Mrdalakan Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2013 Γεια σας παιδια,εβαλα σημερα το SpeedFan για να τσεκαρω γενικοτερα τις θερμοκρασιες του υπολογιστη και θα ηθελα να ρωτησωαν η θερμοκρασια της καρτας γραφικων (Sapphire Radeon HD6950 2GB) μου σε idle καταστασεις (58ºC με 28% λειτουργια ανεμιστηρα καρτας ) ειναι λογικη. Εμενα μου φαινεται αρκετη η θερμοκρασια για idle. Την καρτα την εχω περιπου 1,5 χρονο και γενικοτερα δεν εχω παιξει και πολλες φορες παιχνιδακια.Επισης μου προτεινετε κανενα προγραμμα με το οποιο θα μπορω να βλεπω θερμοκρασιες καρτας αλλα και να ρυθμιζω την ταχυτητα του fan της?Ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μοκου Οκτώβριος 5, 2013 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 Το ιδιο εχω και εγω με 5870! Μια χαρα εισαι φιλε μ! Αν θες κανεβασε το cpu-z και δες τις θερμοκρασιες σου! Αλλα εισαι οκ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrdalakan Οκτώβριος 5, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 Α παλι καλα, αγχωθηκα . Απλα προετοιμαζομαι για oc (cpu gpu και μνημες) σιγα σιγα και τσεκαρω θερμοκρασιες κ.τ.λ μην γινει καμια στραβη και χασουμε τιποτα... Το CPU-Z δεν μου δειχνει θερμοκρασιες απο gpu. Ευχαριστω πολυ φιλε μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Οκτώβριος 5, 2013 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 Τις μνήμες μην τις πειράζεις. Ούτε όφελος θα έχεις (κανένα όμως) και είναι και ο νο 1 παράγοντας αστάθειας. Cpu αν έχεις >= phenom x4 ή i3 sandy επίσης μην τον πειράζεις κατά τη γνώμη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrdalakan Οκτώβριος 5, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 Πρεπει να κανω ενα edit το account μου για να φαινεται το συστημα μου. Εχω εναν ι7 950 Βloοmfield.Θα ποσταρω αυτες της μερες αποτελεσματα απο το oc.Ευχαριστω Trexx! Θα το εχω στα υποψην μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μοκου Οκτώβριος 5, 2013 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 Το ιδιο εχω και εγω με 5870! Μια χαρα εισαι φιλε μ! Αν θες κανεβασε το cpu-z και δες τις θερμοκρασιες σου! Αλλα εισαι οκ!GPU-Z sorry!!! το cpu-z το λεει και η λεξη...ειναι για cpu!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Οκτώβριος 5, 2013 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 κατεβασε το msi afterburner.απο εκει θα φτιαξεις και προφιλ για τον ανεμιστηρα.τις θερμοκρασιες σε idle δεν τις λες λιγες.εχεις σκεφτει ανοιγμα και ανανεωση της παστας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrdalakan Οκτώβριος 5, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 Το σκεφτηκα και αυτο, απλα δεν το ανεφερα γιατι ειπαν πιο πανω οτι ειναι οκ. Εχω μια απο την arctic-cooling, την mx-2 που την χρησιμοποιω για την cpu, πιστευω να κανει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkaL- Οκτώβριος 5, 2013 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 Τις μνήμες μην τις πειράζεις. Ούτε όφελος θα έχεις (κανένα όμως) και είναι και ο νο 1 παράγοντας αστάθειας. Cpu αν έχεις >= phenom x4 ή i3 sandy επίσης μην τον πειράζεις κατά τη γνώμη μου. Καιρό έχω να γράψω κάτι πάνω στις απόψεις σου λοιπόν πάμε ας ξεκινήσουμε απο τον i3 sandy, τι overclock να κάνει? το bclk απο 100 στα 103 ? λογικό να μην μιλάμε καν για overclock, τώρα αν είχε κανα phenom 2 x4 955 c3 step και τον είχε απο 3.2Ghz στα 4.1Ghz με αέρα δεν θα είχε κέρδος ? ίσα ίσα που σε αυτή την κατηγορία κάνει την διαφορά το Overclock γιατί πιάνεις επιδόσεις πολύ καλύτερων και νέων cpu. Όσο για τις μνήμες συμφωνώ στην αστάθεια αλλά αν η Mobo του τις τρέχει στα 1333 στο auto γιατί να μην πάει παραπάνω να φτιάξει και τα timmings, οτι πάρει τζάμπα είναι. Ο i5 950 Mrdalakan λογικά με καλό αέρα θα πιάσει 4100mhz+ και πρίν τσεκάρεις την πάστα στην κάρτα σου δες πρώτα μήπως έχει σκόνη να την καθαρίσεις. Ps. Δεν έχω κάτι μαζί σου Trexx αλλά οι απόψεις μας είναι διαφορετικές !