Georgz Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2013 Καλησπέρα ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα set ηχείων με 5 δορυφόρους το οποίο θα συνδέεται μέσο οπτικής ίνας στην κάρτα ήχου του ηλεκτρονικού υπολογιστή.Αυτό που με ενδιαφέρει κατά 90% είναι οι ταινίες και ένα 10% τραγούδια κτλπΔιαθέτω αυστηρά μέχρι και 200 euro.Μπορείτε να προτείνεται κάτι? Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drtzekos Οκτώβριος 10, 2013 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2013 Γιατί οπτική ίνα?Στα 70ε Logitech x 530-540 (τα 530 είναι το παλιό μοντέλο ΑΛΛΆ όλοι το θεωρούν καλύτερο, και η μόνη βασική τους διαφορά είναι ότι το ένα (540) έχει τον κοντρόλερ πάνω στο ηχείο και το άλλο τον έχει χωριστά (530)).Μετά θα πήγαινα στα 250ε αλλά είσαι αυστηρός (πάλι Logitech).Με τα 530 είμαι ικανοποιημένος (τα έχω αγοράσει 2 φορές), και είναι "αρκετά" δυνατά για ταινίες κτλ. (πήγαινε σε media markt να τα δοκιμάσεις αν τα έχουνε εκεί). Τα καλώδια των δορυφόρων μπορεί να σε περιορίσουν λίγο, αλλά εύκολα/φτηνά τα επεκτείνεις (3μ τα μπροστά και 5μ τα πίσω, αν δεν κάνω λάθος).Είχα κάτι αντίστοιχο της creative σε 5.1, αλλά τα θεωρώ υποδεέστερα (φθείρονταν πιο εύκολα στον χρόνο πχ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Οκτώβριος 10, 2013 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2013 Μηπως εννοεις ηχεια με ενισχυτη που να εχει οπτικη εισοδο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgz Οκτώβριος 10, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2013 Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!!Με ενδιαφέρει σε spdif οπτικό η αναλογικό γιατί όπως με ενημέρωσε φιλαράκι που ασχολείται με τον ήχο, σήμερα αρκετές ταινίες λόγο του DTS κτλπ χρειάζονται αρκετό "χώρο" για να περάσουν τα δεδομένα τους (bandwidth) με αποτέλεσμα τα κλασικά αναλογικά ηχεία πολλές φορές να μπουκώνουν και να αδυνατούν να περάσουν στο 100% τις λεπτομέρειες.Βέβαια όλα αυτά μου τα είπε ένα παλικάρι που ασχολείται με αυτά, εγώ προσωπικά δεν έχω ιδέα...Για αυτό και καταλήξαμε να ψάχνουμε ένα set ηχείων με ψηφιακή έξοδοαλλα όσο και να έψαξα δεν βρήκα κάτι δυστυχώς, εκτος των z5500. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drtzekos Οκτώβριος 10, 2013 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2013 Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!!Με ενδιαφέρει σε spdif οπτικό η αναλογικό γιατί όπως με ενημέρωσε φιλαράκι που ασχολείται με τον ήχο, σήμερα αρκετές ταινίες λόγο του DTS κτλπ χρειάζονται αρκετό "χώρο" για να περάσουν τα δεδομένα τους (bandwidth) με αποτέλεσμα τα κλασικά αναλογικά ηχεία πολλές φορές να μπουκώνουν και να αδυνατούν να περάσουν στο 100% τις λεπτομέρειες.Βέβαια όλα αυτά μου τα είπε ένα παλικάρι που ασχολείται με αυτά, εγώ προσωπικά δεν έχω ιδέα...Για αυτό και καταλήξαμε να ψάχνουμε ένα set ηχείων με ψηφιακή έξοδοαλλα όσο και να έψαξα δεν βρήκα κάτι δυστυχώς, εκτος των z550.