Jump to content

θέλω νερό...- αγορα υδροψυξης

midkin

Recommended Posts

Μετά από πολύ συζήτηση στο forum και λίγο ψάξιμο, αποφάσισα να βάλω υδρόψυξη... Και αν το βάσανο της απόφασης μεταξύ αέρα και νερού τελείωσε, τώρα αρχίζει αυτό της σωστής επιλογής.

Λοιποοοοόν... επειδή απο υδρόψυξη είμαι τελείως άσχετος, χρειάζομαι βοήθεια.

Αρχικά θέλω να κάνω την εξής ερώτηση: Δεδομένου οτι απο υδροψυξη είμαι άσχετος θα ήταν καλό να προτημήσω κάποια έτοιμη λύση κουτιού με προεγκατεστημένη υδρόψυξη;

Στα υπόψην μου έχω τα εξης:

1) http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...oduct= 929492

2) http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...oduct= 929778

3) http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...duct= 1054422

4) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700488

Μήπως οι επιδόσεις των εν λόγω συστημάτων θα είναι πολύ κατώτερες απο εαν διαλέξω υδρόψυξη κομάτι, κομάτι; Αν τελικά αποφασίσω να επιλέξω κάθε κομάτι ξεχωριστά, η εγκατάσταση του θα είναι εύκολη; Θα χρειαστει πιθανότατα να τριπήσω το case, έτσι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

για καλα αποτελέσματα δεν υπάρχει πιθανότητα να μην τραβήξεις τρυπες.

ωσο για την πρώτη σου ερώτηση ναι καλύτερα θα ήταν να διαλέξεις το κύκλωμα σου κομμάτι κομμάτι θα κάνει μια αρκετά αισθητή διαφορά

Μετά από πολύ συζήτηση στο forum και λίγο ψάξιμο, αποφάσισα να βάλω υδρόψυξη... Και αν το βάσανο της απόφασης μεταξύ αέρα και νερού τελείωσε, τώρα αρχίζει αυτό της σωστής επιλογής.

Και που είναι οι extreme καταστάσεις που έλεγες πριν ρε παλικάρι?

Καλά θα ήταν να αποφασίσεις πρώτα τι θέλεις και μετά να ανοίγεις άχρηστα Θέματα.

Εκτος αν θέλεις να αποφασίσουμε εμείς για σένα.

Και λίγο διάβασμα θα σου κάνει καλό.

Μήπως οι επιδόσεις των εν λόγω συστημάτων θα είναι πολύ κατώτερες απο εαν διαλέξω υδρόψυξη κομάτι, κομάτι;

οντως...

Αν τελικά αποφασίσω να επιλέξω κάθε κομάτι ξεχωριστά, η εγκατάσταση του θα είναι εύκολη;

η πρωτη φορα παντα ειναι δυσκολη! :p

Θα χρειαστει πιθανότατα να τριπήσω το case, έτσι;

οχι απαραιτητα.

για παραδειγμα στο stacker (αν δεν κανω λαθος) χωραει 2πλο ψυγειο στον πατο χωρις καμια μοντα.

για περισσοτερα ριξε μια ματια στο αντιστοιχο thread :)

Και που είναι οι extreme καταστάσεις που έλεγες πριν ρε παλικάρι?

Καλά θα ήταν να αποφασίσεις πρώτα τι θέλεις και μετά να ανοίγεις άχρηστα Θέματα.

Εκτος αν θέλεις να αποφασίσουμε εμείς για σένα.

Και λίγο διάβασμα θα σου κάνει καλό.

Φίλε έχεις δίκαιο! Πάντως να ξέρεις ότι το phase το σκέφτομαι ακόμα...

Αυτό που με έκανε να στραφώ σε εναλλακτικούς τρόπους ψύξης είναι το γεγονός πως δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να εμπιστευτώ ένα τέτοιο σύστημα.

Επίσης άκουσα πως το phase παράγει αρκετό θώρυβο και θερμοκρασία στο γύρω περιββάλον. Τέλος, ψύχει μόνο τον επεξεργαστή και η αλήθεια είναι πως και η τιμή του είναι κάπως τσουχτερή.

Πάντως εαν μπορέσω να βρω ένα phase που θα παράγει λίγο ή και ελάχιστο θώριβο, χωρίς να υστερεί σε επιδώσεις είμαι έτοιμος να το σκεφτώ πολύ σοβαρά.

