Jump to content

Τι πρόβλημα είναι λέτε?

PetranEVO

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια,

φιλος εχει θεμα με τον υπολογιστη του.

Αποτελειτε απο τα εξης:

Asus P5K-C

Intel E 2.66Ghz δεν θυματε αριθμο

2 GB DDR2 800Mhz

NVIDIA GT220 1GB.

Το προβλημα ειναι.

Παταει να ανοιξει και δεν δινει σημα στην οθονη τιποτα ουτε bios δεν δειχνει τιποτα ενω ακουγετε οτι παιρνουν ολα μπρος και το μπιπ που ακουγοταν δε ακουγεται.

Εβγαλα μνημες τιποτα.

Εβγαλα και αποσυνδεσα σκληρους κτλ τιποτα.

Εβαλα ακουστικα να ακουσω μηπως κανεi welcome screen ηχο αλλα τιποτα.

Πονταρω στο οτι ειναι μητρικη.

Διαθετει 100-130 ευρω το πολυ και λεει να κανει αναβαθμιση σε AM3/FM2 για καινουργια.

Αν και βρηκαμε μεταχειρισμενα στα 100€

Gigabyte 4850 1gb

Gifabyte δεν θυμαμαι μοντελο

Μνημες 4gb DDR2 1066mhz

Cpu : amd 7750.

Οποτε λεω καλυτερα μεσωskroutz σε κατι καινουργιο.

Μονο gaming κανει.

ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

Δοκίμασε και μία χωρίς κάρτα γραφικών και αν υπάρχει με μια άλλη...

Το κακό είναι οτι δεν υπάρχει.Αν είχαμε ,θα ήταν καλά τα πράγματα.

Αν ήταν κάρτα γραφικών έστω,κάτι δεν θα έβγαζε έστω ένα χιόνι; αν και ακούγετε να λειτουργεί και η μητρική που έχει On-board λαμπάκι (πράσσινο) ανάβει ...:toomuchne

ειχακαιεγω ενα θεμα με ενα λαπτοπ που δεν αναγνωριζε την εξωτερικη οθωνη και αλλαξα τα καλοδια της οθωνης που συνδεοντουσαν με την υποδοχη του λαπτοπ κ ελυσα το προβλημα δοκιμασες αλλα καλοδια?

ειχακαιεγω ενα θεμα με ενα λαπτοπ που δεν αναγνωριζε την εξωτερικη οθωνη και αλλαξα τα καλοδια της οθωνης που συνδεοντουσαν με την υποδοχη του λαπτοπ κ ελυσα το προβλημα δοκιμασες αλλα καλοδια?

Δεν είναι laptop.

Είναι κανονικό Desktop ,αλλά οχι δεν δοκιμάσαμε ,όχι οτι έχουμε.

Έτσι ,όπως είναι όμως ή λογική, ή κάρτα γραφικών είναι ή μητρική. Σωστά;

Δεν είναι laptop.

Είναι κανονικό Desktop ,αλλά οχι δεν δοκιμάσαμε ,όχι οτι έχουμε.

Έτσι ,όπως είναι όμως ή λογική, ή κάρτα γραφικών είναι ή μητρική. Σωστά;

ναι το καταλαβα οτι ειναι desktop το πιθανοτερο ειναι να ζορισε τη καρτα γραφικων απο το gaming αλλα πριν ψαξεις τη καρτα γραφικων δοκιμασε κανενα καινουριο καλοδιακι πρωτα γιατι μπορει να επιρεαζει και αυτο εγω αλλαξα καλοδιο το συνδεσα το αποσυνδεσα κ το ξανασυνδεσα κ την ξαναναγνωρισε κ λειτουργει μεχρι σημερα χωρις να επεμβω στο λαπτοπ.

Ναι αυτα τα δυο ειναι σχεδόν σίγουρα.

Το καλύτερο ειναι να δοκιμάσετε μια αλλη κάρτα πριν πάτε σε αγορά...

Με την onboard πάλι τα ιδια κάνει?

