Jump to content

Υπερχρονισμός 6950 1GB | ποτέ ξανά XFX

Myralis

Recommended Posts

Μου εξηγεις λιγο το σκεπτικο των ολων αλλαγων??

Κανεις ολα αυτα ...ωστε?

Κανεις ενα ψυχικο να ανεβασεις καπου το bios σου?

ΠΑτα μια την "καρτα" απο το gpuz..(στη σειρα διπλα απο το bios version)

(δε θα σου δωδω τιποτα να φλασαρεις...απλα να δω θελω.)

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply
Μου εξηγεις λιγο το σκεπτικο των ολων αλλαγων??

Κανεις ολα αυτα ...ωστε?

Εσύ δεν μου είπες, να δοκιμάσω κάπως να μην έχω τα ρολόγια της μνήμης να ανεβοκατεβαίνουν, γιατί μπορεί αυτό να δημιουργεί το πρόβλημα μου;

Ακόμα και να μην φταίει αυτό, το πρόβλημα είναι ότι στα παιχνίδια λειτουργεί μια χαρά σε idle και ταινίες κάτι πάει λάθος, οπότε το φτωχό μου μυαλό θέλει να δοκιμάσει να υπερχρονίσει την κάρτα σε idle για αρχή - σε ταινίες μετά- να δω αν αυτό φταίει.

Ναι ακούγεται περίεργο, όσο περιέργη είναι η όλη ιστορία τώρα, όπως και πριν 1.5 χρόνο που είχα τα ίδια...

Κανεις ενα ψυχικο να ανεβασεις καπου το bios σου?

Cayman.rar

Sorry που επεμβαίνω με offtopic αλλά αυτό με την εγγύηση της κάρτας με προβλημάτισε...

Δηλαδή για τη συγκεκριμένη XFX η εταιρία διαφημίζει οτι έχει lifetime warranty και οι εκπρόσωποι της εταιρίας από την άλλη λένε οτι έχει 2 χρόνια εγγύηση;

Ή κάτι δεν πάει καλά εδώ, ή υπάρχει σοβαρό θέμα αξιοπιστίας της εταιρίας...

Πάντως προσωπικά μόνο σε μνήμες έχω δει lifetime warranty

Sorry που επεμβαίνω με offtopic αλλά αυτό με την εγγύηση της κάρτας με προβλημάτισε...

Δηλαδή για τη συγκεκριμένη XFX η εταιρία διαφημίζει οτι έχει lifetime warranty και οι εκπρόσωποι της εταιρίας από την άλλη λένε οτι έχει 2 χρόνια εγγύηση;

Ή κάτι δεν πάει καλά εδώ, ή υπάρχει σοβαρό θέμα αξιοπιστίας της εταιρίας...

Πάντως προσωπικά μόνο σε μνήμες έχω δει lifetime warranty

Όχι, η XFX δίνει lifetime warranty σε κάποια προϊόντα της, δεν ξέρω ποια, και το site της δεν δουλευει καλά να μου πει σε ποια προιόντα της. Νομίζω πως κάπου κάποιος έγραφε ότι έδινε lifetime warranty σε κάποιες κάρτες γραφικών, αλλά δεν στάθηκα σε αυτό.

Τόσο το κατάστημα όσο και η XFX μου είπαν ότι σε αυτή την κάρτα δίνουμε 2 χρόνια.

Ακόμα και να μην φταίει αυτό, το πρόβλημα είναι ότι στα παιχνίδια λειτουργεί μια χαρά σε idle και ταινίες κάτι πάει λάθος, οπότε το φτωχό μου μυαλό θέλει να δοκιμάσει να υπερχρονίσει την κάρτα σε idle για αρχή - σε ταινίες μετά- να δω αν αυτό φταίει.

Ναι ακούγεται περίεργο, όσο περιέργη είναι η όλη ιστορία τώρα, όπως και πριν 1.5 χρόνο που είχα τα ίδια...

Η καρτα σου εχει 4 καταστασεις.

Οταν εισαι win..και σερφαρεις εναλλασονται σχεδον μονιμα μεταξυ 2.(μια στο μυριο να μπει και τριτη..αλλα αν δεν την εχω διπλα μου να δω ..δε το ξερω.)

Οταν παιζεις παιχνιδια μπαινει σε αλλη κατασταση διαφορετικη των προηγουμενων δυο.

Θεωρω -παντα υποψια ετσι- οτι κατι παιζει στα 2 πρωτα states.(στην εναλλαγη αυτων).

Οποτε σε οτι κανεις ..θα πρεπει να ταιριαξεις τα 2 ρολογια @ιδλε και @ταινιες (μονο στις μνημες αυτο.)

Εναλλακτικα..φτιαξε προφιλ με καποιο προγραμμα στο οποιο θα εχεις ορισει συχνοτητες και δεν θα υπαρχει εναλλαγη καταστασεων αν δεν αλλαξεις προφιλ.(ειχα δουλεψει το ati tray tools για αυτο το πραμα καποτε).

