ARMAGEDDON Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2013 γιατί τα αν βάλω ακουστικά στην κιθάρα απευθείας δεν ακούω τίποτα πάμε explain επιστημονικά με μετρήσεις θέλω
ARMAGEDDON Οκτώβριος 10, 2013 Author #3 Οκτώβριος 10, 2013 καταρχήν. η κιθάρα σου έχει προενύσχηση;το ξερα ...... κάτι δικά μου άστοπάμε σε μια απλή ηλεκτρική κιθάρα αν είχε προενισχυτή δεν θα έκανα θέμααπλά δεν βλέπω πουθενά specs από κιθάρες στην έξοδο τι βγάζουν μαμά κλπ κλπ τo Vmax output , Vmin κλπ κλπ
filthy_dwarf Οκτώβριος 10, 2013 #4 Οκτώβριος 10, 2013 οκ αυτές τις λεπτομέρειες δεν τις ξέρω. αλλά επειδή και εγώ το έψαχνα αυτό το θέμα ( για ηλεκτρικό μπάσο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αν δεν ενισχύσεις το σήμα δεν ακούς τίποτα. ακόμα και με ένα καλώδιο που το σύνδεσα κατευθείαν πάνω στην κάρτα ήχου ήταν τόσο απαράδεκτο το σήμα που δεν παλευόταν η παραμόρφωση. τελικά πήρα κάρτα ήχου για ηχογραφήσεις για να κάνω την δουλειά μου. ps: με προ-ενίσχυση το μπάσο φαντάσουαπο google: The output voltage of pickups varies between 100 mV rms to over 1 V rms for some of the higher output types. Some high-output pickups achieve this by employing very strong magnets, thus creating more flux and thereby more output. These can be detrimental to the final sound because the magnets can tend to attract the strings and damp them, thus, greatly reducing sustain. Other high-output pickups have more turns of wire to increase the voltage generated by the string's movement. However, this also increases the pickup's output resistance/impedance, which can affect high frequencies if the pickup is not isolated by a buffer amplifier."
ARMAGEDDON Οκτώβριος 10, 2013 Author #5 Οκτώβριος 10, 2013 θα πάω να ρωτήσω αύριο τον δάσκαλο που μας κάνει ενισχυτικές διατάξεις γιατί μου κάνει εντύπωση και εμένα γιατί τα 100mV είναι αρκετά για ακουστικά ... πιστεύω λόγο της μη σταθερής συνεχόμενους λειτουργίας αλλά θεωρητικά μπλα μπλα μπλα έπρεπε να ακούς κάτι έστω αμυδρά οπότε ότι μάθω θα ποστάρω
ARMAGEDDON Οκτώβριος 10, 2013 Author #7 Οκτώβριος 10, 2013 δεν καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ δουλεύει έτσι , βασικά οι πληροφορίες για το πως δουλεύει μια ηλεκτρική κιθάρα είναι ελειπείς που ξέρεις ίσως να υπάρχει τρόπος πολύ απλός χωρίς mini amp με μπαταρίες κλπ κλπ
minast Οκτώβριος 10, 2013 #9 Οκτώβριος 10, 2013 Δεν έχω ιδέα από κιθάρες, αλλά θεωρήτικαλλυ σπήκινγκ δε σε ενδιαφέρει μόνο η τάση που βγάζει το όργανο, αλλά και η αντίσταση εισόδου/εξόδου των συσκευών που συνδέεις - είναι πολύ κλασική περίπτωση που χρειάζεσαι ενισχυτή, ακόμα κι αν δεν αυξάνει την τάση του σήματος, έστω και μόνο για να λειτουργήσει σα buffer.
ARMAGEDDON Οκτώβριος 10, 2013 Author #10 Οκτώβριος 10, 2013 είδα αυτό το vid το οποίο κάτι λέει, ότι ο amp είναι μέρος της ηλεκτρικής κιθάρας και χωρίς αυτόν είναι άχρηστη [ame=http://www.youtube.com/watch?v=lBAZepM5F_0]How An Electric Guitar Works - YouTube[/ame]
filthy_dwarf Οκτώβριος 10, 2013 #11 Οκτώβριος 10, 2013 λογικά η κιθάρα απλά μεταφράζει τα κύματα που δέχεται ο μαγνήτης σε παλμούς. γιαυτό δεν ακούς κάτι. λέω τώρα εγώ
ARMAGEDDON Οκτώβριος 10, 2013 Author #12 Οκτώβριος 10, 2013 οι παλμοί αυτοί είναι ρεύμα με συχνότητα , φάση κλπ κλπ
ARMAGEDDON Οκτώβριος 10, 2013 Author #13 Οκτώβριος 10, 2013 πήγα ρώτησα από εδώ και απο εκεί και το συμπέρασμά μου μέχρι τώρα είναικαθώς μετατρέπεται το μαγνητικό σε ηλεκτρικό σήμα πρέπει να αποθηκευτεί προσωρινά κάπου και μετά να διαδοθεί ελαφρώς ενισχυμένο πώς κάνουμε τα δεδομένα load στην ram και μετά τα επεξεργάζεται η cpu και μας δίνει κάποιο αποτέλεσμα
filthy_dwarf Οκτώβριος 10, 2013 #14 Οκτώβριος 10, 2013 άρα θες ενίσχυση. τι σου λέω τόση ώρα, μα καλά δεν με ακούς?
PetrosD Οκτώβριος 10, 2013 #16 Οκτώβριος 10, 2013 Η έννοια της λέξης "buffer" που χρησιμοποιείται στις διατάξεις ήχου, δεν έχει σχέση με τη λέξη "buffer" που χρησιμοποιείται στους υπολογιστές.Η μεν είναι απομονωτής* και δεν αποθηκεύει κανένα σήμα μέσα της, η δε είναι προσωρινή μνήμη.*απομονώνεί την αντίσταση των σταδίων εξόδου της μιας πηγής (η του προενισχυτή) από την αντίσταση των σταδίων εισόδου του τελικού ενισχυτή.
PetrosD Οκτώβριος 10, 2013 #17 Οκτώβριος 10, 2013 καθώς μετατρέπεται το μαγνητικό σε ηλεκτρικό σήμα πρέπει να αποθηκευτεί προσωρινά κάπου και μετά να διαδοθεί ελαφρώς ενισχυμένο πώς κάνουμε τα δεδομένα load στην ram και μετά τα επεξεργάζεται η cpu και μας δίνει κάποιο αποτέλεσμαΆρα, καμία σχέση.
ARMAGEDDON Οκτώβριος 10, 2013 Author #18 Οκτώβριος 10, 2013 προσπάθησα να το πω όσο πιο απλά γίνεται για να το καταλάβει και ο παππούς ο οποίος ξέρει από pc
minast Οκτώβριος 10, 2013 #19 Οκτώβριος 10, 2013 Η έννοια της λέξης "buffer" που χρησιμοποιείται στις διατάξεις ήχου, δεν έχει σχέση με τη λέξη "buffer" που χρησιμοποιείται στους υπολογιστές.Η μεν είναι απομονωτής* και δεν αποθηκεύει κανένα σήμα μέσα της, η δε είναι προσωρινή μνήμη. *απομονώνεί την αντίσταση των σταδίων εξόδου της μιας πηγής (η του προενισχυτή) από την αντίσταση των σταδίων εισόδου του τελικού ενισχυτή. Κι εγώ τι είπα δηλαδή ρε Πέτρο?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.