Jump to content

Υπερχρονισμός 6950 1GB | ποτέ ξανά XFX

Myralis

Recommended Posts

[MENTION=2162]GruntGR[/MENTION]

Είσαι εριστικός αλλά έχεις δίκιο :p

[MENTION=2868]Myralis[/MENTION]

Trouble shooting με e-mail δύσκολο να γίνει, όλες οι εταιρίες πάνω κάτω τα ίδια σου λένε.

Κάνεις 2-3 πράγματα που είναι εύκολα και αν δε στρώσει μπορεί να υπάρχουν 100 άλλα που φταίν κ δεν είναι δυνατόν να τα ξέρει ο άλλος στην άλλη άκρη του κόσμου.

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

I see.

Θέλω να δοκιμάσω κάτι, αλλά δεν ξέρω πως.

Αφού στο high performance mode δεν αντιμετωπίζω προβλήματα, θέλω να δοκιμάσω ένα μικρό OC στο low performance mode.

Είτε από Afterburner, είτε από Catalyst, μπορώ να κάνω overclock ή downclock στο high performance mode, αλλά δεν βλέπω πως να το κάνω σε low performance mode.

Γίνεται αυτό το πράγμα? Και αν ναι, πως?

Δε το διαβασα ολο το θεμα σου ..οποτε παιζει να μου εχουν ξεφυγει καμποσα...(εως ολα).

Οι μνημες στη καρτα ανεβοκατεβαινουν συχνοτητα??(αλλη συχνοτητα για παιχνιδια αλλη για ταινια browsing κλπ?)

εδιτ

Οκ..

Φτιαξε προφιλ απο οπου νομιζεις οτι μπορεις ..και βαλε τη μνημη ιδια παντου.(ιδια συχνοτητα).Θα πρεπει να ανεβασεις και την ταση στο αντιστοιχο mode..να ειναι ιδια με την 3d.

Ασε τον πυρηνα μονο να αλλαζει συχνοτητες.

Ενδεχεται να ειναι αυτο...αλλα καλο ειναι να το τσεκαρεις .

Δε το διαβασα ολο το θεμα σου ..οποτε παιζει να μου εχουν ξεφυγει καμποσα...(εως ολα).

Οι μνημες στη καρτα ανεβοκατεβαινουν συχνοτητα??(αλλη συχνοτητα για παιχνιδια αλλη για ταινια browsing κλπ?)

Nαι, 1250 στα παιχνίδια (και σε flash νομίζω), 150 idle

Ναι, το είδα, αλλά δεν βρίσκω πως να αλλάξω την συχνότητα παντού και πάντα.

Έκανα ένα profile στο Afterburner, αλλα ενεργοποιήθηκε μόνο στο παιχνίδι.. Το catalyst σου λέει "Πείραξε αυτό το slider για high performance mode" αλλά δεν λέει κάτι για low performance.

με ψιλοπιανεις αδιαβαστο με τα της αμδ..

Βρες ati tray tools και φτιαξε profile εκει.

Λογικα και απο CCC φτιαχνεις profile..(οχι λογικα..και απο εκει).

Με ολιγη απο google θα το βρεις απο οπου θες απο τα 2..

msi afterburner δεν ειχα στο χωριο μου :p

(απο πειραματα σε μια 4890 οτι θυμαμαι.Τα πειραματα παντως ηταν επιτυχημενα).

Δεν θυμαμαι αν εχεις επιλογες για τασεις εκει περα..η θα πρεπει να καταφυγεις σε mod@ bios..που και εκει εκανα τα πειραματα.

Δεν θυμάμαι αν έχει αυτή τη ρύθμιση το MSI Afterburner, αλλά το Sapphire Trixx την έχει στο settings tab και είναι αυτή που φαίνεται εδώ :

settings.jpg

Δοκίμασε να τικάρεις το "Disable ULPS" όταν υπερχρονίζεις...

Κάποιο άλλο tool έιχε ένα slider και ρύθμιζες το powertune ( αντίστοιχο power saving feature) όπου χωρίς αυτό να είναι στο max δεν έπιανε ποτέ τα max ρολόγια...

Για δοκίμασε και πες...

Το αυτόματο προφίλ γίνεται και από το CCC...και δηλώνεις και εφαρμογή που θες.

Τι θέλω να αποφύγω; Απευθείας πειράγματα στο BIOS.. Οπότε η ερωτήσεις είναι:

1) Μπορώ να κάνω κάτι από το software; Από το AMD Catalyst Control Center ή οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο πρόγραμμα;

2) Υπάρχει κάποιος τρόπος όλο το μηχάνημα να λειτουργεί σε idle όταν δεν παίζει παιχνίδια (όπως παίζει τώρα), και όταν ανοίγω παιχνίδι η κάρτα γραφικών ή/και ο επεξεργαστής να κάνει αυτόματα OC και να αποδίδει καλύτερα από ότι τώρα;

3) Σημαντκότερο όλων, το PSU θα αντέξει;

Απαντησεις μονο επι των ερωτησεων..