Πχ ενα win με 450c-800m και ενα games 800c-1250m

(c για τον πυρηνα και m για την μνημη).

Τα νουμερα τυχαια..αναλογα την ορεξη καταληγεις σε αυτα που βολευουν και δεν σε προβληματιζουν απο θερμοκρασιες /χρηση σε ταινιες..

Υποθετω οτι και μονο με τη αλλαγη απο 250 σε 1250 διορθωνεις το προβλημα μιας και ειναι η κοινη συχνοτητα για ολα τα states.To oτι ανεβαινει η συχνοτητα στον πυρηνα μαλλον εχει να κανει με αλλο πραμα..και καλο θα ηταν να μη μπω στη διαδικασια να υποθεσω : p

Άμα έχει πολλαπλές εισόδους το μόνιτορ σου, σύνδεσε το αλλη μία φορά. Ή βρες ένα 2ρο μονιτορ για δοκιμή.

Η κάρτα ανεβάζει ρολόγια από μόνη της όταν έχεις συνδεδεμένα 2 μονιτορ. Δε σου λέω για μόνιμη λύση, απλά να δεις άμα πραγματικά φταίει αυτό.

Συγνωμη για την παρεμβαση ΝTG.

Feature name="CoreClockTarget_0"

Property name="Want_0" value="40000" note: previous value should be "15700"

Feature name="MemoryClockTarget_0"

Property name="Want_0" value="90000" note: previous value should be "30000"

Με κανενα προγραμμα δεν μπορεις να επεμβεις στα states 00, 01, 02 παρα μονο με bios editor (η επεμβαση στο xml profile με τους νεους drivers δεν λειτουργει)

StableLow.rar

Ορίστε αυτό που έχω τώρα, αλλά όπως είπα πριν και περιέγραψα ακόμη πιο πριν, δεν δουλευει πολύ σωστά.

Σε idle έχω 700/250 όπως πρέπει, σε ταινίες 1250/500 όπως δεν πρέπει, και σε παιχνίδια 1250/800 όπως πρέπει.

Επίσης το core clock ανεβοκατεβαίνει μεταξύ 250-800 όταν σερφάρω το νετ κτλ (παραμένει στα 250 αν δεν κανω κάτι σημαντικό)

κανονικα πρεπει σε ταινιες να παιζει 1250-500..

Εκτος αν αλλαξες κατι και πιστευεις οτι δεν πρεπει..

Αν ναι..ή δεν αλλαξες το σωστο..ή θα πρεπει να κανεις και αλλες αλλαγες.

(κατσε να δω και το xml)

edit

[MENTION=2868]Myralis[/MENTION]

κατα τυχη εχεις και το αρχικο xml?

Η θυμασαι ακριβως τι και που και ποσα αλλαξες?

(προτιμω το αρχικο παντως:p)

Πριν γραψω κατι αλλο ..εχεις προσεξει ποτε πηγαινει 400-700?

Γενικα τα οσα εχεις δει..νορμαλ ειναι..και το 80αρι στη θερμοκρασια που ειδες και τον fan@47% ..και αυτο νορμαλ..(μετα τους 80 σπρινταρει το ανεμηστηρακι..απο οτι βλεπω @ bios+xml

edit

[MENTION=2868]Myralis[/MENTION]

κατα τυχη εχεις και το αρχικο xml?

Η θυμασαι ακριβως τι και που και ποσα αλλαξες?

(προτιμω το αρχικο παντως:p)

Πριν γραψω κατι αλλο ..εχεις προσεξει ποτε πηγαινει 400-700?

Γενικα τα οσα εχεις δει..νορμαλ ειναι..και το 80αρι στη θερμοκρασια που ειδες και τον fan@47% ..και αυτο νορμαλ..(μετα τους 80 σπρινταρει το ανεμηστηρακι..απο οτι βλεπω @ bios+xml

Το original .xml είχε τις τιμές που έβαλα πριν

-S|Mem clock | Core Clock | Core Power

1| 150 | 250 | 900

2| 1250 | 500 | 1000

3| 1250 | 800 | 1100

και δεν έχω αλλάξει τίποτα άλλο.

Όχι δεν έχω προσέξει κάτι συγκεκριμένο, αυτή την στιγμή πάντως χορευει..

B4NVWOK.jpg

Γενικά, το κάνει όταν δεν είμαι σε τελοίως ίdle (idle είμαι όταν ΔΕΝ έχω κάτι να κουνιέται στην οθόνη)...

Tα παντα ολα δουλευουν ετσι οπως πρεπει και τα εχεις βαλει να δουλευουν.:p

Εν ολιγοις...

(oτι δεν καταλαβεις ρωτα)

η καρτα σου εχεις 4 διαφορετικες ρυθμισεις για συχνοτητες.(ετσι ειναι στο bios μη τρομαξεις).

