Jump to content

Διαβάστε και μουτζώστε την Microsoft και με τα δάχτυλα των ποδιών σας

Matia

Recommended Posts

Κουίζ για αμετανόητους XP maniacs: Τι παθαίνει το άμοιρο το DMA όταν τύχει και ένα DVD/CD είναι γδαρμένο/γρατζουνισμένο/κακογραμμένο και δεν μπορεί να το διαβάσει το drive ?

Λοιπόν διαβάστε και χαρείτε τη μ@λ@κία που δέρνει την Microsoft.

"For repeated DMA errors. Windows XP will turn off DMA mode for a device after encountering certain errors during data transfer operations. If more that six DMA transfer timeouts occur, Windows will turn off DMA and use only PIO mode on that device.

In this case, the user cannot turn on DMA for this device. The only option for the user who wants to enable DMA mode is to uninstall and reinstall the device.

Windows XP downgrades the Ultra DMA transfer mode after receiving more than six CRC errors. Whenever possible, the operating system will step down one UDMA mode at a time (from UDMA mode 4 to UDMA mode 3, and so on)."

Δηλαδή τα ζώα σου λένε οτι μετά από 6 αποτυχημένες προσπάθειες (CRC errors ή time-outs) ανάγνωσης ενός CD/DVD (πράγμα ΠΑΡΑ πολύ πιθανό) ή επικοινωνίας με τον σκληρό, το λειτουργικό κλείνει ή ελαττώνει το DMA και η συσκευή δουλεύει σε χαμηλότερο DMA ή ακόμα και Pio Mode(σαν κουτσή χελώνα δλδ).Το θέμα είναι οτι δεν σε προειδοποιεί και βρίσκεσαι με ένα DVD/CD-ROM ή σκληρό κλπ χωρίς DMA.Και καλά αν είναι DVD/CD ROM μπορεί να το πάρεις χαμπάρι σχετικά εύκολα αλλά αν είναι σκληρός και έχει πέσει το DMA από 5 σε 4 ή σε 3 δεν το καταλαβαίνεις εύκολα και συνήθως ψάχνεις για άλλα πράγματα .Και βέβαια δεν σε αφήνει να το αλλάξεις παρά μόνο με Uninstall ή εφόσον επέμβεις στην Registry.

Επίσης οι 6 φορές που λέει μετράνε με τον εξής τρόπο.Αν π.χ. γίνουν 2 αποτυχημένες προσπάθειες(CRC errors ή time outs) να διαβαστεί ένα DVD και μετά το βγάλεις και βάλεις κάποιο άλλο αυτές οι 2 μένουν στον μετρητή.Έτσι σε μια άσχετη στιγμή που θα συμπληρωθούν έξι (δλδ όταν θα σου ξανατύχει να βάλεις κανένα προβληματικό CD/DVD) πέφτει η ταχύτητα και μετά αναρωτιέσαι τι μπορεί να έκανες και "σπάει" η ταινία που βλέπεις ή τα Windows είναι πιο αργά ή κάνουν να κλείσουν 2 ώρες.

Εννοείται οτι μου έτυχε μόλις σήμερα αυτό και έψαξα λίγο στο Net και με το που είδα το λόγο ΦΡΙΚΑΡΑ.Αν είναι δυνατόν ρε παιδιά.Εγώ είμαι σίγουρος οτι σε ένα μεγάλο ποσοστό PCιών τα drives δουλεύουν σε PIO και οι σκληροί σε χαμηλότερο DMA και δεν το έχει πάρει χαμπάρι κανένας.Κάντε ένα τσέκ you never know.Βέβαια αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί σε κάποιον που έχει τα ίδια XP για μεγάλο χρονικό διάστημα , πράγμα σπάνιο :)(χιούμορ κάνω μη βγείτε όλοι να μου πείτε οτι τα έχετε 5 χρόνια χωρίς ουτε ένα format) οπότε κάπου η Microsoft άθελα της επανόρθωσε για το λάθος ......χαχαχαχα μα τι ζώα θεέ μου.