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Οκτώβριος 5, 2013 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 Δεν είναι οι απόψεις μας το πρόβλημα, απλά εγώ έχω πάρει διαζύγιο από την μιζέρια. Στο εύχομαι και σένα. Δεν είναι οικονομικό το θέμα, ψυχολόγικό είναι. Βλέπετε i3 και αγιριεύευστε όλοι. Θέλετε να σας πούμε ότι έχετε i7; οΚ, i8 έχετε. ΥΓ. Προφανώς το o/c του cpu φαντάζομαι ότι θα το έκανε για την gpu όχι για άλλες εργασίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrdalakan Οκτώβριος 5, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 SkaL- απο σκονη ειμαστε καλα, την καθαρισα πριν απο λιγες μερες. Οποτε προτεινετε να αλλαξω μια παστα?Οσο για το oc θα αρχισω με την cpu θα ανεβασω το bclk. Στοχος 150ΜHz για αρχη. Θα πειραματιστω λιγο με τις τασεις QPI/VTT και θα βαλω και κανενα Ιntelburntest να τρεξει. Προς το παρον οχι πολλα πολλα γιατι δεν εχω και λεφτα και ο αερας ειναι ακομα μαμα. Για να δουμε με μαμα αερα μεχρι ποσο θα παει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CmoS Οκτώβριος 5, 2013 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 Δεν ειναι τραγικες οι θερμοκρασιες της 6950 σου για 250Mhz idle. αλλα δεν ειναι και χαμηλες.Η 6970 μου(reference ψυκτρα που εχει να καθαριστει απο το 2010?) εχει 47c° (μετα απο ωρα χρησης τωρα) με 25% auto-fan.Στα 35% πεφτει 38-39c°Ισως να βελτιωσεις τη ροη αερα.Για θερμοκρασιες εγω εχω το realtemp που δειχνει και της καρτας μαζι με cpu στο taskbar. Fan απο catalyst. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkaL- Οκτώβριος 6, 2013 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2013 Η 6950 είναι από μόνη της περισσότερο ζεστή από την 6870, είχα και εγώ μια 6950 1GB με unlock τα extra shaders και οι θερμοκρασίες ήταν εκεί γύρω, ελάχιστα παρακάτω αλλά ήταν πάντα με ανοιχτό κουτί. Για μένα σε πρώτη φάση κοίτα να την ξεκλειδώσεις και μετά άρχισε το oc. Ποιό μοντέλο 6950 έχεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris92 Οκτώβριος 6, 2013 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2013 58 βαθμους σε idle κατασταση μου φαινεται υπερβολικο.Εχω και εγω την sapphire 6950 1gb ξεκλειδωτη σε 6970,και αυτη τη στιγμη που γραφω εχει 39 βαθμους(προφανως σε idle) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Οκτώβριος 6, 2013 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2013 Καλύτερα να φτιάξεις ένα fan profile στο MSI Afterburner. Σε idle έχω 36C με 43%fan rpm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papakitou Οκτώβριος 6, 2013 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2013 ΚαλησπεραΠοια εκδοση 6950 εχεις?Η μετρηση ειναι με ανοιχτο κουτι?Βαλε μια φωτο απο το εσωτερικο να δουμεΓια μενα ειναι πολυ. 42 εχω αυτη τη στιγμη με ανοιχτο κουτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrdalakan Οκτώβριος 6, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2013 Το κουτι ειναι κλειστο.42 με ποσο %fan rpm?Να επιχειρησω να αλλαξω μια παστα στην gpu και μετα να κανω και ενα profil με το msi afterburner? Οπως εγραψα πιο πανω, εχω μια παστα arctic-cooling mx-2. Καλη δεν ειναι?[MENTION=9888]Papakitou[/MENTION]:Απο fans εχω ακομα αυτα που ειχε μεσα το κουτι. Δλδ ενα πισω, ενα μπροστα και ενα πανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mrdalakan Οκτώβριος 6, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2013 [MENTION=103]hurin[/MENTION]: Λογικα με 43%fan rpm θα εχεις αρκετο θορυβο απο την καρτα γραφικων.Τσεκαρα ξανα θερμοκρασιες. Ειμαι στους 57°C με 28%fan rpm.Γενικοτερα ρε παιδια ποια προγραμματα προτεινετε για να ρυθμιζω τα fans απο το pc, cpu και οτι αλλο περιφερειακο εχει που ειναι συνδεμενο στην mobo. Της Asus το Ai Suite που εχει ενσωματωμενο το fanexpert δεν μου πολυ αρεσε. Μετα υπαρχει το speedfan και για την καρτα γραφικων αυτο απο την msi.Τωρα επειδη δεν βλεπω να αλλαζουν οι θερμοκρασιες της καρτας σε idle, προτεινω να βαλω παστα και να δω κατα ποσο θα αλλαξει, προς το καλυτερο ελπιζω, η θερμοκρασια της.Τωρα για οc, αρχικα ας πιαστω με την cpu και μετα βλεπω για την καρτα. Σιγουρα παντος αξιζει να την παω 6970. Καποια στιγμη θα το κανω.Εκανα ενα προφιλ που ξεκιναει με 30% απο [0 45°C] και φτανει 40% μεχρι και του 60°Cidle: 34% και 51°C Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.