Jump to content

iphone 4 + IOS 7 εντυπωσεις

HILL.K

Recommended Posts

ναι ρε Γιωργο..χαιρω πολυ..βλεπεις δε προλαβα να ενημερωσω τη φιλη μου να μη κανει διαβαζοντας οτι εχουν προβληματα.

για το ασυμβατοτητα my bad.το διαβασα λαθος.

αλλα και παλι δυστηχως να μη κανεις update δεν ειναι λυση γιατι οι περισσοτεροι που εχουν αυτα τα ρημαδοκινητα (smartphones) δε εχουν παντα καποιον διπλα τους γνωστη οπως εισαι εσυ εγω και οποιοσδηποτε που ασχολειται ωστε να ρωτησουν αν θα πρεπει να κανουν update.

μαθημενος ο κοσμος στο updating που μεχρι στιγμης το λειτουργικο δουλευε , γιατι να μην κανει και τη νεα εκδοση 7 ; ε τωρα καλα να παθουν :hehe:

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Πάμε πάλι....

Όταν το firmware/OS επιβαρύνει ένα μηχάνημα και λόγω μεγαλύτερων απαιτήσεων δε δουλεύει αποτελεσματικά, το πρόβλημα είναι ουσιαστικό και δε λύνεται χωρίς optimization ή καλύτερο hardware. Αν βάλεις Windows 7 σε 1000 ίδια μηχανήματα με Pentium 3 και τα 5 από αυτά δουλεύουν γρήγορα, ενώ τα υπόλοιπα 995 σέρνονται, τι θα πεις; Είναι βαρύ το λειτουργικό; Αν ήταν βαρύ δε θα το έκανε σε ΟΛΑ;

Να σου πω κάτι απλό; Βρες κάποιον που θέλει να αναβαθμίσει σε 7 κι έχει 4. Μην κάνεις upgrade, κάνε "format". Δούλεψε το τηλέφωνο λίγο, χωρίς να βάλεις εφαρμογές. Αν δουλεύει σωστά, αυτομάτως αποδεικνύεται ότι δεν είναι πρόβλημα το iOS7, αλλά ρυθμίσεων/εφαρμογών.

Εγώ πάντως το video θα το ανεβάσω.

και λίγο αυτοquote μόνο για iPhone 4 και για όσους δεν έχουν τα shsh blobs παλι γίνεται...

search iFaith (από iH8sn0w όποτε δεν έψαξα καν αν παίζει ή όχι)

Eτσι ειναι! Γινεται μονο για ip4. Οποιος δεν εχει shsh τα παιρνει απο ifaith και φτιαχνει το custom ipsw για downgrade απο 7.

Έτσι από περιέργεια, λέει πουθενά η Apple να μην κάνεις το update OTA αλλά να σβύσεις τα πάντα και να κάνεις format;

Εδω σου κατεβαζει το iOS 7 OTA θελεις δε θελεις και εχεις το αρχειο να σου τρωει χωρο χωρις να μπορεις να το σβησεις μεχρι να πατησεις αναβαθμιση τι να λεμε... :confused:

Εδω σου κατεβαζει το iOS 7 OTA θελεις δε θελεις και εχεις το αρχειο να σου τρωει χωρο χωρις να μπορεις να το σβησεις μεχρι να πατησεις αναβαθμιση τι να λεμε...

Ορίστε;;;;;; :boxed:

Ναι, ξέχασα... μόνο εμένα ρώτησε...

Μάλλον δεν το ήξερες. :book:

Ο καθένας λέει ότι θέλει και όπως θέλει.

1ον) το iFaith δε παίρνει παλιότερες εκδόσεις blobs ούτε απο cydia. Στην 6.1.2 είχε θέμα και όσοι δε πήρανε τοπικά τα blobs κάτσανε πάνω. Το iFaith σώζει τα blobs απο την έκδοση που έχεις και μετά αλλά και αυτό όχι πάντα. Αν μπορεί κάποιος και ξέρει να του δώσω το κινητό μου με 7.0.2 να μου περάσει 6.1.2 παρακαλώ.

