Jump to content

Αγορά υπολογιστή για επεξεργασία εικόνας (800€ max)

ksexasmenos

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και όλες. Θα ήθελα την βοήθεια σας για το στήσιμο ενός υπολογιστή που θα προορίζεται για επεξεργασία εικόνας με χρηματικό ποσό που δεν θα υπερβαίνει τα 800€ μαζί με την οθόνη. Πέρα από την επεξεργασία εικόνας η χρήση του θα είναι γενική.. μουσικούλα και ίντερνετ.

Το σύστημα θα προορίζεται για ένα φίλο μου και θέλει σίγουρα να έχει 120gb ssd και 500gb μηχανικό.

Θα ήθελα να μου πείτε γνώμες. Σκέφτομαι για i5 αλλά αξίζει τα λεφτά του ή θα βρω σε amd κάτι καλύτερο?

Η επεξεργασία θα γίνεται ή με το adobe lightroom ή με το darktable σε λίνουξ. Τα προγράμματα αυτά κάνουν χρήση κάρτας γραφικών?

Περιμένω απαντήσεις σας.

από τα 600-650€ του διαθέσιμου χρήματος (150€ με 200€ πάνε στους δίσκους) περιορίζεται πολύ αν θελήσει καλή οθόνη. Βάλε κι ότι μάλλον θα πρέπει να χώσει σε RAM 100€+ κι έδεσε το γλυκό. Ο SirDiman έχει δίκιο imho.

Μπορείς να δώσεις λίγα χρήματα για οθόνη, αλλά να πας σε κάτι τέτοιο:

EIZO Foris FS2333 - Insomnia.gr

ΕΧΕΙ 3 ΚΑΜΜΕΝΑ pixels, αλλά σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις τίποτα καλύτερο. Σε αυτή την ανάλυση, μέσα σε 1 μήνα δε θα τα βλέπει καν το μάτι του, αλλά τα χρώματα και οι καθαρότητα της οθόνης θα παραμείνουν.

Για τα υπόλοιπα, χρειάζεσαι απλά ένα καλό pc, τίποτα extreme.

για lightroom θες δυνατούς πυρήνες, όχι πολλούς. Δηλαδή και με έναν i3 είσαι καλυμμένος. Δε χρειάζεσαι i5 για το lightroom. Επίσης θες μπόλικη μνήμη, και έναν ssd. Κάρτα γραφικών δε θυμάμαι να την εκμεταλλεύεται, οπότε μπορείς να κόψεις κι από εκεί.

για αποθήκη ότι πάρει επί δύο για raid 1 (backup)

Παιδια σοβαρευτειτε ..ενα lightroom ειναι.

Και ο ι3 υπεραρκετος ειναι.Και οτιδηποτε απο αμδ...

Οσο για οθονη εχω κανει pp και σε 15αρι λαπτοπ με ΤΝ.

Μη φανταζεστε διαφορα στο ακουσμα "επεξεργασια εικονας".(οσο αφορα στατικης τουλαχιστον..-φωτογραφια δλδ).

Ti να σε πω...εχω δουλεψει* απο το 2004 σε 1024χ768 ,1280χ1024 ,1280χ800 (λαπτοπ) και 1920χ1200.

Ναι βοηθαει η μεγαλη αναλυση ..αλλα μη περιεμενεις να παρεις οθονη που θα χωραει τη φωτο σου στο 100%.

Μερικα κλικ παραπανω ζουμ ιν ζουμ ουτ υποθεση ειναι.

Χωρια οτι δεν μιλησα αποκλειστικα για μεγεθος..σαφως και 1920χ1080 στο ελαχιστο...αλλα και μια φθηνη lg ips τον καλυπτει.

Χωρια που μπορει να παρει ικανοποιητικη οθονη ..dell 2413h ,HP ZR2440w και με τα υπολοιπα 400-500 να παρει pc.

Καρτα δεν χρειαζεται...κοντευω 2 χρονια με ι3-2120 και δεν εχω προβλημα με 16βιτα smart object και layers @ photoshop ..στο lightroom θα δυσκολευτει?

(και ηταν αλλαγη απο ι7-920 εε).

Μνημη θελει (εχω 16..αλλα και 8 καλα προς το οριακα ειναι -αν δουλευει smart object 16bit ..στο CS εε..το LR δεν θυμαμαι να εχει τετοια) και ssd ..

*ερασιτεχνικα για δικη μου ..αλλα πραγματικα απειρες ωρες..σκεψου ποσα raw εχω ζητησει και εχω ποσες δεκαδες χιλιαδες φωτος δικες μου.Οι μικρες αναλυσεις ηταν τα πρωτα χρονια..ευτυχως δεν επαιζαν πολλα mpx τοτε σαν μηχανες)

Φίλε [MENTION=13140]ksexasmenos[/MENTION], ούτε με σφαίρες δεν γίνεται αυτό που λες.

Εγώ έδωσα 1250 ΜΟΝΟ για οθόνη (μια Eizo HD2442W τότε), για να καταφέρω να κάνω με επιτυχία εκτυπώσεις με Plotter/laser και ότι αποτέλεσμα να βλέπω στην οθόνη το ίδιο να τυπώνεται. Για να έχω να δείξω αυτό που ζήτησε ο πελάτης. Σωστό αποτέλεσμα δηλαδή.

Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο φίλος σου είναι να αγοράσει μια CG223W για ξεκίνημα, και αφού κάνει την απόσβεση να ξεκινήσει να φτιάχνει δυνατότερο PC από αυτό που έχει.

Στην επεξεργασία εικόνας αν δεν έχεις οθόνη που είναι το εργαλείο σου δεν κάνεις ΤΙΠΟΤΑ .&-

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.