεν είναι και λογικό αυτό που λέει ο γνωστός σου.

Oi RED δεν είναι τίποτα άλλο από υπερ-υπερ-τιμημένους GREEN με περισσότερη εγγύηση. Μια ακόμα διαφορά που έχουν είναι το firmware που έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να μην δημιουργούν θέματα στα soft-raids των *nix nas.

Μια χαρά δουλεύουν σε desktop pc σαν αποθήκες.

βρήκα και το link: AnandTech | Western Digital Red Review: Are NAS-optimized HDDs Worth the Premium?

SMART Command Transport Error Recovery Control: This feature allows the OS to set a soft time limit for completion of reads and writes. Seagate calls this ERC (Error Recovery Control). Samsung / Hitachi drives term this CCTL (Command Completion Time Limit), while Western Digital gives it the TLER (Time Limited Error Recovery) moniker. In a typical desktop drive, this could be a large number. In case of a bad sector or some other similar issue, the hard disk might keep retrying the access or try to remap the bad sector right away. The OS would remain waiting for the hard disk to deliver its delayed response. In a NAS environment, this delay could prove fatal, with the drive either being dropped or the NAS going into rebuild mode. So, it is essential that the SCT ERC number be set to a duration shorter than what the NAS OS would wait for before declaring the drive dead. Enterprise drives usually allow configuration of this value and set it by default to a low one (because the RAID controller can get hold of or recover the data from the other drives in the NAS).

πόσο πιο ίδιοι:

http://www.wdc.com/wdproducts/library/SpecSheet/ENG/2879-771438.pdf (τελευταία σελίδα)

http://www.wdc.com/wdproducts/library/SpecSheet/ENG/2879-771442.pdf (τελευταία σελίδα)

αλλά η τιμή, τιμή. 10-20E ποιο ακριβοί οι red από τους green. γιαυτό και εγώ πήρα toshiba @5900rpm (~10-20 Eυρώ πιο φθηνοί από τους green !!) με 3 χρόνια εγγύηση

μαλιστα, μαλιστα.

Σας ευχαριστω! Οσο για τη 2η ερωτηση μου;

Ετσι να λυνονται οι αποριες! :p

Oi RED δεν είναι τίποτα άλλο από υπερ-υπερ-τιμημένους GREEN με περισσότερη εγγύηση. Μια ακόμα διαφορά που έχουν είναι το firmware που έχει φτιαχτεί έτσι ώστε να μην δημιουργούν θέματα στα soft-raids των *nix nas.

Μια χαρά δουλεύουν σε desktop pc σαν αποθήκες.

οι green δουλευουν ομως σε 5400 σωστα; ενω οι red σε 7200 (οχι οτι με απασχολει γτ ειναι archive disks, η ταχυτητα ειναι αχρηστη εκτος απο το αρχικο γεμισμα). Παντως δεν εχουν και καποιες εξτρα τεχνολογιες σε σχεση με τους green?

Η διαφορα red - green @ 2ΤΒ ειναι αρκετη αλλα στα 3ΤΒ ειναι ~ 10 ευρω νομιζω.

Γνωριζουμε ποσα platters εχουν οι red?

red = 5400 (Intellipower) :

The WD Red drives spin at 5400 rpm as per the analysis done by the folks at SPCR. It is the combination of these features which allow the WD Reds to balance performance and also reduce power.
AnandTech | Western Digital Red Review: Are NAS-optimized HDDs Worth the Premium?

Έχουν όσα και οι green: platter και ΤΒ εκτός από τον 2ΤΒ που κυκλοφορεί και με 3 platters (ίδιος κωδικός) των 667GB (ζαριά)

μαλιστα, οποτε για να συνεχισουμε το μαθημα εφοσον και ο 2ΤΒ πιθανοτατα να εχει 2x1TB platters και ο 3TB 3x1TB δεν υπαρχει λογος να παρουσιασει πιο νωρις προβληματα ο 3TB.

Αν δε κανω για 3η φορα σερι λαθος, οσο λιγοτερα τα platters τοσο καλυτερα speeds αλλα χειροτερο για τη "ζωη" του σκληρου.

Ασχετα απο την αγορα τουλαχιστον εμαθα αρκετα :D

• 2 weeks later...
βρήκα και το link: AnandTech | Western Digital Red Review: Are NAS-optimized HDDs Worth the Premium?

πόσο πιο ίδιοι:

http://www.wdc.com/wdproducts/library/SpecSheet/ENG/2879-771438.pdf (τελευταία σελίδα)

http://www.wdc.com/wdproducts/library/SpecSheet/ENG/2879-771442.pdf (τελευταία σελίδα)

αλλά η τιμή, τιμή. 10-20E ποιο ακριβοί οι red από τους green. γιαυτό και εγώ πήρα toshiba @5900rpm (~10-20 Eυρώ πιο φθηνοί από τους green !!) με 3 χρόνια εγγύηση

With a 35% MTBF improvement over standard drives για 10 ευρώ ? και κάνετε παζάρια;; :suicide:

εγώ το nasακι μου ψωνίζω μόνο WD Re :p

red = 5400 (Intellipower) : AnandTech | Western Digital Red Review: Are NAS-optimized HDDs Worth the Premium?

Έχουν όσα και οι green: platter και ΤΒ εκτός από τον 2ΤΒ που κυκλοφορεί και με 3 platters (ίδιος κωδικός) των 667GB (ζαριά)

Πάντως εγω εχω να επιβεβαιώσω πως σε μεταφορά αρχείων απο red σε green (και το αναποδο), εχω δει πολυ υψηλότερες ταχύτητες από ό,τι σε αλλα μικροτερα μοντέλα προηγούμενης γενιάς στις 7200RPM και με ελάχιστη πτώση ταχύτητας, όσο γεμίζουν.

Μεταφορες μεσω Gigabit, οπου οι Sata Controllers επιβαρυνονται λιγότερο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.