Jump to content

Συμφωνείτε;

BanOr

Recommended Posts

Εγω αυτο που θελω να ρωτησω ειναι σε ποση ωρα μπορεις να κανεις εγκατασταση μια νεα καρτα γραφικων στο υπολογιστη σου αν εχεις Linux.

Φυσικα μιλαω για καρτες γραφικων προηγουμενης γενιας που υπαρχουν drivers.

Αν γινεται σε λιγοτερο απο 10 λεπτα...παω πασο... αλλα χλωμο το κοβω.

Γίνεται αλλά θέλει γνώσεις, ακόμα το plug and play και η εγκατάσταση με ένα double click ακόμα ανοίκει στην σφαίρα της επιστιμονικής φαντασίας στο linux. Aν είχε καλύτερη υποστήριξη απο κατασκευαστές hardware και αν αυτοί που το κατασκευάζουν συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρεπει να απευθύνεται μόνο σε κολλημένους (πχ debug προγράμματος σε linux είναι πράγμα σχεδόν ακατόρθωτο) τοτε θα παει καλύτερα...

Αυτο προσπαθω να πω jogi. Μια φορα προσπαθησα να βαλω linux. Δεν δουλευε ουτε η καρτα γραφικων μου(Geforce 4 ti 4200) αλλα ουτε και το Netmod του ΟΤΕ. Εφερα και στο σπιτι μου Linuxα ο οποιος αν και Guru δεν καταφερε να τα εγκαταστησει. Οποτε format και ιδου....Windows XP Pro rulez.

Αρχική απάντηση από Samael

Aαα κ το GUI aka Graphic User Interface ηταν εφευρεση της Apple aka Mac ....

O Mπιλακος εγινε πλουσιος κλεβοντας ιδεες κ προοθοντας τες καταλληλα,aka IBM... ;)

Βασικά εδώ πιστεύω ότι υπάρχει μια μικρή διαφορά. Το GUI δεν είναι τίποτα άλλο από γραφικά με τα οποία αλληλεπιδρά καλύτερα (κι ευκολότερα) ο χρήστης με τον υπολογιστή. Όμως τα γραφικά για να αναπαραχθούν χρειάζονται κάτι, κι αυτό είναι ο κώδικας. Το πρώτο είναι το αποτέλεσμα ενώ το δεύτερο είναι οι πράξεις που δημιουργούν το αποτέλεσμα. Το GUI των windows αποτελείται από τον ίδιο κώδικα (αντιγραφή) του Mac? (υποθέτω όχι)

Είναι σαν να λες ότι η AMD αντέγραψε την Intel επειδή άρχισε να παρασκευάζει κι εκείνη επεξεργαστές (με άλλη αρχιτεκτονική όμως).

Mιλησα για "ιδεες" κ οχι για κωδικες ;)

Το GUI ως ιδεα ηταν της Apple,απλα ο Μπιλακος καταφερε να κανει το απλο....συμφωνια με την IBM κ ολα πηραν τον δρομο τους.IBM(Compatable)+GUI(ως τοτε dos...) = $$$$ :D

Θαυμαζω τον Μπιλη αλλα σαν επιχειρηματια κ οχι σαν προγραμματιστη ;)

Θαυμαζω τον Μπιλη αλλα σαν επιχειρηματια κ οχι σαν προγραμματιστη ;)

Καλο θα ηταν οι κριτικες να γινονται βαση συγκρισεων και οχι "οραματων" αδελφε. Συγκρινε μου την ευκολια, την αποτελεσματικοτητα και την αποδοχη των Windows με οποιοδηποτε αλλο λειτουργικο, και μετα πες μου τα προγραμματιστικα λαθη των Windows ;)

Και μην ακουω χαζομαρες περι μονοπωλιων, αν δεν ειναι μονοπωλιο αυτο που προσπαθει να κανει η "Αγια" Apple που θελει και το καρπουζι και το μαχαιρι αλλα και το πιατο και το πηρουνι, τοτε τι ειναι;...