Το θέμα,είναι οτι δεν έχουμε καμία κάρτα γραφικών.

Τι θα κάνουμε αγορά;Αυτό είναι το θέμα.

Δεν έχει On-Board.

ναι το καταλαβα οτι ειναι desktop το πιθανοτερο ειναι να ζορισε τη καρτα γραφικων απο το gaming αλλα πριν ψαξεις τη καρτα γραφικων δοκιμασε κανενα καινουριο καλοδιακι πρωτα γιατι μπορει να επιρεαζει και αυτο εγω αλλαξα καλοδιο το συνδεσα το αποσυνδεσα κ το ξανασυνδεσα κ την ξαναναγνωρισε κ λειτουργει μεχρι σημερα χωρις να επεμβω στο λαπτοπ.

Είναι και περίεργή οθόνη ρε σύ.

Είναι απο της LG που είναι με Touchscreen τα κουμπιά και καλά και δεν υπάρχουν πουθενά βύσματα και βγάζουν εξωτερικό πλαστικό κομμάτι για τα βύσματα και εκεί πάνε τα καλώδια.

Αν και νομίζω οτι , δεν θα έιναι αυτά.

εγω επαιζα καποτε παιχνιδια στο internet σε μια οθωνη LG flatron και μου ειχε σπασει τα νευρα καθηστερουσε να ανταποκριθει κ με καθυστερουσε ενω επαιζα γιατι πηγενε πιο αργα το παιχνιδι και στο τελος την πουλησα σε ενα μαγαζι μπορει η οθωνη να μην ειναι καλη

Ακριβώς μα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ πριν λίγες μέρες και θεώρησα ότι ήταν μητρική. Ακολούθησα ακριβώς τα ίδια βήματα, αλλά δεν ακουγόταν ούτε το αρχικό μπιπ και φυσικά δεν έκανε ποστ. Αποτέλεσμα, αγόρασα καινούρια κομμάτια. Ούτε εγώ είχα άλλη κάρτα γραφικών για να δοκιμάσω, μήπως ήταν η κάρτα και όχι η μητρική.

Ακριβώς μα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ πριν λίγες μέρες και θεώρησα ότι ήταν μητρική. Ακολούθησα ακριβώς τα ίδια βήματα, αλλά δεν ακουγόταν ούτε το αρχικό μπιπ και φυσικά δεν έκανε ποστ. Αποτέλεσμα, αγόρασα καινούρια κομμάτια. Ούτε εγώ είχα άλλη κάρτα γραφικών για να δοκιμάσω, μήπως ήταν η κάρτα και όχι η μητρική.

μα είναι δυνατόν ;

Τι στο καλό όλοι μαζί τώρα θα τα πάθουμε;

Λοιπόν έψαξα για .

AMD A4 4000 + ASROCK A55 + 4GB DDR1600 = 121 ευρώ ελλάδα και 102 ευρώ απο το εξωτερικό απο Mindfactory.

Ακόμα δεν του το έχω πεί.

Εκείνος λογικά θα θέλει το 100€ πακέτο του άλλου με τον AMD Athlon X2 7750 και την Gigabyte μητρική με την Gigabyte 4850 1GB .

Τι είναι καλύτερο λογικά;

Ή στην τελική να πάρουμε καμία μεταχειρισμένη μητρική των 40-50€ s775; ακριβές τις βλέπω.:toomuchne

πριν αγοράσεις ο,τιδήποτε να βεβαιωθείς ότι δεν είναι πρόβλημα με το σήμα που παίρνει η οθόνη. Ακούς να λειτουργούν όλα κανονικά, να φορτώνουν τα Windows κι απλώς δε φαίνεται τίποτα; Δοκιμάζεις αλλαγή καλωδίου, άλλη υποδοχή στο monitor (αν είναι πχ στο DVI δοκίμασε και την υποδοχή για D-SUB). Από αυτό άρχισε αν ο υπολογιστής ακούγεται να δουλεύει κανονικά.