1) Οχι.

2) Η καρτα ναι (μεσω προφιλ) ο επεξεργαστης οχι.

3) Δεν μπορω να το ξερω.

Επι του θεματος..

Για ταινιες (και για browsing σε ορισμενους browser) η καρτα θα πρεπει να μεταβαινει στο state 02 (500/1250)*

Δεν μας ενδιαφερει τοσο η συχνοτητα των μνημων οσο η συχνοτητα του πυρηνα εδω.

Οι συχνοτητες "idle" (250/150) ειναι μονο για desktop εφαρμογες...

Με κανενα προγραμμα δεν μπορεις να επεμβεις στα states 00, 01, 02 παρα μονο με bios editor (η επεμβαση στο xml profile με τους νεους drivers δεν λειτουργει)

*Θα σε συμβουλευα να δεις γιατι η καρτα δεν μεταβαινει στο state 02 (αυτο που αναφερεται και ως UVD) - εκτος και αν το κανει και δεν μας το αναφερεις.

Επισης κανε εναν ελεγχο να δεις εαν το power plan των Windows το εχεις ρυθμισει σε high performance.

Σημειωση.

Δεν υπαρχει κανεις λογος για ΟC εντος των οριων που η ταση το επιτρεπει να χρησιμοποιουμε αλλα προγραμματα εκτος του CCC (trixx , AB κ.λ.π)

Ένα-ένα.

Απαντησεις μονο επι των ερωτησεων..

1) Οχι.

2) Η καρτα ναι (μεσω προφιλ) ο επεξεργαστης οχι.

3) Δεν μπορω να το ξερω.

Ευχαριστώ!

Επι του θεματος..

Για ταινιες (και για browsing σε ορισμενους browser) η καρτα θα πρεπει να μεταβαινει στο state 02 (500/1250)*

Δεν μας ενδιαφερει τοσο η συχνοτητα των μνημων οσο η συχνοτητα του πυρηνα εδω.

Με κανενα προγραμμα δεν μπορεις να επεμβεις στα states 00, 01, 02 παρα μονο με bios editor (η επεμβαση στο xml profile με τους νεους drivers δεν λειτουργει)

*Θα σε συμβουλευα να δεις γιατι η καρτα δεν μεταβαινει στο state 02 (αυτο που αναφερεται και ως UVD) - εκτος και αν το κανει και δεν μας το αναφερεις.

Ακομα δεν βρήκα πως μπορώ να κάνω κάποιο OC όταν είναι σε idle όπως μου πρότειναν τα παιδιά, οπότε θα σε πιστέψω ότι δεν μπορώ να το κάνω.

Βάζοντας ταινία, πηγαίνει σε 500/1250.

Επίσης πολλές φορές "χορευει" ανάμεσα σε αυτό και στο 250/150, ίσως γιατί αλλάζω παράθυρα, φέρνω μπροστά τον Firefox, μετά το μtorrent κτλ.

Να υποθέσω ότι το state 01 είναι το 800/1250?

Επισης κανε εναν ελεγχο να δεις εαν το power plan των Windows το εχεις ρυθμισει σε high performance.

Εκεί είναι...

Σημειωση.

Δεν υπαρχει κανεις λογος για ΟC εντος των οριων που η ταση το επιτρεπει να χρησιμοποιουμε αλλα προγραμματα εκτος του CCC (trixx , AB κ.λ.π)

Βολευει κυρίως λόγο πολύ καλύτερου monitoring..

Δοκίμασα να φτάξω preset στο CCC, κάτι χάνω όμως και δεν καταλαβαίνω πως να το κάνω, δεν μπορούσα να ρυθμίσω ρολόγια..

Επίσης, στο Afterburner έχει profiles για 2D & 3D, δεν λειτουργούσε όμως στο 2D που το δοκίμασα, οφείλεται σε αυτό που είπες;

---

Το Afterburner έχει την επιλογή "Force Constant Voltage" , την επέλεξα αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα.

Όπως είπα επίσης, δοκίμασα ένα profile στο 2D του Afterburner, (400/1250), παρόλο που δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ του, από τότε δεν έχω κρασάρει, αλλά αυτό μπορεί να ήταν και τυχαίο. Το profile το διέγραψα πριν το screenshot που παραθέτω που δείχνει πως χορευει...

Για να διαμορφώσω λοιπόν την ερώτηση διαφορετικά, μπορώ κάπως να έχω μόνιμα τα ρολόγια τουλάχιστον της μνήμης στα 1250?