Δεν ειπα οτι εκανε προγραμματιστικα λαθοι,αλλωστε ολοι κανουν...

Απλα ειπα οτι ναι,τα Windows ηταν επανασταση ΑΛΛΑ οχι μια προτυπη ιδεα.Αυτο που εκανε ο Μπιλ πλουσιο ηταν το οτι τα προοθησε καταλληλα.

Γιαυτο κ τον φαυμαζω ως επιχειρηματια για το δαιμονιο χαρακτηρα(βλ συμφωνιες επι συμφωνιων με κολοσους του hardware).

K το μονοπωλιο που καταφερε μαγκια του ειναι στο κατω κατω....

Δεν ειπα οτι εκανε προγραμματιστικα λαθοι,αλλωστε ολοι κανουν...

Απλα ειπα οτι ναι,τα Windows ηταν επανασταση ΑΛΛΑ οχι μια προτυπη ιδεα.Αυτο που εκανε ο Μπιλ πλουσιο ηταν το οτι τα προοθησε καταλληλα.

Γιαυτο κ τον φαυμαζω ως επιχειρηματια για το δαιμονιο χαρακτηρα(βλ συμφωνιες επι συμφωνιων με κολοσους του hardware).

K το μονοπωλιο που καταφερε μαγκια του ειναι στο κατω κατω....

Απλά συμφωνώ. Ως προγραμματιστής πρέπει να είναι σαν όλους τους άλλους αλλά ως επιχειρηματίας έχει κάνει τρομερά μεγάλη καριέρα.

το GUI, το mouse, τα icons, το windows based περιβαλλον κτλ δεν ανηκουν στην apple ως ιδεα, γεννηθηκαν σε εργαστηρια στο Palo Alto απο εταιρειες σαν την Xerox κ.α.

τα παντα ειναι θεμα αποφασεων - διαλογου - συμφωνιων και φυσικα timing

οταν ο Gates εστειλε καποτε μια επιστολη στην Apple η τελευταια του εκλεισε την πορτα καταμουτρα...αν δεν το ειχε κανει ισως να ειχαμε Apple σημερα.....αλλα μιλοντας με το αν δεν εχει καμια σημασια. Και η Amiga ειχε real pre-emptive multitasking OS με GUI κτλ οταν τα PC ειχαν MS DOS παιζαν με pseudo-multitasking με shells....εζησε η Amiga; ;ή μηπως εζησε ο ST με το TOS; Ο Αρχιμήδης της Acorn δεν πεθανε αδοξα;

το αν τα Windows ειναι σκουπιδια η οχι δεν ξερω κατα ποσο εχει μεγαλη σημασια. Εχει σημασια ομως για μενα οταν εγκαθιστω μια καρτα γραφικων ή μια web camera να εχω/βρισκω drivers και να μην μου βγαινει η παναγια....φυγοπονος; απλα θελω να κανω την δουλεια μου ευκολα, σωστα, απλα και γρηγορα. Αν τα Windows μου προσφερουν τα προαναφερομενα (που το κανουν) οχι δεν ειναι σκουπιδια...για τον πορωμενο Linuxa που οραματιζεται ενα Open Source computing (και πολι καλα κανει) και παιζει στα δαχτυλα το bash ισως να ειναι.....

Toυ λογου του αληθες(μη νομιζει κανεις οτι λεμε κ μπαρουφες....)

"Beginning in 1979, led by Jef Raskin, the Lisa and Macintosh teams at Apple Computer (which included former members of the Xerox PARC group) continued to develop such ideas. The Macintosh, released in 1984, was the first commercially successful product to use a GUI."

"Microsoft modeled the first version of Windows, released in 1985, on the GUI of the Mac OS."

Ενα χρονο μετα δλδ,κ κατηγορηθηκε(ανεπιτυχως) οτι αντεγραψε το Mac Os.Eν τελη λιγοι πιστεψαν οτι δεν αντεγραψε η Micro αλλα λεμε τωρα....

Περισσοτερα--->http://www.brainyencyclopedia.com/encyclopedia/h/hi/history_of_the_graphical_user_interface.html

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.