Makis Hourdakis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2004 Χθες το βράδυ μου έφεραν έναν info Quest για να βάλω ένα CD-R και τα WinXP. Ανοίγω λοιπόν το κουτί και τι βλέπω; Η ψύκτρα είχε φύγει και είχε αναποδογυρίσει και γενικώς ο επεξεργαστής δεν ψυχότανε καθόλου!!! Απορώ πως δούλευε. Βγάζω τελείως την ψύκτρα για να την καθαρίσω, πάω να βγάλω των ανεμιστήρα και μου πέφτει στο πάτωμα ένα πλαστικό που υπήρχε ανάμεσα ψύκτρα-ανεμιστήρα και γίνεται θρύψαλα. Αυτό που μπορώ να πώ είναι οτι είτε ζεστάθηκε υπερβολικά με αποτέλεσμα να γίνει ασθενές και να σπάσει το πλαστικό (όπως και τα "καρφιά" που κράταγαν την ψύκτρα στη Mobο) είτε έφαγε καμιά γερή κλοτσιά και έσπασε. Τέλος πάντων, για καλλή μου τύχη μου είχανε μείνει μερικά σετ βίδες-ροδέλες-παξιμάδια από αυτές που είχα αντικαταστήσει τα πρετσίνια και βίδωσα την πλαστική βάση στη Mobo. Επίσης βρήκα τρεις ξυλόβιδες κατάλληλου πάχους και στερέωσα ωραία και νοικοκυρεμένα τον ανεμιστήρα. Μετά πάω να βάλω το CD-R και συνειδητοποιώ οτι αυτό το κουτί είχε παρόμοιες πατέντες με το Chieftec στα 5.25 μόνο που δεν είχε δεύτερο ζευγάρι λαμάκια. Περιμένω τώρα, τη δευτέρα να πάω στο εργοστάσιο στη ΒΙΠΕΗ να πάρω ένα ζευγάρι. Και κάτι άλλο. Θα σας περιγράψω τη σύνθεση για να καταλάβετε τι κάνουν για να εξεφτελίσουν τις τιμές. Κουτί: Το κλασικό των info Quest, μια τεράστια μάπα που δεν αξίζει πάνω από 30. Τροφοδοτικό: Ένα 250άρι που δεν το ξέρει ούτε η μάνα τουMobo: ακόμα δεν έχω βρεί τι είναι αλλά έχει το 845 και μόνο 3PCICPU: P4 Northwood 1.5GHzRAM: 128MB PC133 αγνώστου ταυτότητοςHDD: 20GB WD από τα φτηνά μοντέλαGPU: nVidia TNT2 32MBDVD: BTC (θυμάμαι που όταν είχα ρωτήσει μια φορά για ένα CD-R στην info μου είχαν πεί οτι το BTC είναι καλύτερο του Plextor!!!)Συμβουλή προς όλους του χρήστες: Αποφεύγετε να παίρνετε έτοιμα συστήματα (όχι μόνο από την Info αλλά γενικώς). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Οκτώβριος 2, 2004 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 Εχεις παθει κατι με την Κουεστ η μου φαινεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blkik Οκτώβριος 2, 2004 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 Γενικα έτσι κάνουν οι εταιρείες. Κοπανάνε ένα χτυπητό στο όνομα επεξεργαστή τάδε με τεχνολογία τάδε και υποστηρίζει ταδε και τάδε. Μετά βάζουν ότι πιο φθηνο και ότι έχει μείνει στις αποθήκες τους και θέλουν να το ξεφωρτοθούν. Και βάζουν και κάνα δωράκι σύνδεση Internet, πολυμηχάνημα, καμια web κάμερα και πουλάνε το low end συστημα για πολύ περισσότερο.Έτσι την πατάνε αυτοί που δεν ξέρουν. Είναι ένας τρόπος marketingΚαι γω τη Δευτερα άνοιξα ένα Plato Amd με επεξεργαστή στα 1260. άθλιο κουτί, Btc dvd μια geforce 2 mx και ένα 40αρι WDΣυμφωνώ απόλυτα καλύτερα να το στήνεις το pc κομμάτι κομμάτι σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Απο όλα τα έτοιμα που έχω δει τα μόνά έτοιμα σύστηματα που λένε κάτι είναι τα Vero. Νομίζω είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Οκτώβριος 2, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 Αρχική απάντηση από Vagouridis Εχεις παθει κατι με την Κουεστ η μου φαινεται? Δεν έχω τίποτα απολύτως συγκεκριμένα με την Quest. Απλώς έτυχε να πέσει στα χέρια μου χτες αυτό το μηχάνημα και σας μετέφερα το πως είναι το εσωτερικό ενός τέτοιου PC που είναι συνήθως το ίδιο στα περισσότερα έτοιμα.