Και δευτερη ερώτηση (επειδή είσαι ο ATIman), έχεις να προτείνεις κάποια λύση στο θέμα;

CErUB9u.png

Ακομα δεν βρήκα πως μπορώ να κάνω κάποιο OC όταν είναι σε idle όπως μου πρότειναν τα παιδιά, οπότε θα σε πιστέψω ότι δεν μπορώ να το κάνω.

Να υποθέσω ότι το state 01 είναι το 800/1250?

Δεν ειπα οτι δεν μπορεις να κανεις OC, ειπα οτι δεν μπορεις να πειραξεις τα states 00,01,02 , δηλαδη τα επιπεδα 800/1250 , 250/150 , 500/1250...(boot , idle , UVD)

Επίσης, στο Afterburner έχει profiles για 2D & 3D, δεν λειτουργούσε όμως στο 2D που το δοκίμασα, οφείλεται σε αυτό που είπες;

Σωστα.

Για να διαμορφώσω λοιπόν την ερώτηση διαφορετικά, μπορώ κάπως να έχω μόνιμα τα ρολόγια τουλάχιστον της μνήμης στα 1250?

...έχεις να προτείνεις κάποια λύση στο θέμα;

Δεν εχω να προτεινω καποια λυση γιατι δεν υπαρχει κανεις αλλος τροπος οπως σου ειπα ηδη, εκτος απο το bios editing.

Δεν εχω να προτεινω καποια λυση γιατι δεν υπαρχει κανεις αλλος τροπος οπως σου ειπα ηδη, εκτος απο το bios editing.

Ok, θα πάω σε bios editing την επόμενη φορά που crashάρω.

3 ερωτήσεις

1. Το BIOS των γραφικών το βρίσκω μαζί με το BIOS της μητρικής; (Δεν το έχω ψάξει, δεν το έχω δει)
  2. Έστω ότι αλλάζω τα ρολόγια του idle state, πρέπει να αλλάξω και τα ρευματα αντίστοιχα? Αν ναι, τι να το βάλω;
  3. Είναι λογικό το ότι χορευαν τα ρολόγια όπως φαίνεται στο screenshot?

1. Το BIOS των γραφικών το βρίσκω μαζί με το BIOS της μητρικής; (Δεν το έχω ψάξει, δεν το έχω δει)
  2. Έστω ότι αλλάζω τα ρολόγια του idle state, πρέπει να αλλάξω και τα ρευματα αντίστοιχα? Αν ναι, τι να το βάλω;
  3. Είναι λογικό το ότι χορευαν τα ρολόγια όπως φαίνεται στο screenshot?

• Οχι.
  • Νομιζω οτι ρωτας μονο για τις συχνοτητες των μνημων. Η καρτα σου δεν ρυθμιζει την ταση τους. Οποτε, οχι.
  • Αναλογως τι τρεχει απο "πισω", υπο προυποθεσεις ειναι λογικο.

• Οχι.
  • Νομιζω οτι ρωτας μονο για τις συχνοτητες των μνημων. Η καρτα σου δεν ρυθμιζει την ταση τους. Οποτε, οχι.
  • Αναλογως τι τρεχει απο "πισω", υπο προυποθεσεις ειναι λογικο.

Εκτός ότι δεν έχω ιδέα τότε πως να μπω στο bios, από χτες το μεσημέρι, δεν ξαναcrashare!! Έβγαλε όλη την νύχτα σε idle, είδα 3-4 σειρές χθες και σήμερα, και δεν έχω πειράξει χωρίς να το έχω αναφέρει εδώ :S

Είτε είμαι πολύ τύχερος, είτε κάτι που πείραξα αποφάσισε να λειτουργήσει, είτε.. είναι μαγικό!:magic:

Πλέον φοβάμαι να κάνω reset ή να κλείσω τον υπολογιστή για να μην ξαναχαλάσει :hm::hm:

Θα μπορούσες να αναφέρεις ποια ήταν στο σύνολο τα πράγματα που πείραξες από το τελευταίο κρασάρισμα/boot έως τώρα που φαίνεται stable ?

Μην λες τέτοια και το ματιάσεις!

EDIT:

Chrashare..

Ένα ή δύο κρασαρίσματα πριν είχα ενεργοποιήσει το "Force Constant Voltage" στο Afterburner, (είναι σημαντικό το αν ήταν 1 ή 2, αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι).

Αυτό που έκανα από το τελευταίο και μετά, ήταν να φτιάξω ένα profile στο Afterburner, (400/1250) και να το βάλω σαν 2D profile στο Automatic Profile Managment, επίσης τσέκαρα το "Apply Overclocking at system start up".

Αφού όμως είδα ότι το profile δεν ενεργοποιόταν όταν έβαζα ταινίες (πήγαινε σε 500/1250) το διέγραψα και όλα είναι όπως φαίνεται στο τελευταίο screenshot που έβαλα πριν λίγα ποστ.