2ον) Το κινητό έχει επιλογή για OTA update αν θα κάνεις λήψη και εγκατάσταση μετά, είτε λήψη και εγκατάσταση τώρα είτε απλά ενημέρωση μετά. Κατεβάζει απο default εκτός αν το ρυθμίσεις όπως όλα τα λειτουργικά.

3ον) Αναφέρεστε για updates που δημιουργούν πρόβλημα και συγκρίνεται με android που ήταν και είναι τα πρώτα με faulty updates. Και μη μου πεί κανείς οτι έχει roll back χωρίς καθαρή εγκατάσταση σε παλιότερη έκδοση είναι ψεύτης. Backup λειτουργικού μόνο με root γίνεται για να μην ξαναστήνεις εξαρχής. Άρα πάλι το update χωρίς πρόβλημα ούτε εδώ παίζει και έπαιξε πουθενά.

4ον) Αντι να είστε χρήστες γίνεστε fanboys.

Απο κάποιον που έχει κύριο κινητό Galaxy Nexus και δευτερεύον iPhone 4. Πραγματικά αν μπορούσα να έχω μόνο ένα θα κράταγα μόνο Android. Γιατί απο την 4.x και μετά είναι πολύ ποιο vfm για τα χαρακτηριστικά του και τις δυνατότητές του. Αλλά μόνο απο την 4 έκδοση και μετά. Πριν το κλαίγανε οι ρέγγες. Και μην ξεχνάμε οτι το android ξεκίνησε με το σκεπτικό του φτηνού smartphone που σέρνετε μετά απο κάποιο διάστημα. Δεν έχω δεί κανένα φτηνό που να δουλεύει σωστά ακόμα.

Ο καθένας λέει ότι θέλει και όπως θέλει.

1ον) το iFaith δε παίρνει παλιότερες εκδόσεις blobs ούτε απο cydia. Στην 6.1.2 είχε θέμα και όσοι δε πήρανε τοπικά τα blobs κάτσανε πάνω. Το iFaith σώζει τα blobls απο την έκδοση που έχεις και μετά αλλά και αυτό όχι πάντα. Αν μπορεί κάποιος και ξέρει να του δώσω το κινητό μου με 7.0.2 να μου περάσει 6.1.2 παρακαλώ.

2ον) Το κινητό έχει επιλογή για OTA update αν θα κάνεις λήψη και εγκατάσταση μετά, είτε λήξη και εγκατάσταση τώρα είτε απλά ενημέρωση μετά. Κατεβάζει απο default εκτός αν το ρυθμίσεις όπως όλα τα λειτουργικά.

3ον) Αναφέρεστε για updates που δημιουργούν πρόβλημα και συγκρίνεται με android που ήταν και είναι τα πρώτα με faulty updates. Και μη μου πεί κανείς οτι έχει roll back χωρίς καθαρή εγκατάσταση σε παλιότερη έκδοση είναι ψεύτης. Backup λειτουργικού μόνο με root γίνεται για να μην ξαναστήνεις εξαρχής. Άρα πάλι το update χωρίς πρόβλημα ούτε εδώ παίζει και έπαιξε πουθενά.

Απο κάποιον που έχει κύριο κινητό Galaxy Nexus και δευτερεύον iPhone 4. Πραγματικά αν μπορούσα να έχω μόνο ένα θα κράταγα μόνο Android. Γιατί απο την 4.x και μετά είναι πολύ ποιο vfm για τα χαρακτηριστικά του και τις δυνατότητές του. Αλλά μόνο απο την 4 έκδοση και μετά. Πριν το κλαίγανε οι ρέγγες. Και μην ξεχνάμε οτι το android ξεκίνησε με το σκεπτικό του φτηνού smartphone που σέρνετε μετά απο κάποιο διάστημα. Δεν έχω δεί κανένα φτηνό που να δουλεύει σωστά ακόμα.

1)Αν ειχες σωσει shsh της 6.1.3 στον tss ή τοπικα μια χαρα γινετε.

2)Eσυ μαλλον μπερδευεις android συσκευες γιατι σε iOS κατεβαινει μονο του οταν η συσκευη φορτιζει και εχει wifi.

