gdp77 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3, 2013 Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η συνδρομή όσων έχουν παίξει / παίζουν sc2.Με τα specs της υπογραφής μου ( i7 920 D0 @ 4.0GHz cooled by Prolimatech Megahalems|| Gigabyte EX-58 UD5 || 3x4GB Kingston Genesis 1866 MHz DDR3 || Nvidia GTX 275 || OCZ vertex 3 128GB || Corsair TX850W v2 ) παίζω multiplayer στα 1920x1200 ultra quality απολύτως smooth ( 60 fps). Όταν όμως το παιχνίδι εξελιχθεί σε macro game και επέλθει η σύγκρουση των "στρατών" με όλες τις μονάδες στην οθόνη σε 2vs2 (4 στρατοί) αλλά και σε 1vs1 (2 στρατοί), τότε έχω αισθητό frame drop και lag στο ποντίκι (δυσκολεύομαι να κλικάρω σε συγκεκριμένους στόχους λόγω του lag). Πρόκειται για λίγα δευτερόλεπτα σε κάθε παιχνίδι (αν πάει σε macro), αλλά ουσιαστικά το drop είναι έντονο και μπορεί να χάσεις το παιχνίδι εξαιτίας του.ΔΕΝ θέλω να ρίξω ανάλυση και settings.Θέλω την πιο οικονομική κάρτα γραφικών που θα μου λύσει το πρόβλημαΣκέφτομαι μια Gigabyte 660 TX @ ~180€ Θα είμαι ok γι΄αυτό που θέλω ή μήπως πρέπει να πάω σε 760 @ 250€ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
knight_77 Οκτώβριος 3, 2013 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2013 Η 275 τα εχει τα χρονακια της Πιστευω θα σε καλυψει η 660 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Occultist Οκτώβριος 3, 2013 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2013 Η κάρτα γραφικών που έχεις υπόψιν λογικά θα σε καλύψει. Έχε στο νου σου πάντως πως το Starcraft 2 είναι περισσότερο απαιτητικό σε cpu παρά σε gpu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Οκτώβριος 3, 2013 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2013 δοκιμασε να παιξεις με reflections,effects,physics OFF, reduce mouse lag στο ποντικι ON ,disable windows sensitivity ON.οτι καρτα και να παρεις μην περιμενεις αμα εχεις 150 lings στην οθονη να εχεις πολλα φπς.καθαρα θεμα cpu/pathing ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Οκτώβριος 3, 2013 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2013 Mια 660 θα ειναι οτι πρεπει.Αν ομως δεν σου λειπει το εξτρα 70αρι χτυπα μια 760 που ειναι και φρεσκαδουρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Οκτώβριος 3, 2013 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2013 Γιατι δεν κοιτάς στις αγγελίες του φορουμ για κποια μεταχειρισμένη 7950?Γύρω στα 200 την έχω δει εν καιρούς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Οκτώβριος 3, 2013 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2013 Μπορείς να δεις αν σε κόβει η cpu αν την ώρα που ζορίζεται και κόβεται η απόδοση τι gpu utilization έχεις, αν δεις ότι όταν ζορίσει η κατάσταση πέφτει το utilization , τότε μάλλον σε κόβει το cpu (η κάτι αλλο).Μία ανανέωση παντός στην gpu την χρειάζεσαι. Αν έχεις όρεξη δοκίμασε και με ht off ώστε να τραβάει μόνο από real cores. Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aqua Οκτώβριος 3, 2013 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 3, 2013 Κατεβασε ολα τα settings low καθως και αναλυση και αν συμβαινει το ιδιο frame drop σε καταστασεις με 2 στρατους η 4 οπως εγραψες τοτε πας για αλλαγη πλατφορμας και καθοτι το συγκεκριμενο αξιοποιει μεχρι 2 πυρηνες,τοτε πας για ivy η haswell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 4, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2013 Αρκετοί συμφωνούν και η αλήθεια είναι ότι το SC2 είναι cpu intensive. Δυστυχώς αξιοποιεί μόνο 2 πυρήνες, οπότε είναι σημαντικό αυτοί οι 2 πυρήνες να τρέχουν όσο γρηγορότερα γίνεται. Ευτυχώς ήμουν αρκετά τυχερός και σε αυτό το review τεστάρουν με ακριβώς το ίδιο hardware που έχω (ι7 920 @ 4 GHz και Gigabyte EX58-UD5 !!! ). Στο παρακάτω γράφημα φαίνεται ότι υπάρχει καλό scaling μετά την 5770 (που είναι στα ίδια επίπεδα με την δικιά μου GTX275) Ακούω σχόλια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Occultist Οκτώβριος 4, 2013 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2013 Κοίτα, αυτά τα test δεν είναι και τόσο αντιπροσωπευτικά - παίρνουν μια τυπική κατασταση και benchάρουν - όχι στο ντου με τους στρατούς κλπ. Από cpu καλά βλέπω να είσαι. Πάρε και μια σύγχρονη κάρτα να είσαι έτοιμος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Οκτώβριος 4, 2013 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2013 ισχυει οτι λεει ο απο πανω... δηλαδη ναι υπο κανονικες συνθηκες εχει καλο scaling με τη gpu, αλλα σημασια εχει τι συμβαινει οταν εσυ εχεις κολληματα...γιατι αν εκει δημιουργει bottleneck ο cpu και πεφτει πχ το gpu utilization στο 40%, τι να το κανεις και Titan να αγορασεις, το μονο που θα δεις ειναι η ιδια συμπεριφορα απλα με την Titan να πεφτει στο 5% utilization...Πρωτα λοιπον πρεπει να διαγνωσεις το προβλημα και μετα να προχωρησεις σε αναβαθμιση.Εννοειται οτι συνολικα για να ειναι πιο ισορροπημενο το συστημα πιο πολυ στην καρτα γραφικων χωλαινεις, αλλα ζητησες να σου απαντησουμε με βαση το SC2...Συνεπως αναλογισου οτι αφου αυτο το "χαζοπαιχνιδο" χρησιμοποιει μονο 2 πυρηνες, αν απο τον 920 πας σε εναν 2500k μεταχειρο (130 ευρω max + 50-70 μητρικη Ζ68/Ζ77) και τον κλοκαρεις στα 4.7 (ευκολα με την Megahalems σου) θα εχεις αρχικα +20% περιπου αποδοση απο την sandy bridge αρχιτεκτονικη και αλλο ενα +17.5% χοντρικα απο το clock speed increase, δηλαδη συνολικα 41% boost σε cpu power (2 πυρηνων) ικανοτατο νουμερο να σε βγαλει απο το bottleneck αν ειναι οντως εκει... παλι τα ιδια λεφτα θα δωσεις, + οτι μπορεις να πουλησεις πολυ καλυτερα τα παλια σου αποτι την 275...Δες λοιπον πρωτα που ειναι το προβλημα (η αναπαραγωγη ενος replay ειναι αρκετη...) και πραξε αναλογα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 5, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 Λοιπόν, Στο αρχικό μενού με την Kerigan (HOTS) έχω 45 fps. (1920x1200 Ultra quality, no AA)In game έχω από 100 μέχρι 20 (στον χαμό). Βάζω κάποια replay και την ώρα που πέφτει στα 20 FPS το gpu utilization είναι 100%. Υπάρχει κάποια εφαρμογή να κάνει log ταυτόχρονα το gpu utilization και το cpu utilization ανά πυρήνα για να μπορώ να δω και το cpu utilization όταν πέφτω στα 20 FPS ?Επαναλαμβάνω ότι στο 95% των περιπτώσεων παίζω απολύτως smooth και χωρίς κανένα πρόβλημα. Αισθητό frame drop έχω όταν συγκρούονται 2 στρατοί (max army) ή στους 4 στρατούς στα 2 vs 2 που παίζω. Πιο έντονο το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί όταν υπάρχει mothership των protoss και οι 2 στρατοί μπαίνουν από κάτω του. Το cloaking effect γονατίζει το σύστημα και το frame drop και το lag είναι αισθητό (τελευταία φορά αυτό είχε παρατηρηθεί στο WOL δεν το έχω δει ακόμα στο HOTS) Link to comment Share on other sites More sharing options...
