Jump to content

Πρόβλημα σε LCD Philips 32PFL5522D/12

theo73

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχει πέσει στα χέρια μου εδώ και αρκετό καιρό μια τέτοια η οποία παρουσιάζει το πρόβλημα που φαίνεται στο παρακάτω βίντεο: PA080588 - Video Dailymotion. Ενώ συνήθως ξεκινάει και δείχνει καλά, μετά από κάποια ώρα κοκκινίζει και σκουραίνει η εικόνα τμηματικά ή/και εμφανίζει κάθετες γραμμές. Μπορεί να μείνει 1 ώρα σε τέτοια φάση και ξαφνικά να επανέλθει πλήρως κάποια στιγμή. Κάποιες φορές δε γίνεται όπως δείχνει το βίντεο PA080589 - Video Dailymotion (κόκκινη εικόνα με περίεργα είδωλα κλπ.) Την έχω ανοίξει 1-2 φορές, έχω τσεκάρει με το μάτι για εμφανή προβλήματα στις πλακέτες της, δε μπόρεσα να δω κάτι με το (άπειρο) μάτι μου. Σήμερα την ξανάνοιξα και αφού έλυσα μέχρι να φτάσω στο πάνελ, έβαλα λαστιχένιες προσθήκες πάνω και κάτω από τις καλωδιοταινίες που συνδέουν το πάνελ στο TCON board (νομίζω έτσι το λένε), χωρίς αποτέλεσμα. Μου εμφάνισε μετά από λίγη ώρα πάλι το ίδιο πρόβλημα. Τι λέτε ότι είναι; Υπάρχει περίπτωση με αλλαγή των 2 inverter boards (τα βρίσκω 30-40€ και τα δυο στο ebay) να φτιάξει ή είναι τελειωμένο το panel;

• 2 weeks later...

Τσέκαρε αυτό μήπως σε βοηθήσει http://preher-tech.com/documents/lcdtvdisplayfailuresymptomsandpossiblecauses

Αυτό που κάνει η οθόνη σου δεν μοιάζει για πρόβλημα καλωδιοταινίας. Αν ήταν αυτές τότε θα είχες μόνο κάθετες γραμμές είτε σταθερές είτε να τρεμοπαίζουν, τουλάχιστον σε μένα έτσι έκανε.

Στο pdf ότι έχει να κάνει με καλωδιοταινία είναι τα:

driver IC: το ολοκληρωμένο που είναι ενσωματωμένο στη μέση της ταινίας\

TCP/COF: η καλωδιοταινία

ACF bonding: το υλικό που "κολλάει" την καλωδιοταινία στην πλακέτα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.