Σε αυτή την τιμή / ηχεία δεν θα δεις διαφορά μεταξύ 3.5Jack και οπτική ίνα. Τα καλώδια που χρησιμοποιούνται πιστεύω είναι αρκετά (χωρίς να είμαι ιδικός). Αν ψάχνεις και για 2ο χέρι θα τα βρεις στο ε-μπει με καμιά 35-40ε... αξίζει τον κόπο... Και εγώ δεν περίμενα ότι σε αυτή την τιμή θα είχα ΤΈΤΟΙΑ ποιότητα (για τα λεφτά τους πιστεύω κάνουν θαύματα). Μετά για κάτι καλύτερο πας στα 200+ (έτσι ώστε να λες ότι πήγες μια κατηγορία πάνω πχ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgz Οκτώβριος 10, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2013 Αυτή την στιγμή δουλεύω τα Creative Inspire T5900. Creative Inspire T5900 - 5.1 Surround Sound on the CheapΤα οποία είχα αγοράσει το 2004 55 euro. Είναι αναλογικά με ικανοποιητικό ήχο, ενώ οι μπροστινοί δορυφόροι διαθέτουν και tweeter για υψηλές συχνότητες.Παρόλα αυτά, υστερούν σε δύναμη και αρκετές φορές όταν πάω να "δώσω" λίγο παραπάνω παραμορφώνουν τον ήχο.Ήταν και ο λόγος που ήθελα να κάνω μια αλλαγή στα ηχεία και μιας και την κάνω να πάρω κάτι δυνατό (όσο δυνατό μπορώ να πάρω με 200 euro). Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Οκτώβριος 10, 2013 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2013 Άμα βρίσκεις τόσο τα z5500 πάρε αυτά. Sent from my Migato GT-N7105 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgz Οκτώβριος 10, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2013 Για εκεί με βλέπω μάλλον φίλε μου, αν και μου κάνει εντύπωση που δεν έχουν βγάλει και άλλες προτάσεις για digital ήχο σε αυτά τα λεφτά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franky_stein Οκτώβριος 10, 2013 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2013 Edifier C6XD | Skroutz.grΝα κοίταγες και αυτά;Πιο ποιοτικά από τα Logitech μου φαίνονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgz Οκτώβριος 11, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2013 Σαν μάρκα δεν τα γνωρίζω τα Edifier, αλλα φαίνεται να έχουν αρκετά καλό εξοπλισμό! Θα πάω να τα ακούσω σε κάποιο μαγαζί και λογικά θα τα τσιμπήσω. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas_a Οκτώβριος 11, 2013 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2013 δεν υπαρχει περιπτωση να μη σε καλυψουν τα edifier για pc setup. ειναι παραπανω απο ικανοποιητικα και αξιοτιμα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarantules Οκτώβριος 11, 2013 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2013 Σε αυτή την τιμή / ηχεία δεν θα δεις διαφορά μεταξύ 3.5Jack και οπτική ίνα. Τα καλώδια που χρησιμοποιούνται πιστεύω είναι αρκετά (χωρίς να είμαι ιδικός). Αν ψάχνεις και για 2ο χέρι θα τα βρεις στο ε-μπει με καμιά 35-40ε... αξίζει τον κόπο... Και εγώ δεν περίμενα ότι σε αυτή την τιμή θα είχα ΤΈΤΟΙΑ ποιότητα (για τα λεφτά τους πιστεύω κάνουν θαύματα). Μετά για κάτι καλύτερο πας στα 200+ (έτσι ώστε να λες ότι πήγες μια κατηγορία πάνω πχ)Που τα βρήκες τα Z5500 στο ebay 35-40 ευρώ να πάω να πάρω μερικά; Εκτός εαν δεν μιλάς για τα Ζ5500...Όσο για τη διαφορά οπτικής με αναλογικής, σε πληροφορώ είναι η νύχτα με τη μέρα.Έχω τα Ζ5500 εδώ και 3 χρόνια συνδεδεμένα με οπτική ίνα με ένα media player που στέλνει τον ήχο DTS από τις ταινίες με passthrough δηλαδή ανεπεξέργαστο, η αποκωδικοποίηση γίνεται από τα Logitech.