Jump to content

Μεταφορά router από την μια άκρη του σπιτιού στην άλλη

UltraB

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά, θέλω να μεταφέρω το router από την μια άκρη του σπιτιού στην άλλη.

Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε δωμάτιο πάνω στο κουτί του υπολογιστή και θέλω να το μεταφέρω στο σαλόνι όπου είναι η τηλεόραση καθώς και οι περισσότερες συσκευές που συνδέονται ασύρματα σε αυτό.

Η ευκολότερη λύση που μου έρχεται στο μυαλό είναι με Powerline. Έχετε να προτείνεται κάτι άλλο σαν περισσότερο γνώστες επί του θέματος ;

Επίσης:

1) Θα χρειαστώ ένα ή δύο powerline ;

2) Έχουν τίποτα παρεμβολές, μείωση ταχύτητας κτλ ;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Εξαρτάται. Τα powerlines τα βρίσκεις και σε ζευγάρι και σε κομμάτι. Θα χρειαστείς προφανώς δύο.

Εξαρτάται τι router είναι. Αν μιλάμε για το κλασσικό modem/router που δίνει internet δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αν είναι κάνα gigabit router και έχεις NAS ή δικτυακούς σκληρούς τότε να περιμένεις πτωση στην ταχύτητα του δικτύου. Το τι ταχύτητα θα σου δώσουν τα powerlines πέρα από τον τύπο τους εξαρτάται και από την ηλεκτρολογική κατάσταση του σπιτιού. Απέφυγε να βάλεις τα powerlines πάνω σε πολύπριζα.

Το θέλω κυρίως για μεταφορά internet (Max 15Mbps), δεν έχω προς το παρόν NAS, διαδικτυακούς σκληρούς ή κάτι παρόμοιο. Άρα μιλάμε για κλασσικό modem/router.

Να αγοράσω 2 τέτοια ή να δώσω κάτι παραπάνω για κάποιο διαφορετικό ;

Να σημειώσω ότι δεν έχω ασχοληθεί και δεν γνωρίζω τι διαφορά μπορεί να έχει αυτό με ένα τον 30-40-50€ πέρα από την μέγιστη ταχύτητα.

* Το ΤΑΦ θεωρείται πολύπριζο, έτσι ; :unsure:

Αμα το θες απλα για internet εισαι οκ απλα να εχεις στο μυαλο σου οτι μερικα powerline δεν παιζουν πανω σε πολυμπριζα αν σε περνει δωσε κατι παραπανο και παρε ενα set ιδιας μαρκας να εισαι καλυμενος γιατι μπορει σε λιγο καιρο να θες να καρφωσεις κανενα NAS πανω

Γράφεις ότι "οι περισσότερες συσκευές βρίσκονται στο σαλόνι". Αυτό που θες να αγοράσεις δίνει μόνο μία έξοδο. Θα χρειαστείς άρα και κάποιο switch για να συνδέεις επιπλέον συσκευές.

Τι συσκευές έχεις στο σαλόνι; Συνδέονται ενσύρματα ή ασύρματα;

Μία άλλη λύση που έχεις είναι η αγορά ενός repeater που σου δίνει ασύρματο δίκτυο σε όλο το σπίτι αλλά και 3-4 ενσύρματες πόρτες στο σαλόνι. π.χ. κάτι τέτοιο

Για να σε βοηθήσω αυτό που θέλω να κάνω είναι:

Να μεταφέρω το router στο σαλόνι, και από το router να πάρω μια πόρτα όπου θα πηγαίνει στο 1ο Powerline και από εκεί στο 2ο όπου θα είναι συνδεδεμένο με το PC.

Άρα το repeater θα είναι περισσότερη ακτινοβολία που δεν χρειάζομαι προς το παρόν.

1j64.png

είχα και εγώ τον ίδιο προβληματισμό κατέληξα στο ποιο απλό το router στο σαλόνι και στο pc μια κάρτα δικτύου wifi

επαρκεί μια χαρά για browsing και downloading, όταν παίζω online games συνδέω το καλώδιο για 2-3 ώρες

αν οι ανάγκες σου είναι μονο internet Max 15Mbps όπως αναφέρεις και δεν έχεις nas η παίζεις online games συχνά ίσως η καλύτερη λύση να είναι κάρτα δικτύου WIFI επαρκεί και με το παραπάνω για browsing και downloading

στην περίπτωση μου ήθελα να ξεφορτωθώ το μόνιμο καλώδιο γιατί είχα μεταφέρει το router στο σαλόνι

σκέφτηκα την λύση του power line αλλα χρειάζεται από ότι ξέρω μια μπρίζα αποκλειστικά κάθε PL συσκευή χωρίς οτιδήποτε άλλο συνδεμένο

χρειαζόμουν ένα ethernet καλώδιο από το router σε μια άλλη ελεύθερη μπρίζα του σαλονιού γιατί στην μπρίζα κοντά στο router είναι συνδεμενα router, τηλέφωνο και WIFI εκτυπωτής και στο δωμάτιο πάλι κάτι ανάλογο γιατί κοντά στην πρίζα που είναι το pc είναι συνδεμένο το pc με όλα τα παρελκόμενα

εσύ γνωρίζεις καλύτερα τις ανάγκες σου και τον χώρό σου, αναφέρω το παραπανω σαν παράδειγμα σε παρόμοιο θέμα που είχα και εγώ πρόσφατα

Δεν είναι κακή ιδέα αλλά προτιμώ το ενσύρματο που θα είναι και μόνιμο ;)

Αν αγοράσω αυτά εδώ θα κάνω την δουλειά μου ; Επίσης γιατί μερικά γράφουν από δίπλα Starter Kit ;

Τέλος αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για κάποια με AC Pass Through όπως αυτά εδώ ;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.