paris_rx8 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2013 Οπως γράφω κ παραπάνω τρώω μπλέ οθόνες μόνο στο blend καθώς κ στο small (1 ώρα) κ στο LinX (20 loops) είμαι full stable με τον 3820 στα 4.7 ghz με 1.272 τάση (cpu-z).Για να βγεί το blend θέλει τάση 1.304 καθώς με ότι άλλο παρακάτω τρώω μπλέ οθόνες απ τα πρώτα λεπτά...Με το παραπάνω ρεύμα δέν εχω μπλέ οθόνες με 1 ώρα κ κάτι στο blend.Μνήμες G.Skill Trident 10-12-12-31 στα 2310 Mhz 1.65v κ memtest κανα 2ωράκι χωρίς κάποιο error.Οπότε τι παίζει?Θεωρείτε unstable το σύστημά μου με παρακάτω απο 1.3v που θέλει το prime blend??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
potis Οκτώβριος 9, 2013 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 Δεν ειναι υπερβολικα λιγο το 1.272 για 4.7?Με ενα γρηγορο search ολα τα 4.7 test που ειδα γραφουn 1.33V και πανω για τυχερους, με τους περισσοτερους στα 1.36-1.38 o.O Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Οκτώβριος 9, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 Συμφωνώ οτι είναι λίγο για τα 4.7 το 1.27v.....Ισως η μητρική,ίσως καλό κομμάτι.... Το θέμα είναι οτι δέν μπορώ να βγαλω συμπέρασμα για την σταθερότητα καθώς δέν ξέρω ποιό να εμπιστευθώ παραπάνω... Το prime (small) + (LinX) που με την δυνατότερη μικρή τάση βγαίνουν απροβλημάτιστα... Η το prime (blend) που για να βγεί θέλει 1.3v ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
potis Οκτώβριος 9, 2013 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 Intel burn test βγαζει? Απλα δεν χρεαιζεται και πολυ για να δεις, 1.272 που λες ειναι υπερβολικα λιγο για 4.7 σε 3820, σε ολα τα search και posts κατω απο 1.33 δεν εχει στα "successful" και το 99% τον ποστ ειναι στα στα 1.36+Αν τρως blue screen σε οποιοδηποτε testing τοτε απλα δεν ειναι σταθερο.Τραβα 10 passes με Intel Burn Test στο High/Very High και απο τα λιγα που ξερω αν δεν περνας blend δεν καταφερες τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Οκτώβριος 9, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 Μα κ 1.3v που βγαίνει το prime95 σε blend για 1+ ώρα δέν με χαλάει...Απλά προσπαθώ να βρώ τις χαμηλότερες τιμές.Κ απλά επειδή ξέρω οτι κ το LinX στρεσάρει κατα πολύ το cpu κ εφόσον βγάζει 20 loop γτ δέν το βγάζει το prime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Οκτώβριος 9, 2013 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 Ποιά έκδοση prime δοκιμάζεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Οκτώβριος 9, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 2,77 version Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 9, 2013 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 Αν δεν βγάζεις 8πλό prime απλά δεν είσαι σταθερός. Και όχι 1 ώρα. Μερικές ώρες τουλάχιστον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Οκτώβριος 9, 2013 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 Σε load, πόσο Vcore σου κρατάει ? Δηλαδή , έστω ότι έχεις ρυθμίσει 1.3, όταν τρέχεις το prime τί νούμερο σου δείχνει το cpu-z ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Οκτώβριος 9, 2013 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 Πάρη στα είπα και στο τηλ στα λέω και εδώ...1)Για να είσαι σταθερός πρέπει να βγάζεις prime blend τουλάχιστον 2 ώρες.2)Το 1.27 που λες ότι έβγαζε είναι πραγματικά πολύ λίγο και λογικό το κόβω στο blend να κολλάει.Το 1.3 και πάλι μας οδηγεί σε ένα πολύ καλό κομμάτι cpu αλλά πρέπει να βγάλει 2 ώρες τουλάχιστον.3)Δεν είναι μόνο η τάση του cpu που πρέπει να πειράξεις για να σταθεροποιηθείς αλλά και οι τάσεις pll,vtt,imc.Που μπορεί να θέλουν είτε λίγη αύξηση από την χαμηλότερη στοκ τιμή είτε αρκετή!Το pll ενδέχεται να χρειάζεται και αρκετή μείωση.Δλδ μπορεί να πρέπει να πάει 1.65 ή δεν ξέρω και 'γω τι!Απλά θέλει πολύ ψάξιμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Οκτώβριος 9, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 Πάρη στα είπα και στο τηλ στα λέω και εδώ...1)Για να είσαι σταθερός πρέπει να βγάζεις prime blend τουλάχιστον 2 ώρες.2)Το 1.27 που λες ότι έβγαζε είναι πραγματικά πολύ λίγο και λογικό το κόβω στο blend να κολλάει.Το 1.3 και πάλι μας οδηγεί σε ένα πολύ καλό κομμάτι cpu αλλά πρέπει να βγάλει 2 ώρες τουλάχιστον.3)Δεν είναι μόνο η τάση του cpu που πρέπει να πειράξεις για να σταθεροποιηθείς αλλά και οι τάσεις pll,vtt,imc.Που μπορεί να θέλουν είτε λίγη αύξηση από την χαμηλότερη στοκ τιμή είτε αρκετή!Το pll ενδέχεται να χρειάζεται και αρκετή μείωση.Δλδ μπορεί να πρέπει να πάει 1.65 ή δεν ξέρω και 'γω τι!Απλά θέλει πολύ ψάξιμο...Man συμφωνώ με τα παραπάνω που λές για το qpi/vtt κ.τ.λ ,όμως έχω την εντύπωση οτι απο αυτά που μου είπες εγώ θυμάμαι που μιλάγαμε κ στο τηλέφωνο,αναφέρθηκες για 40λεπτο prime κ πουθενά για 2ωρο...