Εαν τα είχα συνδεδεμένα με PC και είχα μια αρκετά ποιοτική κάρτα ήχου που κάνει hardware αποκοδικοποίση DTS τότε συμφέρει όχι η σύνδεση με οπτική αλλά αναλογικά ώστε η αποκωδικοποίση να γίνει από την κάρτα ήχου και όχι από τον αποκωδικοποιητή της Logitech.Ανάλογα δηλαδή τι διαθέτεις και τι θες να πάρεις, χρησιμοποιείς και την αντίστοιχη σύνδεση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Οκτώβριος 11, 2013 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2013 Καταρχάς η οπτική ίνα είναι καλύτερος τρόπος σύνδεσης αν η κάρτα ήχου σου δεν είναι αρκετά δυνατή. Δεν αναφέρεις κατι στην υπογραφή σου. Αν χρησιμοποιείς την onboard κάρτα ήχου της μητρικής τότε η οπτική ίσως ειναι καλύτερη. Αν χρησιμοποιήσεις αναλογική σύνδεση στα ηχεία θα πρέπει να έχει δυνατό DAC η κάρτα ήχου σου ώστε να δώσει καλό σήμα.Είτε δώσεις ψηφιακό (από οπτική) είτε αναλογικό από 3.5 jack μέσω καλής κάρτας ήχου (βλέπε creative ή ASUS) είσαι και στις 2 περιπτώσεις περιορισμένος από τις δυνατότητες των ηχείων. Αν δεν είναι καλά θα μπουκώσουν όπως και αν τα συνδέεις. Για 5.1 ηχεία και το πολύ 200€ δεν έχεις και πολλές επιλογές. Οι audiophiles για καλό ήχο σε αντιστοιχές περιπτώσεις έχουν 10-20 φορές το budget σου.Τα edifier είναι τίμια για τα χρήματα τους. Δίνουν την καλύτερη ποιότητα και δεν χρεώνουν το brand. Μακριά από logitech εκτός και αν βρεις μεταχειρισμένα τα z-5500 που σου αναφέρουν παραπάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgz Οκτώβριος 11, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2013 Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!Ξέχασα να αναφέρω την κάρτα ήχου μου έχεις δίκιο, έχω την Asus Xonar DG 5.1.Μετά από αρκετό ψάξιμο και αρκετό google, σκέφτηκα μήπως ήταν προτιμότερο σε αυτά τα λεφτά να έπαιρνα κάτι τέτοιο? Pioneer BCS-222 | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Οκτώβριος 11, 2013 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2013 Δεν ξέρω από ποιότητα τι λένε, αλλά το hdmi in πιστεύω αξίζει.Sent from my Migato GT-N7105 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franky_stein Οκτώβριος 12, 2013 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2013 Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!Ξέχασα να αναφέρω την κάρτα ήχου μου έχεις δίκιο, έχω την Asus Xonar DG 5.1.Μετά από αρκετό ψάξιμο και αρκετό google, σκέφτηκα μήπως ήταν προτιμότερο σε αυτά τα λεφτά να έπαιρνα κάτι τέτοιο? Pioneer BCS-222 | Skroutz.grΑν σε ενδιαφέρει το BR και η HDMI δεν είναι κακή ιδέα. Αφού δεν σε ενδιαφέρει η μουσική, πράγμα που θα σε οδηγούσε αυστηρά σε 2.1 , τότε η ποιότητα ήχου σε ταινίες προσωπικά θεωρώ ότι δεν αξίζει too much money. Αφού θα τις βλέπεις και από την οθόνη του Πισι και όχι από μια 50άρα πχ. τηλεόραση. Άρα η ιδέα του Pioneer μου φαίνεται δελεαστική. Αλλιώς θα επιμείνω στα Edifier που είναι γνωστά και για την ποιότητα κατασκευής αλλά και για την ποιότητα του ήχου τους. (από προσωπική εμπειρία). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.