Jump to content

ADSL Φίλτρο ΟΤΕ? Πακιστανοί στα ΑΜ? ΤΙ??

papatsonis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

μιας και η πρώτη απόπειρα πριν ~12 μήνες κόντεψε να καταλήξει σε καυγά όταν είχα πάει στο τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ με την πιο κάτω εικόνα...

Id08fr0.jpg

ΓΙΑΤΙ είχα πριν "αυτό" και ΤΙ άλλαξε και έχω "αυτό" πλέον... και δεδομένου ότι λόγω επιστροφής στην Πάτρα, έχω πάλι "αυτό"

Rf6tCFV.png

Η "γάγγραινα" επεκτείνεται στα χαμηλά...

έχει κανείς τεχνικός/σχετικός ιδέα ΓΙΑΤΙ γίνεται αυτό..? είναι τα φίλτρα, που έλεγαν ότι είχαν μπει στις νέες καμπίνες για την VDSL?(αυτά φοβάμαι, γιατί δεν βλέπω αρμονικές ψηλότερα, ...άσχετα αν παρόλο που παίρνω από νέα καμπίνα, VDSL διαθεσιμότητα ακόμη δεν έχει..), είναι κανένας Ταλιμπάν, που εκπέμπει μέχρι την Καμπούλ??? ΤΙ ακριβώς? Να έχω μια ιδέα, πριν ξεκινήσω "2ο γύρο" με τον ΟΤΕ...

Θα σου έλεγα να μην κάνεις τίποτα γιατί μπορεί να γίνουν χειρότερα τα πράγματα από ότι είναι. Διάβασε παρακάτω αν δεν βαριέσαι...

Πάντως είσαι σε αρκετά καλά επίπεδα αν είσαι με ADSL ακόμα και τώρα ;)

Στα μέσα του Σεπτέμβρη είχα πάρει τηλέφωνο για γυρίσουν την γραμμή μου σε Fastpath. Ήρθε το πρώτο μήνυμα στο κινητό αλλά καμία διαφορά, πάλι τηλέφωνο, πάλι μήνυμα αλλά και πάλι καμία διαφορά.

Την τρίτη φορά τους είπα ότι έχω πάρει άλλες δύο φορές για αλλαγή της γραμμής μου σε Fastpath χωρίς απολύτως καμία διαφορά. Εεε και εκεί ήταν που έγινε το κακό. Από τα 14 που κλείδωνα είχα πέσει στα 12 με τα ίδια ping.

Πάμε πάλι τηλέφωνο στον ΟΤΕ για 4η φορά όπου μίλησα και με τεχνικό που μου άλλαζε profile για να δούμε που είναι καλύτερα. Τελικά καταφέραμε και κλείδωσε στα 13500 αλλά μετά από μερικά restart στο router πάλι στα 12. Ξανά τηλέφωνο στον ΟΤΕ την επόμενη μέρα όπου δεν βγήκε άκρη και πλέον η γραμμή μου δεν έχει κόφτη σύμφωνα με τον τεχνικό αλλά εξακολουθεί να κυμαίνεται στα ~12 τις περισσότερες φορές.

*Να επισημάνω επίσης ότι στο 4ο τηλέφωνο μου είπε ο τεχνικός ότι τα αρχικά profile 24αρας του ΟΤΕ είναι σε fastpath, γι'αυτό και δεν είδα καμία διαφορά.

Edit: Στην τρίτη εικόνα φαίνεται ότι δεν είσαι σε Fastpath ενώ στις άλλες δύο το αντίθετο. Αυτό θα με παραξένευε περισσότερο εαν δεν ζήτησες εσύ την αλλαγή.

Θα αυτοκτονήσω. Είμαι στα 9600 και ο άλλος έχει πρόβλημα επειδή είναι στα 20000!!!!???? :suicide2:

Χιουμοριστικά δες το papatsonis :) Οι ποιο πολλοί παίζουμε πολύ ποιο κάτω. Ίσως απλά να αυξήθηκαν οι συνδέσεις στην περιοχή σου. Και εγώ βλέπω να διολισθαίνει σιγά σιγά με τα χρόνια το bandwidth, απλά βαριέμαι να ασχοληθώ μαζί τους + δεν κάνω βαριά χρήση.

