stereotype Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2013 Καλησπερα!Ο αδερφος μου αποκτησε εναν Dell 15R 5521 για τη φοιτητικη του ζωη ως μηχανικος.Το λαπτοπ εχει integrated GPU Intel HD4000 και dedicated AMD 8730m. Σημειωνω οτι δεν υπαρχει επιλογη για fixed graphics mode στο bios, οποτε το switchable graphics mode ειναι μονοδρομος οπως διαβασα και σε καποια forum.Το προβλημα μου ειναι στο AutoCAD, που ειναι εφαρμογη OpenGL.Ακομη κι αν το ρυθμισω σε high performance στο Catalyst (δλδ να τρεχει με dedicated gpu), λειτουργει μονο με HD4000 καθως το προγραμμα σερνεται.Δοκιμαζοντας, αντιθετα, το PES2014 σε high performance, τρεχει απροβληματιστα με AMD 8730m.Εχει κανεις αναλογη εμπειρια? Υπαρχει τροπος να το ρυθμισω να τρεχει με dedicated? Ειναι σημαντικο γιατι θα χρειαστει πολυ AutoCAD στη σχολη.Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Οκτώβριος 7, 2013 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2013 Με δεξί κλικ δε σου βγάζει με ποια gpu θες να το τρέξεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereotype Οκτώβριος 8, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2013 Οχι οχι, δεν γινεται να πατησω δεξι κλικ πανω στις εφαρμογες. Μονο να επιλεξω προφιλ (Μεγιστη αποδοση- εξοικονομηση ενεργειας) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereotype Οκτώβριος 8, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2013 Ενταξει, το βρηκα.Επρεπε απλα να αλλαξω καποιες ρυθμισεις στο προγραμμα :fist:. Το 2D τρεχει ανετα και σε dedicated και σε integrated.Για οποιον εχει αναλογο προβλημα με switchable graphics σε λαπτοπ, κανει install το HWMonitor για θερμοκρασιες. Οταν του εμφανιζει την ενσωματωμενη (πχ HD4000) σημαινει οτι δουλευει η dedicated. Οταν δεν εμφανιζει καθολου καρτα γραφικων, σημαινει οτι δουλευει η ενσωματωμενη στην CPU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Οκτώβριος 8, 2013 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2013 Ενταξει, το βρηκα.Επρεπε απλα να αλλαξω καποιες ρυθμισεις στο προγραμμα :fist:. Το 2D τρεχει ανετα και σε dedicated και σε integrated.Για οποιον εχει αναλογο προβλημα με switchable graphics σε λαπτοπ, κανει install το HWMonitor για θερμοκρασιες. Οταν του εμφανιζει την ενσωματωμενη (πχ HD4000) σημαινει οτι δουλευει η dedicated. Οταν δεν εμφανιζει καθολου καρτα γραφικων, σημαινει οτι δουλευει η ενσωματωμενη στην CPU.Επειδη εχω το ιδιο Laptop αλλα με 7670.Συνηθως διαλεγω απο τα Power Options High Performance ή δεξι κλικ στο Desktop Διαμορφωση εναλλαξιμων γραφικων..και διαλεγω απο εκει.Αυτο που λες με το HWMοnitor που το βλεπεις?Δεν μου βγαζει κατι εμενα.Επισης στο Autocad εχω το HW acc on κατω δεξια.Εχεις κανει κατι διαφορετικο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereotype Οκτώβριος 8, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2013 Κι εγω εχω Hardware acceleration ενεργοποιημενο.Κι εχω σεταρει τις απαιτητικες εφαρμογες/παιχνιδια να δουλεουν με την 8730.Απλα εννοω οτι το HWmonitor ειναι ενας τροπος για να δεις ποια καρτα δουλευει σε καθε προγραμμα.Πχ οταν τρεχω ενα προγραμμα με profil εξοικονομηση ενεργειας , στο hwmonitor δεν μου εμφανιζει καμια καρτα γραφικων στις θερμοκρασιες, που σημαινει οτι δουλευει η ενσωματωμενη στη CPU.Οταν παλι τρεχει ενα προγραμμα με προφιλ μεγιστη αποδοση, τοτε στο hwmonitor εμφανιζει την HD4000 με θερμοκρασια, που σημαινει οτι λειτουργει η 8730.Ακουγεται κουλο, αλλα το διαβασα σε community forum της Dell και φαινεται να ισχυει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.