Jump to content

Η 40άρα μου πεθαίνει! Αναζητείται ο διάδοχος...

ggtaxo

Recommended Posts

Μετά από 6 χρόνια η 40άρα Samsung μου αρχίζει να μας εγκαταλείπει σιγά σιγά... Το κόστος επισκευής πάει πάνω από 200€ οπότε δεν το συζητάω καν για επισκευή. Και μιας και ήρθε η ώρα για αλλαγή θα ήθελα τα φώτα σας στην αναζήτηση για την καινούρια...

Λοιπόν, τι ακριβώς ψάχνουμε. Η κύρια χρήση της (κατά 95%) θα είναι ταινίες 1080p και τηλεόραση. Η ταινίες θα παίζουν από το pc του σαλονιού όπως και τώρα. ΔΕΝ με ενδιαφέρει να είναι 3D οπότε το θεωρώ άσκοπο έξοδο. Επίσης δε με ενδιαφέρουν καθόλου wifi και τα διάφορα μπιχλιμπίδια. Θέλω μία καλή 2D οθόνη, με καλά χρώματα για κινηματογραφική κυρίως χρήση. Θα παίξει φυσικά και λιγάκι gaming αλλά όχι συχνά. Κάνα fifa μια στο τόσο...

Σε σχέση με το μέγεθος τώρα, η απόσταση από την τηλεόραση είναι 2 - 2,2 μέτρα. Να πω την αλήθεια η 40" μου φαίνονται λίγες, νομίζω μία 46άρα θα ήταν καλή αλλά βλέπω πολύ καλές τιμές στις 42άρες και δεν ξέρω αν αξίζει τη διαφορά. Η αλήθεια είναι ότι και ο προϋπολογισμός είναι αρκετά περιορισμένος... Οπότε θα προτιμήσω μία ποιοτική σε εικόνα 42" παρά μία μέτρια 46 ή 50".

Θα ήθελα τις γνώσεις σας και τη βοήθειά σας. Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων.

Panasonic, Sony, Samy, LG από μένα με αυτήν την σειρά κατά προτίμηση...

Από μοντέλλα δεν μπορώ να σου πώ επειδή θα βρείς πάρα πολλές και διαφορετικές προσφορές ανά κατάστημα αν ψαχτείς ή αν περιμένεις τίποτα γιορτές/εκπτώσεις κλπ.

Πλάσμα και από μένα . Για 2-2,5 μέτρα καλή θα είναι και μια 46. Αν όμως αργότερα μεγαλώσει η απόσταση θέασης; 50άρα για να είσαι μέσα.

Δύο τίμιες προτάσεις

LG 50PN6500 | Skroutz.gr

Samsung PS51F5000 | Skroutz.gr

Για Panasonic, την οποία και συστήνω σαν μάρκα ανεπιφύλακτα, πρέπει να ανέβεις.

Τηλεοράσεις Panasonic (Τεχνολογία: Plasma, Διαγώνιος: 49 έως 59 ίντσες, Ανάλυση: Full HD) | Skroutz.gr

με προτεινόμενη την 50ST60

Και στις 42 όπως βλέπεις http://www.skroutz.gr/c/12/television/m/39/Panasonic/f/6198_342156_356336/Plasma-40-%CE%AD%CF%89%CF%82-42-%CE%AF%CE%BD%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%82-Full-HD.html?order_dir=asc πρέπει να ανέβεις.

Τηλεοράσεις μη 3D δεν πολυβρίσκεις πλέον :TD:

Σε σχέση με το μέγεθος τώρα, η απόσταση από την τηλεόραση είναι 2 - 2,2 μέτρα. Να πω την αλήθεια η 40" μου φαίνονται λίγες, νομίζω μία 46άρα θα ήταν καλή αλλά βλέπω πολύ καλές τιμές στις 42άρες και δεν ξέρω αν αξίζει τη διαφορά. Η αλήθεια είναι ότι και ο προϋπολογισμός είναι αρκετά περιορισμένος... Οπότε θα προτιμήσω μία ποιοτική σε εικόνα 42" παρά μία μέτρια 46 ή 50".

Με 10 ποντους παραπανω θα καναμε καριερα..

anyway παρε και 55ρα οσο μεγαλυτερη χωραει

Πλάσμα και από μένα . Για 2-2,5 μέτρα καλή θα είναι και μια 46. Αν όμως αργότερα μεγαλώσει η απόσταση θέασης; 50άρα για να είσαι μέσα.

Δύο τίμιες προτάσεις

LG 50PN6500 | Skroutz.gr

Samsung PS51F5000 | Skroutz.gr

Για Panasonic, την οποία και συστήνω σαν μάρκα ανεπιφύλακτα, πρέπει να ανέβεις.

Τηλεοράσεις Panasonic (Τεχνολογία: Plasma, Διαγώνιος: 49 έως 59 ίντσες, Ανάλυση: Full HD) | Skroutz.gr

με προτεινόμενη την 50ST60

Πολύ καλές τιμές πράγματι.