2)Eσυ μαλλον μπερδευεις android συσκευες γιατι σε iOS κατεβαινει μονο του οταν η συσκευη φορτιζει και εχει wifi.

Δεν το κατεβάζει μόνο του. Βγάζει notification στο Settings > General > Software Update ότι έχει update. Μην επιμένεις.

Kανεις λαθος σου λεω. Το κατεβαζει η μλκια. Εδω εκανα restore την 6.1.3 στο 5ρι (οταν ηταν ακομα ανοιχτη) γιατι νομιζα οτι πατησα εγω κατι καταλαθος.

Proper.

Though you can technically cheat and download iOS 7 now, we recommend you wait. Starting tomorrow the iOS 7 update will start to roll out wirelessly. You should make sure your iPhone, iPad, or iPod Touch is plugged into the charger and connected to Wi-Fi. Open Settings > General > Software Update and then tap Download when prompted. When it’s ready tap Install and you’ll be moments away from iOS 7.

Πηγή.

iOS 6 Users complain about unwanted iOS 7 OTA update taking up space

iOS 6 Users Expressing Discontent Over Automatic iOS 7 Over-the-Air Downloads - Mac Rumors

Τωρα καθομαι και googlαρω για να σε πεισω...τεσπα

Αμα το κινητο ειναι με WIFI + ΦΟΡΤΙΖΕΙ το OTA θα κατεβει.

Εχεις WIFI αλλα δεν θελεις να το εχεις στη πριζα? Πας μονος σου και πατας download οπως λεει στο Link σου.

ΑΛΛΙΩΣ κατεβαινει μονο του.

2ον) Το κινητό έχει επιλογή για OTA update αν θα κάνεις λήψη και εγκατάσταση μετά, είτε λήξη και εγκατάσταση τώρα είτε απλά ενημέρωση μετά. Κατεβάζει απο default εκτός αν το ρυθμίσεις όπως όλα τα λειτουργικά.

Ξέρω πολύ καλά τι επιλογές έχει το iOS για τα updates, η μόνη μου επαφή με smartphones πριν το Note 2 που έχω τώρα, ήταν με iPhones.

Η (αναπάντητη) ερώτησή μου όμως έχει να κάνει με το αν σε προειδοποιεί η Apple ότι άμα περάσεις το iOS7 στο IP4 σου ΟΤΑ, υπάρχει ενδεχόμενο το τηλέφωνό σου να λαγκάρει και ότι πρέπει να το κάνεις format the Wizard way για να μην έχεις τα προβλήματα που αναφέρει το ArsTechnica.

3ον) Αναφέρεστε για updates που δημιουργούν πρόβλημα και συγκρίνεται με android που ήταν και είναι τα πρώτα με faulty updates.

Η πρώτη αναφορά σε Android στην συζήτηση έγινε από μένα, όπου εξηγούσα ότι κακώς διέθεσε το iOS7 για το IP4 η Apple, μιας και δεν φαίνεται να του κάθεται καλά, σκηνικό που το είδα πριν από μερικούς μήνες με το Galaxy Ace 2 της γυναίκας μου και το JB 4.1 που το έκανε να σέρνεται.

Υπενθυμίζω τι είπα:

Όσο feedback έχω δει μέχρι στιγμής για τα 4άρια (και από μερικούς με 4S) δείχνει ότι το iOS7 το επιτρέψανε και για τόσο παλιές συσκευές απλά για να λένε ότι η Apple φροντίζει τα παιδιά της και "κοίτα τι διάρκεια ζωής έχουν τα iPhones". Αντικειμενικά, δεν θα έπρεπε να επιτρέψουνε αυτό το update στα 4άρια.

Ολόιδιο σκηνικό και με το Samsung Galaxy Ace 2 της συζύγου μου, που του δώσανε 4.1.2 και απλά δεν πάει. 15 δευτερόλεπτα για να ανοίξει τις επαφές δεν είναι "lag", είναι unusable.