BTW δεν υπάρχει κάποιο κουτί που να λειτουργει με phase, το οποίο όμως να διοχετεύει το ψύχος σε όλο το εσωτερικό του κουτιού; Η μήπως κάτι τέτοιο θα έβλαπτε το hardware;

Επίσης να πω πως το pc μου είναι πολλές ώρες την ημέρα ανοικτό και πολλές φορές πολλές μέρες... Επιπλέον το χρησημοποιώ αρκετά για games.

Δεδομένο αυτών δεν είμαι σίγουρος πως μου ταιριάζει ένα phase...

εχω την εντυπωση πως εισαι παρα πολυ μπερδεμενος,γι'αυτο κατσε να σκευτεις καλα τι θελεις να κανεις.παντως αν καταληξεις μεταξυ υδροψυξης και αερα να ξερεις οτι δεν θα δεις τη μεγαλη διαφορα, δηλαδη με νερο θα εισαι ~3-4 βαθμους κατω απ'οτι με αερα.

εχω την εντυπωση πως εισαι παρα πολυ μπερδεμενος,γι'αυτο κατσε να σκευτεις καλα τι θελεις να κανεις.παντως αν καταληξεις μεταξυ υδροψυξης και αερα να ξερεις οτι δεν θα δεις τη μεγαλη διαφορα, δηλαδη με νερο θα εισαι ~3-4 βαθμους κατω απ'οτι με αερα.

Είσαι σίγουρος γιαυτό που λες?

google is your friend...

ψαξε λιγο με λεξεις κλειδια phase-change/single stage

και 8α βρεις ολες τις πληροφοριες που χρειαζεσαι για να καταλαβεις γιατι δεν μπορει να ψυχει ολοκληρο συστημα ή το εσωτερικο του κουτιου και γιατι αναγκαστικα παραγει καποιον θορυβο και αποβαλει την ζεστη στο περιβαλλον...

σου ειπαν πως λειτουργει σαν ψυγειο και τα ψυγεια αποβαλλουν ζεστη στον εξωτερικο χωρο.Με λιγη φυσικη μπορεις να αντιληφθεις πως η παραγομενη θερμοτητα οφειλετε στην αρχη διατηρησης της ενεργειας.

Ψυχεις ενα ζεστο αντικειμνο,οπτοε η ζεστη αυτη με καποιον τροπο πρεπει να εμφανιστει ;) (πολυ χοντρικα και μπακαλιστικα φυσικα)

Εφοσον το βλεπεις σοβαρα για οποιαδηποτε μορφη ψυξης καλο θα ειναι να ψαχτεις πρωτα απο μονος σου αρκετα και οτι απορια προκυψει απο κει και περα εδω ειναι ολα τα παιδια για να το συζητησουμε και να σου πουμε τη γνωμη μας.

Μην ζητας ομως μασημενη τροφη γιατι δεν θα καταλαβεις ποτε την χρησημοτητα του οτιδηποτε ;)

Αν δεν ζημωσεις,ψωμι δεν θα φας ;)

ZOMG :p Όταν αποφασίσετε πες ΄τε μου και μένα να ξέρω τι να πάρω :D

Ρε συ xrist δεν ξέρεις πόσο θα το ήθελα αυτό το Phase....η ιδέα με ενθουσιάζει.

Απλά πιστεύω πως δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μου(gaming, hosting servers).

Θα είναι κρίμα να δώσω τόσα λεφτά και τελικά να καταλήξω σε αέρα ή νερό...

Tο νερο σαν ψυκτικο μεσο εχει μια πολυ σημαντικη διαφορα απο τον αερα.

Μπορει και αποβαλλει ταχυτερα την θερμοκρασια

Αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μπορεις να επιτυνχανεις και χαμηλωτερες θερμοκρασιες αλλα και να ψυχεις το αντικειμενο ταχυτερα.

Δεν παιζει ρολο μονο η θερμοκρασια λειτουργιας κοινως.