Αρχική απάντηση από blkik Γενικα έτσι κάνουν οι εταιρείες. Κοπανάνε ένα χτυπητό στο όνομα επεξεργαστή τάδε με τεχνολογία τάδε και υποστηρίζει ταδε και τάδε. Μετά βάζουν ότι πιο φθηνο και ότι έχει μείνει στις αποθήκες τους και θέλουν να το ξεφωρτοθούν. Και βάζουν και κάνα δωράκι σύνδεση Internet, πολυμηχάνημα, καμια web κάμερα και πουλάνε το low end συστημα για πολύ περισσότερο.Έτσι την πατάνε αυτοί που δεν ξέρουν. Είναι ένας τρόπος marketingΚαι γω τη Δευτερα άνοιξα ένα Plato Amd με επεξεργαστή στα 1260. άθλιο κουτί, Btc dvd μια geforce 2 mx και ένα 40αρι WDΣυμφωνώ απόλυτα καλύτερα να το στήνεις το pc κομμάτι κομμάτι σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Απο όλα τα έτοιμα που έχω δει τα μόνά έτοιμα σύστηματα που λένε κάτι είναι τα Vero. Νομίζω είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Vero δεν έχω δεί ποτέ από κοντά και δεν ξέρω να σου πώ. Ίσως κάτι να λένε και κάποιοι Turbo-X επειδή το Πλαίσιο φέρνει κάποια ποιοτικά πράγματα σε σχέση με άλλα μαγαζιά που φτιάχνουν υπολογιστές. Πρώτα πρώτα φέρνει τα Chieftec από κουτιά (εντάξει φέρνει και μια άλλη μαμακία αλλά είπαμε, μερικοί) ASUS από mobos (αν και φέρνει και Chaintech) και από δίσκους και DVD/CD δεν ξέρω να φέρνει τίποτα κακό. Αυτό που μου τη σπάει γενικώς στους περισσότερους έτοιμους είναι που βάζουν π.χ. P4 3.06GHz, FX5200 (FX παρακαλώ άρα είναι τέλεια!) και μια TFT της συμφοράς και το πασάρουν ως super duper PC.Σημ.: Έχω ανοίξει και ένα Altec και ήταν πάλι χάλια αν και είχε κάποια ποιο ποιοτικά πράγματα όπως MSI mobo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Οκτώβριος 2, 2004 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 Tα Vero ειναι παρα μα παρα πολυ ποιοτικα , και μαλιστα ειναι build by order.Οσο για το πλαισιο , στις ετοιμες προσφορες δεν βαζουν καλα κουτια και ουτε asus .Απλα περνουν οτι φτηνοτερο απο τις χονδρικες και το βαζουν στο κουτι.Για την κουεστ τωρα , δεν ξερω πως στηνει τα μηχανηματα της ξερω οτι σε θεμα εγγυησης αποτελει οτι καλυτερο εχω δει στο ειδος της , απλα κορυφη και πολυ πιο πανω απο τους αλλους ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordOfRings Οκτώβριος 2, 2004 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 Quest που ειχω ενοιξει ,,, στο ενα ελειπαν 2 βιδες τις μητρικής.(τωρα που πηγαν η αν ειχε ποτε βίδες δεν ξέρω...)....Και τα Vero λιγο πολυ τα ίδια ειναι ...(2 που εχω ανοιξει είχαν μια qdi της πλάκας και ενας 80αρης fan στο κουτί με μία βίδα βιδομένος......) