novice Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2013 Καλημέρα σας, Πρόσφατα σε ένα affiliate προγράμμα είδα ότι παρέχει 120 ημερών cookies, δηλαδή εάν κάποιος πάει στην σελίδα τους μέσω της δικιάς μου σελίδας και δεν αγοράσει την ίδια στιγμή αλλά κάποια στιγμή εντός 4 μηνών, θα μου πιστώσουν προμήθεια.Αυτή είναι πολύ χρήσιμη πληροφορία για εμένα γιατί πρόσφατα ένα e-shop ζήτησε να προωθεί δύο από τα προϊόντα μου αλλά δεν ξέρω, τεχνικά, πώς θα εξασφαλίσω ότι θα του πιστώνω προμήθεια για όλους όσους έρχονται στην σελίδα μου από το συγκεκριμένο e-shop.Πώς μπορώ να το υλοποιήσω;Χρειάζομαι γνώσεις προγραμματισμού;Υπάρχουν λογισμικά, τα οποία δίνουν λύση σε αυτά τα θέματα;Ή υπάρχουν εταιρείες που παρέχουν αξιόπιστη παρακολούθηση (tracking) των επισκεπτών;Οποιαδήποτε σχετική ιδέα ή συμβουλή θα με βοηθούσε ιδιαίτερα γιατί θέλω να είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα του πιστώνω σωστά τις προμήθειες αλλά και ο ίδιος να είναι ήσυχος ότι δεν υπάρχουν «διαφυγόντα κέρδη» για πωλήσεις που έκανα μέσω της δικής του ιστοσελίδας;Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Wizard! Οκτώβριος 3, 2013 #2 Οκτώβριος 3, 2013 Αυτό που ζητάς γίνεται με προγραμματισμό.Υπάρχουν εταιρίες που μπορούν να στο κάνουν αν δε γνωρίζεις πως.Επίσης υπάρχουν και εταιρίες με έτοιμες λύσεις, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι φθηνές.Το κάνει και η Google, ψάξε για "Google Remarketing" και "Google Conversion Rate"
novice Οκτώβριος 3, 2013 Author #3 Οκτώβριος 3, 2013 1. Σχετικά με τον προγραμματισμό: έχεις υπ'όψιν σου να μου δώσεις κάποια παραδείγματα κώδικα, ώστε να δω εάν μπορώ να το προσαρμόσω στην περιπτωση μου;2. σχετικά με τις εταιρείες: πρότεινε μου δύο ή τρεις, για να τους κάνω μία κρούσηΘα το ψάξω. 3. όταν λες έτοιμες λύσεις, τι ακριβώς εννοείς; αναφέρεσαι σε λογισμικό;4. σχετικά με τα εργαλεία της Google, θα το ψάξω και εάν βρω κάτι χρήσιμο & πρακτικό για το επίπεδο των γνώσεων μου, θα το αναρτήσω
Dallos Οκτώβριος 3, 2013 #4 Οκτώβριος 3, 2013 Εγκαθιστάς Google Analytics στην ιστοσελίδα σου και ύστερα μπορείς να δεις από που ήρθαν οι πελάτες σου και τι έκαναν. Γενικώς με την πλατφόρμα μπορείς να κάνεις απίστευτα πράγματα και είναι και δωρεάν. Ή εγκατάσταση του κώδικα είναι πολύ εύκολη. Αν θέλεις πες μου περισσότερα στοιχεία για το site σου (cms κτλ.) για να σε βοηθήσω περισσότερο.
novice Οκτώβριος 3, 2013 Author #5 Οκτώβριος 3, 2013 Το έχω ήδη εγκαταστήσει το Google Analytics αλλά μου φάνηκε χαοτική η πληροφορία, και το άφησα.Δηλαδή μπορώ με το εργαλείο αυτό να βλέπω, ποιοι θα έρχονται από το δικό του e-shop και τι θα παραγγέλνουν;Αυτό θα είναι αξιόπιστο για αυτόν; Δηλαδή θα μπορεί με κάποιον τρόπο να το ελέγχει και ο ίδιος ότι όντως τόσοι είναι οι αγοραστές και όχι περισσότεροι ή λιγότεροι;Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με το "cms". Tην σελίδα για να μην θεωρηθεί διαφήμιση σου την έστειλα με p.m.
Dallos Οκτώβριος 3, 2013 #6 Οκτώβριος 3, 2013 Ξεκινάμε με το βασικό σου πρόβλημα ότι το site ουσιαστικά δεν είναι e-shop αφού οι παραγγελίες δεν εκτελούνται στο site αλλά με την συμπλήρωση μιας φόρμας επικοινωνίας ή μεσώ τηλεφώνου. Οπότε δεν μπορείς να πιστοποιήσεις σε αυτόν ότι έγινε ή δεν έγινε μια παραγγελία, το μόνο που μπορείς να του πιστοποιήσεις είναι αν αυτός που ήρθε από το site του συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας ( το οποίο δεν σημαίνει πως αγόρασε και κάτι ) ή πήγε στην σελίδα της επικοινωνίας.Και έχεις κι ένα δευτερεύων μικρότερο πρόβλημα ο κώδικας του google analytics σου είναι σε λάθος θέση και θέλει και αντικατάσταση με την νεότερη έκδοση που έχει κυκλοφορήσει.
novice Οκτώβριος 4, 2013 Author #7 Οκτώβριος 4, 2013 Καλημέρα,Καταρχάς, σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την ενέργεια σου.Κατά δεύτερον, έχεις δίκιο. Ουσιαστικά, αυτό που θέλω δεν μπορεί να υλοποιηθεί με την τρέχουσα μορφή της σελίδας.Σχετικά με το δεύτερο πρόβλημα που επισημαίνεις: - τι χρειάζεται να κάνω για να βάλω τον κώδικα στην σωστή θέση; - ποια είναι η διαδικασία για να τον αντικαταστήσω με την νεότερη έκδοση που αναφέρεις;
Dallos Οκτώβριος 5, 2013 #8 Οκτώβριος 5, 2013 Λίγο καθυστερημένα βέβαια αλλά έχουμε και λέμεεδώ (Google Analytics) μπορείς να βρεις ότι θα χρειαστείς για τον κώδικα και που θα τοποθετηθεί.Γενικότερα πάντως θα σου πρότεινα να αλλάξεις όσο ποιο γρήγορα γίνεται site ειδικά αφού είναι για εμπορικό σκοπό.Αν χρειαστείς οτιδήποτε (καθοδήγηση, προτάσεις, κτλ) εδώ θα είμαι...:big_boss:
novice Οκτώβριος 8, 2013 Author #9 Οκτώβριος 8, 2013 Καλημέρα, Σε ευχαριστώ για τον σύνδεσμο.όταν λες να το αλλάξω, αναφέρεσαι στο να προσθέσω την δυνατότητα Online παραγγελίας ή αναφέρεσαι και σε άλλα θέματα;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.