Πως ακριβώς γίνεται κάποιος fanboy όταν διαπιστώνει την ίδια σάπια τακτική και από τα 2 στρατόπεδα; Είδα την Apple να κάνει το ίδιο λάθος που έκανε και η Samsung πριν από 6 μήνες. Την Samsung την έκραξα (και ακόμα την κράζω), αλλά αν κάνω το ίδιο για την Apple είμαι fanboy;

Fanboy σημαίνει οπαδός σε σημείο που τυφλώνεσαι και δεν βλέπεις τα αυτονόητα. Όπως π.χ. να παραπονιέται κόσμος για πεσμένες επιδόσεις και λαγκάρισμα και να θεωρείς κακό το να προειδοποιείται υποψήφιος χρήστης "από την στιγμή που το κακό δεν συμβαίνει σε όλους".

Fanboy σημαίνει να βλέπεις το "10% failure rate" ως "90% success rate".

Fanboy σημαίνει να παίρνεις ένα review και να προσπαθείς να αναποδογυρίσεις τα συμπεράσματά του, ελπίζοντας ο συνομιλητής σου είτε ότι δε μιλάει Αγγλικά είτε ότι δεν θα διαβάσει το review.

Γιατί διαβάζεις τα δικά μου post και τα μπλέκεις με του wizard και επίσης όταν αναφέρομαι στον Gomar έμμεσα νομίζεις ότι αναφέρομαι σε σένα;

Αν δεις το θέμα ota update που ανέφερα ποιο πάνω έκανα edit με διόρθωση.

Ποιος σου είπε ότι βλέπω το 10% Failure 90% success.

Δεν πιανεις το νόημα.

Μου θυμίζεις πελάτες του στυλ. Θέλω anti-virus τώρα κ να είμαι ασφαλισμένος ως το κόκαλο. Ααα αποταν μου έβαλες το anti-virus το μηχάνημα αργεί. Ε βέβαια με 7 ετών μηχάνημα θέλεις word, Excel, pdf, Outlook, flash κ σελίδες όλες μαζί να κάνεις την δουλειά σου.

Δεν μας χτενιζεις ρε φιλαράκι δηλαδή;

Εγώ δε σου είπα ότι η Apple μαμοι κ είναι αλάνθαστη, αντιθέτως από το 2012 κ μετά η Apple ψοφάει και τις ανοίγουμε τον λάκκο σιγά σιγά.

Iphone δεν θα είχα στα χέρια μου αν πολλοί δεν είχαν iOS και ζητάνε πράγματα που με κλειστά μάτια κ χωρίς να έχω δείγμα στα χέρια μου και εμπειρία δεν μπορώ να δώσω. Αναγκαστικά αγόρασα με δικά μου λεφτά για να βοηθήσω την εταιρεία στους περίεργους πελάτες. Αλλά το Android με κέρδισε λόγο χρημάτων κ μετά την έκδοση 4 κ μετά. Και βρήκα την υγειά μου με το galaxy nexus κ Google ROM. Ούτε Samsung ROM κ μπούρδες ούτε LG που είχα κάνει έκλαιγα. Κ πέρασαν από τα χέρια μου σε 2 χρόνια 5 συσκευές Android.

Τέλος καληνύχτα.

*GNex*

Η (αναπάντητη) ερώτησή μου όμως έχει να κάνει με το αν σε προειδοποιεί η Apple ότι άμα περάσεις το iOS7 στο IP4 σου ΟΤΑ, υπάρχει ενδεχόμενο το τηλέφωνό σου να λαγκάρει και ότι πρέπει να το κάνεις format the Wizard way για να μην έχεις τα προβλήματα που αναφέρει το ArsTechnica.

Επίσημα δεν έχω δει πουθενά να γινεται αναφορα σε επιδόσεις. Στην υποστήριξη αναφέρεται το restore μονο αμα εχεις προβλημα στο update (κολλημα με itunes logo,restart loop,stuck apple logo κτλπ)

Η πρώτη αναφορά σε Android στην συζήτηση έγινε από μένα, όπου εξηγούσα ότι κακώς διέθεσε το iOS7 για το IP4 η Apple, μιας και δεν φαίνεται να του κάθεται καλά, σκηνικό που το είδα πριν από μερικούς μήνες με το Galaxy Ace 2 της γυναίκας μου και το JB 4.1 που το έκανε να σέρνεται.