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Οκτώβριος 2, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 Το μόνο που με εξέπληξε πραγματικά στο Quest ήταν το οτι είχε air duct με ένα ανεμιστήρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Οκτώβριος 2, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 Πάντως μια φίλη μου έχει δώσει εδώ και κάτι μήνες έναν υπολογιστή στην αντιπροσωπία του (ή Altec ή Quest είναι) για να κάνουν format και να βάλουν CD-R και ακόμα να τους τον φέρουν!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos Οκτώβριος 2, 2004 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 τίποτα παιδιά,όλα τα ελληνικά τα ίδια είναι. Τι να λέμε τώρα για μαγαζί στην Στουρνάρη (ΕΠΩΝΥΜΟ) κιόλας , που πριν κανα τριάρι χρόνια περίπου είχε πουλήσει PC ΤΟΥ 1.000.000 ΔΡΧ και δεν είχαν συνδέσει το καλώδιο ήχου από το cd στην κάρτα . Τι έχει το ρημάδι , τι έχει το ρημάδι και δεν ακούγεται ήχος. Επιστροφή στο κατάστημα και ο χαμογελαστός (πάντα , μα πάντα) ιδιοκτήτης , χρέωσε και 10.000 δρχ για επισκευή , γιατί λέει το άνοιξε η φίλη μου(ΧΑ, τελείως άσχετη με PC) και έβγαλε το καλώδιο. Φυασικά και δεν πήρε μια.Αν θέλετε επώνυμα μόνο ξένα ΄. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bizimis1416003167 Οκτώβριος 2, 2004 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 Έτσι είναι όλα τα ετοιματζιδικα ρε παιδιά ..Πριν λίγο καιρό μου έφερε ένας φίλος ένα Compaq P4 2.4 για να του κανω ενα φορματ περίμενα κι εγώ να δω κάποια ποιότητα κατασκευής και τίποτα ποιοτικό hardware .. αλλά . Όλα του συρμού .Και το είχε πληρώσει κι ένα καρο λεφτά .Εγώ του είπα .. ας πρόσεχε ! ! ! .....:sick: Link to comment Share on other sites More sharing options...
BanOr Οκτώβριος 2, 2004 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 Καλά κανω και ζητάω ότι θέλω μεσα στο πισι και δεν τους αφήνω να βάλουν ότι θέλουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Οκτώβριος 2, 2004 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 Εγώ όσα "μαρκάτα" έχω ανοίξει με τσαντίζει πάντα ένα πράγμα..... Γιατί βάζουνε HDD μαζί με CD-RW και το DVD-Rom μόνο του???? Μα καλά καλύτερο είναι να έχεις στον controller 1 ATA-33 και ATA-100 μαζί και στον controller 2 το ATA-33 μόνο????ή το κορυφαίο.... Βάζουνε μόνο ένα cable όταν υπάρχει HDD και Combo CD-RW... Τσιγκουνιά στά cable κάνουνε??? Και τις βίδες? Που τις πας?! Αντί να βάλουνε 4 σε κάθε συσκευή, πετάνε 2 και όλα μετά κάνουνε βόλτα μέσα στο pc....Καλά τους την λέω εγώ, όταν μπορώ και χρειάζετε...... Και είμαι ο "κακός" μετά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 2, 2004 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 εντάξει, με τα έτοιμα το ξεφτιλίζουν γιατί δεν κρατάνε μια ισορροπία.συνήθως όσο κάνει ο επεξεργαστής κάνει και το υπόλοιπο σύστημα.