Θυμάμαι φίλο/γείτονα που είχε 24αρα 1-2 χρόνια πριν βάλω εγώ και κατέβαζε με 1,7-1,8...

Όταν έβαλα για πρώτη φορά εγώ είχε κατέβει στα 1,4 :nada:

Αλλά για να επανέλθουμε στο θέμα σου, αν θέλεις κάνε ένα τηλέφωνο και ζήτα αν μπορεί να γίνει κάτι με την ταχύτητα προτού όμως αρχίσουν και την πειράζουν και πιθανόν γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

[MENTION=30472]UltraB[/MENTION] Fastpath εξακολουθώ να είμαι ;), απλώς το Vigor 2700, δεν το δείχνει.

[MENTION=188]yanni[/MENTION] "χιουμοριστικά" το βλέπω εν μέρη, γιατί αλλιώς θα είχα γίνει πολύ "ιδιότροπος" στον ΟΤΕ. Όχι δεν αυξήθηκαν ξαφνικά οι συνδέσεις, και όταν το είχα πρώτο παρατηρήσει ON-OFF φάση ήταν.. Και ξανατονίζω, δεν με απασχολεί που έχασα 4mbit (γιατί πρίν το OFF συνδεόταν 24576...) αλλά το ότι κανείς στον ΟΤΕ (στο Τεχνικό τμήμα της Πάτρας τουλάχιστον..) ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ να εξηγήσει ΓΙΑΤΙ συμβαίνει αυτό.. Αν είναι λόγω της οδηγίας της ΕΕΤΤ για να μην έχει crosstalk με τις VDSL (χαμηλά στο φάσμα όμως..? ;)) OK, c'est la vie... , αλλά αν είναι οτιδήποτε άλλο όμως... να μην το βλέπουν σαν "πωωω έπεσε από τα 24 στα 20 και μας τα έχει κάνει τσουρέκι..", αλλά να κοιτάξουν μπας και γίνεται "ΟΝ" όσο εν ριπή, έγινε "OFF" ;), στην τελική ΔΕΝ μου το χαρίζουν το μηνιαίο πάγιο της γραμμής, τους το χρυσοπληρώνω μάλιστα (σε σύγκριση με τους εναλλακτικούς..)

Προσωπικά πιστεύω ότι δύο πράγματα ισχύουν:

1. Γεμίζουν τα DSLAM, οπότε είναι λογικό να πέφτει η ταχύτητα

2. Μας τις κατεβάζουν επίτηδες, γιατί δεν έχουν bandwidth να δώσουν, κοινώς, βγάζουν από τη μύγα, ξύγκι.

Σύμφωνα με το νόμο, αν η απόδοση της γραμμής είναι κάτω από το 50% της ονομαστικής, δηλαδή 11.9Mbps, είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν φθηνότερο πακέτο. Παλαιότερα υπήρχαν πακέτα των 8mbit αν θυμάστε, αλλά ως δια μαγείας, εξαφανίστηκαν από όλους τους παρόχους. Τώρα, η μόνη επιλογή για φθηνότερο είναι τα 2, όπου φυσικά κανείς δεν το επιλέγει, εκτός αν συγχρονίζει στα 2.5 και πληρώνει για 24. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, έχουν κάνει τις μαϊμουδιές τους για να μας αποτρέψουν. Πχ, στα πακέτα των 2mbit δε δίνουν απεριόριστη ομιλία, δε δίνουν πακέτο τη Nova, κλπ. Στην ουσία δηλαδή, η μόνη εναλλακτική είναι να αλλάξεις πάροχο, ελπίζοντας για κάτι καλύτερο. Επειδή δε, μετά από 2-3 αλλαγές, θα καταλήξεις στον πΟΤΕ, θεωρώντας ότι αυτός δεν έχει προβλήματα, εντελώς λάθος φυσικά όπως αποδεικνύεται συνεχώς, το όλο πανηγύρι, αυτόν ωφελεί στην ουσία.