Δε μπορώ παρα να συμφωνήσω πως δεν έπρεπε να βγει για 4ρι καθόλου, αλλά το έβγαλε που το έβγαλε τι διάολο μας κλείνει επίσημα την 6.1.3 δε το καταλαβαίνω αυτό όταν καλα-καλα σε 5ρια δεν παει όπως θα έπρεπε με δωράκια bugs που δεν υπήρχαν ποτέ σε iOS.

Για να το ξεκαθαρίσουμε. Οπως σε κάθε μεγάλο release iOS 4, 5, 6 υπάρχουν θέματα. Θυμάμαι 3g που έπαιρνε μόνο μέχρι 4.2.1 και είχε και θέματα και πάλι.

Ναι μπορεί να έχει Θέματα σε μερικούς αλλά σε γενικές γραμμές είναι καλύτερα από τι άλλες φορές. Κ δεν είναι πρώτη φορά που κάνει η Apple πειραματόζωα τους χρήστες.

Ορίστε και παράδειγμα να θυμηθούμε.

http://appletoolbox.com/2010/11/iphone-slow-after-ios-4-2-1-update-fixes/

Που κολάγαν τότε ακόμα και τα i4

Μου σκάνε και στο μυαλό κάτι 4.3.1, 2, 3, 4, 5

*GNex*

Όσοι έχουν 4 με 8gb έχουν θέματα με 16 και πάνω δεν υπαρχει θέμα το iOS 7 είναι κοντα 3gb λογισμικό ρε παιδιά.....η μνήμη φουλαρει!!ειδικα αν έχεις και πόσες φωτο και πόσες εφαρμογές,συν του οτι πααααρα πολλοί δεν ξέρουν ακόμα πως να κλείνουν τελείως τις εφαρμογές με αποτελεσμα να τρώει όλοι την ώρα ραμ και να κολλάει. Σε 4s 32ri πάντως παει σφαίρα.

Fanboy σημαίνει να παίρνεις ένα review και να προσπαθείς να αναποδογυρίσεις τα συμπεράσματά του, ελπίζοντας ο συνομιλητής σου είτε ότι δε μιλάει Αγγλικά είτε ότι δεν θα διαβάσει το review.

Δεν αναποδογύρισα κανένα συμπέρασμα. Διάβασες ένα πινακάκι και το κείμενο το εξέλαβες όπως θέλεις. Σου υπέδειξα ότι παρακάτω γράφει πως η φοβερή και τρομερή καθυστέρηση του 0.5-1.5'' στο άνοιγμα κάποιων εφαρμογών μπορεί να οφείλεται στα animations και κανείς δε μπορεί να γνωρίζει τον πραγματικό χρόνο και εσύ το αγνοείς και κρατάς μόνο το πινακάκι. Αυτό, είναι anti-fanboy.

Όσοι έχουν 4 με 8gb έχουν θέματα με 16 και πάνω δεν υπαρχει θέμα

Ορίστε μια εξήγηση. Εγώ έχω το 16άρι και δε μου κολλάει. Μήπως τα παράπονα είναι από 8ρια; Πριν γίνετε απόλυτοι, οφείλετε να το ψάξετε.

Το δικό μου 4αρι πάντως και άλλων 3 φίλων τα 4s είναι μια χαρά από το 7.0.1. Δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο τα giga στις μνήμες 32g έχω, καλά είμαι? :p Για το φίλο CmoS δεν κατεβαίνει τπτ αν δεν του πεις εσύ φίλε είτε είσαι στην πρίζα είτε στο wifi. Πιστεύω οτι σε γενικές γραμμές το IOS7 δεν έχει τόσα θέματα, άπλα ο κόσμος είχε συνηθίσει την αμεσότητα των άλλων IOS και τώρα τον ξενίζει λίγο αυτή η καθυστέρηση των ανιμε και γκρινιάζει. Όταν έχεις τον averange joe για πελάτη πρέπει να δεχτείς και την γρίνια του.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.