Σε load, πόσο Vcore σου κρατάει ? Δηλαδή , έστω ότι έχεις ρυθμίσει 1.3, όταν τρέχεις το prime τί νούμερο σου δείχνει το cpu-z ?Εχω ποστάρει screen που δείχνει το ρεύμα απο cpu-z...Τα ρεύματα που αναφέρω δέν είναι απο bios αλλα απο cpu-z. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Οκτώβριος 9, 2013 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 PLL=Phase-locked loopΕίναι ο "βηματοδότης" του επεξεργαστή και καλό είναι να μην πειράζεται(η τάση του) γιατί τις περισσότερες φορές δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο. Π.χ στους παλιούς 920 όλοι το πείραζαν αλλά τελικά μόνο επιζήμια ήταν η επέμβαση γιατί η αύξηση της τάσης δεν επηρέαζε το oc.Ούτε είναι το prime το ιερό δισκοπότηρο. Με τον δικό μου(920) είχα σταθερότετητα σε όλα αυτά, αλλά μόλις έβλεπα ταινία/βίντεο μετά από ώρα τα πάντα πάγωναν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Οκτώβριος 9, 2013 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 [MENTION=3917]Petrossortep[/MENTION]Σχεδόν 1++ χρόνο με τον 3820 πίστεψε με το PLL μπορεί να σου κάνει ένα unstable σε stable.Είτε με παραπάνω τάση είτε με λιγότερη ανάλογα τη μητρική.Ψαγμένο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Οκτώβριος 9, 2013 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 Είδα και οδηγό της gigabyte για oc του δικού μου και το άφηναν όπως ήταν χωρίς πρόβλημα.Αν έχω καταλάβει σωστά το oc του 3820 γίνεται μόνο με τον πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή. Οι μνήμες δεν επηρεάζονται. Οπότε ίσως να φταίει ο memory controller(αυτό δεν είναι το imc; )Τέσπα:Για ασφαλείς τάσεις πάντα κοιτάμε τα specs της ίντελ και όχι on line οδηγούς.http://www.intel.com/content/dam/doc/datasheet/core-i7-lga-2011-datasheet-vol-1.pdfσελ. 60 και 61. Προσοχή!! Τα ασφαλή settings είναι στην 61. Absolute maximum σημαίνει λίγο πριν να γίνει σοβαρή βλάβη.Οι μόνοι πιθανοί ένοχοι φαίνεται να είναι το uncore κομμάτι του επεξεργαστή Vtt και το Vsa( ; ). Τερμάτισε τις τάσεις αυτών των δύο μέχρι εκεί που φτάνει ο πίνακας και ξεκίνα oc από τα χαμηλά και προς τα πάνω.Όχι tolerance bands. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Οκτώβριος 9, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 Επηρεάζονται κανονικά οι μνήμες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrossortep Οκτώβριος 9, 2013 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 Τότε βάζεις μεγάλα timings και δίνεις τη μέγιστη τάση που δέχονται(για να τις απομονώσεις σαν παράγοντα). Που το έχεις ήδη κάνει.ΕΔΙΤ: Έβαλες τα timings εσύ ο ίδιος χειροκίνητα ή τις άφησες στο auto; Βάλτες εσύ ο ίδιος ψηλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Οκτώβριος 9, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 Ετσι όπως το λές τις έχω ούτως η άλλως...1.65 v (10-12-12-) χειροκίνητα..Θα τρέξω ενα blend παραπάνω κ βλέπουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Οκτώβριος 9, 2013 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 Έχεις ποστάρει screenshot από cpu-z , απλώς δεν είναι σε load...είναι σημαντικό, πίστεψέ με...αν πέφτει η τάση σου , τότε δεν θα πρεπε να σκέφτεσαι το πόσο δείχνει το cpu-z σε idle ή πόσο του έβαλες στο bios, αλλά πόσο δίνει τελικά σε φορτίο...Επίσης, το cpu-z το ρωτάω όχι γιατί είναι ακριβές σε αυτό που δείχνει, αλλά γιατί είναι μια καλή προσέγγιση για να δείς το δV μεταξύ load-idle...μήν ξεγελιέσαι με το τρίτο δεκαδικό, είναι πολύ σχετική η επαφή του με το πραγματικό voltage....Εντέλει θα σου προτείνω αυτό που έγραψε ο venom παραπάνω....λοιπά voltages προσεκτική ρύθμιση, timings μνημών ( και τα δευτερεύονται μπορούν να προκαλέσουν αστάθεια, google images για τον επεξεργαστή/μητρική σου για να δείς τα σωστά ranges) .......και τσέκαρε αν έχεις και LLC και αν είναι ρυθμισμένο σωστά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Οκτώβριος 9, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 Thanks man for the advice.... Το 1.304v που βλεπεις σε idle παραμενει σχεδον η ιδια ταση κ στο full load κ λογω vdroop να μεταβελετε στο 1.296v full κ 1.312v σπανια οταν ειναι idle... Θα παρω το screen σε full load μολις πριν κλεισω το prime κ αλλο ενα screen μολις το κλεισω... Bios εχω δωσει 1.315. LLC ??? Βαλε με λιγο αν θες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Οκτώβριος 9, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 Οπότε για να μήν πώ rock stable μετά απο 2 ώρες blend στα 1.3v απλά θα πω "semi" stable κ ξέκινάω στα άλλα να βρώ τις χαμηλότερες τιμές... Ενα full load στα 1.304 Κ ένα idle πάλι με την ίδια τάση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.