βέβαια αν είναι για χρήση από γραμματέα, καλά κάνουν, αλλά ο καθένας έχει άλλες ανάγκες. Η ποιότητα κατασκευής εξαρτάται πιο πολύ από τον τεχνικό που θα το συναρμολογήσει παρά από το κατάστημα, κατα την προσωπική μου άποψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbdanis Οκτώβριος 2, 2004 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 Από προσφορές μόνο της VERO .4 ξαδέρφια μου πήραν VERO (αφού με έπρηξαν τι να πάρω και τι να πάρω τους είπα VERO )καλύτερο είναι όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω ότι θέλεις να βάλεις στο pc σου το κακό είναι ότι στα laptop την πατάς λίγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Οκτώβριος 2, 2004 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 αυτό με το ata συμφέρει όταν κάνεις on the fly αντιγραφές, αν είναι και τα 2 drive στο ίδιο ide μπορεί να μην έχεις γρήγορες ταχύτητες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voudas Οκτώβριος 2, 2004 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 πέρα από χαζές μάρκες ή από επιλογή υλικών με γνώμονα το κέρδος, με τσαντίζει που βλέπω συνθέσεις σε μαγαζιά τέτοιου είδους, με 1χ512 dimm σε p4... χωρίς φυσικά να διαυκρινίζουν τπτ για dual στους αμαθείς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BanOr Οκτώβριος 2, 2004 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2004 Εν τω μεταξυ τωρα που το θυμήθηκα...Στην κοπέλα μου είχαν πασσαρει P3 για P4 και το είχε χρυσοπληρώσει πριν μερικά χρονια...ΕΛΕΟΣ!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legend1416003172 Οκτώβριος 3, 2004 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2004 Από την quest έχω πάρει 2 έτοιμους υπολογιστές. ΚΑΙ οι δύο είχαν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και μάλιστα ο δεύτερος (P3 500 Mhz, 64 Mb ram, 20 Gb hdd) δεν είχε καν AGP θύρα! Το καταραμένο chipset της μητρικής ήταν το Intel 810. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Οκτώβριος 3, 2004 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2004 Αρχική απάντηση από Vagouridis [Χθες, στις 13:36] Tα Vero ειναι παρα μα παρα πολυ ποιοτικα , και μαλιστα ειναι build by order.Οσο για το πλαισιο , στις ετοιμες προσφορες δεν βαζουν καλα κουτια και ουτε asus .Απλα περνουν οτι φτηνοτερο απο τις χονδρικες και το βαζουν στο κουτι.Για την κουεστ τωρα , δεν ξερω πως στηνει τα μηχανηματα της ξερω οτι σε θεμα εγγυησης αποτελει οτι καλυτερο εχω δει στο ειδος της , απλα κορυφη και πολυ πιο πανω απο τους αλλους ..... Αστο να πάει άστο, δεν ξέρω τι σχέση έχεις με την QUEST αλλά ξέχασέ το παντελώς αυτό που είπες, οχι βέβαια οτι οι άλλοι είναι και καλύτεροι αλλά ειδικά για την προαναφερόμενη εταιρεία οτιδήποτε άλλο το συζητάμε εκτός απο service, και δεν είναι προσωπική μου άποψη μόνο αν μαζευτούμε θα κάνουμε κόμμα και θα μπούμε και στην βουλή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Οκτώβριος 3, 2004 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2004 Ταραμας δεν διαφωνω σε αυτο που λες αλλα υπαρχει διαφορα αναμεσα στο service της Quest στην Αθηνα και αυτο της Θεσσαλονικης. Οποτε και οι 2 εχετε δικιο γιατι ο καθενας μιλαει για 2 διαφορετικα πραγματα.Σου μιλαω εκ ΜΕΓΑΛΗΣ πειρας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.