Jump to content

εξαέρωση=σπασιμο νευρων

3likos

Recommended Posts

Γεια σας παιδιά...

αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα μιας και είναι η δεύτερη φορά που συνδέω υδρόψυξκη και είμαι εντελώς άσχετος σε πρακτικά θέματα όπως είναι η εξαέρωση... έχω γεμίσει το σύτημα αλλά υπάρχουν ακόμη μέσα φυσαλίδες αέρα... το σύτημα έχει τουλλάχιστον 3 βδομάδες γεμάτο... Ορίστε και μερικές φώτο....

gmol7fsyhgnzrpkhd5z0.jpg

msxwpuweki0lcmrukuof.jpg

5fkxx6y3hwxaonge0k97.jpg

όταν λοιπόν βάζω το σύτημα σε λειτουργία προκαλείται αναταραχή στο τανκ (που είναι γεμάτο ως πάνω) και σχηματίζονται πολλές φυσαλίδες που περνάν στην αντλία και ακούγεται ο κλασικός σπαστικός θόρυβος... το θέμα είναι ότι μετα από 10 λεπτά λειτουργίας του συστηματος δεν υπάρχει πλέον αυτή η αναταραχη στο σύστημα... φαίνεται σαν να μην υπάρει αέρας μέσα... αν το κλείσω όμως και το ανόιξω ξανα τότε πάλι φυσαλίδες και μετα από λίγα λεπτά όλα μέλι γάλα.... όπως φαίνεται και από τις φώτο δεν υπάρχει περιθώριο να κουνήσω το ψυγείο που είναι βιδωμένο στπ πλαϊνό του κουτιού... μόνο το τανκ μπορώ να κουνήσω και αυτό λίγο....

καμιά βοηθεια??

ανοιγμα κλεισιμο της αντλιας πολλες φορες, τρεχει για 1-2 λεπτα,

ξεβιδωμα της ταπας του τανκ να φευγει ο αερας.

για πιο γρηγορα μια σταγονα υγρου πιατων μεσα στο νερο.

κουνημα ψυγειου..(ολο μαζι με τη βαση) αργες κινησεις...

Και αφού πιάσαμε τα mod για επιφανειακή τάση,άμα βράσεις το νερό πρώτα και γεμίσεις το κύκλωμα όταν αυτό είναι κοντά στους 50 ,έχεις απαλλαγεί από ένα μεγάλο μέρος του διαλυμένου αέρα μέσα στο νερό.Ειδικά εγώ που δεν έχω τανκ,μετά απο αυτό δεν ξαναείδα φυσαλίδες <<απο το πουθενά>>.

Το πρόβλημα στο setup σου είναι α) ότι η αντλία στέλνει το νερό στο ψηλότερο σημείο του ψυγείου δηλαδή πρέπει να το στέλνει στο κάτω ρακόρ και β) το τάνκ είναι για χιλιοστά το ψηλότερο σημείο του κυκλώματος.

;)

εαν εχεις μόνο ένα μπλοκ και με το διπλό ψυγείο.. πιστεύω ότι αυτή η αντλία είναι υπερβολική.

γι 'αυτό δεν μπορεί να ''ησυχάσει'' το κύκλωμα.

χρειάζεται να κοπεί λίγο η ροή.

και τι μπορώ να κάνω για αυτό?

να σου οπω την αλήθεια το σκέφτικα αυτό που λές και εγώ... αν βάλψ το δάχτυλο και καλύψω την τρύπα του τανκ τότε νιώθω να τραβιέται το δάχτυλό μου μέσα στο τανκ.... και από αυτό κατάλαβα ότι το νερό τραβιέται με πάρα πολύ πίεση από το τανκ... αλλά δεν μπορώ να σκεφτω καμία λύση.... εσείς τι λέτε?

και τι μπορώ να κάνω για αυτό?

να σου οπω την αλήθεια το σκέφτικα αυτό που λές και εγώ... αν βάλψ το δάχτυλο και καλύψω την τρύπα του τανκ τότε νιώθω να τραβιέται το δάχτυλό μου μέσα στο τανκ.... και από αυτό κατάλαβα ότι το νερό τραβιέται με πάρα πολύ πίεση από το τανκ... αλλά δεν μπορώ να σκεφτω καμία λύση.... εσείς τι λέτε?

Αν βρεις καμιά μικρή αντλία από κανένα φίλο δοκίμασε την.

Αν βρεις καμιά μικρή αντλία από κανένα φίλο δοκίμασε την.

δεν υπάρχει περίπτωση... δεν έχω κανέναν γνωστό που να έχει υδρόψυξη... μάλιστα θα ελεγα ότι όλοι οι γνωστοί μου δεν ξέρουν τι θα πει υδρόψυξη...

καμία άλλη λύση σκέφτεται κανείς??? αν μελλοντικά αλλάξω το ψυγείο (κάτι το οποίο σκοπεύω να κάνω) πιστεύεις θα συνεχιστεί αυτή η διαταραχή στο σύστημα??

δεν υπάρχει περίπτωση... δεν έχω κανέναν γνωστό που να έχει υδρόψυξη... μάλιστα θα ελεγα ότι όλοι οι γνωστοί μου δεν ξέρουν τι θα πει υδρόψυξη...

καμία άλλη λύση σκέφτεται κανείς??? αν μελλοντικά αλλάξω το ψυγείο (κάτι το οποίο σκοπεύω να κάνω) πιστεύεις θα συνεχιστεί αυτή η διαταραχή στο σύστημα??

Αν εννοείς να το αλλάξεις με τριπλό σίγουρα θα κόψει την ροή

αλλά μεγαλύτερο ρόλο στο θέμα ροή παίζει το μπλοκ...ποιο εχεις ?

έχω ένα του eleven.....

λέω να αλλάξω το ψυγείο με τριπλό αλλά όχι τώρα... από θερμορασίες πάντως είμαι μία χαρά... idle 22-24 με θρμοκρασία δωματίου γύρω στους 18-19 βαθμούς.... full θα δω σε λίγο...

αλλά για παράδειγμα αυτή τη στιγμή που έχω ανοιχτό τον υπολιγιστή εδώ και 4 ώρες δεν παρατηρώ φυσαλίδες.... μόνο μία ακριβώς στην τρύπα του μπλοκ που τραβιέται προς τα κάτω αλλά ξανανεβαίνει στην κορυφή...

έχω ένα του eleven.....

λέω να αλλάξω το ψυγείο με τριπλό αλλά όχι τώρα... από θερμορασίες πάντως είμαι μία χαρά... idle 22-24 με θρμοκρασία δωματίου γύρω στους 18-19 βαθμούς.... full θα δω σε λίγο...

αλλά για παράδειγμα αυτή τη στιγμή που έχω ανοιχτό τον υπολιγιστή εδώ και 4 ώρες δεν παρατηρώ φυσαλίδες.... μόνο μία ακριβώς στην τρύπα του μπλοκ που τραβιέται προς τα κάτω αλλά ξανανεβαίνει στην κορυφή...

Εντάξει τότε....αφού δεν σε κάνει θόρυβο μια χαρά είσαι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.