[MENTION=14671]dimgr[/MENTION] όχι εσύ περιέγραφες ότι δεν ακουγόταν καν να κάνει post ενώ εδώ περιγράφει να ανοίγει ο υπολογιστής κι απλώς να μη δείχνει εικόνα.

πριν αγοράσεις ο,τιδήποτε να βεβαιωθείς ότι δεν είναι πρόβλημα με το σήμα που παίρνει η οθόνη. Ακούς να λειτουργούν όλα κανονικά, να φορτώνουν τα Windows κι απλώς δε φαίνεται τίποτα; Δοκιμάζεις αλλαγή καλωδίου, άλλη υποδοχή στο monitor (αν είναι πχ στο DVI δοκίμασε και την υποδοχή για D-SUB). Από αυτό άρχισε αν ο υπολογιστής ακούγεται να δουλεύει κανονικά.

@dimgr όχι εσύ περιέγραφες ότι δεν ακουγόταν καν να κάνει post ενώ εδώ περιγράφει να ανοίγει ο υπολογιστής κι απλώς να μη δείχνει εικόνα.

1. Θα τσεκάρω αν τα καταφέρω με το καλώδιο αν έχει θέμα.

2. Όχι,δεν έχει άλλη υποδοχή η οθόνη

3. ΔΕΝ ακούω το ΒΙΡ δεν ακούω welcome screen , ΔΕΝ βλέπω τίποτα, δεν φαίνετε κάτι ούτε με χωριστές μνήμες.

Μα είπε στο αρχικό μήνυμα ότι δεν φορτώνει win, δεν κάνει καν το πρώτο μπιπ η μητρική. Ερώτηση, αν η κάρτα γραφικών είναι τελειωμένη, υπάρχει περίπτωση η μητρική να φέρεται έτσι; Εγώ δεν είχα την διάθεση να αγοράσω άλλη κάρτα για να δοκιμάσω πάντως, προτίμησα να αναβαθμίσω πλατφόρμα (ήταν και σχεδόν 5 ετών η πλατφόρμα μου).

βγάλε και βάλε το υπάρχον καλώδιο, δες κι αν είναι σωστά στη θέση του, όταν έγραψες στο αρχικό μήνυμα πως ακούγονται όλα να παίρνουν μπρος, ποια είναι τα όλα; Τροφοδοτικό; Σκληρός; Το ενδεικτικό του power της οθόνης ανάβει ή όχι;

Μα είπε στο αρχικό μήνυμα ότι δεν φορτώνει win, δεν κάνει καν το πρώτο μπιπ η μητρική. Ερώτηση, αν η κάρτα γραφικών είναι τελειωμένη, υπάρχει περίπτωση η μητρική να φέρεται έτσι; Εγώ δεν είχα την διάθεση να αγοράσω άλλη κάρτα για να δοκιμάσω πάντως, προτίμησα να αναβαθμίσω πλατφόρμα (ήταν και σχεδόν 5 ετών η πλατφόρμα μου).

αυτουνού είναι σχεδόν 6 χρόνων.

Απλά; του πέσαν πολλά και φράγκα δεν παίζουν.

Οπότε ψάχνουμε να βρούμε άκρη.

Εφόσων τα λύσαμε να το πώ τα προβλήματα.

1.Τι είναι προτιμότερο ; Να γίνει σύστημα όπως είπα και να μπεί πάνω ή GT220 εφόσων δουλεύει κτλ;

2.Να μπεί μόνο μητρική μεταχειρισμένη 40-50 ευρώ ; Όταν με 100 μπορείς να κα΄νεις καινούργιο σύστημα;

3.Η να πάρουμε το συστημα του αλλου με 100€ με 4850+AMD X2 7750+4 GB DDR2 1066+Gigaybte mobo;

Το 3 θα είναι καλύτερο απο το 1 ; :banging:

Να το πω πιο αναλυτικά; Και μένα ακούγονταν να δουλεύουν τροφοδοτικό, σκληροί, ανεμιστήρας cpu. Όμως νεκρή οθόνη, δεν έπαιρνε καν σήμα η οθόνη, έμπαινε σε sleep mode, και η μητρική δεν έκανε καν μπιπ. Δηλαδή δεν έκανε ποστ. Έβγαλα σκληρούς και όλες τις μνήμες, τα ίδια. Λογικά, αφού δεν είχε καθόλου μνήμες, έπρεπε αμέσως να αρχίσει να διαμαρτύρεται με διάφορα μπιπ. Αφού εξακολουθούσε να είναι νεκρή, άρα έφταιγε η μητρική. Εκτός αν τέτοια συμπεριφορά είναι πιθανή λόγω τελειωμένης κάρτας γραφικών.