Και φυσικα η μεγαλη διαφορα μεταξυ νερου και αερα φενετε σε LOAD και οχι σε idle

Επισης ενα μεγαλο πλεονεκτημα του νερου σαν ψυκτικο μεσο ειναι οτι σου δινει την δυνατοτητα να εχεις ενα σταθερο υπερχρονισμενο συστημα με λιγοτερο ρευμα και χαμηλοτερες θερμοκρασιες,ακριβωψς λογω της ταχυτερης αποβολης της θερμοτητας που παρουσιαζει σαν ψυκτικο μεσον

Και ειδικα το καλοκαιρι φενονται εντονα τα πλεονεκτηματα του νερου εναντι του αερα ως ψηκτικο μεσον ;)

Αν δεν ζημωσεις,ψωμι δεν θα φας ;)

Δυστυχώς όμως δεν πρόκειτε περί ψωμιού...Αυτά τα πράγματα κοστίζουν και φοβάμαι μήπως κάνω λάθος επιλογές! :(

Να αναφέρω πως για υδρόψυξη δεν το σκέφτομαι αν θα πάρω ή όχι αλλά ποια κομμάτια να πάρω αν θα μπορώ να τα συναρμολογίσω και τέτοια...

Επίσης κάπου στη άκρη του μυαλού μου έχω και το Phase αλλά όπως ανεφερα ήδη μάλλον δεν μου κάνει...

EDIT: Από όσο ξέρω υπάρχει κάποια ειδικά υγρά που ρίχνεις μέσα στο νερό του υδρόψυκτου συστήματος για καλύτερη απόδοση...ισχύει, ετσι;

Και να επαναλάβω πως για νερό το έχω αποφασίσει...θέλω μόνο να μου προτείνει κάποιος κομμάτια για το σύστημα μου ώστε να ψύχουν cpu, vga και ram(αν και για ram ίσως χρησημοποιήσω ανεμιστήρα).

Θέλω να δω 2-3 προτάσης απο τις οποίες να καταλήξετε οι περισσότεροι στα ίδια...

Υ.Γ. Δεν τα λυπάμε τα λεφτά...αλλά όχι και υπερβολές!

ναι πρόκειται για υγρά που μεταφέρουν την θερμότητα καλύτερα και κάνει για κλίματα σαν αυτά της κύπρου βασίκα να δεν βάλεις τέτοιο εδωμέσα και το χεις και σε τετραπύρινους τοτε θα εξατμιστεί

geo92

Σου απάντησε ο Τρελομερμυγκας

Και να επαναλάβω πως για νερό το έχω αποφασίσει...θέλω μόνο να μου προτείνει κάποιος κομμάτια για το σύστημα μου ώστε να ψύχουν cpu, vga και ram(αν και για ram ίσως χρησημοποιήσω ανεμιστήρα).

Θέλω να δω 2-3 προτάσης απο τις οποίες να καταλήξετε οι περισσότεροι στα ίδια...

Υ.Γ. Δεν τα λυπάμε τα λεφτά...αλλά όχι και υπερβολές!

http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=1243

τιμές ψάξε μόνος σου.

geo92

http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=1243

τιμές ψάξε μόνος σου.

βασικά δεν είναι μόνο οι τιμές... δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζουν με το σύστημα μου.. και δεύτερον ίσως υπάρχουν κάποια πιο εξειδικευμένα π.χ. μόνο για AM2 ώστε να έχουν καλύτερη απόδοση...

Πάντως το παραπάνω link το έχω δει αρκετές φορές και ούτε ξέρω τι κάνει το καθένα απο αυτά και αν τα χρειάζομαι όλα ή μερικά από αυτά...

θα βαλεις ενα 3πλο ψυγειο ...

και μια laing αντλια...

βαλε και ενα block για το επεξεργαστη....οποιο θες, στη λιστα του χριστου ειναι μονο αξιολογα....

ενα για την καρτα γραφικων σου και ενα για το chipset της μητρικης αν θες !

βαζεις και ενα τανκ !

αντε.....κανε κατι μονος σου !

καλη επιλογη !

θα βαλεις ενα 3πλο ψυγειο ...

και μια laing αντλια...

βαλε και ενα block για το επεξεργαστη....οποιο θες, στη λιστα του χριστου ειναι μονο αξιολογα....

ενα για την καρτα γραφικων σου και ενα για το chipset της μητρικης αν θες !

βαζεις και ενα τανκ !

αντε.....κανε κατι μονος σου !

καλη επιλογη !

Τρεις ερωτήσεις:

1)Χρειάζεται όντως block η μητρική; εννοώ υπάρχει κάποιος λόγος να την ψύξω;

2)Την RAM να την "σκάσω" αέρα στη μάπα ή υδρόψυξη(αν υπάρχει);

3)Το τανκ τι είναι;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.