Και στις 42 όπως βλέπεις Τηλεοράσεις Panasonic (Τεχνολογία: Plasma, Διαγώνιος: 40 έως 42 ίντσες, Ανάλυση: Full HD) | Skroutz.gr πρέπει να ανέβεις.

Εδώ μιλάμε για πλάσμα όμως.

Τηλεοράσεις μη 3D δεν πολυβρίσκεις πλέον :TD:

Γενικά αυτό που ακούγεται για τις πλάσμα ότι πρέπει να είσαι κατασκότεινο δωμάτιο για να την απολαύσεις αλλιώς η εικόνα είναι "ξεπλυμένη" και ότι γυαλίζουν αν υπάρχει άλλη πηγή φωτός ισχύει; Πολλές οι ερωτήσεις μου και κάπως "παιδικές" αλλά από πλάσμα έχω μαύρα μεσάνυχτα.

Εχουν θεμα με αντανακλασεις αλλα οχι κατι εξωφρενικο.Αμα μπορεις στο χωρο να ρυθμιζεις τη φωτεινοτητα εισαι κυριλε. Επισης χρειαζεται λιγο νταντεμα στην αρχη για image burn αλλα κατ εμε, αξιζε 100%.

Εχουν θεμα με αντανακλασεις αλλα οχι κατι εξωφρενικο.Αμα μπορεις στο χωρο να ρυθμιζεις τη φωτεινοτητα εισαι κυριλε. Επισης χρειαζεται λιγο νταντεμα στην αρχη για image burn αλλα κατ εμε, αξιζε 100%.

Καλημέρα,

Κάτι έχω ακούσει ότι θέλει "στρώσιμο" για τος πρώτες 200 περίπου ώρες. Το θέμα φωτεινότητα δε νομίζω να είναι ανασταλτικός παράγοντας. Κατεβάζεις τα στόρια και έχεις ωραιότατο σκοτάδι! :D Δηλαδή για ταινίες μου λέτε όλοι ότι οι πλάσμα είναι ανώτερες, ε; Το ότι οι ταινίες θα παίζουν από pc που θα είναι καρφωμένο την HDMI θύρα παίζει κάποιο ρόλο;

Καλημέρα,

Κάτι έχω ακούσει ότι θέλει "στρώσιμο" για τος πρώτες 200 περίπου ώρες. Το θέμα φωτεινότητα δε νομίζω να είναι ανασταλτικός παράγοντας. Κατεβάζεις τα στόρια και έχεις ωραιότατο σκοτάδι! :D Δηλαδή για ταινίες μου λέτε όλοι ότι οι πλάσμα είναι ανώτερες, ε; Το ότι οι ταινίες θα παίζουν από pc που θα είναι καρφωμένο την HDMI θύρα παίζει κάποιο ρόλο;

θελει στρωσιμο το οποιο γινεται με σειρες ταινιες κλπ κλπ. Αμα πας σε πλασμα εδω ειμαστε να τα πουμε πιο αναλυτικα.

Απλα τις πρωτες 100 ωρες μια προσοχη σε στατικες εικονες, τιποτα αλλο.

Εγω εχω συνδεσει το wdlive στο ρουτερ και τραβαει ταινιες, σειρες κτλ, και ενα hdmi για καθαρη χρηση η/υ.

Το στρώσιμο είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό προληπτικό. Στην πρωτη μου πλάσμα ακολούθησα ευλαβικά τις οδηγίες, αρχικά zoom να μην φαίνονται τα λογότυπα των καναλιών, στρώσιμο με ειδικό cd να παίζει όλο το βράδυ για να γράψει ώρες λειτουργείας κλπ. Στη δεύτερη και αρκετά ακριβότερη μετά από 5-6 μέρες τα έβαλα όλα όπως ήθελα και τελείωσε η υπόθεση. Κανένα πρόβλημα με burn in. Βέβαια χρειάζεται μια στοιχειώδης προσοχή. Αν αφήσεια στατική εικόνα 1 μέρα , τότε πιθανώς να προκύψει πρόβλημα. Αλλά ακόμα και τότε υπάρχουν cd ξεπλύματος που το πιθανότερο να αποκαταστήσουν την προσωρινή βλάβη.

Όσο για το φωτισμό, ναι έχουνα αντανακλάσεις. Προσωπικά δεν με ενοχλούν. Εξάλλου τηλεόραση βλέπω μετά τις 8-9 το βράδυ , οπότε με ένα απαλό φωτισμό από πίσω δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπροστά στην ποιότητα του μαύρου μιας καλής πλάσμα και την κινηματογραφική εικόνα της , μόνο πανάκριβες LCD LED στέκονται.

πχ. για σύγκριση

Samsung UE55D6530 55" | Skroutz.gr

Samsung UE55ES7000 | Skroutz.gr

Samsung UE55F8000 | Skroutz.gr

Samsung UE50F6800 | Skroutz.gr

Samsung UE55F9000 | Skroutz.gr

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.