EDIT: Ε τώρα ποστάρουμε ταυτόχρονα και τα κάναμε λίγο σαλάτα στο θέμα... :p

βγάλε και βάλε το υπάρχον καλώδιο, δες κι αν είναι σωστά στη θέση του, όταν έγραψες στο αρχικό μήνυμα πως ακούγονται όλα να παίρνουν μπρος, ποια είναι τα όλα; Τροφοδοτικό; Σκληρός; Το ενδεικτικό του power της οθόνης ανάβει ή όχι;

Τα έχω κάνει ήδη ΠΟΛΛΕΣ φορές.

Όλα να παίρνουν μπρος εννοώ τα ανεμηστηράκια σκληρός , κάρτα γραφικών κτλ. όλοι οι ήχοι απο ανεμιστήρες,ένα λαμπάκι πράσσινο ανάβει στην μητρική αλλά δεν κάνει το μπιπ που έκανε παλιά οταν άνοιγε,καιπεριμένω μήπως κάνει Boot στα windows και ακουστεί ο ήχος απο την είσοδο αλλά τίποτα,και με μνήμες και με χωρίς μνήμες κτλ.

Να το πω πιο αναλυτικά; Και μένα ακούγονταν να δουλεύουν τροφοδοτικό, σκληροί, ανεμιστήρας cpu. Όμως νεκρή οθόνη, δεν έπαιρνε καν σήμα η οθόνη, έμπαινε σε sleep mode, και η μητρική δεν έκανε καν μπιπ. Δηλαδή δεν έκανε ποστ. Έβγαλα σκληρούς και όλες τις μνήμες, τα ίδια. Λογικά, αφού δεν είχε καθόλου μνήμες, έπρεπε αμέσως να αρχίσει να διαμαρτύρεται με διάφορα μπιπ. Αφού εξακολουθούσε να είναι νεκρή, άρα έφταιγε η μητρική. Εκτός αν τέτοια συμπεριφορά είναι πιθανή λόγω τελειωμένης κάρτας γραφικών.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΏΣ.

Αν βγάλεις κάρτα γραφικών ή έστω είναι καμμένη και το έχεις ήδη windows Κτλ μπορείς να το ανοίξεις και θα κάνει κανονικό Boot / login στα windows Και θα ακούσεις όλους τους ήχους.

οπότε και εγώ ποντάρω μητρική.:toomuchne

μα είναι δυνατόν ;

Τι στο καλό όλοι μαζί τώρα θα τα πάθουμε;

Λοιπόν έψαξα για .

AMD A4 4000 + ASROCK A55 + 4GB DDR1600 = 121 ευρώ ελλάδα και 102 ευρώ απο το εξωτερικό απο Mindfactory.

Ακόμα δεν του το έχω πεί.

Εκείνος λογικά θα θέλει το 100€ πακέτο του άλλου με τον AMD Athlon X2 7750 και την Gigabyte μητρική με την Gigabyte 4850 1GB .

Τι είναι καλύτερο λογικά;

Ή στην τελική να πάρουμε καμία μεταχειρισμένη μητρική των 40-50€ s775; ακριβές τις βλέπω.:toomuchne

ναι ειναι το καλοκαιρι επιδη ανεβαινουν οι θερμοκρασιες οι βλαβες ειναι πιο πιθανες κ εγω οταν ειχε ζεστη καηκε ενας ανεμιστηρας κ ενα οπτικο ποντικι

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.