Τωρα για καθε περισταση ,εστω P-state (ας το πουμε ετσι) ...

Oταν bootareis ..χρησιμοποιει μια εξ'αυτων.

Στα win χρησιμοποιει 3 εξ'αυτων (η μια ειναι κοινη με το boot..οταν δουλευει @full)

Οταν βλεπεις ταινιες εχει 2 επιλογες με μια να ειναι κοινη με τα "win" και η αλλη ειναι η 4η που δεν εχεις δει πουθενα.(ισως φανει σε καμμια δυσκολη ματροσκα 1080)

Γενικα το uvd (οτι εχει σχεση με αναπαραγωγη ταινιας) δε εχει σχεση με τη προηγουμενη σειρα..και δεν μαλλον δεν μπορεις να το επηρεασεις απο το xml.(δεν ξερω αν ειναι κλειδωμενο ή κατι αλλο)

Υπαρχει και μια 4η κατασταση ..που δεν ξερω αν χρησιμοποιειται καπου..αλλα ειναι ιδια με την uvd.(στο bios την εχει σαν "unknown")

Για να σε δυσκολεψω λιγο επειδη μαλλον το καταλαβες..για καθε P-state αναλογουν 3 modes (low-medium-high...μη τα μπερδεψεις με συχνοτητες..καμμια σχεση..)

Αυτα αναλογα πως εχουν οριστει μπορει να ειναι ιδια ειτε διαφορετικα.

Πχ στο boot και τα 3 mode δουλευουν στις ιδιες ρυθμισεις ..τις μεγιστες συχνοτητες.

Αντιστοιχα στα αλλα P-states..(δε νομιζω να χρειαζεται αναλυση παραπανω).

Εν ολιγοις μην απορεις για οτι βλεπεις να ¨"κουνιεται".:p

Tα παντα ολα δουλευουν ετσι οπως πρεπει και τα εχεις βαλει να δουλευουν.:p

Εν ολιγοις...

(oτι δεν καταλαβεις ρωτα)

η καρτα σου εχεις 4 διαφορετικες ρυθμισεις για συχνοτητες.(ετσι ειναι στο bios μη τρομαξεις).

Τωρα για καθε περισταση ,εστω P-state (ας το πουμε ετσι) ...

Oταν bootareis ..χρησιμοποιει μια εξ'αυτων.

Στα win χρησιμοποιει 3 εξ'αυτων (η μια ειναι κοινη με το boot..οταν δουλευει @full)

Οταν βλεπεις ταινιες εχει 2 επιλογες με μια να ειναι κοινη με τα "win" και η αλλη ειναι η 4η που δεν εχεις δει πουθενα.(ισως φανει σε καμμια δυσκολη ματροσκα 1080)

Γενικα το uvd (οτι εχει σχεση με αναπαραγωγη ταινιας) δε εχει σχεση με τη προηγουμενη σειρα..και δεν μαλλον δεν μπορεις να το επηρεασεις απο το xml.(δεν ξερω αν ειναι κλειδωμενο ή κατι αλλο)

Υπαρχει και μια 4η κατασταση ..που δεν ξερω αν χρησιμοποιειται καπου..αλλα ειναι ιδια με την uvd.(στο bios την εχει σαν "unknown")

Για να σε δυσκολεψω λιγο επειδη μαλλον το καταλαβες..για καθε P-state αναλογουν 3 modes (low-medium-high...μη τα μπερδεψεις με συχνοτητες..καμμια σχεση..)

Αυτα αναλογα πως εχουν οριστει μπορει να ειναι ιδια ειτε διαφορετικα.

Πχ στο boot και τα 3 mode δουλευουν στις ιδιες ρυθμισεις ..τις μεγιστες συχνοτητες.

Αντιστοιχα στα αλλα P-states..(δε νομιζω να χρειαζεται αναλυση παραπανω).

Εν ολιγοις μην απορεις για οτι βλεπεις να ¨"κουνιεται".:p

Περίπου το έπιασα..

Anyway, μέχρι στιγμής σήμερα δεν είχα crash, αλλά δεν τον έχω αφήσει και ώρα χωρίς να κάνω τίποτα..

3-4 μέρες τώρα, 24/7 δεν είχα πρόβλημα.

Αλλά μόλις τώρα, χωρίς κανέναν εμφανή λόγο, (στο web ήμουν και έγραφα κάτι, παιχνίδια κλειστά, θερμοκρασία μόνιμα στους 52-53) η οθόνη έγινε μαυρη για 1-2 δευτερόλεπτα και επέστρεψε..

:cry::cry:

Βρε, μήπως έχει αρχίσει και παραδίδει το τροφοδοτικό σου;...

Που να ξέρω ο άνθρωπος; Αν είχε αρχίσει να παραδίδει το τροφοδοτικό μου νομίζω θα crashare μετα το blank screen..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.