[MENTION=172]papatsonis[/MENTION] Χιουμοριστικά εννοούσα να δεις την πρώτη γραμμή στο post μου. Από εκεί και πέρα αν νιώθεις ότι ο ΟΤΕ δεν σου συμπεριφέρεται σωστά ως πελάτη, βάρα τους στο κεφάλι. Όπως λες, τους πληρώνεις, δεν σου κάνουν χάρη.

[MENTION=173]Wizard![/MENTION]

1. λογικό μεν αυτό που λες, αλλά θα έπρεπε να βλέπω επίπτωση λόγω crosstalk, στο πάνω άκρο του φάσματος(???), εγώ βλέπω χαμηλά, ενώ η εξασθένιση ακόμη και στα 2MHz είναι ελάχιστη.

2.Ναι τέτοια "περίεργα" έχω παρατηρήσει ΚΑΙ στον ΟΤΕ... να έχω κλειδώσει εκεί που δείχνω και να βλέπω download 1,2-1,5 από τον ftp του ΟΤΕ, όπου μετά από "reset της πόρτας" σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του 13888, επανερχόταν η ταχύτητα..

Εγω εχω μετα βιας 6 και πληρωνω για 24..λετε αν τους τσιτωσω λιγο να με χωσουν σε κανα 8αρι προγραμμα??[MENTION=173]Wizard![/MENTION] αυτο με το μισο της αποδοσης ισχυει ετσι??να το χρησιμοποιησω σαν επιχειρημα

Πάντως η HOL δίνει 6Mbps και η Cyta δίνει 4. Με χαμηλότερο ονομαστικό πακέτο μπορείς είτε να γλιτώσεις χρήματα, είτε να έχεις περισσότερες παροχές (πχ δωρεάν λεπτά τηλεφωνίας).

Για το θέμα μας, φοβάμαι ότι δεν έχω καμιά καλύτερη ιδέα απ' όσες έχουν ήδη ακουστεί.

Στο τμήμα του φάσματος που έχεις βύθιση παίζουν οι 2αρες πάντως.

Sent from my Nexus S using Tapatalk 2.

Στο τμήμα του φάσματος που έχεις βύθιση παίζουν οι 2αρες πάντως.

Sent from my Nexus S using Tapatalk 2.

Αυτό ακριβώς..;) , πριν λίγο διάβαζα πρώτη φορά για DPBO από την απάντηση του billybiros στο adslgr, ψάχνοντας λίγο στο google βρήκα αυτό και αυτό, όπου πολύ απλά... πρέπει να λέω και ευχαριστώ.. που είμαι τόσο μακρυά από το κέντρο..(και οι γραμμές των εναλλακτικών που συνδέονται με Α/Κ Κων/λεος πιάνουν μαξ 3mbit../ESEL 60db++) => το DPBO είναι τόσο λίγο.. ;)

Αυτό ακριβώς..;) , πριν λίγο διάβαζα πρώτη φορά για DPBO από την απάντηση του billybiros στο adslgr, ψάχνοντας λίγο στο google βρήκα και αυτό, όπου πολύ απλά... πρέπει να λέω και ευχαριστώ.. που είμαι τόσο μακρυά από το κέντρο..(και οι γραμμές των εναλλακτικών που συνδέονται με Α/Κ Κων/λεος πιάνουν μαξ 3mbit..) => το DPBO είναι τόσο λίγο.. ;)

Το Κων/λεως ειναι πικτρα, πλεον οι περισσοτεροι στη περιοχη παιζουν με 2αρες, η περιοχη ειναι τιγκα στους φοιτητες και η πλειοψηφια παιζει με απλη 2αρα και fast path ισα ισα για να παιζουν παιχνιδια.

Αντιθετα για να βλεπει και ο [MENTION=188]yanni[/MENTION]η αλλη μερια ειναι αδεια, εγω παραλια κλειδωνω 10+mbps με snr 6 και att 45 και αμα κατεβασω στο snr παει μεχρι και 12-12,5.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.