aqua Οκτώβριος 5, 2013 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2013 Msi afterburner παρεα με αυτο,sorry για το copy paste αλλα ειναι απο αλλο post μουΤο προγραμμα που ψαχνεις ειναι εδωhttp://www.hwinfo.com/download64.html,αφου κανεις εγκατασταση πας sensors>configure>διαλεγεις απο εκει οτι θες να εμφανιζεται(1 επιλογη καθε φορα) και κατω δεξια τικαρεις Riva tuner Osd>show>label(τι αντιπροσωπευει)>line(θεση απεικονισης στο monitor) βαζεις εσυ οτι νουμερο θες,απαραιτητη προυποθεση το afterburner να ειναι ανοιχτο πριν τρεξεις το hwinfo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 8, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2013 Κατέληξα ότι σίγουρα το gpu με κρατάει πίσω. Έτρεξα από το arcade mode το unit tester που σου επιτρέπει να δημιουργήσεις όσες μονάδες θέλεις και να τις βάλεις να συγκρουστούν. Στα 1920x1200 ultra/extreme χωρίς ΑΑ, δημιούργησα ένα σενάριο (μη ρεαλιστικό) όπου το σύστημα γονάτιζε 15-20 FPS. 2 motherships και καμιά 30αριά units κάτω από το καθένα cloaked Το gpu έπαιζε στα 100% και το ανεμιστήρι πετούσε σπίθες... Ύστερα πατάω F10 και ρίχνω όλα τα settings που αφορούσαν στο gpu (shadows, textures κτλ κτλ.) Ξανά στο game screen και αμέσως βαράει 100 fps!!! case solved. Αν ήταν cpu το πρόβλημα (pathing/collisions κτλ) δε θα έβλεπα τέτοια άνοδο στα fps. Άρα πάμε για gpu. Και πιθανόν για 660, μια που τα οικονομικά μου δεν αντέχουν 760 (μάλλον). Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkiller Οκτώβριος 8, 2013 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2013 Κατέληξα ότι σίγουρα το gpu με κρατάει πίσω.Έτρεξα από το arcade mode το unit tester που σου επιτρέπει να δημιουργήσεις όσες μονάδες θέλεις και να τις βάλεις να συγκρουστούν. Στα 1920x1200 ultra/extreme χωρίς ΑΑ, δημιούργησα ένα σενάριο (μη ρεαλιστικό) όπου το σύστημα γονάτιζε 15-20 FPS. 2 motherships και καμιά 30αριά units κάτω από το καθένα cloaked Το gpu έπαιζε στα 100% και το ανεμιστήρι πετούσε σπίθες... Ύστερα πατάω F10 και ρίχνω όλα τα settings που αφορούσαν στο gpu (shadows, textures κτλ κτλ.) Ξανά στο game screen και αμέσως βαράει 100 fps!!! case solved. Αν ήταν cpu το πρόβλημα (pathing/collisions κτλ) δε θα έβλεπα τέτοια άνοδο στα fps. Άρα πάμε για gpu. Και πιθανόν για 660, μια που τα οικονομικά μου δεν αντέχουν 760 (μάλλον). παιζει μια 7950 στα 230 ευρο στην αγορα.. http://www.thelab.gr/pwliseis/sapphire-7950-vapor-x-127200.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 9, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 παιζει μια 7950 στα 230 ευρο στην αγορα.. Φίλε μου, α) εδώ και τα 180 για μια ψωρο660 με δόσεις θα τα πληρώσω (δεν υπάρχει φράγκο) β) το SC2 (ειδικά από το HOTS και μετά) ευνοεί τις nvidia. Παίζει η 660 να αποδίδει ισάξια ή και καλύτερα από την 7950 γ) Δυστυχώς χρησιμοποιώ (έχω αγοράσει) συγκεκριμένο λογισμικό (π.χ. video editing software) που είναι nvidia optimized (cuda), οπότε η επιλογή nvidia είναι μονόδρομος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuNaTiC Οκτώβριος 9, 2013 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 gdp77 Τα options που κλείνεις από το Sc2 δεν αφορούν όλα την GPU... Αρκετά από αυτά τα settings που έχει εκεί επιβαρύνουν τον επεξεργαστή...