Βασικά εδώ---> http://www.michna.com/kb/WxDMA.htm τα εξηγεί όλα και έχει και τις λύσεις καθώς links για τις λύσεις της Microsoft.

Από τις πιο φαεινές ιδέες που έχω δει ποτέ σε λειτουργικό....πανέξυπνη......:tomato: :tomato:

Στη ουσία δεν είναι τόσο πρόβλημα α το έχεις αντιμετωπίσει άλλη μία φορά.Το παίρνεις χαμπάρι αμέσως λόγω της αργοπορίας ,πας στο device manager απεγκαθηστάς ,επανεκκινείς και λύθηκε!

Μπραβο microsoft!!!! Πολυ εξυπνο αυτο το κολπακι. Με το sp2 πλεον δε σου κατεβαζει το dma κανει automatic low level format στο σκληρο (ολα τα partiotions+sticks+frames.....)

Γι αυτο την αγαπω:tw:

Βλεπω οτι ειναι πολυ ευκολο να κανετε αυστηρη κριτικη στην Microsoft. Εγω βλεπω οτι οι τυποι φτιαχνουν ενα λειτουργικο για να κανει 10.000.000 διαφορετικες συσκευες να δουλευουν οσο πιο αρμονικα γινεται, και το κανουν τουλαχιστον αξιοπρεπως. Αν σκεφτεις οτι τα Mac ειναι software φτιαγμενo απο την μαμα "Μηλιτσα" σε hardware συναρμολογημενο παλι απο την ιδια μαμα, και παλι εχουνε κολληματα, αθλο κανουνε στην Microsoft.

Συν τοις αλλοις, εχουνε φτιαξει το πιο idiot-proof λειτουργικο στον κοσμο, με αποτελεσμα να εχουνε Η/Υ ενα στα δυο σπιτια σε πολλες μεριες του κοσμου. Ηθελα να 'ξερα αμα δεν ηταν αυτοι οι προγραμματιστες (που τους θεωρειτε για μουντζωμα) που θα εισασταν σημερα.

Να πω, να πω; Θα ειχατε πληρωσει 4-5.000 για κανενα παραπληγικο Mac (συν σεμιναριο για την χρηση του) ή θα παλευατε με κανα command prompt ή Linux. Και δεν θα υπηρχε ουτε filesharing, γιατι Η/Υ θα ειχε ο ενας στους εικοσι ανθρωπους που εχουν σημερα, και δεν θα υπηρχε νοημα...

Αλλα απορω αφου σας αγανακτει τοσο πολυ το αποτελεσμα της δουλειας τους, γιατι εχετε ακομα Windows για λειτουργικο;... ;)

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 13:58]

Βλεπω οτι ειναι πολυ ευκολο να κανετε αυστηρη κριτικη στην Microsoft. Εγω βλεπω οτι οι τυποι φτιαχνουν ενα λειτουργικο για να κανει 10.000.000 διαφορετικες συσκευες να δουλευουν οσο πιο αρμονικα γινεται,

Μαλλον 10.000.000 διαφορετικες συσκευες φτιαχνουν για να βρουν την μια που θα δουλεψει σωστα στα windows. :jump:

Κοιτόντας το άρθρο έλεγξα τα DMA και μου βγάζει για το HD DMA 5 kai gia to DVD RW DMA 2. Ειναι σωστή η ρύθμιση? ή μήπως έχω χάσει 3 νούμερα?

σωστά είναι.

μην αγχώνεσαι.

η αλήθεια είναι αυτή που είπε ο chosen, με μία μικρή προέκταση: υπάρχουν τόσα προγράμματα για win που δεν μπορείς να ξεφύγεις εύκολα, δηλαδή δεν μπορείς να μην έχεις και ένα windows σύστημα.

στο κάτω κάτω, σε όποιον δεν αρέσουν, υπάρχει απόλυτη ελευθερία να διαλέξει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.