Αυτή την στιγμή συνεχίζουν να χορευουν τα ρολόγια, αλλά δεν ξέρω αν το έκαναν και το βράδυ σε idle.

βασικα βιαζεσαι...και τα κανεις και μισα..αλλα ας ειναι..:p

Το πιο πιθανο το προβλημα να στο δημιουργει η μνημη (της καρτας).

Κακως το διεγραψες.

ενα κομματι copy paste..απο αλλου

Open CCC and switch to ATI Overdrive

Unlock and enable Overdrive

Go to Options/Profiles/Profile Manager and create a new profile called, let's say, STABLE.

Save the new profile. But DO NOT ACTIVATE the profile.

Now go to C:\Users\{YourUserName}\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles folder ( I assume C: is your system drive )

Note: You should have " show hidden files " turned on to see the folder.

Open the .xml file named STABLE with notepad.

Change the values of the idle Core clock and Memory clock speeds below

Feature name="CoreClockTarget_0"

Property name="Want_0" value="40000" note: previous value should be "15700"

Feature name="MemoryClockTarget_0"

Property name="Want_0" value="90000" note: previous value should be "30000"

Save the file and close it.

Go back to CCC and activate the profile. This will make the card idle at 400 MHz core clock and 900 MHz memory clock.

Bρες το αντιστοιχο κομματι σε σενα..και βαλε ιδιες τιμες για συχνοτητες μνημης.

(ιδιες οχι με αυτον στο copy paste.Ιδιες αυτες που εχει η καρτα σου..παντου..να μην ανεβοκατεβαινουν.

Αμα το καταφερεις ..αστο και κανε οσα ρεσταρτ θες.Ετσι θα δεις αμα δουλευεις κατι :p

y.g

To ανωθεν κομματι το εβαλα περισσοτερο για να βρεις το xml στο σκληρο σου.

Λιγο αν δεις τι κανει..θα καταλαβεις περισσοτερα και θα μπορεις να κανεις πιο σωστες αλλαγες.

Πλεον δεν εχω ατι για να δω τι και πως.

Στη χειροτερη ..ανεβασε το καπου.

Μη το φοβασαι ..καμμια σχεση με το bios της καρτας..

Aν το φοβασαι τοσο ..κανε ενα αντιγραφο πριν το πειραξεις.(αν και δεν χρειαζεται).

Απλα προσπαθησε για αρχη να σταθεροποιησεις τη μνημη να μην ανεβοκατεβαινει συχνοτητες.

Λιγο πολυ ολοι οι τροποι αυτο περιγραφουν.

Απο εκει και περα βλεπουμε αν αυτο διορθωνει το προβλημα σου.

Καλησπέρα.

Λοιπόν, έκανα πρώτα κάποιες μικρές δοκιμές για να σιγουρευτώ ότι γίνεται αυτό που σας περιγράφω παρακάτω. Μετα, εβγαλα το Afterburner, και ξαναέκανα clean uninstall-install τους drivers, και ξαναέβαλα το Afterburner.

Οι 3 καταστάσεις που έχει η κάρτα μου by default είναι:

-S|Mem clock | Core Clock | Core Power

1| 150 | 250 | 900

2| 1250 | 500 | 1000

3| 1250 | 800 | 1100

Αλλά, όταν άλλαξα το ρολόϊ του idle σε 1250, μεγάλωσε και το core clock (σε 450) χωρίς να κάνω τίποτα.

Δεν άλλαξε στο XML, άλλαξε στην πράξη όμως, από ότι καταλαβαίνω, δεν μπορεί να έχει τόσο υψηλό mem clock, με τόσο χαμηλό core clock.

Μετά, σαν πείραμα, έβαλα τα 2 πρώτα core clock στα 750, εκεί ναι μεν το core clock παρέμενε στα 250 (ή 350 μπορεί να θυμάμαι λάθος) αλλά όταν άνοιγα ταινία το memory clock πήγαινε μόνο του στα 1250.

Τώρα, ξαναέβαλα όλα τα ρολόγια στα 1250, και άφησα τα υπόλοιπα default, με 2 αποτελέσματα.

1) Στο πρώτο state (idle) το core clock πάει μόνο του στα 450.

2) Ζεσταίνοντε όλα περισσότερο, οπότε έφτιαξα manually to fan speed curve στο Afterburner, το οποίο όμως δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά.

Για το 2, μάλλον πρέπει να ψάξω λίγο περισσότερο γιατί συμβαίνει αυτό, εκτός αν έχετε κάτι στο μυαλό..

Επίσης, πρέπει να αλλάξω καθόλου τα βολτς?

Ακόμα δεν έχω κρασάρει, αλλά δεν το λειτούργησα πολύ έτσι..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.