paris_rx8 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5, 2013 Δέν μπορώ να βγάλω καμιά άκρη,έχω κάνει 3 φορές format κ πάλι δέν μπορώ να καταλαβω γιατι γίνεται αυτό... Ενώ κάνω το format στον ssd κ έχω τους 2 x 640 Gb πάνω στην μητρική sata2_0/sata2_1 κ στο πρωτο bootarisma μου βλέπει κ τους 2 σαν έναν χωρίς όμως να τον ανοίγει καθώς δέν υπάρχουν τα driver για το raid.Με το που περάσω τον rst driver της intel οπως έκανα κ στο x58,εξαφανίζεται τελείως ο δίσκος μέσα στο computer. Ενώ στο disk management τον βλέπει κ με ρωτάει να κάνω initialize disk μόλις επιλέγω mbr (master boot record),μέντολες..... Θα παρακαλούσα για μιά βοήθεια καθώς ήμουν στο x58 για πάνω απο 5 χρόνια κ δέν έχω ιδέα τί γίνεται στο x79... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 5, 2013 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 Το RAID σου με τους 640αρηδες έχει DATA μέσα που δεν θέλεις να χάσεις;Τι μητρική έχεις και σε ποιες θύρες έχεις συνδεδεμένους τους δίσκους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Οκτώβριος 5, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 Δυστυχώς για μένα έχει πολύ υλικό μέσα το raid...Μητρική asrock x79 extreme4 έχω κ οι θύρες που είναι πάνω το raid είναι οι sata2_0 κ sata2_1...Τον 840 pro κ το dvd-r τα έχω σε sata3....Σε κινήσεις απελπισίας (βάλε/βγάλε sata - απο ahci/raid κ απο raid/ahci στο bios),το raid δούλεψε κανονικά με αποτέλεσμα όμως να μήν ξέρω τί θα κάνω άν το ξανακάνει κ πως φτιάχνεται σε μελλοντικό format.Δέν έχω ιδέα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Οκτώβριος 5, 2013 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 μια λύση υπάρχει αποθήκευση δεδομένων,και ποτέ raid 0 σε μηχανικούς δίσκους !! σε ssd δεν ξέρω, δεν εχω δοκιμάσει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_rx8 Οκτώβριος 5, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 Βασικά έχω ήδη χάσει μια φορά πολλά data στο raid0 καθώς είχε γίνει ο δισκος corrupted (raw)...Αλλα μετά απο αυτό που έπαθα κ χθές μάλλον ήρθε η ώρα για έναν μεγάλο sata3 μηχανικό για τα δεδομένα μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Οκτώβριος 5, 2013 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 Εγώ λέω "ποτέ raid".Τελείως άχρηστο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.