Κάνε ξανά το ίδιο τεστ και παρατήρησε επίσης το load του cpu να δεις ότι και αυτό κατεβαίνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkiller Οκτώβριος 9, 2013 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 οκ.. ελπιζω να βρεισ καμια καλη προσφορα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Οκτώβριος 9, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2013 Τα options που κλείνεις από το Sc2 δεν αφορούν όλα την GPU... Χαμήλωσα μόνο τα options που αφορούν τη gpu (από τα info boxes που σε ενημερώνουν τι στρεσάρει τι). Κάνε ξανά το ίδιο τεστ και παρατήρησε επίσης το load του cpu να δεις ότι και αυτό κατεβαίνειΤο γεγονός ότι όταν έχω τα 15 fps η gpu δουλεύει 100% σημαίνει ότι δεν με έχει κόψει ο επεξεργαστής. Αν είχα cpu bottleneck σε αυτό το σημείο, θα έβλεπα το cpu 100% (τους δύο πυρήνες που απασχολεί το sc2) και το gpu utilization Θα ήταν πεσμένο. Εφόσον έχω 100% gpu utilization σημαίνει ότι σίγουρα ένα καλύτερο gpu θα μου έδινε περισσότερα fps. Τώρα, το πόσα περισσότερα fps θα έπαιρνα και σε ποιο σημείο θα γινόταν bottleneck το cpu, μπορεί να αποδειχτεί μόνο με την αγορά νέας κάρτας για να δούμε τι ψάρια πιάνουμε. Δυστυχώς το sc2 δεν έχει κάποιο standard benchmark για να μπορούμε να μιλάμε και να συγκρίνουμε μήλα με μήλα και πορτοκάλια με πορτοκάλια, οπότε (απ' ό,τι έχω καταλάβει) ο καθένας γράφει σύμφωνα με τις εμπειρίες του. Εδώ έχω διαβάσει στο net ότι με 920 @ 4 GHz (σαν τον δικό μου) και πολύ καλύτερη κάρτα γραφικών από τη δικιά μου, στην ίδια ανάλυση που παίζω εγώ, τους σέρνεται συνεχώς στα 20 fps όταν εγώ έχω Μ.Ο. 60 fps και παίζω απολύτως smooth (με μοναδική εξαίρεση κάποια λίγα δευτερόλεπτα που μαζεύονται στην οθόνη xxx μονάδες). Τρέχα γύρευε και άντε να βγάλεις άκρη...Γιατί καλή μου blizzard, για ένα παιχνίδι που έχει γίνει παγκόσμια γνωστό, με εκατομμύρια παίκτες και με συμμετοχή στα e-sports και σε ένα σωρό τουρνουά δεν έχεις βγάλει ένα ρημαδο-benchmark ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Οκτώβριος 10, 2013 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2013 με βαση αυτα που λες οντως δε σου κανει bottleneck ο cpu (αυτη τη στιγμη) και με μια καλυτερη καρτα γραφικων θα δεις βελτιωση. Αποκει και περα μπορει με την καλυτερη καρτα γραφικων πλεον να κανει Bottleneck ο cpu (σε αυτο το game παντα).Παντως σαν πρωτη κινηση ναι μπορεις να παρεις καρτα και βλεπεις τι γινεται...Να ξερεις οτι αν οι δοσεις δεν ειναι απαραιτητες, στα μεταχειρησμενα μπορεις να παρεις πολυ καλυτερη καρτα στα ιδια λεφτα, εως και 50% ταχυτερη. Ας πουμε (αφου εισαι δεσμευμενος για μονο nvidia) η 660 η απλη που αρχιζει στα 180+, ειναι αρκετα κακη τιμη για αυτα που προσφερει...στα ιδια λεφτα παιρνεις μεταχειρο την 660ti που ειναι η μερα με τη νυκτα και οντως αξιζει σαν καρτα...Αν πρεπει να πας οπωσδηποτε σε καινουρια (λογω δοσεων) τοτε θα πηγαινα στην 760 απλα και μονο γιατι αξιζει πολυ περισσοτερο τα λεφτα της στα 230 σε σχεση με την 660-απλη στα 180...ας βγει η καθε δοση λιγο παραπανω, τουλαχιστον να παρεις κατι της προκοπης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.